Προς το περιεχόμενο

H Ωρα της Γης - 27 Μαρτιου Κλεινουμε ολοι τα φωτα

britney494

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η Δεη παραγει ενεργεια αναλογα την καταναλωση της χωρας και αφου θα κλεισουμε τα φωτα θα εχει προβλεψει την μειωση της.

Εγω παντως θα τα κλεισω και θα βγω εξω να πιω μπυρες.

Με το υβριδικό σου αυτοκίνητο να ματέψω? :P

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σκέψου οι μισοί από αυτούς που θα κλείσουν τα φώτα να βγουν έξω για μπύρες... Σκέψου οι μισοί από αυτούς να πάρουν τα αμάξια τους. Σκέψου οι περισσότεροι να ανοίξουν τον θερμοσίφωνα για μπανάκι πριν την βραδινή έξοδο...

Πόσους ρύπους και πόση κατανάλωση μας κάνουν αυτά :lol:

Δημοσ.
Σκέψου οι μισοί από αυτούς που θα κλείσουν τα φώτα να βγουν έξω για μπύρες... Σκέψου οι μισοί από αυτούς να πάρουν τα αμάξια τους. Σκέψου οι περισσότεροι να ανοίξουν τον θερμοσίφωνα για μπανάκι πριν την βραδινή έξοδο...

Πόσους ρύπους και πόση κατανάλωση μας κάνουν αυτά :lol:

Μη θετεις τοσο βαθυστοχαστα ερωτηματα.

Δημοσ.
συμβολικο ως προς τι?

και αυτα για το ποιος εχει καλομαθει, δεν σε βλεπω να πηγαινεις σε κανα βουνο και να μενεις εκει αυτονομος.

χαχα!Φιλε μου σε βουνο παω για 5 μερουλες το καλοκαιρι εκει να δεις αποτοξίνωση.

Μολις δεις μετα εικονίδια στο desktop οταν γυρίσεις στον ''πολιτισμό'' θα νομίζεις οτι βλεπεις το avatar.

Aλλα κάνει καλο.Εκτιμας αυτα που εχεις.

Δημοσ.
κλεισεις δν κλεισεις η δεη θα παραγει ρευμα με συνεπεια ρυπους κλπ. τι μλκιες ειναι αυτες μονο τα παιδακια του δημοτικου τα πιστευουν αυτα (μαζι με τον αγιο βασιλη ενα πραγμα) ελεος

Mάλλον εσυ εισαι παιδακι δημοτικου που δν καταλαβαινεις το ποσο σημαντικο είναι! Εσύ που κανεις τον πολύξερο μπες στο site του WWF ή ψάξε στο google για την επιτυχία και το ποσο καλό έκανε η μέρα αυτή που κλείσαμε τα φώτα περσυ! Επειδή κάποιοι ανίδεοι δεν θα τα κλείσουν κάποια μέρα θα τους γυρίσει ... και θα το πληρωσουν ! Οι ρύποι θα μειωθούν συμαντικά και θα εξικονομήσουμε ενέργεια ..

Δημοσ.
Mάλλον εσυ εισαι παιδακι δημοτικου που δν καταλαβαινεις το ποσο σημαντικο είναι! Εσύ που κανεις τον πολύξερο μπες στο site του WWF ή ψάξε στο google για την επιτυχία και το ποσο καλό έκανε η μέρα αυτή που κλείσαμε τα φώτα περσυ! Επειδή κάποιοι ανίδεοι δεν θα τα κλείσουν κάποια μέρα θα τους γυρίσει ... και θα το πληρωσουν ! Οι ρύποι θα μειωθούν συμαντικά και θα εξικονομήσουμε ενέργεια ..

To καλο που ειναι? Οτι οι ρυποι απο τα αυτοκινητα που η κινηση εκεινη την ημερα θα αυξηθει δραματικα ή η καταναλωση ενεργειας απο τους θερμοσιφωνες που επισης θα αυξηθουν δραματικα την ιδια μερα? Δειτε το λιγο ποιο σφαιρικα το θεμα, μην ειστε τοσο απολυτοι. Ειναι σαν τις μαλαγανιες του κρατους ενα πραγμα. Σου κανει αυξηση μισθου (παραδειγμα) 50 ευρω και την ιδια ακριβως στιγμη ανεβαζει τους φορους. Το ιδιο θα γινει και τοτε. Δωρον αδωρο λοιπον.

Δημοσ.

Ελπίζω να δείχνεις την ίδια ευαισθησία σε τέτοια θέματα όλον τον χρόνο.

Ελπίζω να προτιμάς να περπατήσεις ως το περίπτερο παρά να παίρνεις το αμάξι σου.(Έχω δει άτομο με τα μάτια μου, να χρησιμοποειεί αυτοκίνητο για απόσταση μικρότερη των 200μ να πάει στον φούρνο της γειτονιάς μας)

Ελπίζω να προσπαθείς να χρησιμοποιείς όσο πιο συχνά μπορείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για το αυτοκίνητό σου.

Ελπίζω να κάνεις τον κόπο να κρατάς τυχόν σκουπίδια που έχεις στο χέρι σου μέχρι τον κοντινότερο κάδο και να μην τα πετάς χάμω.

Ελπίζω στην παραλία να μην θάβεις τα αποτσίγαρα, να μην παρατάς πλαστικές σακούλες, μπύρες και αναψυκτικα..

Αυτό που θέλω να πω, ότι αν όλοι είχαμε έστω και ελάχιστη ευαισθησία για αυτά τα θέματα δεν θα χρειαζόμασταν αυτήν την ώρα(που προσωπικά δεν με έπεισαν ότι όντως κάνει δουλειά, κάπου είχα διαβάσει σε ένα blog τυχόν συνέπειες από όλο αυτό το νταβαντούρι) για να κάνουμε την διαφορά...

Δεν γίνεται όλον τον χρόνο να μ@λ@κιζόμαστε, δεν γίνετε να έχουμε επι ένα χρόνο τα pc ανοιχτά 24/7 να seedaroun, δεν γίνετε να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για ψύλου πήδημα, λες και χάθηκε ο κόσμος αν περπατήσουμε λιγάκι και μετά από όλα αυτά, να σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα για να δείξουμε ότι κάναμε το καθήκον μας προς το περιβάλλον.

Δημοσ.
Με πρωτοβολία του WWF , ξανα για αλλον ένα χρόνο , θα κλεισουμε όλοι τα φώτα για μια ολόκληρη ώρα , στις 27 Μαρτιου 20:30-21:30 ! Γίνετε και εσείς σύμμαχοι στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών αλλαγών! Η συμμετοχή μας μετράει! Προφανώς αυτο θα γίνει σε όλο τον κόσμο , και ελπίζω να έχει την ίδια επιτυχία με περσυ. Για περισσοτερες πληροφορίες μπητε στην ιστοσελίδα του WWF! Και ακόμα διαδώστε αυτο το γκρουπ στο facebook σε όλους τους φίλους σας για να ενημερωθούν και να συμμετέχουν! : http://www.facebook.com/search/?q=%CE%B7+%CF%89%CF%81%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B3%CE%B7%CF%82&init=quick#!/pages/E-ORA-TES-GES-27-MARTIOU-2010-SBENOUME-TA-PHOTA-GIA-MIA-ORA/343713126485?ref=search&sid=842478533.175948921..1

Στανταρ...:P

Δημοσ.

To καλο που ειναι? Οτι οι ρυποι απο τα αυτοκινητα που η κινηση εκεινη την ημερα θα αυξηθει δραματικα ή η καταναλωση ενεργειας απο τους θερμοσιφωνες που επισης θα αυξηθουν δραματικα την ιδια μερα? Δειτε το λιγο ποιο σφαιρικα το θεμα, μην ειστε τοσο απολυτοι. Ειναι σαν τις μαλαγανιες του κρατους ενα πραγμα. Σου κανει αυξηση μισθου (παραδειγμα) 50 ευρω και την ιδια ακριβως στιγμη ανεβαζει τους φορους. Το ιδιο θα γινει και τοτε. Δωρον αδωρο λοιπον.

Ελπίζω να δείχνεις την ίδια ευαισθησία σε τέτοια θέματα όλον τον χρόνο.

Ελπίζω να προτιμάς να περπατήσεις ως το περίπτερο παρά να παίρνεις το αμάξι σου.(Έχω δει άτομο με τα μάτια μου, να χρησιμοποειεί αυτοκίνητο για απόσταση μικρότερη των 200μ να πάει στον φούρνο της γειτονιάς μας)

Ελπίζω να προσπαθείς να χρησιμοποιείς όσο πιο συχνά μπορείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για το αυτοκίνητό σου.

Ελπίζω να κάνεις τον κόπο να κρατάς τυχόν σκουπίδια που έχεις στο χέρι σου μέχρι τον κοντινότερο κάδο και να μην τα πετάς χάμω.

Ελπίζω στην παραλία να μην θάβεις τα αποτσίγαρα, να μην παρατάς πλαστικές σακούλες, μπύρες και αναψυκτικα..

Αυτό που θέλω να πω, ότι αν όλοι είχαμε έστω και ελάχιστη ευαισθησία για αυτά τα θέματα δεν θα χρειαζόμασταν αυτήν την ώρα(που προσωπικά δεν με έπεισαν ότι όντως κάνει δουλειά, κάπου είχα διαβάσει σε ένα blog τυχόν συνέπειες από όλο αυτό το νταβαντούρι) για να κάνουμε την διαφορά...

Δεν γίνεται όλον τον χρόνο να μ@λ@κιζόμαστε, δεν γίνετε να έχουμε επι ένα χρόνο τα pc ανοιχτά 24/7 να seedaroun, δεν γίνετε να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για ψύλου πήδημα, λες και χάθηκε ο κόσμος αν περπατήσουμε λιγάκι και μετά από όλα αυτά, να σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα για να δείξουμε ότι κάναμε το καθήκον μας προς το περιβάλλον.

Παιδιά, η κοπέλα ( ; ) σύμφωνα με το προφίλ της είναι 15 χρονών. Αν πω ότι στην ηλικία της θα μπορούσα να τα σκεφτώ όλα αυτά, θα έλεγα μεγάλο ψέμα :-)

Δημοσ.
Με πρωτοβολία του WWF , ξανα για αλλον ένα χρόνο , θα κλεισουμε όλοι τα φώτα για μια ολόκληρη ώρα , στις 27 Μαρτιου 20:30-21:30 ! Γίνετε και εσείς σύμμαχοι στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών αλλαγών! Η συμμετοχή μας μετράει! Προφανώς αυτο θα γίνει σε όλο τον κόσμο , και ελπίζω να έχει την ίδια επιτυχία με περσυ. Για περισσοτερες πληροφορίες μπητε στην ιστοσελίδα του WWF! Και ακόμα διαδώστε αυτο το γκρουπ στο facebook σε όλους τους φίλους σας για να ενημερωθούν και να συμμετέχουν! : http://www.facebook.com/search/?q=%CE%B7+%CF%89%CF%81%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B3%CE%B7%CF%82&init=quick#!/pages/E-ORA-TES-GES-27-MARTIOU-2010-SBENOUME-TA-PHOTA-GIA-MIA-ORA/343713126485?ref=search&sid=842478533.175948921..1

Μόνο και μόνο απο το ίνδαλμά σου, δε σε παίρνω στα σοβαρά ειλικρινά. Στατιστικά στην πράξη δεν είχε κανένα όφελος το περιβάλλον,γιατί ότι ενέργεια δε καταναλώθηκε τότε καταναλώθηκε κάπου εναλλακτικά.Αυτά είναι παραμύθια για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Την ώρα που εγώ κλείνω τα φώτα,ο καθημερινός αμερικανός βγαίνει με την Mustang του 4.000 κυβικών να πάει βόλτα στο εμπορικό κέντρο και παράγει CO2 όσο παράγει το εργοστάσιο ρεύματος,όταν τα φώτα απο 10 σπίτια μαζί όλη τη μέρα είναι αναμμένα. Και ξεκολλάτε επιτέλους με το CO2, δεν είναι το μόνο αέριο που προκαλεί το θερμοκήπιο.Για να καταλάβεις πόσο μάταιη είναι η "προσπάθεια" που κάνετε που κι εγώ ήμουν υπέρ κάποτε αλλά το ψαξα το θέμα, δες πόσους ρύπους και CO2 παράγει ένα μέσο εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρονικών στην Κίνα και θα καταλάβεις τι εννοώ. Το ξανατονίζω ΕΝΑ ΜΟΝΟ. Και αν νομίζετε πως με τέτοιες προσπάθειες θα καταφέρετε να μην αλλάξει το κλίμα είστε γελασμένοι. Ακόμα και όλοι να πηγαίναμε GREEN μάντεψε! Το κλίμα θα άλλαζε μπορεί και προς το χειρότερο.(Παγετός κτλ).Είμαστε μια τρίχα από τα @@ του πλανήτη πάρτε το χαμπάρι.Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι πρέπει να συμπεριφερόμαστε αντιοικολογικά κ να μολύνουμε τα πάντα.Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, και πρέπει να τον διατηρούμε καθαρό για το δικό μας όφελος και όχι να να το παίξουμε θεοί και σωτήρες.Σαν το σπίτι.Αν κάνουμε την ανάγκη μας όπου να ναι,όλο και απο κάτι θα αρπάξουμε μόλυνση.Γι αυτό χρησιμοποιούμε συγκεκριμένο μέρος.Το σπίτι δε θα πέσει επειδή θα κατουράω στις γωνίες ή πετάω χαρτιά απο σουβλάκια στο πάτωμα. Όπου σπίτι βάλε τον πλανήτη.

Δημοσ.

Ανουσιες γραφικες κινησεις. Και μην ακουσω περι συμβολικης πραξης κλπ. Η μονη συμβολικη πραξη, ειναι η διαφημιση του λογοτυπου "WWF".

Eγω αν και εχω περιβαλοντολογικες ευαισθησιες εστω και λιγες και πχ συγκεντρωνω προιοντα για ανακυκλωση και τα παω ανα τακτα διαστηματα στους καδους, κανω οικονομια στην ενεργεια οπου μπορω (χωρις να λεω οτι δεν ειμαι υπερκανατλωτικος καποιες φορες) κλπ κλπ, σας διαβεβαιω οτι στις 27 Μαρτιου, θα εχω ανοιχτες ακριβως τις ιδιες συσκευες που εχω καθημερινα. Δε με αγγιζουν αυτες οι χαζομαρες, sorry. Κατι πιο ουσιαστικο εχει να μας προτεινει η WWF, Greenpeace κλπ "περιβαλοντολογικες οργανωσεις?", πλην του να τσεκαρουν 1 φορα το χρονο τη δυναμη της επιροης τους στην μαζα, με ηλιθιους τροπους?

Δημοσ.
Παιδιά, η κοπέλα ( ; ) σύμφωνα με το προφίλ της είναι 15 χρονών. Αν πω ότι στην ηλικία της θα μπορούσα να τα σκεφτώ όλα αυτά, θα έλεγα μεγάλο ψέμα :-)

Δεν πάει αποκλειστικά στην κοπέλα αυτό. Έτυχε να quotarw το πόστ της. Αυτά ισχύουν για όλους μας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...