Προς το περιεχόμενο

Μια ματιά στον επερχόμενο Sandy Bridge της Intel

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Μολις διαβασα προσεκτικα το... ΠΡΩΤΟ review (του anand).

Τα πρωτα official συμπερασματα που προσωπικα εβγαλα.

1) Πολυ καλες CPU επιδοσεις. Οχι το "μπαμ", αλλα μια χαρα. Σε μη 6-core εφαρμογες σκιζουν τα ΑΜD 1100T και i7 980X χεχε, και σε εφαρμογες που εκμεταλλευονται 6core, τα πανε περιφημα ομως.

2) Αθλιες in-cpu vgas. Ιντελ γαρ, το περιμεναμε, αλλα οχι και να ειναι κατω απο HD5450 στους απλους ή λιγο πανω απο HD5450 (των 40 ευρω) στους "ξεκλειδωτους".

3) Κλειδωμενο overclocking σε ολους εκτος απο 2. Οκ, σημαντικο που το PLL generator μετακομισε στο southbridge, καλο που μας δινει δυνατοτητα να παιξουμε unliked τις μνημες και τη GPU σε σχεση με το "fsb", αλλα... μονο το turbo σε τετοια τσιπ δεν επαρκει. Απο την αλλη, οι δυο ξεκλειδωτοι κοστιζουν μερικα μολις δολαρια παραπανω απο τα κλειδωμενα αδερφακια τους, και δινουν και καλυτερη in-cpu vga [χ€στηκε η φοραδα στ'αλωνι], ενω παραλληλα φαινεται να πηγαινουν stock vcore ~4-4,5Ghz (blink.gif) και με καμια ψυκτρουλα και ρευματακι, στα 4,5-4,8! (blink.gifblink.gif)

Αν δεν ειχα Phenom II X4 B45 @ 3,6 για καθε μερα, θα:

1) Πηγαινα στον 2500K με ~200 ευρω (quad + ξεκλειδωτος). Σε gaming και βαρια μη επαγγελματικη χρηση σκιζει.

2) Περιμενα τα νεα AMD rolleyes.gifrolleyes.gif

Για αντικαταστατη του Χ58 θα περιμενετε οσοι θελετε τελος 2011. Δεν ειναι τα Sandy αυτο που ψαχνετε.

Τελος, τα Sandy:

Ερχονται χωρις υποστηριξη USB 3.0 και μολις με 2 sataIII ports, αλλα θα δουμε μητρικες με τον κλασικο NEC controller για τα USB 3.0

Υποστηριζεται επισημα απο την Intel το UEFI αντι για τα κλασικα BIOS. Δραματικη αλλαγη μετα απο δεκαετιες, τη χρειαζομασταν!

Καταναλωνουν το πολυ 5W σε idle :D

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον πραλήσαντα ενώ η μόνη ένσταση που έχω είναι ως προς την μη βαριά επαγγελματική χρήση του 2500Κ

Εννοουσα αυτους που σκανε 400-600ρια για cpu ;)

(PS: Το μη βαρια επαγγελματικη χρηση διαφερει απο το βαρια μη επαγγελματικη ;)).

Δημοσ.

Καλός ο 2500Κ αλλά θα θελα και εναν διπύρηνο K στα 4500-5000 να ρίχνει στους εξαπύρινους Thuban στα games έτσι για επιδειξη δύναμης στα περίπου 100ευρό.

Μάλλον θέλει να αφήσει χώρο στην AMD εκεί κάτω. :P

Πάντως περιμένουμε την απάντηση και ελπίζουμε να αξίζει τον κόπο και να γελάσουμε και με την intel λιγάκι.

Φοβάμαι πως μόνο στα integrated graphics θα εχει κάτι να απαντήσει η AMD.

Τα δικά τις chip θα είναι ενα κλίκ κάτω απο την 5570 η οποία είναι λίγο κάτω απο την ΑΤΙ 3850. :lol: :lol: :lol:

(Μέχρι να γίνουν επαρκείς οι onboard - on chip για 1024χ768 εχουν όλοι 1680χ1050 και πάνω. Προβλέπω ανάλογη συνέχεια... )

Κοινώς για παιχνιδιάρικο HTPC σε τηλεόραση full HD που πλέον όλες HD είναι το ξεχνάμε το θέμα.

Δημοσ.

Εγώ στα clock to clock δεν ψάρωσα και πολύ, αλλά το 5GHz benchable και 4.5 24/7 σε αέρα είναι υπέροχο.

Μα και πάλι για extreme o/c και κρύα η κατάσταση είναι περίεργη (μνήμες, περίεργο temp scaling κτλ...)... :/

Τα idle consumptions πράγματι από άλλο πλανήτη ;) Και οι θερμοκρασίες σε load o/c @ air επίσης!

Overall πολύ καλή πλατφόρμα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα βγάλει τους κατόχους 955/1XXXT, i5 750+, i7 920+ στους δρόμους για καταναλωτικά όργια... :mellow:

edit: αρκετές μητρικές listed ε; http://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=1155

• Moderators
Δημοσ.

Σκοπος βασικα ειναι να βγαλει τους Core2 Duo/Quad users (καλα για τους Pentium Era δεν αναφερομαι καν :P) εξω για καταναλωτικα οργια!

Περιμενα μητρικες λιγο πιο φτηνα παντως, δεν εχουν και τιποτα πολυπλοκο πια, αμαν. Με 93 ευρω πηρα την asrock 870 extreme3 για am3 και κανει παπαδες, ενω τοσο δεν κανει ουτε η τριτη πιο φτηνη για Sandy δηλαδη, ελεος! tongue.gif

PS: Who cares για -°C? Αστους αυτους να πανε σε Χ58 :P

• Moderators
Δημοσ.

....καπου εδω ο GMan βαραει το κεφαλι του που πηρε Athlon II X3 και τον ξεκλειδωσε... :P

(τι εννοεις fixed bioses? τι ακριβως φιξαρουν?)

Δημοσ.

( Κυκλοφόρησαν και fixed bioses για τα θέματα με το pll @ o/c... τα 5GHz πρέπει να τα έχουν όλοι πλέον σε αέρα!!! :o )

holy mother of god!!! (πάντα ήθελα να το πω αυτό)...τώρα όλοι μπορούν να αισθάνονται περήφανοι overclockers!!

βέβαια θα έχει διαφορά στις επιδόσεις τα 4 με τα 5 ghz ή θα υπάρχει performance leak απο ένα σημείο και πάνω?

well done intel!(είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει ο αντικαταστάτης του Χ58 όταν βγει)

Δημοσ.

Έχω 2 απορίες. Τι μνήμες βάζεις σε ένα τέτοιο σύστημα? 1333 η 1600?

Και δεύτερον το αντίπαλον δέος πότε αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του?

Δημοσ.

Παιδια οσο εντυπωσιακες και αν ειναι αυτες οι επιδοσεις των Sandy υπαρχουν εφαρμογες να τους εκμεταλευτουν η θα ειμαστε στα 5 GHz και θα παιζουμε games που παιζαμε και το 2007 η παρομοιου επιπεδου?Καπως μου χαλαει τον αγοραστικο οιστρο η μη πληρης αξιοποιηση των τεχνολογικων καινοτομιων.

Δημοσ.

Παιδια οσο εντυπωσιακες και αν ειναι αυτες οι επιδοσεις των Sandy υπαρχουν εφαρμογες να τους εκμεταλευτουν η θα ειμαστε στα 5 GHz και θα παιζουμε games που παιζαμε και το 2007 η παρομοιου επιπεδου?Καπως μου χαλαει τον αγοραστικο οιστρο η μη πληρης αξιοποιηση των τεχνολογικων καινοτομιων.

Ετσι ακριβώς.Δεν βρίσκω κάποιο νόημα για κάποιον που δεν ασχολείται με bench.Δεν υπάρχει αυτό το ΟΥΑΟΥ!!,όταν παίζοντας crysis από amd3000 πήγα στον i5 750 για παράδειγμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...