Προς το περιεχόμενο

Μια ματιά στον επερχόμενο Sandy Bridge της Intel

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πιστεύω ότι ο 2600Κ είναι καλύτερη επιλογή...

Κι εγω συμφωνω με τον φίλο ThReSh ;)

Αν ήταν να αγοράσεις τώρα hardware, δεν βρισκω τον λόγω να ξοδέψεις 300 Ευρώ για μία τεχνολογία του 2007. Ασε δε που ο 2600Κ είναι καλύτερος από τον 950 σε αρκετά πράγματα. Αν υστερεί κάπου, αυτό είναι το 3ple channel που δεν εχει.

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν υστερεί κάπου, αυτό είναι το 3ple channel που δεν εχει.

ναι αλλά οι διαφορές ανάμεσα σε dual και triple channel γίνονται συνήθως αντιληπτές μόνο από benchmarks...

Δημοσ.

Εκεινο που θα ηθελα να δω ειναι συγκριτικα των μικροτερων Sandy με:

-> Ι3 5Χ0 @ 4.5 Ghz κ'

-> Amd X3 @ 3.9 GHz

Όντως με locked multiplier και 4% BCLK overclocking τα θαψε τρελά τα νέα μοντελάκια i3.

Και απο κοστολόγιση ότι να ναι αρκετά πάνω απο 100.

Αν δεν βγάλει K μοντέλα i3 η περσινή mid-low σειρά θα πάει τελείος χαμένη και θα celeronοποιηθεί.

Επίσης δε θα εχει τπτ για τους low budget enthousiasts - overclockers και για να μπάσει κόσμο στο 1155.

Ίσως να θέλει έτσι να κλείσει το κεφάλαιο των διπύρινων cpu και να σπρώξει κόσμο στους mid τετραπύρινους και τους mid-high τετραπύρινους-ΗΤ.

Απο θέμα socket εχει επίσης δημιουργήσει πρωτοφανή ανακατωσούρα. Εχουμε και λέμε το αειθαλές LGA 775, το παλιό midrange LGA 1156, το παλιό highend 1366, το νέο midrange LGA 1155 και αναμένεται το νέο highend LGA 2033 (πέντε socket!!! ταυτόχρονα και αντε να βρεις αντίστοιχο επεξεργαστή αν δεν ξέρεις. Σε λίγο θα τους πουλάει κολημένους στην μητρική έτσι οπως πάει).

Η AMD πάντος στο μεσοδιάστημα με τους Phenom X2- Athon X3 θα κάνει γλέντια με αυτήν την κατάσταση και τα νεύρα μας τσατάλια όταν πέφτουμε σε unlockable κομμάτι. :eek:

Πιθανολογώ πως είναι στοχευμένη η κίνηση της intel για να μη βάλει παραπάνω πίεση στην AMD η οποία μέχρι και να βγούν οι Bulldozers δεν εχει τπτ καινούργιο να δείξει και μπαίνει σε νεκρό διάστημα.

H intel δεν εχει τπτ να κερδίσει απο το κλείσιμο της AMD και ίσα ίσα σε τέτοια περίπτωση θα έπεφτε σε στασιμότητα και θα έχανε την τσάμπα διαφήμιση απο το fanboys war. Ο ανταγωνισμός βοηθάει και τους 2 και να εξελίξουν την τεχνολογία τους και να πουλήσουν σε φανατισμένους και γενικα να πουλήσουν μέσω της ανταγωνιστικής κόντρας.

@TheDevilMayCare

Δεν πιάνουν όλοι οι i3 5x0 τα 4500 και όλοι οι Amd X3 τα 3900. :rolleyes:

Δημοσ.

Με socket δεν εχω προβλημα: αρκει να ειναι χαμηλου κοστους/υψηλης αποδοσης :devil:

Για τους i3 540 π.χ. βλεπω -σχεδον στανταρ- τα 4.5GHz, εστω με καλες μητρικες B)

Ειναι και energy efficient, οποτε σε αυτη την τιμη, τι αλλο εχει (?) η μαμα Ιntel? :whistle:

Δημοσ.

Με socket δεν εχω προβλημα: αρκει να ειναι χαμηλου κοστους/υψηλης αποδοσης :devil:

Για τους i3 540 π.χ. βλεπω -σχεδον στανταρ- τα 4.5GHz, εστω με καλες μητρικες B)

Ειναι και energy efficient, οποτε σε αυτη την τιμη, τι αλλο εχει (?) η μαμα Ιntel? :whistle:

Δημήτρη δε διαφωνώ.

Και αν δεις σε αυτό thread είχα πεί όταν έβγαινε ο sandy καιρός να φτιάξουμε τσάμπα ή εστω φτηνά i3 - i5 και να φύγουμε απο το τρισκατάρατο 775.(μια χαρά την εχει παλέψει τόσα χρόνια)

Αυτό βέβαια αν δούμε αγγελίες του τύπου το αφεντικό τρελάθηκε στο forum.

Απλά ακόμα παρατηρώ ψυχραιμία στους πωλητές i1156. :-D

Για καινούργιo midlow στα 160-200 ευρό δε το συζητάω λεφτά για πέταμα δεν εχω και τα ευρά μαζεύονται δύσκολα πλέον. :rolleyes:

Αυτό ακριβώς είναι οι καινούργιοι i3 21xx. Λεφτά για πέταμα...

Και οι phenom 2 - athlon 3 επίσης όταν δε ξεκλειδώσουν.

Και για να μη βιαστούν να πέσουν να με φάνε λέω ότι εχω μηχανήματα που τυχόν αναβάθμιση σε αυτές τις πλατφόρμες και αυτούς τους επεξεργαστές δε θα μου δώσουν αντιληπτή αύξηση ταχύτητας.

Αν βρώ όμως κόμπο i3-1156 εως τα 100-120 ευρό είναι safe επιλογή αν μπορέσω να πουλήσω και εγω γρήγορα το παλιό μου combo για το HTPC σκοτώνοντας το γρήγορα γρήγορα κανά 50άρι.

Δημοσ.

Στα 160 ευρω max. cpu+mobo, θα κινηθω σε κανα 2μηνο,

και για socket/Ιntel/Amd, δε νοιαζομαι σχεδον καθολου :mrgreen:

Ο,τι αποδοτικοτερο υπαρχει + 8GB DDR3 => αραζουμε* B)

Δηλαδη με κατι εστω λιγο > απο Q8400 @ 3.7ghz

και 2Χ4GB DDR3 ...συν να μην καιει τη μιση ΔΕΗ :-D

Κι αν αυτο ειναι Sandy Bridge, ε καλως να ορισει!

(*τουλαχιστον 3ετια, οπως στο 775, ζωη να 'χει!)

Δημοσ.

αυτο με τη μνημη δεν το καταλαβαινω δεν ειναι καλυτερο το triple channel απο το dual?επισης τα ενσωματωμενα γραφικα σε αυτους που παιζουν παιχνιδια ειναι αχρηστα....τωρα τι κανουμε περιμενουμε τον αντικαταστατη του ι7 950+πανω και του 1366 σοκετ τελος του χρονου?αραγε θα ειναι προσιτη η τιμη του η θα ειναι για extreme pc?

• Super Moderators
Δημοσ.

αυτο με τη μνημη δεν το καταλαβαινω δεν ειναι καλυτερο το triple channel απο το dual?

θεωρητικά ναι, στην πράξη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

Δημοσ.

Ευχαριστώ intel που μου το έκανες πιο εύκολο και έσωσες το χρόνο μου.Πειράζει που δε θέλω να κάνω μεταδιδακτορικό για να καταλάβω τι γίνεται με τα 15 εκατομμύρια σόκετ και επεξεργαστές που έχεις σπείρει και θα σπείρεις;

Ας είναι καλά η amd που έχει προφίλ πιο κοντά στα μυαλά που κουβαλάω.

Δημοσ.

ρε παιδια υπαρχει κανα store που να μ αφηνει να βαλω τους ξεκλιδωτους sandy bridge στην συνθεση μου?

το πλαισιο μονο κλειδωμενους αφηνει και το vision ουτε καν 1155 socket

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...