grimpr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Για μπεντσακιδες ότι πρέπει. Για κανονικούς ανθρώπους με σάρκα και οστά, παντελώς αδιάφορο. 2600k vs 875k @3.40GHz ...clock for clock comparison http://www.youtube.com/watch?v=WtvdBUNd89U sorry αλλά νομίζω ότι η διαφορά ανάμεσα σε έναν cpu με IMC και σε έναν που δεν έχει είναι ορατή... η ανταποκρισιμότητα του συστήματος είναι σαφώς ανώτερη... Ετσι, μια πραγματικότητα που 7 χρόνια τώρα οι ανώριμοι οπαδοί της Intel δεν εννοούν να καταλάβουν.
ChRis6 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 H Intel μπορεί να λέει οτι θέλει για το Hyperthreading, εγώ όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακόμη και τώρα ΔΕΝ αξίζει τα 80-100 ευρώ παραπάνω σε σύγκριση με έναν 2500K. Real Cores > HT και θα το διαπιστώσεις με την άφιξη του 8core Zambezi με τα πλούσια χαρίσματα του...16MB Cache και άλλα πολλά. Μη παιρνεις και ορκο.Δεν ισχυει ΠΑΝΤΑ αυτο που λες.Εχω και παραδειγμα αν θες
Valoel Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Για μπεντσακιδες ότι πρέπει. Για κανονικούς ανθρώπους με σάρκα και οστά, παντελώς αδιάφορο. εγώ πάντως που είμαι κάτοχος ενός i7 860 έχω ξενερώσει λίγο... (που δεν έχω SB)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μη παιρνεις και ορκο.Δεν ισχυει ΠΑΝΤΑ αυτο που λες.Εχω και παραδειγμα αν θες εννοεί για επεξεργαστές που έχουν την ίδια αρχιτεκτονική και specs και στο μόνο που διαφέρουν είναι ότι ο ένας είναι για παράδειγμα dual core με HT ενώ ο άλλος καθαρός quad core... το παράδειγμα σου καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις?
outlaw star Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 εγώ πάντως που είμαι κάτοχος ενός i7 860 έχω ξενερώσει λίγο... (που δεν έχω SB) για ποιο λόγο?? εκτός και αν είσαι υπερ-πορωμένος benchakias, οπότε πάω πάσο...αν είσαι casual χρήστης ότι και να κάνεις αμφιβάλλω αν θα δεις διαφορές που τις καταλαβαίνεις.. @grimpr όπως και να το κάνεις μεταξύ 2 quad core ο ένας με και ο άλλος χωρίς HT αυτός με το ΗΤ είναι λίγο καλύτερος... βέβαια συμφωνούμε απόλυτα ότι στα ίδια πρακτικά specs να δώσεις 100 ευρά παραπάνω μόνο και μόνο για το HT, ε πρέπει να είσαι λίγο animal ή να κοιμάσαι με μαξιλαράκι που να γράφει intel...αλλά αυτές οι πρακτικές της είναι γνωστές...βέβαια αφού έχει αποδειχθεί ότι με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί πουλάει αβέρτα καλά κάνει...και εγώ και εσύ το ίδιο θα κάναμε... το πρόβλημα είναι στον καταναλωτή που αγοράζει σα το ζώο...εξάλλου το είπες και ο ίδιος...<<αφήστε τις μάζες να κάνουν debug και σε κανά εξάμηνο βλέπουμε>>
john2gr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Στο frame doubling interpolation θα είναι λουκούμι οι νέοι επεξεργαστές (ειδικά οι 8πύρηνοι). Αυτός είναι ο μόνος λόγος που ίσως να πήγαινα τώρα σε νέα αρχιτεκτονική
theo58 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Πολυ καλος ο Sandy αλλα αυτο το πραγμα να βρισκεις εναν εξοχο τροπο να εκμεταλευτεις την ''ανυπαρκτη'' κατα τα αλλα GPU του Sandy (σε σχεση με μια discrete παντα) και να βαζεις το διλημμα overclocking ή QuickSync (P67 η H67)δεν μπορω να το καταλαβω. Και οχι μονο αυτο... για να δουλεψεις την GPU πρεπει να μην εχεις discrete καρτα γραφικων γιατι ταχα μου υπαρχει προβλημα αρχιτεκτονικης συμφωνα με την Intel και δεν γινεται αλλιως. Και ερχεται μετα καπακι η Lucid και δινει λυση μεσω software.... Lucid Enables Quick Sync with Discrete Graphics on Sandy Bridge Για να μην παρεξηγηθω.... ο Sandy ειναι πολυ καλο CPU και το σκεφτομαι σοβαρα να ειναι το επομενο PC μου.... αλλα με χαλαει να μην μπορω να εχω ολα αυτα που ειναι μεσα στις δυνατοτητες του APU (αν το λεω σωστα)... Αντε να δουμε τι θα φερει και το αντιπαλο δεος και ιδιαιτερα η Μπουλντοζα....
^VAMPIRE^ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 ξερουμε τιμες για τους νεους επεξεργαστες?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 ξερουμε τιμες για τους νεους επεξεργαστες? εδώ και αρκετό καιρό
qsis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 για ποιο λόγο?? εκτός και αν είσαι υπερ-πορωμένος benchakias, οπότε πάω πάσο...αν είσαι casual χρήστης ότι και να κάνεις αμφιβάλλω αν θα δεις διαφορές που τις καταλαβαίνεις.. @grimpr όπως και να το κάνεις μεταξύ 2 quad core ο ένας με και ο άλλος χωρίς HT αυτός με το ΗΤ είναι λίγο καλύτερος... βέβαια συμφωνούμε απόλυτα ότι στα ίδια πρακτικά specs να δώσεις 100 ευρά παραπάνω μόνο και μόνο για το HT, ε πρέπει να είσαι λίγο animal ή να κοιμάσαι με μαξιλαράκι που να γράφει intel...αλλά αυτές οι πρακτικές της είναι γνωστές...βέβαια αφού έχει αποδειχθεί ότι με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί πουλάει αβέρτα καλά κάνει...και εγώ και εσύ το ίδιο θα κάναμε... το πρόβλημα είναι στον καταναλωτή που αγοράζει σα το ζώο...εξάλλου το είπες και ο ίδιος...<<αφήστε τις μάζες να κάνουν debug και σε κανά εξάμηνο βλέπουμε>> εγω συνεχιζω να μην καταλαβαινω τοτε γιατι εχουμε γεμισει i7 και δεν ειναι μονο τα επιπλεον ευρω του επεξεργαστη, αλλα και του υπολοιπου συστηματος (μητρικη, μνημες..)
alexzzz Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 εδώ και αρκετό καιρό στο 4 πρώτα μοντέλα γιατί τα 2 έχουν "k" και είναι πιο ακριβά; ντο εν;
benign Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 εγω συνεχιζω να μην καταλαβαινω τοτε γιατι εχουμε γεμισει i7 Στο insomnia μπορει να εχουμε γεμισει i7 αλλα εμεις εδω ειμαστε tech freaks.Οι αλλοι μεσοι χρηστες,οι περισσοτεροι των οποιων δεν ειναι καν γραμμενοι σε τεχνολογικο φορουμ οπως εμεις ειναι ακομη με διπυρηνους και παλιοτερους τετραπυρηνους.Η κοινοτητα του insomnia ειμαστε καταναλωτικη μειοψηφια του 5%.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 εγω συνεχιζω να μην καταλαβαινω τοτε γιατι εχουμε γεμισει i7 lol, τι έχουμε κάνει? αν πχ αυτή την στιγμή η Intel έχει το Χ ποσοστό αγοράς στους επεξεργαστές από αυτούς ούτε το 10% δεν είναι Core i3/i5/i7... http://www.fudzilla.com/processors/item/20979-lga-775-still-makes-up-65-percent-of-intels-market-today but the high end socket LGA 1366 is present with one percent of all sockets and this won’t change through most of 2011. και το s1156 άντε να έχει λίγο μεγαλύτερο ποσοστό... στο 4 πρώτα μοντέλα γιατί τα 2 έχουν "k" και είναι πιο ακριβά; ντο εν; τα K είναι με ξεκλείδωτο multiplier και τα S με χαμηλότερο TDP
^VAMPIRE^ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 εγω που ειμαι σε διλημα τι να κανω ι7 950 η καναν καινουριο?
qsis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Στο insomnia μπορει να εχουμε γεμισει i7 αλλα εμεις εδω ειμαστε tech freaks.Οι αλλοι μεσοι χρηστες,οι περισσοτεροι των οποιων δεν ειναι καν γραμμενοι σε τεχνολογικο φορουμ οπως εμεις ειναι ακομη με διπυρηνους και παλιοτερους τετραπυρηνους.Η κοινοτητα του insomnia ειμαστε καταναλωτικη μειοψηφια του 5%. μαλλον παρασυρθηκα απο τα διαφορα φορα (και οχι μονο το insomnia) , οπου οι i7 ειναι η πλειοψηφια μαζι με τους q9xx για οσους δεν αλλαξαν ακομη (βεβαια πολλοι δεν εχουν καν το συστημα τους στην υπογραφη τους, οποτε αυτο δημιουργει ακομα πιο λανθασμενη εντυπωση) ενδιαφερον το αρθρο που παρεθεσε ο thresh, αρκετα κατατοπιστικο παντως αντικειμενικα , αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις και με c2d μια χαρα εισαι ακομα , δεν εχουν αυξηθει τοσο οι απαιτησεις στις περισσοτερες εφαρμογες , σε αντιθεση με την υπολογιστικη ισχυ που εχει "ξεφυγει" εγω παντως τον i μου τον χρησιμοποιω κυριως για gaming , ή αν ειμαι στο δωματιο μου και βαριεμαι να κατσω αλλου το λαπτοπ μου απο την αλλη με c2d συνεχιζει και δουλευει υπερωριες (κατεβαζει, internet , βλεπω ταινιες και λοιπα πραγματα μεσω hdmi) και απο τοτε που του περασα windows 7 παει ακομα καλυτερα , οποτε το βρισκω απολυτα λογικo να μη βρισκει λογο ο κοσμος να αναβαθμισει. δεν ειναι οπως παλια που σε καθε windows ηθελες αναβαθμιση (κατι που στις μερες μας βλεπουμε να γινεται πχ στο android, οπου το hw απαξιωνεται γοργα) ακομα και στο gaming το οτι τα περισσοτερα παιχνιδια πρεπει να τρεχουν και στις κονσολες κανει την αναβαθμιση κυριως θεμα enthusiasts και οχι πραγματικης αναγκης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.