Προς το περιεχόμενο

Μια ματιά στον επερχόμενο Sandy Bridge της Intel

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Χμμμ λες? :P

Ναι ετοιμαζει η AMD τις μπουλντοζες της και οπως ειπε ο grim, για την Ιντελα ερχονται και νεα steppings και νεο chipset.

edit: Α.

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν έχω πεισθεί να εγκαταλείψω ακόμα το 775s μου.

:P

This :P

Η επόμενή μου αναβάθμιση θα είναι σε 8πύρηνο με μια single-GPU που θα έχει επιδόσεις ανάμεσα σε SLI GTX580 και Tri-SLI GTX580. Μέχρι τότε, καλά είμαστε με το μηχανηματάκι που έχουμε :P

Δημοσ.

Κάντε υπομονή ένα εξάμηνο να ωριμάσουν τα boards, να βγει ένα νέο stepping μαζί με το Z68 chipset, να παρουσιασει και η AMD τους Bulldozer και τότε αγοράστε, αφήστε την μάζα να κάνει debug.

πολύ σωστός ο grimpr...+ λογικά τη μείωση των τιμών σε αυτό το χρονικό διάστημα

Δημοσ.

Δεν έχεις να χασεις και τιποτα απο την αλλη, και εγώ έκανα κέφι να περασω σε εναν 2500K με μια τιμια (οικονομικη) μητρικη αλλα δεν βλεπω κανεναν ουσιαστικο λόγο πέραν το ομολογούμενος πολύ καλό power efficiency της πλατφορμας. Οσο για το stepping, κάτσε να ρίξω μια ματιά στο Errata του Sandy Bridge και θα σου πω εαν έχω πέσει μέσα η όχι.

Δημοσ.

2500K ε; Οι διάσπαρτες πληροφορίες για καλύτερο implementation του ΗΤ και μερικά review -> http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/39555-intel-sandy-bridge-core-i5-2500k-core-i7-2600k-processors-review-6.html λένε ότι το ΗΤ κάνει θαύματα. Δεν έχω δει ακόμα Sandy σε δράση οπότε κρατάω μικρό καλάθι (και το phenomάκι μου) :rolleyes:

Δημοσ.

H Intel μπορεί να λέει οτι θέλει για το Hyperthreading, εγώ όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακόμη και τώρα ΔΕΝ αξίζει τα 80-100 ευρώ παραπάνω σε σύγκριση με έναν 2500K. Real Cores > HT και θα το διαπιστώσεις με την άφιξη του 8core Zambezi με τα πλούσια χαρίσματα του...16MB Cache και άλλα πολλά.

Δημοσ.

και καλά κάνεις δε βλέπω ιδιαίτερο λόγο για κάποιον με quad core κλοκαρισμένο γύρω στα 3,5-4 ghz να προβεί σε τέτοια αναβάθμιση...

απο την άλλη όποιος έχει κανά μικρό διπύρηνο ή πάει πιο πίσω σε εποχές pentium βρήκε την πλέον κατάλληλη αναβάθμιση...

Εδω δεν εχω λογο εγω με Q9550 default clocks (2.83) οτι πρεπει να παω για αναβαθμηση.

Δημοσ.

Ε ενταξει αναλογα με την χρηση ρε παιδια...κ εγω μπορει να εχω ενα pc με εναν P4 στα 1.7 και να λεω δεν εχω λογο να κανω αναβαθμιση γιατι διαβαζω μονο τα mail μου

Δημοσ.

Ο μόνος λόγος που θα ήθελε κάποιος gamer να αλλάξει πλατφόρμα,θα ήταν το bottleneck που ενδεχομένως να έτρωγε η high end καρτούλα του.

Γράντ γκινιόλ κατάσταση να έχεις δώσει ένα σκασμό γιούρο και να να βλέπεις τα ίδια fps.

Δημοσ.

Ο μόνος λόγος που θα ήθελε κάποιος gamer να αλλάξει πλατφόρμα,θα ήταν το bottleneck που ενδεχομένως να έτρωγε η high end καρτούλα του.

Γράντ γκινιόλ κατάσταση να έχεις δώσει ένα σκασμό γιούρο και να να βλέπεις τα ίδια fps.

νταξ με έναν καλό quad core (σειρά 9ΧΧΧ) δεν έχεις και πάλι κανά ιδιαίτερο λόγο να αλλάξεις ακόμη και με τωρινή high-end καρτούλα...ειδικά όσο ανεβαίνεις σε αναλύσεις και χώνεις φίλτρα...εξαίρεση αποτελούν κάποια λίγα παίγνια που δείχνουν να έχουν μια μικρή προτίμηση σε i5/i7 επεξεργαστές, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι και ports..

Δημοσ.

Καλά,μήν φανταστείς οτι οι διαφορές είναι ορατές στον μέσο user,για να μήν αναφέρω στο ανθρώπινο μάτι γενικότερα.

Πχ με έναν c2q 9550/Phenom X4 955 + GTX580 να έχεις 100fps σε έναν Χ τίτλο και με μετάβαση σε Nehalem ή Sandy bridge να δείς +20καρέ.Τελείως μπακάλικα όλα αυτά έτσι;

Για κάποιους είναι για το γαμώτο,για κάποιους επειδή θέλουν να ακολουθούν κατα πόδας τις εξελίξεις,για κάποιους ελέω e-penis.Περι ορέξεως.:)

Δημοσ.

Καλά,μήν φανταστείς οτι οι διαφορές είναι ορατές στον μέσο user,για να μήν αναφέρω στο ανθρώπινο μάτι γενικότερα.

Πχ με έναν c2q 9550/Phenom X4 955 + GTX580 να έχεις 100fps σε έναν Χ τίτλο και με μετάβαση σε Nehalem ή Sandy bridge να δείς +20καρέ.Τελείως μπακάλικα όλα αυτά έτσι;

Για κάποιους είναι για το γαμώτο,για κάποιους επειδή θέλουν να ακολουθούν κατα πόδας τις εξελίξεις,για κάποιους ελέω e-penis.Περι ορέξεως.:)

καλά τέτοιες περιπτώσεις δε τις συζητάμε καν...απλά υπάρχουν κάποια-λίγα παιχνίδια που και 5 frames να δεις διαφορά έχει την αξία του διότι είναι έτσι και αλλιώς πολύ βαριά..πχ metro2033...τα 25 με τα 30 frames έχουν διαφορά...σαφώς όμως και για μερικούς τίτλους και μόνο δεν προβαίνεις σε αναβάθμιση, εκτός και αν δε σε απασχολεί το οικονομικό βέβαια..

• Super Moderators
Δημοσ.

sorry αλλά νομίζω ότι η διαφορά ανάμεσα σε έναν cpu με IMC και σε έναν που δεν έχει είναι ορατή...

η ανταποκρισιμότητα του συστήματος είναι σαφώς ανώτερη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...