grifind Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Γεια σας και από μένα! Αρχικά να σας πω τι φοράει το pcaki μου: mobo : Gigabyte ex58 ud4 6ddr3 slots triple channel κτλ κτλ... chipset: i7 920 overclocked sta 3.9 stable. RAM: 6x1GB OCZ 1800MHz DDR3 Gold edition gpu: Sapphire Radeon 4890 1GB Το προβλημα μου: Στο cpuz μου βγαζει οτι εχω κανονικοτατα 6gb μνημης ενω στα windows 7 (ναι ειναι 64bit) μου βγαζει 4 στρογγυλεμενα...δοκιμασα και το 3DMARK και αυτο μου εβγαλε οτι στο τριτο καναλι της mobo δεν ειναι συνδεμενο τιποτα... δοκιμασα της μνημες μια μια και δεν εχουν κανενα απολυτος προβλημα... Σκεφτομαι...Επειδη οι μνημες αυτες βγηκαν dual channel τοτε και τρεχουν στα 1.9V δεν μπορουν να συγχρονισουν για triple channel? ετοιμος ειμαι να τις βαλω αγγελια και να παρω 3χ2GB στα 1.6 με 1.65V ....καμια ιδεα?
grifind Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Το μονο πραγμα που δεν εχω Checkαρει...υπαρχει περιπτωση να ειναι αυτο?δεν νομιζω ομως γιατι πολυ απλα η mobo ειναι απο τις πρωτες "καλες" DDR3 που βγηκαν...το αστειο ειναι οτι ο υπαλληλος του eshop εδω μου ειχε πει τοτε να προτιμησω OCZ αντι για Corsair που ειχα στην λιστα με την παραγγελια γιατι και καλα "gigabyte" δουλευει καλυτερα με "OCZ"...εντελως ασχετο μου φανηκε τοτε οπως και τωρα αλλα ειπα "κατι θα ξερει"...οπως επισης και η ιδεα να παρω 6χ1GB εναντι 3χ2GB...να μην τα πολυλογω αν και συνηθως ειμαι καθετος στα τεχνολογικα μου "θελω" εκει ψαρωσα....η ταση που προανεφερα συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι μεγαλος παραγοντας για το triple channel... γιατι ε χουμε να κανουμε με 6 μνημες που η καθε μια τρεχει στα 1.9V....
liopyr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μεταξύ μας, πίπες σου είπε μάλλον ο υπάλληλος του eshop, και ειδικά το να πάρεις 6χ1 μόνο και μόνο από το γεγονός πως γεμίζεις τα slot σου είναι εντελώς λάθος κίνηση. Τα "οι gigabyte παίζουν καλύτερα με αυτές και όχι με τις άλλες" είναι επίσης παραμύθι. Το επίσημο ram support list της κάθε μητρικής (ούτε καν εταιρίας ε) αλλάζει με ένα νεότερο revision ή ακόμα και ένα απλό bios update. Τα X-58 είχαν διάφορα ram issues, αν δεν έχεις το τελευταίο bios επιβάλλεται να το περάσεις. (τα ρεύματα δε παίζουν ρόλο στην αναγνώριση των dimm, παρά μόνο στην σταθερότητά τους).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.