ChristieG Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Καλησπερα, Αποφασισα να μετατρεψω οτι vhs κασετες εχω σε dvd και να τις κρατησω και σε εξωτερικο σκληρο δισκο. Εχω ενα προγραμμα το iSkysoft iMedia Converter 1.0.1.8 για Mac με το οποιο συνηθιζα να κανω προχειρες μετατροπες video και mp3, αλλα δεν ξερω αν οι δυνατοτητες του φτανουν στο να διατηρησω ανεπαφη την ποιοτητα στα videos που θελω να κανω convert μετατρεποντας τα ifo αρχεια των dvd ωστε να τα κρατησω στο δισκο. Η αληθεια ειναι πως δεν εχω ξανακανει καποια παρομοια διαδικασια ωστε να ασχοληθω με τετοιου ειδους προγραμματα και εδω ειναι που θελω και τη βοηθεια σας. Μπορειτε να μου προτεινετε ποιο προγραμμα μπορει να μετατρεψει τα ifo αυτα αρχεια,διατηρωντας την αρχικη ποιοτητα(και αν γινεται να μου επιτρεπει και μετατροπη απο 4:3 σε widescreen)? Και αν ναι,μπορει καποιος να με κατατοπισει σχετικα με το τι ρυθμισεις θα πρεπει να κανω?Μιλαμε για βιντεο αναλογικης τηλεορασης οποτε φανταζομαι η αναλυση περιοριζεται στο 720x480?Και οσον αφορα τις υπολοιπες ρυθμισεις οπως πχ frame rate/bit rate κλπ,υπαρχουν καποιες που να ειναι οι... "ιδανικες"? Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα αφου αποφασισα να κανω τη συγκεκριμενη διαδικασια,θα ηθελα να γινει οσο πιο σωστα γινεται ωστε να μην την ξανακανω στο μελλον..... Ευχαριστω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Εχω ενα προγραμμα το iSkysoft iMedia Converter 1.0.1.8 για Mac... Στο Mac σου υπάρχουν και Windows εγκατεστημένα; Ή σε ενδιαφέρουν μόνο προγράμματα/λύσεις για MacOS... ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChristieG Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Στο Mac σου υπάρχουν και Windows εγκατεστημένα; Ή σε ενδιαφέρουν μόνο προγράμματα/λύσεις για MacOS... ; εχω και windows vista ultimate περασμενα αλλα η αληθεια ειναι πως επειδη μου "κολλανε" αρκετα δεν συνηθιζω να τα χρησιμοποιω.Παντως αν υπαρχει καποιο πολυ καλο προγραμμα που να αξιζει, σαφως και μπορω να το "παιδεψω" οσο χρειαστει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μιας και σε ενδιαφέρουν κατά προτεραιότητα MacOS προγράμματα, μετέφερα το θέμα στην αντίστοιχη ενότητα για να τύχει καλύτερης ανταπόκρισης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Aμα πας στο iMovie και κάνεις import from camera και μετά το idvd την μετατρεψεις σε 16:9? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Τι ακριβώς ανάλυση έχει το πρωτότυπο βίντεο(VHS)? Ο σωστός τρόπος για να σκεφτείς κατά την άποψή μου είναι να αποφασίσεις σε τι Container και σε τι Audio και Video Codec θα αποθηκεύσεις τις ταινίες σου. Προσωπικά δεν θα επέλεγα το mpeg2 (dvd) διότι θα πιάσει πολύ χώρο και δεν θα έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα σε ποιότητα. Έναντι του mpeg2, θα προτιμούσα mpeg4 (DivX ή Xvid) και γιατί όχι και το τελευταίο και καλύτερο version του mpeg4 (AVCHD ή αλλιώς h.264. Επίσης ο Theora είναι αρκετά καλός απο τους Open Source/δωρεάν-όμως επειδή θα το κάνεις για Home Usage, καλύτερα επέλεξε το h.264 που είναι πολύ πιό ποιοτικό) Πάμε να δούμε τώρα και το θέμα του Container. Πιστεύω οτι τα καλύτερα Container είναι τα: *.Avi (πολύ διαδεδομένο), το *.Mov και το κορυφαίο *.Mkv (Matroska) (που είναι και open source). Εξετάζοντας την συμβατότητα του Container σε σχέση με τους Players (φέτες) που υπάρχουν, το Avi είναι μια καλή (όσον αφορά την συμβατότητα) επιλογή. Απο εκεί και πέρα οπωσδήποτε θα πρότεινα Matroska για Container (εφόσον υπάρχουν players φέτες για αναπαραγωγή Mkv αρχείων με h264). Για ήχο, μπορείς να επιλέξεις το κλασσικό Mp3 (αν δεν σε νοιάζει και πολύ η ποιότητα του ήχου) με μέγιστη ποιότητα τα 256kbps (μιας και οτιδήποτε παραπάνω απο αυτό θα σου πιάσει περισσότερο χώρο χωρίς να έχεις εξαιρετικά μεγάλες διαφορές στην ποιότητα ήχου). Η Δειγματοληψία να είναι στα 44Khz (διπλάσια του θεωρητικού ακουστικού φάσματος). Πρακτικά δηλαδή αν θέλεις την μικρότερη χωρητικότητα αρχείου ήχου χωρίς να έχεις ιδιαίτερες παραμορφώσεις στις υψηλές συχνότητες, επέλεξε οτιδήποτε νομίζεις απο 160kbps - 256kbps και 44khz και θα είσαι OK. (στο κατώφλι των 160kbps πρακτικά εξαλείφονται τα έντονα παραμορφωτικά ακουστικά φαινόμενα στις υψηλές συχνότητες). Από εκεί και πέρα μπορείς να επιλέξεις το πολύ καλό και Open Source "Vorbis" audio codec, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τις συμβατότητες του codec σε σχέση με "φέτες" players. Τέλος αν θέλεις εξαιρετικά αποτελέσματα (με την προυπόθεση οτι έχεις και πραγματικά καλή ποιότητα ήχου στο Source Video σου) επέλεξε το Dolby. Συνεπώς καλύτερα Video Codec: Mpeg4 Last Generation (h.264 AVCHD) Audio Codec: Mp3 ή Vorbis Container: Mkv, Avi, Mov Οχι όμως Mpeg2. Πιστεύω θα ήταν λάθος επιλογή Codec για την εποχή μας. Για Mac δοκίμασε το Handbrake. Πρέπει να την κάνει την δουλειά. Δεν έχω προλάβει να το ψάξω διεξοδικά όμως για να σου πω με σιγουριά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChristieG Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Aμα πας στο iMovie και κάνεις import from camera και μετά το idvd την μετατρεψεις σε 16:9? το imovie σαν application δεν το εχω ψαξει αλλα δοκιμασα να κανω import δοκιμαστικα ενα απο τα αρχεια και ενω στα properties του project επιλεγω widescreen,δεν γινεται κατι...ισως δεν το υποστηριζει διοτι αναγνωριζει σαν widescreen το αρχειο υπολογιζοντας και το μαυρο πλαισιο δεξια και αριστερα....αλλα δεν ξερω κιολας επειδη δεν γνωριζω και το προγραμμα,μην λεω κατι που δεν ισχυει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Τι ακριβώς ανάλυση έχει το πρωτότυπο βίντεο(VHS)? Το VHS (PAL) έχει ανάλυση μόλις 333x480, δηλαδή ακόμα χειρότερη και από το τηλεοπτικό PAL σήμα που έχει ανάλυση 768χ576. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChristieG Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Τι ακριβώς ανάλυση έχει το πρωτότυπο βίντεο(VHS)?Ο σωστός τρόπος για να σκεφτείς κατά την άποψή μου είναι να αποφασίσεις σε τι Container και σε τι Audio και Video Codec θα αποθηκεύσεις τις ταινίες σου. Προσωπικά δεν θα επέλεγα το mpeg2 (dvd) διότι θα πιάσει πολύ χώρο και δεν θα έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα σε ποιότητα. Έναντι του mpeg2, θα προτιμούσα mpeg4 (DivX ή Xvid) και γιατί όχι και το τελευταίο και καλύτερο version του mpeg4 (AVCHD ή αλλιώς h.264. Επίσης ο Theora είναι αρκετά καλός απο τους Open Source/δωρεάν-όμως επειδή θα το κάνεις για Home Usage, καλύτερα επέλεξε το h.264 που είναι πολύ πιό ποιοτικό) Πάμε να δούμε τώρα και το θέμα του Container. Πιστεύω οτι τα καλύτερα Container είναι τα: *.Avi (πολύ διαδεδομένο), το *.Mov και το κορυφαίο *.Mkv (Matroska) (που είναι και open source). Εξετάζοντας την συμβατότητα του Container σε σχέση με τους Players (φέτες) που υπάρχουν, το Avi είναι μια καλή (όσον αφορά την συμβατότητα) επιλογή. Απο εκεί και πέρα οπωσδήποτε θα πρότεινα Matroska για Container (εφόσον υπάρχουν players φέτες για αναπαραγωγή Mkv αρχείων με h264). Για ήχο, μπορείς να επιλέξεις το κλασσικό Mp3 (αν δεν σε νοιάζει και πολύ η ποιότητα του ήχου) με μέγιστη ποιότητα τα 256kbps (μιας και οτιδήποτε παραπάνω απο αυτό θα σου πιάσει περισσότερο χώρο χωρίς να έχεις εξαιρετικά μεγάλες διαφορές στην ποιότητα ήχου). Η Δειγματοληψία να είναι στα 44Khz (διπλάσια του θεωρητικού ακουστικού φάσματος). Πρακτικά δηλαδή αν θέλεις την μικρότερη χωρητικότητα αρχείου ήχου χωρίς να έχεις ιδιαίτερες παραμορφώσεις στις υψηλές συχνότητες, επέλεξε οτιδήποτε νομίζεις απο 160kbps - 256kbps και 44khz και θα είσαι OK. (στο κατώφλι των 160kbps πρακτικά εξαλείφονται τα έντονα παραμορφωτικά ακουστικά φαινόμενα στις υψηλές συχνότητες). Από εκεί και πέρα μπορείς να επιλέξεις το πολύ καλό και Open Source "Vorbis" audio codec, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τις συμβατότητες του codec σε σχέση με "φέτες" players. Τέλος αν θέλεις εξαιρετικά αποτελέσματα (με την προυπόθεση οτι έχεις και πραγματικά καλή ποιότητα ήχου στο Source Video σου) επέλεξε το Dolby. Συνεπώς καλύτερα Video Codec: Mpeg4 Last Generation (h.264 AVCHD) Audio Codec: Mp3 ή Vorbis Container: Mkv, Avi, Mov Οχι όμως Mpeg2. Πιστεύω θα ήταν λάθος επιλογή Codec για την εποχή μας. Για Mac δοκίμασε το Handbrake. Πρέπει να την κάνει την δουλειά. Δεν έχω προλάβει να το ψάξω διεξοδικά όμως για να σου πω με σιγουριά. Σκεφτομουν τη μετατροπη να την κανω ετσι κι αλλιως σε mpeg4 ωστε να αναγνωριζεται και καλυτερα στο idvd μεσω του οποιου σκοπευα να τα χρησιμοποιησω αργοτερα. Κανοντας μια δοκιμη στο προγραμμα που ηδη εχω (oπως ανεφερα στην αρχη το iskysoft imedia converter) και φτιαχνοντας δοκιμαστικα ενα αρχειο μεσω του idvd δειχνει με τις παραπανω ρυθμισεις να μην κανει σε ποιοτητα. πλεον το προβλημα μου ειναι πως να αλλαξω τα αρχεια σε 16:9....αν και στο idvd επιλεγω 16:9 και το μενου δημιουργειται κανονικα widescreen,τα βιντεο παραμενουν σε 4:3. ευχαριστω πολυ και για τις ρυθμισεις που προτεινες πραγματικα βοηθησαν! ---------- Προσθήκη στις 21:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:42 ---------- Το VHS (PAL) έχει ανάλυση μόλις 333x480, δηλαδή ακόμα χειρότερη και από το τηλεοπτικό PAL σήμα που έχει ανάλυση 768χ576. δηλαδη μια απλη συμβατικη βιντεοκασετα εχει μονο τοσο αναλυση? Σε μια δοκιμη που εκανα απο βιντεο γραμμενο σε βιντεοκασετα απο αναλογικο σημα τηλεορασης θεωρωντας πως η αναλυση ειναι 720x480 λογω του σηματος στη μετατροπη χρησιμοποιησα αυτη την επιλογη,δεν εδειξε ομως να "χαλαει" σε κατι το νεο αρχειο....πρεπει δηλαδη να χρησιμοποιησω αυτη τη συγκεκριμενη 333x480, η και ετσι οπως το εκανα βγαζει και παλι το οσο το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα εφοσον το πρωτοτυπο δεν φτανει σαν αναλυση το 720x480?εννοω υπαρχει περιπτωση αν του ζηταω μεγαλυτερη αναλυση απο αυτη που στην πραγματικοτητα εχει αυτο να λειτουργει αρνητικα στο νεο αρχειο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Αν η αναλυση ειναι οντως τοσο μικρη, ο μονος τροπος να την κανεις αναλυση dvd χωρις να παραμορφωθει το βιντεο ειναι να φτιαξεις μια μαυρη εικονα png σε αναλυση 720x576 και να την βαλεις για background στην ταινια που θα φτιαξεις κ στη συνεχεια να εισαγεις το real video απο πανω του κ η να το κανεις stretch (χανοντας ποιοτητα λογω του stretch) η να το αφησεις ως εχει μικρο (όπου θα φαινεται μικρο στις συγχρονες τεραστιες οθονες σε μεγεθος κ αναλυση). Sent from my iPhone using Insomnia.app Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Εγω στη θεση σου θα εφτιαχνα το πρωτοτυπο βιντεο στην πραγματικη αναλυση του βιντεο χρησιμοποιοντας το καλυτερο codec της εποχης με τις καλυτερες ρυθμισεις για ποιοτητα κ ας μπορουσα να τα βλεπω μονο στο pc. Απο εκει κ περα transcoding και edits για προβολη σε dvd/divx φετες θα ηταν δευτερεύουσας σημασιας κ προτεραιότητας. Sent from my iPhone using Insomnia.app Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.