CoRe)sHamE Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα. Έχω ένα laptop (HP Pavilion dv2000 με GeForce Go 7200) το οποίο έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Έχει χαλασμένη οθόνη. Και για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ εξωτερικό monitor όταν είναι ανοιχτός. Έφτασε όμως η στιγμή να «φάει» ένα Format ο υπολογιστής. Αλλά λόγω του προβλήματος στην οθόνη δεν μπορώ να επιλέξω να κάνει boot από το CD/DVD και να φορτώσει τα Windows. Η αλλαγή από το monitor του laptop στο εξωτερικό γίνεται αφού μπει στα WinXP που έχει. Κάθε προσπάθεια για fn+F4 είναι άκαρπη πριν boot-άρουν τα Windows. Κάποια λύση;:confused: Κάποιος με ανάλογη εμπειρία; ΥΓ. Έψαξα στο Internet, και το μόνο που βρήκα ήταν αυτό, αλλά δεν βρίσκω κανένα αρχείο στον υπολογιστή από αυτά που λέει για να «πειράξω». Ελπίζω να το έκανα το θέμα σε σωστό σημείο στο φόρουμ. Αν όχι, ζητώ συγγνώμη από τους διαχειριστές και ας το μεταφέρουν στο σωστό σημείο. Ευχαριστώ...
aloenanick Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Βάλε μια οποιαδήποτε οθόνη από άλλο laptop για να δουλέψει με Win και μετά ψάξε επειγόντως να βρεις για το δικό σου.Συννενοήσου με κάποιο φιλαράκι σου να κάνετε τράμπα τη δικιά του,ας πούμε... Τέσσερις βίδες,πέντε λεπτάκια,δυό καφέδες και αρκετό κέρδος σε εμπειρία.
CoRe)sHamE Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δυστυχώς το laptop είναι παλιό (4 ετών), και δεν έχω κανέναν που να έχει αντίστοιχο λάπτοπ (ή γενικά λάπτοπ που να θέλει να πειραματιστώ με αυτό) για να το κάνω αυτό... Άλλη ιδέα;
anikologr Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Καμία πιθανή λύση?
aloenanick Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Καμία πιθανή λύση? Aν είσαι Αθήνα,έλα να χρησιμοποιήσεις μια απ' τις δικές μου (τζάμπα...),έχω δυο-τρεις που μου έχουν μείνει. Όχι,δεν πάω να σε δαγκώσω,μή φοβάσαι,χωρίς καμία υποχρέωσή σου. Θα δεις...
anikologr Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Aν είσαι Αθήνα,έλα να χρησιμοποιήσεις μια απ' τις δικές μου (τζάμπα...),έχω δυο-τρεις που μου έχουν μείνει. Όχι,δεν πάω να σε δαγκώσω,μή φοβάσαι,χωρίς καμία υποχρέωσή σου. Θα δεις... Είμαι πάτρα δυστυχώς και ζητώ μια πιο μόνιμη λύση. έχεις να προτείνεις κάτι? Θυμάμαι ένας γνωστός κάποτε δεν αντιμετώπισε τέτοιο πρόβλημα και έβλεπε στην εξωτερική οθόνη από το bios...
TheELF Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 OK από το βίος δεν έχει επιλογή για εξωτερική οθόνη,μήπως όμως έχει μέσα από τα driver,από το προγραμματάκι με το οποιο ελέγχεις και την ανάλυση δηλαδή,γιατί μου έτυχε κάποιο παρόμοια πρόβλημα σε ένα παλιό laptop,και είχε επιλογή να χρησιμοποιούνται και η δυο οθόνες εσωτερική εξωτερική από την άρχει,και μέσα στο dos δηλαδή.
nick_csd Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 αν θες να του βαλεις windows 7, βγαλε τον δισκο, βαλε τον σε ενα αλλο λαπτοπ κανε την εγκατασταση και μετα παλι πισω στο δικο σου, θα παιξει μια χαρα, το εχω δοκιμασει
aloenanick Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Καμία πιθανή λύση? Aν είσαι Αθήνα' date='έλα να χρησιμοποιήσεις μια απ' τις δικές μου (τζάμπα...),έχω δυο-τρεις που μου έχουν μείνει.Όχι,δεν πάω να σε δαγκώσω,μή φοβάσαι,χωρίς καμία υποχρέωσή σου. Θα δεις...[/quote'] Είμαι πάτρα δυστυχώς και ζητώ μια πιο μόνιμη λύση. έχεις να προτείνεις κάτι? Θυμάμαι ένας γνωστός κάποτε δεν αντιμετώπισε τέτοιο πρόβλημα και έβλεπε στην εξωτερική οθόνη από το bios... Κρίμα που είσαι μακρυά.btw,δεν κατάλαβες τί είπα.Θα βάζαμε μια οθόνη (μόνο το pannelάκι),θάκανες την εγκατάσταση και θα τη βγάζαμε,τί πιό μόνιμο απ' αυτό;] Ο nick_csd είπε το καλύτερο:Βάλε ένα λειτουργικό σε άλλο ομοειδές και φόρεσέ τον μετά σ' αυτό. Κατ' ευθείαν απ' το bios δεν γνωρίζω τεχνικές,sorry.
zeremefico Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 και εγώ έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με ένα νέτμπουκ! Μακάρι να βρούμε λύση.
anikologr Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 και εγώ έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με ένα νέτμπουκ!Μακάρι να βρούμε λύση. δεν το βλέπω
victz Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Τα περισσοτερα λαπτοπ, απο πολυ παλια, εχουν τροπο εναλλαγης εσωτερικης/εξωτερικης οθονης. Λογικα ειναι το FN και καποιο απο τα function keys.
CoRe)sHamE Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει και μπορεί να δουλέψει στα υπόλοιπα παιδιά, πάντως σε εμένα προσωπικά δεν δουλεύει πριν μπει στα Windows. Και το έχω προσπαθήσει αρκετά. Όσο για τα υπόλοιπα παιδιά, δεν είναι εύκολη η μετακίνηση μιας και εγώ δεν βρίσκομαι στην Αθήνα. Κατά τα άλλα, ούτε το άνοιγμα, βγάλσιμο του σκληρού και να εγκατασταθεί σε άλλο μηχάνημα το OS... Κυρίως λόγω έλλειψης γνώσεων πάνω σε αυτό. Οπότε αυτόματα μια λύση «πειράγματος» του software θα ήταν η καλύτερη... Εφόσον υπάρχει βέβαια...
anikologr Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Τελικά λύση βρέθηκε με το να βγάλω τον δίσκο, να τον βάλω σε άλλο άσχετο λαπτοπ και να στηθεί ubuntu 9.10.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.