TsikalidisAlex Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Γεια χαρά, εγκατέστησα το wamp server, απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει κωδικός για τις βάσεις που θα φτιάξω, μπορεί να μου πει κάποιος πως μπορώ να βάλω κωδικό, που ακριβώς να μπω κια τι να γράψω...???
Aztec Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Πρώτη κίνηση αφού ο root χρήστης σου δεν έχει password mysqladmin -u root password YOUR_PASSWORD Αν δεν είναι στο path των windows πήγαινε μέσα στην εγκατάσταση του wamp ενδεικτικά θα το βρείς το mysqladmin στο C:\wamp\bin\mysql\mysql5.1.36\bin Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις. Γενικά δεν κλειδώνεις τις βάσεις σου αλλά φτιάχνεις mysql χρήστες με διαφορετικά δικαιώματα που κάνουν χρήση των βάσεων. Αν έχεις δουλέψει σε Oracle θα σε μπερδέψει λίγο.
TsikalidisAlex Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Λοιπόν εγκατέστησα το wamp server, έφτιξα ένα αρχείο (arxeio.php), με τον παρακάτω κώδικα: > <? session_start(); if ($userid && $password) { // αν ο χρήστης μόλις προσπαθεί να συνδεθεί $db_conn = mysql_connect("localhost", "root", ""); mysql_select_db("auth", $db_conn); $query = "select * from auth " ."where name='$userid' " ." and pass='$password'"; $result = mysql_query($query, $db_conn); if (mysql_num_rows($result) >0 ) { // αν είναι στην βάση δεδομένων , κάνε εγγραφή του user id $valid_user = $userid; session_register("valid_user"); } } ?> <html> <body> <h1>Αρχική σελίδα</h1> <? if (session_is_registered("valid_user")) { echo "Είστε συνδεμένος ως: $valid_user <br>"; echo "<a href=\"logout.php\">Αποσύνδεση</a><br>"; } else { if (isset($userid)) { // αν δεν προσπάθησε και απέτυχε να συνδεθεί echo "Αδύνατη η σύνδεση"; } else { // δεν προσπάθησαν να συνδεθούν ακόμη ή αποσυνδέθηκαν echo "Δεν είστε συνδεδεμένος.<br>"; } // παροχή φόρμας echo "<form method=post action=\"authmain.php\">"; echo "<table>"; echo "<tr><td>Userid:</td>"; echo "<td><input type=text name=userid></td></tr>"; echo "<tr><td>Password:</td>"; echo "<td><input type=password name=password></td></tr>"; echo "<tr><td colspan=2 align=center>"; echo "<input type=submit value=\"Log in\"></td></tr>"; echo "</table></form>"; } ?> <br> <a href="members_only.php">Τομές μελών</a> </body> </html> ...γράφω στον browser μου http://localhost/arxeio.php αλλά το αποτέλεσμα που έχω είναι αυτό: 0 ) { // αν είναι στην βάση δεδομένων , κάνε εγγραφή του user id $valid_user = $userid; session_register("valid_user"); } } ?> Αρχική σελίδα Αποσύνδεση "; } else { if (isset($userid)) { // αν δεν προσπάθησε και απέτυχε να συνδεθεί echo "Αδύνατη η σύνδεση"; } else { // δεν προσπάθησαν να συνδεθούν ακόμη ή αποσυνδέθηκαν echo "Δεν είστε συνδεδεμένος. "; } // παροχή φόρμας echo " "; echo ""; echo " Userid: "; echo " "; echo " Password: "; echo " "; echo " "; echo " "; echo " "; } ?> Τομές μελών ...ποιο είναι το πρόβλημα...μήπως πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις...αν ναι, ποιες; ααα, και κάτι άλλο όταν ανεβάζω το αρχείο αυτό στον server, δηλαδή σε αυτήν την διεύθυνση http://www.alexandros.orgfree.com , βγάζει κανονικά το αποτέλεσμα...
TsikalidisAlex Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Γεια σας παιδιά, έχω ένα προβληματάκι...έστεισα το wamp server με apache 2.2.11, php 5.3.0 και mySQL 5.1.36 μια χαρά λειτουργούνε όλα...κατασκεύασε κι ένα site με βάση δεδομένων και άλλα πολλά, όμως ο free server τρέχει linux και υποστηρίζει apache 2.2, php 5.2.10/5.2.12 και mySQL 5.0.88/5.1.44 και όταν ανεβάζω τα αρχεία δείχνει ότι να 'ναι ο browser, κατέβασα τις κατάλληλες εκδόσεις για τον wamp...πάω να τον εκτελέσω αλλά συνέχεια πετάει error, στο pc μου τρέχω windows xp Profession SP2...καμιά βοήθεια....???
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μην ξανα-ανοίξεις θέμα για τον wamp server. Ό,τι ερωτήσεις έχεις, δημοσίευσέ τες εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.