LouCi4er Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Eδω και μια εβδομαδα εκανα μια αναβαθμιση και πηρα CPU Athlon ii x3 425,MOBO AsRock M3A785GXH/128M,RAM Corsair TW3X4G1600C9D 4GB.Tον επεξεργαστη τον εχω ξεκλειδωσει σε Phenom ii x4(να'ναι καλα ο 50EuroUser) και δουλευει τελεια.Οι μνημες ομως αρνουνται να δουλεψουν στα 1600 και δουλευουν μονο στα 800.Δεν νοιωθουν ουτε timings ουτε volt ουτε τιποτα.Memtest και prime95 δεν βρισκουν τιποτα.Να πω οτι τις εχω βαλει στα A2,B2 slot γιατι στα Α1,Β1 εβρισκαν στην ψυκτρα του επεξεργαστη.Εχετε καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?
nikos903 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Απο πού βλέπεις αυτήν την ταχύτητα; Υπ'όψην DDR: Double Data Rate άρα Effective= 2*800=1600 άμα το βλέπεις απο cpu-z.
LouCi4er Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Απο cpu-z την βλεπω.Το ξερω οτι ειναι 2χ800.Εχω τον διαιρετη 1 προς 4 για να πιασουν τα 1600 γιατι δεν εχω σκοπο να υπερχρονισω τον επεξεργαστη.Τωρα που τις εχω στα δευτερα τα slots δεν πειραζει?
nikos903 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Ποιο είναι το πρόβλημα δηλαδή; Δεν κατάλαβα... Το μηχάνημα δουλεύει και εκεί που τις έχεις σωστά; Άμα δεν δούλευε θα είχε πρόβλημα (παράξενο μεν αλλά πρόβλημα ). Τώρα άσε το εκεί που είναι και μην το πειράζεις Μια χαρά είσαι. Edit: Picture
LouCi4er Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Λοιπον για να καταλαβεις,αν τα αφησω ολα στο auto τοτε οι μνημες τρεχουν στα 800(400χ2 απο cpu-z).Αν τις βαλλω απο bioς στα 1333 η 1600 τοτε το μηχανημα κολλαει στα παιχνιδια και τα timings αν τα αφησω στο auto πηγαινουν 9-12-12-30.Οι μνημες λενε οτι δουλευουν 1600 με 9-9-9-24 και 1,5volt.Aν βαλω χειροκινητα tα timings και αφησω volt auto τοτε μου δειχνει 1,88 volt.Και παλι κολλαει σε games.Επισεις καθε φορα που θα τον ανοιξω κανει κανα 5λεπτο να δειξει το logo της AsRock και μετα μου λεει οτι απετυχε πολλες φορες να bootαρει και μου λεει να παω bios να κανω ρυθμισεις.Αν τα αφησω ολα auto τοτε δουλευει οκ αλλα οι μνημες στα 800.
nikos903 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Ok, οι μνήμες είναι αυτές; Τότε θέλουν 1.8 για 1600 (έπρεπε να δουλεύουν και με το 1.88 :/ ). * Density: 4GB (2x2GB Module) * Speed: 1600MHz * Timing: 9-9-9-24 * Type: DDR3 * Format: DIMM * Pin Out: 240 Pin * Voltage: 1.8V .Για δώσε τα όλα τα παραπάνω χειροκίνητα (άμα είναι αυτές οι μνήμες σου) και πες τι γίνεται. Άμα κλείσεις τον 4ο πυρήνα τα ίδια κάνει; Memtest πρέπει να περνάνε ε; Δεν πρέπει να έχει σημασία σε ποιο κανάλι τις βάλεις, το ίδιο πράγμα είναι απο οτι ξέρω.
LouCi4er Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Ναι αυτες ειναι.Τα εδωσα και κανει τα ιδια.Το memtest δεν βρηκε error ουτε το prime95.Μου κολλαει σε παιχνιδι και λεει και αυτα που σου ειπα μολις τον ανοιξω.Να σου πω επισης οτι εκει που μου λεει your system failed to boot several times οταν τον ανοιγω δλδη εχει απο κατω αλλη μια επιλογη που μετραει sec και μολις τελειωσουν κανει boot.Και αν και εχω τις ρυθμισεις στο bioς 1600 9-9-9-24 οταν ανοιξει οι μνημες τρεχουν στα 800 με 6-6-6-15.
nikos903 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δηλαδή κρασάρει το σύστημα και σε γυρνάει σε Default... Τότε δεν πρέπει να φταίνε οι μνήμες Αφού περνάν και το memtest (πόση ώρα το άφησες; ) καλές θα είναι. Τι τροφοδοτικό και ποια (ή ποιες) κάρτα γραφικών έχεις; Πριν το ξεκλείδωμα του 4ου πυρήνα δούλευαν σωστά όλα; Drivers update + Temps?
LouCi4er Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Να σου πω οτι οταν ειναι ολα default δουλευει κανονικα αν εξαιρεσεις οτι μου κανει κατι ακυρα restarts μονο οταν σερφαρω,παιχνιδια προγραμματα(AviRecomp,ConvertXtoDVD κτλ) ολα οκ.Εχω αυτο http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003342 και αυτη την καρτα http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007486.Σαν χ3 δεν τον εχω δουλεψει σχεδον καθολου.Να σου πω και αυτο οτι τωρα που το εψαχνα λιγο google ειχε αλλος ενας το ιδιο ακριβως προβλημα με AsRock και ADATA 1600 αλλα cpu Intel.Το ελυσε με κατι ρυθμισεις απο bios αλλα εμενα δεν τις εχει η τις εχει αλλα τις λεει αλλιως.Να και το λινκ http://www.hwbox.gr/memory/6761-setarisma-mnimon-ddr3-1600-gia-i7.html.
nikos903 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 To τροφοδοτικό την αντέχει :/ Άρα δεν είναι απο εκεί... Μετά ποιες επιλογές λέει οτι άλλαξε αυτός;(Δώσε link άμα είναι). Εσύ έχεις τι τελευταίο Bios?
LouCi4er Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Κοιτα λιγο το λινκ.Τωρα για bios δεν ειμαι και σιγουρος.Παντως τα παιδια εκει ελεγαν οτι AsRock -Corsair ειχαν και αλλοι προβληματα και ηθελε BIOS update.
nikos903 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Σε σένα το γράφει Overclock Mode ε; Δοκίμασε σε Optimized και άμα δεν κάνει κάτι άλλαξε Drivers για όλο το σύστημα και μετά Bios Update .
LouCi4er Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Σε σένα το γράφει Overclock Mode ε; Δοκίμασε σε Optimized και άμα δεν κάνει κάτι άλλαξε Drivers για όλο το σύστημα και μετά Bios Update . Θα το δοκιμασω και θα σου πω.Bios update λεω να το αποφυγω αλλα αν φταιει αυτο θα δουμε.
LouCi4er Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Λοιπον φιλε εκανα Bios update αλλα παλι τιποτα.Ρε λες να ειναι η καρτα γραφικων?Το μονο που μου κανει ειναι οτι μου κολλαει σε ενα παιχνιδι αλλα το παιχνιδι ειναι οκ,το εχω δοκιμασει με μια nVidia.Αμα στειλω την καρτα για RMA ποια 5850 λες να παρω, gigabyte η power color?
nikos903 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δοκίμασες και με το Overclock mode που έλεγε και πάλι τίποτα; Για γύρνα την κάρτα σε 8χ ή βάλε την στην απο κάτω θέση και δοκίμασε άμα δεν βαριέσαι. Τι να σου πω... RMA λες να την πάρουν πίσω; Δεν ξέρω... Δοκίμασε :/ Άμα σου την αλλάξουν εγώ θα έλεγα πάρε την GB αλλά κάνε καλύτερα ένα post στις αναβαθμίσεις άμα είναι μπας και έχει κανένας την ίδια και έχει κάποιο προβλήματά και άρα να την αποφύγεις. Υ.Γ Στο παιγνίδι δεν πιστεύω να σε πετάει σε συγκεκριμένο σημείο ε; Και ποιους Drivers έχεις στην κάρτα; Υ.Γ2 Για δοκιμή γιατί δεν γυρίζεις τον επεξεργαστή σε 3πήρυνο να δεις άμα είναι απο εκεί; Δεν χάνεις τίποτα. Υ.Γ3 (and counting) η κάρτα όταν έκλεινε ήταν σε στιγμές τρελού στρεσαρίσματος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.