Προς το περιεχόμενο

Υπερθέρμανση με τους τελευταίους drivers nVidia ?

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οι σύγχρονες κάρτες, (από το g80 και μετά θυμάμαι), αντέχουν μέχρι και 120C σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ πριν "ψηθούν" λογικά θα εμφανιστεί έντονο throttle ή ακόμα και restart προκειμένου να μη παραδώσουν πνεύμα...

Wrong. Το max temp της GTX295 είναι οι 105 βαθμοί και τότε γίνεται reset του driver (μερικές φορές απλά κολλάει το σύμπαν και πρέπει να ρίξεις εσύ κανονικό reset). Τόσο με την ακριβώς προηγούμενη φουρνιά των ForceWare (η Nvidia το γνώριζε, τους είχαμε ενημερώσει από τότε αλλά που να νιώσουν αυτοί :P), όσο και με αυτή, το auto-fan έχει πρόβλημα και μετά από κάπου τέσσερις φορές (ε που να πάρεις χαμπάρι ότι ο driver κάνει π@παριές και στα γ@μάει) η GTX295 μου τον ήπιε. Πότε ακριβώς τον ήπιε δεν θυμάμαι, λογικά με την προηγούμενη έκδοση των ForceWare. Σημασία έχει όμως ότι τον ήπιε. Δεν κάηκε εντελώς αλλά είναι πλέον προβληματική. Ανεβάζει αβέρτα θερμοκρασία (ακόμα και με 100% το fan) και όταν κάνω restart δεν έχω εικόνα (με ένα ωραίο κόκκινο λαμπάκι και ενά εκνευριστικό beeeeeeeeeep). Για να νιώσει η κάρτα πρέπει να περιμένω να... κρυώσει για τα καλά και τότε παίρνει τα πάνω της και 'post-άρει', ενώ το fan δεν ακούγεται καθόλου στα DOS (που κανονικά ρε παιδί μου, αν έχεις μεγάλη θερμοκρασία θα πρέπει να δουλεύει. Αμ δε... πάλι καλά τουλάχιστον που δουλεύει το fan στα Windows :P).

@ @topos: Προφανώς και δεν ήμουν εγώ γιατί μιλάω μονάχα με EVGA :P. Ήξερα γενικώς ότι κάποια φανφαριά θα γινόταν με το double-sandwich που πήγα και πήρα και γι' αυτό έχω 'πάει' στην EVGA που δίνει 10 χρόνια εγγύηση. Θα μου την αλλάξουν τα παλικάρια, απλά μένει να τους την στείλω (και είναι στην Γερμανία η έδρα της Ευρωπαϊκής EVGA... ρε μπας και μου ζητήσουν κάνα νησάκι για το RMA; :P)

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χμ, ναι, όντως, και η δική μου τώρα που το κοιτάω έχει 105C max temp.

Και το καλοκαίρι χτύπαγε 95ρες με furmark και δεν έδινα σημασία, ούτε καν throttle-αρε ...nice.

Δημοσ.

Μια απορία μου δημιουργείται με τέτοια θέματα περί οδηγών συσκευών.

Δηλαδή όταν κάποιοι developers κάθονται κι εξελίσσουν ένα κομμάτι λογισμικού που αποσκοπεί να είναι *>>DRIVER<<* δε γίνεται κανένα σοβαρό beta testing? Αλλάζει τον κώδικα και μόλις πετύχει το compilation λέει "γεια σας, βγάλαμε καινούργια έκδοση οδηγών"? Φταίω εγώ τώρα που μου έρχεται στο μυαλό η λέξη ερασιτεχνισμός?

:rolleyes:

Δημοσ.

Τους πέρασα χθές και έπαιξα αρκετή ώρα mass effect2 και warhammer και δεν ειχα κάποιο πρόβλημα. Με τους προηγούμενους είχα κάποια προβλήματα σαν αυτά που αναφέρει ο john2gr. Σπάνια μεν αλλά μερικές φορές πάγωνε το game με πέταγε στην επιφάνεια εργασίας με απενεργοποιημένους τελείως του driver σαν κρασάρισμα των nvidia. Μετά από restart ερχόταν κανονικά στα ισια τους αλλά με ένα funky χρώμα αρχικά στην πρώτη οθόνη των windows.

Σε linux με ενεργοποιημένα τα 3d effect δεν μου έκανε κανένα προβλημα και νομίζω ότι καθαρά θέμα των windows driver.

Δημοσ.

Το Msi Afterburner όπως και το Evga Precision δουλεύουν κανονικά και με άλλης εταιρίας κάρτες γραφικών.

Δημοσ.

τι λες ρε παιδάκι μου υπερθερμαίνονται και οι nvidia, εγώ νόμιζα ότι μόνο οι ati το παθαίνουν αυτό.

Δημοσ.

Πότε είχαν προβλήματα οι ATi με τις θερμοκρασίες από σφάλμα των driver ή πιστεύεις πως της nvidia οι κάρτες είναι πιο πιο κρύες από της ATi ;

Δημοσ.

οδηγους 196.21 (64 βιτ ) με καρτα γραφικων gigabyte 295 gtx με προγραμμα everest εχει 52 και 54 βαθμους ο καθε πυρηνας αντιστοιχα σε κουτι coolermaster haf 932

Δημοσ.
οδηγους 196.21 (64 βιτ ) με καρτα γραφικων gigabyte 295 gtx με προγραμμα everest εχει 52 και 54 βαθμους ο καθε πυρηνας αντιστοιχα σε κουτι coolermaster haf 932

Nαι πραγματι τοσο εχει ...Αυτο τωρα το θεωρεις εσυ πολυ ή λίγο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...