tmjuju Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Υπερθέρμανση με τους τελευταίους drivers nVidia ? Πρωτοσέλιδο και στο Slashdot http://games.slashdot.org/story/10/03/05/0739241/NVIDIA-Driver-Update-Causing-Video-Cards-To-Overheat-In-Games http://www.linuxplus.net/2010/03/05/nvidia-driver-update-causing-video-cards-to-overheat-in-games/ After a group of StarCraft II beta testers reported technical difficulties following the installation of NVIDIA driver update 196.75, Blizzard tech support found that the update introduced fan control problems that were causing video cards to overheat in 3D applications. “This means every single 3D application (i.e. games) running these drivers is going to be exposed to overheating and in some extreme cases it will cause video card, motherboard and/or processor damage. If said motherboard, processor or graphic card is not under warranty, some gamers are in serious trouble playing intensive games such as Prototype, World of Warcraft, Farcry 3, Crysis and many other games with realistic graphics.” NVIDIA said they were investigating the problem, took down links to the new drivers, and advised users to revert to 196.21 until the problem can be fixed. Προσωπικά δε μπορώ να το επιβεβαιώσω. Δε το ανέβασα στους drivers καθώς καταλήγει σύμφωνα με τους παραπάνω ακομα και σε hardware πρόβλημα.
d3m0n Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 "And the oscar for the most fail drivers of the last year goes tooooo, Nvidia !" "Congratulations !" χωρίς πλάκα τώρα χθες τους έβαλα τους καινούργιους driver, αλλά δεν έχω παίξει κανένα παιχνίδι ακόμα....Δηλαδή έλεος τι άλλη μαλακία μένει να κάνει η nvidia ; Να μας κάψει όλο το hardware να ησυχάσει... Η κατρακύλα της δεν έχει σταματημό, αλλά πραγματικά άμα δεν μπορεί να φτιάξει driver τι να πω να πάει σπίτι της.Ποτέ κανένας δεν ζήτησε τους τέλειους driver αλλά όχι να κινδυνεύει και το pc μας.
tmjuju Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 ΝΤαξ μη βρίζουμε ακόμα, μπορεί να είναι μικρό το πρόβλημα τελικά και απλά έντονες οι αρχικές φήμες.
d3m0n Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δεν μπορώ να μην κάνω κάτι τέτοιο, εδώ και 1 χρόνο σχεδόν περιμένω σωστούς drivers από την Nvidia, νισάφι ποια. Ντάξει κανείς δεν ζήτησε τέλειους drivers όπως ξαναείπα, αλλά εδώ έχουν τρανταχτά bugs.
liopyr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Τους έχω περασμένους 2 μέρες, έπαιξα μπόλικα games, κανένα απολύτως πρόβλημα αν εξαιρέσουμε ένα μικρό performace drop στα 3dmark. Οι φήμες για καμένες κάρτες λόγω χαμηλού rpm - υψηλών θερμοκρασιών, μου ακούγονται από ανακριβείς έως σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Οι σύγχρονες κάρτες, (από το g80 και μετά θυμάμαι), αντέχουν μέχρι και 120C σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ πριν "ψηθούν" λογικά θα εμφανιστεί έντονο throttle ή ακόμα και restart προκειμένου να μη παραδώσουν πνεύμα... Για να τους ξήλωσε η nvidia από το site προφανώς και έχουν πρόβλημα, και γενικά η 190x.xx σειρά βγήκε λίγο fail, αλλά και αυτή η καταστροφολογία είναι κάπως ενοχλητική.
FaRMaKhs Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Εμενα προσωπικα με το που περασα win7 64 και τους καινουργους nvidia το ολο συστημα κρασαρε με το software της καρτας Asus SmartDoctor που οπως φαινεται δεν εχουν μεριμνησει απο asus πλευρα βεβεια για support του προιοντος!Οποτε και εμεινα μονο με drivers ξερους χωρις καποιο software να παρακολουθω το τι γινεται με temps κτλ κτλ(και οτι με ειχε βολεψει το smartdoctor :/ )Kαποιο προβλημα ομως στα γραφικα δεν εχω παρατηρησει....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 του john2gr πάντως του κάηκε η GTX295... awesome drivers για άλλη μια φορα...
nikolas8141 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Εμενα προσωπικα με το που περασα win7 64 και τους καινουργους nvidia το ολο συστημα κρασαρε με το software της καρτας Asus SmartDoctor που οπως φαινεται δεν εχουν μεριμνησει απο asus πλευρα βεβεια για support του προιοντος!Οποτε και εμεινα μονο με drivers ξερους χωρις καποιο software να παρακολουθω το τι γινεται με temps κτλ κτλ(και οτι με ειχε βολεψει το smartdoctor :/ )Kαποιο προβλημα ομως στα γραφικα δεν εχω παρατηρησει.... MSI afterburner ψαξε στο γκουγκλε και κατεβασε το.....πολυ καλο προγραμμα ακρως καλυτερο απο smartdoctor.....
yannis22 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Ολο λέμε λέμε για τους drivers της ATI αλλά και η nvidia το έκανε το θαύμα της και παίρνει το βραβείο! Card killers λένε.... http://www.engadget.com/2010/03/05/nvidia-pulls-196-75-driver-amid-reports-its-frying-graphics-car/
sozz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 εγω τα εχω και δεν εχω κανενα προβλημα απορω γιατι τους βγαλανε απο το site win 7 32
@topos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Εγω ετσι οπως τους περασα τους εβγαλα γιατι οι συγκεκριμενοι δεν με αφηναν να κλοκαρω την 8600Gt,δοκιμασα rivatuner/gputool και asus smart doctor... του john2gr πάντως του κάηκε η GTX295... awesome drivers για άλλη μια φορα... O john2gr* δεν ηταν που ειχε ηδη πολυ ψηλες θερμοκρασιες στην 295gtx του? Θυμαμαι ειχε ποσταρει οτι επικοινωνησε με nvidia για αλλαγη εδω και καιρο... *Τωρα που το ξανασκεφτομαι δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ηταν αυτος
caution Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Πάντως όσοι έχουν τις oldschoolάδηκες GTX260/GTX280 ας δείξουν μια παραπάνω προσοχή σε temps issue γιατί οι συγκεκριμένες ήταν κατασκευαστικά πιο ευάλωτες σε leakages και eruptions λόγω temps
sozz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 γυρισα παλι πισω τωρα πατως στους νεους driver δεν με αφινε να μπω στο system information στο control panel ΥΓ θερμοκρασιες ειμαι στους ιδιους παλι........
yannis22 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Το θέμα είναι οτι οι drivers ήταν WHQL certified. Εκεί στο Windows Hardware Quality Labs της microsoft τι κάνουνε; Θα μας τρελάνουν τελείως μου φαίνεται που δίνουν την πιστοποίηση σε κάτι "επικίνδυνο".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.