Xristaras12 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 καλημερα!Σημερα λοιπον συνδεοντας τον εξωτερικο hdd μου(toshiba store alu 2,5' 500 GB) το hdd sentinel μου εβγαλε μυνημα οτι εχει 3 bad sectors με 98% health υπαρχει κανενας τροπος να επαναφερω τα sectors αυτα;η σιγα σιγα να ψαχνω για καινουριο; τον εχω 1 χρονο περιπου το hdd sentinel αναφερει οτι ο σκληρος εχει λειτουργησει 8 μερες και 12 ωρες συνολο.Να πω επισης οτι ειχε "φαει"ιο (αυτος ο γνωστος που σου λεει ανοιγμα με οταν το κλικαρεις και σου ανοιγει το περιεχομενο του σκληρου σε νεα καρτελα)του εκανα φορματ και ηταν οκ μετα.Τελος,εχει χρησιμοποιηθει για μεταφορα 650 GB σε αλλο σκληρο 3 φορες...
JohnnyB Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Πρώτα από όλα δες αν είναι ακόμη σε εγγύηση. Αν σε καλύπτει ακόμη τότε μπορείς να τον αλλάξεις. Το πόσο τον έχεις χρησιμοποιήσει και αν κάποτε είχε ιο είναι άσχετα. Αν πάντως δεν είναι πλέον σε εγγύηση τότε ξεκίνα να ψάχνεις για καινούριο. Αφού άρχισε να βγάζει bad sectors δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι. Edit: Έλεγξε το δίσκο σου και με κάποιο άλλο πρόγραμμα για να είσαι σίγουρος...
Xristaras12 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 το κοιταξα δεν ειναι τελικα...εχεις να προτεινεις κανενα αλλο προγραμμα για ελεγχο; κριμα παντως ρε γμτ και ηταν σκυλι σε ο,τι εκανε...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 1) Ο ιος δεν εχει καμια σχεση. 2) Συνηθως οι δισκοι εχουν sectors "στην ακρη", ετσι ωστε αν δημιουργηθουν λιγα bad sectors να χρησιμοποιουν τον χωρο που υπαρχει "στην ακρη" για να τα αντικαταστησουν... Αν δεις, αυτο ακριβως πρεπει να λεει το HDD Sentinel. Νομιζω οτι αν δεν σου βγαλει σφαλμα το διαγνωστικο προγραμμα της εταιρειας του δισκου σου, τοτε δεν δικαιουσαι αλλαγη (δηλαδη χρησιμοποιειται χωρος απο το spare area για να αντικαταστησει τα bad sectors). Επισης, οτι εχει bad sectors δεν καθιστα τον δισκο αυτοματα για πεταμα. Εχω δισκο που εχει 44bad sectors εδω και 6 χρονια και δουλευει μια χαρα. Το προβλημα ειναι αν δεις και αυξανονται...
Xristaras12 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 1) 2) Συνηθως οι δισκοι εχουν sectors "στην ακρη", ετσι ωστε αν δημιουργηθουν λιγα bad sectors να χρησιμοποιουν τον χωρο που υπαρχει "στην ακρη" για να τα αντικαταστησουν... There are 3 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there. οντως φιλε μου δικιο εχεις...και παλι ευχαριστω
Vakos2 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 και εγω νομιζα οτι μολις δεις bad,ή τον πας για αλλαγη αν εχεις εγγυηση, ή ψαχνεις για αλλον....μαλιστα!.
caution Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Ασχέτως με την τύχη του δίσκου, back up like a mofo αν είναι σημαντικά τα δεδομένα
antonl Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Έχω την εντύπωση πως η chkdsk /f θα εξαφανίσει (μεταφέρει από/στην spare area) τα bad sectors. Όπως και να χει, παρακολούθα την κατάστασή του και backup τα όποια πολύτιμα δεδομένα...
Xristaras12 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 κοιτα τιποτα το σημαντικο δεν εχω τον εχω περισσοτερο για τις μεταφορες(αντε να ψαχνεις μπριζες,θες κατι που να χωραει σε τσεπη κλπ) ηδη εχω τα αρχεια μου και στον 2,5 και σε εναν 3,5 seagate freeAgent Desktop με 40%health(το γνωστο προβλημα με το spin motor)και εδω και 1 χρονο δουλευει ακομη(καλα οχι οτι ειναι να το εμπιστευεσαι)αλλα καλου κακου θα παρω ενα ακομη να εχω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.