Προς το περιεχόμενο

Google (HTC) Nexus One

WizeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και υπάρχει topic για το nexus one, είναι στα reviews... επειδή σε 2-3 ώρες θα το έχω στα χέρια μου και σίγουρα θα του βγάλω το λάδι, ας συζητάμε εδώ για customization / tips / hacks...

1. Ποια προγράμματα έχετε περάσει;

2. Έχετε δοκιμάσει άλλη ROM ?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ύστερα από 3-4 μέρες χρήσης μπορώ να πω ότι το τηλεφωνάκι τα σπάει ... !

Η διαδικασία για να γίνει root είναι πανεύκολη, και το πέρασμα rom ακόμα ευκολότερο.

Δοκίμασα την ROM του HTC Desire με το Sense UI και το flash 10.1 αλλά η μπαταρία πέφτει αμέσως και το BT δεν λειτουργεί... έτσι κατέληξα για την ώρα στην Cyanogen Mod 5.0.4.1 η οποία εκτός του ότι είναι πολύ γρήγορη, έχει πολύ χαμηλότερη κατανάλωση...

προτεινόμενα apps:

Seesmic (twitter client)

Shazam (αναγνώριση τραγουδιών)

RingDroid (κόβεις-ράβεις μουσική και τα κάνεις ήχο κλήσης)

Goggles (αναγνώριση τοποθεσιών, προϊόντων από φωτογραφίες και barcodes)

θα προσθέσω και άλλα αργότερα. Αν κάποιος έχει κόλλημα στο root ας γράψει εδώ να βοηθήσω.

Δημοσ.

Περιμένω κι εγω το Nexus1 να φτάσει!

2 ερωτήσεις που έχω:

Όταν κάνεις root δεν είναι κουραστική η διαδικασία μετά, κάθε φορά που υπάρχει νέο rom ή νέα έκδοση να κάνεις flash και restore τα πάντα στο κινητό?

Ποιο app χρησιμοποιείς για backup? Γίνονται backup τα πάντα (επαφές, μηνύματα, apps, ρυθμίσεις, κλπ.)?

Δημοσ.
Περιμένω κι εγω το Nexus1 να φτάσει!

2 ερωτήσεις που έχω:

Όταν κάνεις root δεν είναι κουραστική η διαδικασία μετά, κάθε φορά που υπάρχει νέο rom ή νέα έκδοση να κάνεις flash και restore τα πάντα στο κινητό?

Ποιο app χρησιμοποιείς για backup? Γίνονται backup τα πάντα (επαφές, μηνύματα, apps, ρυθμίσεις, κλπ.)?

Για επαφές και calendar τα έχω στο cloud (google account) ... το μόνο αρνητικό είναι πως όταν χρησιμοποιείς το google account για συγχρονισμό οι φωτογραφίες των επαφών γίνονται downscale και πιξελιάζουν... κάτι που δεν το είχε το σύννεφο του mobileme της apple.

Για μηνύματα αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα υπάρχει το wavesecure και άλλα πολλά.

Για apps και ρυθμίσεις δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι ... 5-10 apps τα έχω είτε σε apk είτε από το market τα βρίσκω απευθείας.

Φωτογραφίες μουσική κτλ δεν χάνεις γιατί βρίσκονται στην SD

ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ πριν φλασάρεις άλλη ROM κάνεις NAND Backup μέσω του Recovery Bootloader ... οπότε αν κάτι πάει στραβά κάνεις ένα restore και επανέρχεσαι στη προηγούμενη ROM.

• Super Moderators
Δημοσ.

Να τονίσω επίσης πως μετά το root δεν υπάρχει επιστροφή (για unroot) μιας και για την ώρα δεν έχουν καταφέρει να το επαναφέρουν. Χάνουμε δηλαδή την εγγύηση ακόμη και αν περάσουμε ξανά την original rom μιας και κατά το boot εμφανίζεται το εικονίδιο της κλειδαριάς (ένδειξη πως το ξεκλειδώσαμε).

Κατά τα άλλα και γω πέρασα όλες τις rom και επέστρεψα ξανά στην οriginal μιας και καμία δεν μου άρεσε τόσο ώστε να την κρατήσω!

Επίσης νομίζω πως από τη στιγμή που το ξεκλειδώσαμε δεν θα μας έρχονται αυτόματα για εγκατάσταση οι επίσημες ενημερώσεις από την google (ακόμη και αν έχουμε την οriginal rom) και θα πρέπει να τις περνάμε χειροκίνητα!

Από εφαρμογές επέλεξα τις εξής (υπάρχουν όλες στο Market):

Advanced Task Killer: Απελευθερώνει μνήμη κλείνοντας ανοιχτές εφαρμογές

Air Control: Ωραίο game που προσπαθείς να προσγειώσεις αεροπλάνα και ελικόπτερα

AndroZip: Διαχείριση συμπιεσμένων αρχείων

Astro File Manager: Ο καλύτερος file manager για Android

Barcode Scanner

Compass: Ψηφιακή πυξίδα που εμφανίζει και την οδό στην οποία βρίσκεστε

XE Currency Converter: Μετατροπέας ισοτιμίας από το γνωστό site

Documents to Go: Η free έκδοση υποστηρίζει μόνο ανάγνωση word και excel αρχείων

Google Earth

Easy Note: Πανέμορφο App για notes κλπ

Eortologio Greek

FXCamera: Επιπλέον δυνατότητες για την κάμερα

GDocs: Διαχείριση Docs από το gmail account

Gesture Search: Αναζήτηση σε contacts, apps κλπ γράφοντας απλά χαρακτήρες με το δάχτυλο!

Goggles: Φωτογραφίζετε ότι θέλετε και εμφανίζει πληροφορίες για αυτό (τοπία-αξιοθέατα κλπ)!

Google Sky Map: real time αναζήτηση ουράνιων αντικειμένων

Jewels: Το γνωστό game

Layar: Εμφανίζει real time πληροφορίες στην οθόνη ενώ χρησιμοποιείτε την κάμερα (σημεία ενδιαφέροντος κλπ κλπ)

NetCounter: Μετράει τη χρήση δεδομένων μέσω WiFi, 3G, Gprs κλπ

NewsRob: RSS reader από το Google Reader

Photoshop.com: επεξεργασία εικόνας

Places Directory: Αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος στην περιοχή που βρισκόμαστε (τράπεζες, φαρμακεία, εστιατόρια κλπ)

Ringdroid: Δημιουργία Ringtones από οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι έχουμε στο κινητό

Shazam: Αναγνώριση του μουσικού κομματιού που ακούμε από οποιαδήποτε πηγή (tv, radio klp)

Shopper (από την Google): Φωτογραφίζουμε οτιδήποτε (εξώφυλλο βιβλίου, cd, barcode κλπ) και μας εμφανίζει πληροφορίες για το προϊόν

Tube Download: Κατεβάζει οποιοδήποτε βίντεο από το youtube και το αποθηκεύει στην κάρτα μνήμης

Twidroid: Από τους καλύτερους twitter clients

WaveSecure: Δωρεάν μέχρι το τέλος Μαρτίου. Εντοπίζετε το κινητό σας στον χάρτη αν κλαπεί και σας στέλνει sms με τον αριθμό της sim που τοποθετείται στο κινητό ανά πάσα στιγμή. Επίσης κλειδώνετε το κινητό απο οπουδήποτε ή του κάνετε wipe!

Αυτά για την ώρα!

B)

Δημοσ.
Να τονίσω επίσης πως μετά το root δεν υπάρχει επιστροφή (για unroot) μιας και για την ώρα δεν έχουν καταφέρει να το επαναφέρουν. Χάνουμε δηλαδή την εγγύηση ακόμη και αν περάσουμε ξανά την original rom μιας και κατά το boot εμφανίζεται το εικονίδιο της κλειδαριάς (ένδειξη πως το ξεκλειδώσαμε).

Κατά τα άλλα και γω πέρασα όλες τις rom και επέστρεψα ξανά στην οriginal μιας και καμία δεν μου άρεσε τόσο ώστε να την κρατήσω!

Επίσης νομίζω πως από τη στιγμή που το ξεκλειδώσαμε δεν θα μας έρχονται αυτόματα για εγκατάσταση οι επίσημες ενημερώσεις από την google (ακόμη και αν έχουμε την οriginal rom) και θα πρέπει να τις περνάμε χειροκίνητα!

Από εφαρμογές επέλεξα τις εξής (υπάρχουν όλες στο Market):

Advanced Task Killer: Απελευθερώνει μνήμη κλείνοντας ανοιχτές εφαρμογές

Air Control: Ωραίο game που προσπαθείς να προσγειώσεις αεροπλάνα και ελικόπτερα

AndroZip: Διαχείριση συμπιεσμένων αρχείων

Astro File Manager: Ο καλύτερος file manager για Android

Barcode Scanner

Compass: Ψηφιακή πυξίδα που εμφανίζει και την οδό στην οποία βρίσκεστε

XE Currency Converter: Μετατροπέας ισοτιμίας από το γνωστό site

Documents to Go: Η free έκδοση υποστηρίζει μόνο ανάγνωση word και excel αρχείων

Google Earth

Easy Note: Πανέμορφο App για notes κλπ

Eortologio Greek

FXCamera: Επιπλέον δυνατότητες για την κάμερα

GDocs: Διαχείριση Docs από το gmail account

Gesture Search: Αναζήτηση σε contacts, apps κλπ γράφοντας απλά χαρακτήρες με το δάχτυλο!

Goggles: Φωτογραφίζετε ότι θέλετε και εμφανίζει πληροφορίες για αυτό (τοπία-αξιοθέατα κλπ)!

Google Sky Map: real time αναζήτηση ουράνιων αντικειμένων

Jewels: Το γνωστό game

Layar: Εμφανίζει real time πληροφορίες στην οθόνη ενώ χρησιμοποιείτε την κάμερα (σημεία ενδιαφέροντος κλπ κλπ)

NetCounter: Μετράει τη χρήση δεδομένων μέσω WiFi, 3G, Gprs κλπ

NewsRob: RSS reader από το Google Reader

Photoshop.com: επεξεργασία εικόνας

Places Directory: Αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος στην περιοχή που βρισκόμαστε (τράπεζες, φαρμακεία, εστιατόρια κλπ)

Ringdroid: Δημιουργία Ringtones από οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι έχουμε στο κινητό

Shazam: Αναγνώριση του μουσικού κομματιού που ακούμε από οποιαδήποτε πηγή (tv, radio klp)

Shopper (από την Google): Φωτογραφίζουμε οτιδήποτε (εξώφυλλο βιβλίου, cd, barcode κλπ) και μας εμφανίζει πληροφορίες για το προϊόν

Tube Download: Κατεβάζει οποιοδήποτε βίντεο από το youtube και το αποθηκεύει στην κάρτα μνήμης

Twidroid: Από τους καλύτερους twitter clients

WaveSecure: Δωρεάν μέχρι το τέλος Μαρτίου. Εντοπίζετε το κινητό σας στον χάρτη αν κλαπεί και σας στέλνει sms με τον αριθμό της sim που τοποθετείται στο κινητό ανά πάσα στιγμή. Επίσης κλειδώνετε το κινητό απο οπουδήποτε ή του κάνετε wipe!

Αυτά για την ώρα!

B)

Nice Apps! όσον αφορά τα ΟΤΑ updates ισχύει ότι δεν περνιούνται αυτόματα όταν έχεις κάνει "root". Δεν έχει σημασία αν έχεις ξεκλειδώσει τον bootloader η όχι.

προσωπικά περιμένω πως και πως μια stable desire rom. Το HTC Sense απλά τα σπάει. A! και να κάνει κάτι η Google με τα contact photos .. δεν είναι κατάσταση αυτή με το downscaling... εκτος αν κάνω κάτι λάθος που δεν το νομίζω, έχω κάνει ήδη ερευνα.

edit: το wavesecure είναι lifetime δωρεάν για όσους κάνουν register έως τότε!!! όχι απλά μέχρι τότε :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης έχει ένα χαζό "bug" το Nexus! Αν θέλετε να καλέσετε κάποιο από τα: 120, 000, 110, 08, 111,122 , 118, 119, 112 αυτό παίρνει πρωτοβουλία και καλεί την ...αστυνομία (σαν κλήση εκτάκτου ανάγκης!). Εγώ ας πούμε που έχω wind δεν μπορώ να καλέσω το 122 για να ακούσω τον τηλεφωνητή μιας και πληκτρολογώ 122, πατάω κλήση και απαντά η ...αστυνομία... :rolleyes:

B)

Δημοσ.

Στην εγγύηση διάβασα ότι χάνεις μόνο για το software άμα πάθει κάτι το hardware είναι αρκετά πιθανόν να το φτιάξει η htc βέβαια δεν βάζω και το ΄χερι μου στη φωτιά καλό είναι όποιος το κάνει root να είναι σίγουρος ότι δεν έχει κάποιο ελάττωμα γιατί μετά θα τρέχει.

Βέβαια όσοι το έχουν πάρει τώρα είναι από Αμέρικα άρα έτσι και αλλιώς θα δυσκολευτούν.

• Super Moderators
Δημοσ.
Στην εγγύηση διάβασα ότι χάνεις μόνο για το software άμα πάθει κάτι το hardware είναι αρκετά πιθανόν να το φτιάξει η htc βέβαια δεν βάζω και το ΄χερι μου στη φωτιά καλό είναι όποιος το κάνει root να είναι σίγουρος ότι δεν έχει κάποιο ελάττωμα γιατί μετά θα τρέχει.

Βέβαια όσοι το έχουν πάρει τώρα είναι από Αμέρικα άρα έτσι και αλλιώς θα δυσκολευτούν.

Από το expansys το πήρα.

Δημοσ.

Εγώ το αναμένω από Αμέρικα και κάνω υπομονή μαζί με όλα τα άλλα :P

Τυχερός όποιος έχει συγγενή στην Αμερική όμως γιατί θα γλυτώσει πολλά λεφτά.

Δημοσ.
Εγώ το αναμένω από Αμέρικα και κάνω υπομονή μαζί με όλα τα άλλα :P

Τυχερός όποιος έχει συγγενή στην Αμερική όμως γιατί θα γλυτώσει πολλά λεφτά.

καλά τα λες... από Αμερική βγαίνει περίπου 430 με το φπα τους... εμένα με express mail international (περίπου 30 ευρώ αλλά να ναι καλά ο ξάδελφος από την Iowa που μου τα έκανε δώρο) έφτασε ακριβώς μέσα σε 6 μέρες από τότε που το έστειλε... μεσολάβησε και σαββατοκύριακο!

Δημοσ.

Κάτι παραπάνω, το πήρα από ebay μέσω paypal, μου πήγε 540€ όλα μαζί και το περιμένω μέσω usps.

To tracking έχει τελευταία ενημέρωση ότι το Σάββατο έφυγε από Αμερική αλλά τίποτα νέο ακόμα.

Θυμάσαι αν είχε ενδιάμεσα στάδια στην Ευρώπη;

πχ Έφτασε Λονδίνο/έφυγε από Λονδίνο/έφτασε Αθήνα κτλ ??????

Όλοι λένε να μην φοβάμαι την usps αλλά άμα δεν το πάρω στα χέρια μου δεν ησυχάζω.

Σου ήρθε ονομαστικά; Το παρέλαβες με ταυτότητα; Μην έχουμε τίποτα τρεχάματα δηλαδή.

• Super Moderators
Δημοσ.
Κάτι παραπάνω, το πήρα από ebay μέσω paypal, μου πήγε 540€ όλα μαζί και το περιμένω μέσω usps.

To tracking έχει τελευταία ενημέρωση ότι το Σάββατο έφυγε από Αμερική αλλά τίποτα νέο ακόμα.

Θυμάσαι αν είχε ενδιάμεσα στάδια στην Ευρώπη;

πχ Έφτασε Λονδίνο/έφυγε από Λονδίνο/έφτασε Αθήνα κτλ ??????

Όλοι λένε να μην φοβάμαι την usps αλλά άμα δεν το πάρω στα χέρια μου δεν ησυχάζω.

Σου ήρθε ονομαστικά; Το παρέλαβες με ταυτότητα; Μην έχουμε τίποτα τρεχάματα δηλαδή.

Η καλύτερη λύση αν έρχεται με USPS είναι να το παρακολουθείς συνεχώς και μόλις δεις ότι έφτασε Ελλάδα, καλείς το αρμόδιο γραφείο και ζητάς να πας ο ίδιος να το παραλάβεις από το κέντρο διανομής! Έτσι έφερα 2 iphones (το πρώτο μοντέλο μόλις κυκλοφόρησε USA).

B)

Δημοσ.

Thanks 4 the info.

To έχω βάλει με mail να με ειδοποιεί, οπότε με το που φτάσει θα το μάθω πιστεύω.

Θα το δοκιμάσω όταν έρθει :-)

• Super Moderators
Δημοσ.
Thanks 4 the info.

To έχω βάλει με mail να με ειδοποιεί, οπότε με το που φτάσει θα το μάθω πιστεύω.

Θα το δοκιμάσω όταν έρθει :-)

Μην εμπιστεύεσαι πολύ το mail αλλά το ίδιο το site καλύτερα! Σε μένα είχα παραλάβει και μετά από 24 ώρες έλαβα με mail τις αλλαγές στο status της αποστολής!:rolleyes:

Επίσης για να πω την αμαρτία μου ...δεν μου λείπει -ακόμη- το 3GS απο τότε που πήρα το Nexus! Το μόνο πράμα που με "χαλάει" λίγο, είναι πως δεν μπορώ να απολαύσω πλήρως τις μουσικές δυνατότητες που είχα στο iphone! Ενώ ο ήχος του Nexus είναι πάρα πολύ καλός, δεν υπάρχουν ακόμη ακουστικά που να μπορείς να χειρίζεσαι τη μουσική πλήρως χωρίς να ψάχνεις να βρεις το τηλέφωνο. Τα in ear ακουστικά της Apple ευτυχώς λειτουργούν οκ στο Nexus αλλά λειτουργεί μόνο το μικρόφωνο και το κουμπί απάντησης κλήσεων (όχι volume, next track κλπ). Τα original ακουστικά του Nexus είναι απλά τραγικά (όπως και όλα της HTC)!

:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...