Moderators Praetorian Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Διαγωνισμό καινοτομίας θα κάνει;H καινοτομία στο πρώτο γίνεται,αρέσει ή όχι και αν αρέσει συνεχίζει με το ίδιο στυλ. Δεν περιμένω από ένα sequel να είναι γεμάτο καινοτομίες και να διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από την πρωτότυπη/προηγούμενη ταινία. Αλλα όταν το μεγάλο χαρτί της 1η ταινίας ήταν το ον στη σοφίτα στα τελευταία λεπτά, και σε αυτή την ταινία είναι πάλι το ίδιο ον στην ίδια σοφίτα στα τελευταία λεπτά, κάτι δεν πάει καλά από "έμπνευση". Έπειτα,ότι ερωτηματικά υπήρχαν στο 1 απαντήθηκαν εδώ.Στο 1 είχε γίνει αναφορά σε Παναγίες και δαιμόνια και εδώ το προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Δεν θα είχα πολλά προβλήματα με το νέο focus σε εξορκισμούς και δαιμόνια. Όντως είχε αναφερθεί και στο φινάλε της προηγούμενης ταινίας, εδώ έγινε το κεντρικό στόρυ σχεδόν και δυστυχώς και μηχανισμός προώθησης της ιστορίας (η ανακριση στα δαιμόνια έφερνε νέες πληροφορίες). Το βασικό μου πρόβλημα ήταν ότι στο τέλος είχαμε και το παράσιτο. Zombie + Ιός + Δαιμονισμοί + Παράσιτο = jump the shark
nikos21aek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δεν περιμένω από ένα sequel να είναι γεμάτο καινοτομίες και να διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από την πρωτότυπη/προηγούμενη ταινία. Αλλα όταν το μεγάλο χαρτί της 1η ταινίας ήταν το ον στη σοφίτα στα τελευταία λεπτά, και σε αυτή την ταινία είναι πάλι το ίδιο ον στην ίδια σοφίτα στα τελευταία λεπτά, κάτι δεν πάει καλά από "έμπνευση". Μα από τη στιγμή που ήταν κανονισμένο η ιστορία να πάει και σε δεύτερη ταινία και μάλλον και σε τρίτη και το 2 συνέχισε την ιστορία του πρώτου πως αλλιώς να πήγαινε;Από ότι φαίνεται αυτός ο δαίμονας θα είναι το κεντρικό πρόσωπο όλων των ταινιών.Και πάρα πολύ ήταν κιόλας που μπόρεσαν και εδώ να βάλουν στοιχεία που δεν τα περίμενες. Το ον στη σοφίτα ήταν το κεντρικό και εδώ,αλλά τελικά το ον δεν ήταν στη σοφίτα. Εντάξει δεν νομίζω να περίμενε κανένας συνέχεια του 1.Πριν το δούμε όλοι αναρωτιόμασταν λογικά τι ιστορία θα βρουν να κάνουν.Αλλά αφού συνεχίζει την ιστορία του πρώτου,πιστεύω έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Και από τη στιγμή κιόλας που το στόρι ήταν γραμμένο από την αρχή έτσι και δεν ήταν ας πούμε δεν έχουμε ιδέες ας συνεχίσουμε το ίδιο,τους βγάζεις και το καπέλο που μπόρεσαν και το κράτησαν σε ίδια επίπεδα αγωνίας.Αν ήξερες από την αρχή ότι η ιστορία θα είναι μια σε 3 ταινίες δεν νομίζω να σου κακοφαινόταν έτσι. Το ότι έγιναν όλα στο ίδιο σπίτι,στην ίδια σοφίτα,στα ίδια δωμάτια πιστεύω ότι ήταν αναγκαίο κακό για να τα συνδέσουν όλα μεταξύ τους.Μου κακοφάνηκε και εμένα μόλις τους είδα να μπαίνουν στην ίδια πολυκατοικία αλλά η εξέλιξη μου άρεσε γιατί όλα ήταν πολύ καλά συνδεδεμένα.
NOMIKOS Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μου άρεσε αρκετά το αρχικό Rec. Αυτό όχι τόσο. Βασικά είναι το Rec++ περισσότερο, παρά Rec 2. Είναι η ίδια ταινία, με λιγότερους (νομίζω) χαρακτήρες, λιγότερες εκπλήξεις, έναν ηλίθιο παπά που είναι και το κεντρικό πρόσωπο τον περισσότερο καιρό και μια σεναριακή απόφαση για απότομη έμφαση στους εξορκισμούς (lol σίγουρα στο μέλλον θα δουμε και τον Εξορκιστή γυρισμένο αλά Rec - εδώ είχαμε το "ορεκτικό"). Επίσης, όταν έχεις δει το πρώτο Rec, δεν μένουν σημεία να τρομάξεις στο δεύτερο. Το φινάλε (-σαν να έχει παραχρησιμοποιηθεί αυτή η ιδέα με τα παράσιτα που μεταναστεύουν-) όχι μόνο κάνει αχταρμά την κεντρική θεωρία (περί δαιμονισμένων) αλλά ουσιαστικά αποκαλύπτει το ρόλο της ταινίας. Το 1 άφηνε πολύ στενά περιθώρια για sequel (με αποτέλεσμα το Rec 2 να κινηθεί σε πλαίσια expansion, με ελάχιστη έμπνευση και νέες ιδέες, και δυστυχώς ίδιο final scare). To 2 πάλι κάνει τα πράγματα πολύ πιο απλά για το sequel. Συμφωνώ απόλυτα ,η φρεσκάδα και η προτοτυπία του 1 δεν υπήρχε. Το 2 βλεπότανε αλλά δυστυχώς η απαιτήσεις από το 1 που ήταν εξαιρετικό δεν εκπληρώθηκαν.
freedubus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Αντιθέτως εγώ βρήκα τις σεναριακές ανατροπές/επεκτάσεις του 2 πολύ ενδιαφέρουσες και περισσότερο του γούστου μου ας πούμε μου άρεσε που αποτίναξε τελείως το χιλιομασημένο σενάριο τύπου ρέζιντεν ίβιλ "μόλυνση από ιό που δημιουργεί ζόμπι" το οποίο απεχθάνομαι, και στράφηκε ολοκληρωτικά σε παπάδες, δαίμονες, Βατικανό κλπ. (καραγουστάρω). Ειδικά εκεί με τα πράγματα που φαίνονταν μόνο στο σκοτάδι, νταξ, ξέφυγε η ταινία
stavrakas85 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μου λέει κάποιος τι είναι το rec1 & rec2;;; Thanks!
nikos21aek Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μου λέει κάποιος τι είναι το rec1 & rec2;;; Thanks! Ισπανικά θρίλερ sci fi γυρισμένα με κάμερα πάνω στη δράση(δηλαδή κουνιέται ο πρωταγωνιστής κουνιέται και η κάμερα) κάτι που κάνει την αγωνία να αγγίζει κόκκινα. Στο πρώτο δείχνει ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ για μια νυχτερινή αποστολή μιας ομάδας πυροσβεστών που πηγαίνουν σε ένα κτήριο και βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν εξαιρετικά κολλητικό ιό στο δύο πηγαίνει συνεργείο ειδικών δυνάμεων στο κτήριο αυτό να ψάξουν για επιζώντες και βρίσκονται και αυτοί αντιμέτωποι με τον ιό μόνο που δεν είναι ένας συνηθισμένος επικίνδυνος ιός αλλά κάποιος δαίμονας. Με λίγα λόγια το τέλειο θρίλερ.
fullon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ειδα την ταινιουλα χτες και μπορω να πω οτι ειναι ανταξια του πρωτου μερους. σε κραταει στην τσιτα συνεχεια, μπολικο αιμα, πολυ σκοταδι, πολλα ουρλιαχτα και φυσικα ωραια ξεπεταγματα "μολυσμενων" απο γωνιες, παταρια κτλ Ειναι must για λατρεις του ειδους. REC 2 is a Spanish horror film that is the sequel to 2007's REC. Written and directed by Jaume Balagueró and Paco Plaza, both of whom returned from the previous film, the story takes place immediately after the events of the first film, with producing company Filmax International describing it as having "the same claustrophobic concept" as REC but with "new means of transferring fear from the screen to the spectator through the recording lens."[4] Ελληνικο review Το Quarantine ήταν remake σε αμερικάνικη έκδοση του Ισπανικού Rec που τόσο άρεσε, και ήταν το πρωτο μου ποστ. Αφού με αφήσετε λίγα δεύτερα να απολαύσω τη συγκινητική αυτή στιγμή, να σας πω ότι όταν το Ισπανικό ντουέτο που εξέπληξε τους πάντες με το Rec, λέει sequel εννοεί τη συνέχεια από το επόμενο δευτερόλεπτο που τέλειωσε το πρωτο! Ο Jaume Balaguero και ο Paco Plaza είχαν το χρέος να κρατήσουν όλα αυτά που άρεσαν στη πρώτη ταινία αλλά να προσθέσουν και κάτι νέο. Και επειδή κανείς δε θα θέλει να καταστρέψω την έκπληξη, θα κρατήσω την υπόθεση στα βασικά. Θυμάστε εκείνο το σκοτεινό κτίριο όπου είχε καταληφθεί από ζόμπι και όπου παγιδευτήκαν μέσα ένα σωρό άσχετοι – από ξανθιά ρεπόρτερ (και ...firemen-lover) μέχρι μαύρο καμεραμάν με κάμερα πιτσιλισμένη με αίμα; Αυτή τη φορά στο ίδιο κτίριο μπαίνει ένας χεσμενος-απο-φοβο γιατρός του υπουργείου (Jonathan Mellor) και 4 υπερμπατσοι της ομάδας Swat (δε λέω τα ΜΑΤ γιατί η ταινία δεν είναι κωμωδία) με εξοπλισμό τύπου Στρατιώτες Του Σύμπαντος και κάμερες στα κράνη (Oscar Sanchez Zafra, Ariel Cassas, Pablo Rosso). Ενώ στο πρωτο όλη η εικόνα ερχόταν από τη μια και μοναδική κάμερα του τυχερού (...γιατί πεθαίνει προτελευταίος και όχι πρώτος όπως γίνεται συνήθως) καμεραμάν, στο Rec 2 βλέπουμε τη δράση από τις πολλές κάμερες των ζωντανών μπάτσων, κάτι που όπως μαθαινω, δε λειτουργεί πάντα όσο καλά όσο στο 1. Θα μου πείτε τώρα, μόνο 5; Τι σόι μακελειό μπορείς να κάνεις με 5 μόνο άτομα; Δε θέλω να σας πω πολλά, γιατί κι εγώ που τα έμαθα χαλαστηκα λίγο, απλά μόνο ότι στο κτίριο μπαίνουν ...και άλλοι (αν και αν δεις το trailer ίσως το καταλάβεις και μόνος σου). Άντε, να πω και ότι ο γιατρός ξέρει πιο πολλά από ότι λέει, και όταν οι κομάντος παγιδεύονται σε ένα δωμάτιο, δεν τους επιτρέπεται να φύγουν αν δε πάρουν μολυσμένο δείγμα από το ...υπόγειο! Διαβάζω ότι το κλίμα είναι το ίδιο, με ξαφνικά πετάγματα από το σκοτάδι, με επιθέσεις σε πολύ πρωτο πλάνο (πιο πολύ δε γίνεται), με πολύ αίμα και με λίγο περισσότερο ευδιάκριτα τα ζόμπι, αλλά και μια αμφιλεγόμενη ανατροπή στο θέμα της μόλυνσης και του ιού, που αφήνει ορθάνοιχτη τη πόρτα για ένα πιθανό Rec 3.
antonl Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=365453
fullon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 αυτο το search του Insomnia δε ξερω γιατι δε μου το εβγαλε... ok δε πειραζει. η ταινια κωλολεει
VickyMav Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Χμμμ... Δε θα έλεγα ότι μου άρεσε και πολύ το 2. Δε με κράτησε όσο το πρώτο που δεν ήξερα τι ψάχνουμε και που βρισκόμαστε... Σαν συνέχεια νομίζω ότι ήθελε μεγαλύτερη προσπάθεια να μας δώσει νόημα... Αν και το τέλος ήταν ομολογώ πολύ καλό! Sent from my iPhone using Insomnia.app
fullon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 το 2 ειναι πιο τρομαχτικο απο το 1. μπορει να ξερεις πανω κατω τι παιζει στο 2 αλλα δεν ξερεις τι θα γινει... εξου και το "τελος"
VickyMav Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ελπίζω στο 3 αντίστοιχα να χάσω χρόνια ζωής από τις σκηνές....
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Εξαιρετικη ταινια οπως ηταν και το 1 , μπραβο τους.
john2gr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δεν ξέρω αν φταίει η ώρα που βάζω να δω την ταινία, πάντως δύο φορές με έχει πάρει ο ύπνος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.