Προς το περιεχόμενο

Hp dv9094-πρόβλημα με ανεμιστηράκι της cpu και ψύχτρες!!!

psycho_dreams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

ειμαι κάτοχος αυτινού του λαπτοπ(hp dv9094ea):

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?product=3255930&lc=en&cc=us&dlc=en&lang=en&cc=us

Το έχω περίπου 2 χρόνια και σιγά σιγά αρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα, και το εν λόγο έχει να κάνει με το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή.

Εκοφαντικός θόρυβος και είπα να πάρω την απόφαση να το ανοίξω..(πρώτη φορά ανοίγω λάπτοπ).Το ανοίγω λοιπόν..γίνεται βίδες το λαπτοπ φτάνω επιτέλους στο ανεμιστηράκι και στις ψύχτρες του λαπτοπ και το καθαρίζω!Το ξανανοίγω και αρχικά αθόρυβος..μετα απο 2-3 μέρες χειρότερος θόρυβος!!

Το ξανανοίγω λοιπόν για να δω το τύπο απο το ανεμιστηράκι το ξανακλείνω αφού τα τσεκάρω και ανοίγει κανονικά ανεβάζοντας θερμοκρασία όμως.Οπότε άρχισε να κλείνει μόνο του το λαπτοπ για λόγο προστασίας.Εψαξα να βρώ το ανεμιστηράκι και τις ψύχτρες για να αγοράσω καινούργιες για να βάλω και σε κανένα από τα γνωστά καταστήματα μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν.Και ψάχνωντας βρέθηκα να πρέπει να κατευθυνθώ στην hp..!!:S

Δεν πήρα καν τηλέφωνο γιατι είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τα βρώ στο νετ σε καλύτερες τιμές..εδώ έρχεσται τώρα εσείς να μου πείτε που μπορώ να απευθυνθώ για να πάρω αυτά τα εξαρτήματα..

Επίσης αφου δεν μπορούσα χωρίς το λαπτοπ το ξανασυναρμολόγησα και πήγα να το ανοίξω αλλά αυτή τη φορά δεν άνοιγε κάν..πατάω το κουμπί του power αλλά no power!!:P

Κανείς να βοηθήσει σαυτή τη περίπτωση?τι μπορεί να φταίει και τι μπορεί να είναι?και βέβαια πως μπορώ να το τσεκάρω οτι όντως ειναι αυτό..!!:S

Υ.Γ Την τελευταία φορά που το άνοιξα ήταν λίγο ζεστό το λαπτοπ..:S

Δημοσ.

AMD επεξεργαστή εχει? Καταρχίν τι χρήση έκανες στο λάπτοπ? Πρέπει να ξέρεις οτι οι AMD δεν έχουν τόση αντοχή στην θερμότητα οσο οι INTEL.

Δημοσ.
AMD επεξεργαστή εχει? Καταρχίν τι χρήση έκανες στο λάπτοπ? Πρέπει να ξέρεις οτι οι AMD δεν έχουν τόση αντοχή στην θερμότητα οσο οι INTEL.

Ο επεξεργαστής είναι ο 2 GHz Intel® Core™ 2 Duo processor T7200 with Intel® Centrino® Duo Mobile Technology . Η χρήση του λαπτοπ δεν είναι τόσο απαιτητική, άλλωστε δεν έκλεινε από μόνος του παλιότερα!

Μετά την δεύτερη φορά που τον άνοιξα και τον ξανασυρναμολόγησα τα έκανε αυτά με τις θερμοκρασιες.Καλά τώρα είμαι στο ενδεχόμενο οτι μάλλον έχει καεί το μοδερμποαρντ..Προσπαθώ να το βρω μαζί με ανεμιστηράκι και νέες ψύχτρες.Μήπως ξέρεις που μπορω να απευθυνθώ για να τα βρώ,πέρα απο την hp?

Επίσης μήπως γνωρίζεις αν μπορω να βάλω καλύτερο απο αυτο που είχε πάνω?Και βέβαια αν θα είναι συμβατο και με την κάρτα γραφικών που έχει πανω?Γενικά όλα αυτά που μπορώ να τα ρωτήσω και να τα μάθω?

Δημοσ.

Επειδή δεν εχω ψαχτεί πολύ στο εσωτερικό των λαπτοπ.. Μιπως στο Cooler του CPU ήθελε πάστα?

---------- Προσθήκη στις 17:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:54 ----------

Φιλε,

η καρτα γραφικων ο επεξεργαστης και ι μητρικη ειναι On-Board. Οτι εχει το μηχανιμα αυτη τη στιγμη πρεπει να βαλεις. Δεν εχει δυνατοτητα αναβαθμησης. ειναι αυτο που λενε το παιρνεις και το παντρευεσε. :P

Δημοσ.
Κανείς που να μπορεί να βοηθήσει ρε παίδες?

Ναι. Αυτη την στιγμη κρατας στα χερια σου το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Και ακομα χειροτερα απο οσα διαβαζω εισαι σχετικα απειρος με το λαπτοπι. Ναι προφανως και ηθελε παστα, οπως και η καρτα γραφικων (η οποια ειναι προβληματικη απο κατασκευη και με τις θερμοκρασιες που σηκωνει τωρα 99% θα σου καει οποτε κοψε τις δοκιμες πριν κανεις σοβαρη ζημια!) .

Τωρα, ο θορυβος που κανει ειναι οτι δουλευει στο φουλ η σαν να χαλασε κατι? Αν ειναι το πρωτο τοτε μαλλον ετρεξες το hp update και σου εβαλε το τελευταιο bios. Αλλιως απλα τα παιξε με τα χρονια και θελει αλλαγη.

@mec123... ???????????

Δημοσ.
Ναι. Αυτη την στιγμη κρατας στα χερια σου το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Και ακομα χειροτερα απο οσα διαβαζω εισαι σχετικα απειρος με το λαπτοπι. Ναι προφανως και ηθελε παστα, οπως και η καρτα γραφικων (η οποια ειναι προβληματικη απο κατασκευη και με τις θερμοκρασιες που σηκωνει τωρα 99% θα σου καει οποτε κοψε τις δοκιμες πριν κανεις σοβαρη ζημια!) .

Τωρα, ο θορυβος που κανει ειναι οτι δουλευει στο φουλ η σαν να χαλασε κατι? Αν ειναι το πρωτο τοτε μαλλον ετρεξες το hp update και σου εβαλε το τελευταιο bios. Αλλιως απλα τα παιξε με τα χρονια και θελει αλλαγη.

@mec123... ???????????

Στη περίπτωση που δεν χρησιμοποίησα παστα και εκλεισε μια δυο φορες λόγω θερμοκρασίας και δεν ξανανοιξε ποτε τι γίνετε?τι απόλα εχει καει?motherboard το λογικο νομιζω..!Τι λες και σύ?το ανεμιστηράκι ακουγώταν σαν να είχε χαλάσει..αγκομαχούσε..βαριανάσαιε..!:P

Για εκοφαντικό θόρυβο μιλάμε..Αυτό συνέβαινε και αφότου το άνοιξα και το καθάρισα απο σκόνες και τέτοια..!:S

Τωρα απλά έχει πεθάνει και δεν ανοίγει..νομιζα ότι κάτι ίσως έφταιγε απο τις συνδέσεις αλλά είναι σωστά οπότε αποψη μου είναι ότι κάηκε το motherboard..

Το πρόβλημα είναι οτι είμαι σε δίλημμα να ψαξω για καινούργιο motherboard ή να το πετάξω και να πάρω άλλο..??το οικονομοικότερο σαυτή τη περίπτωση θα ήταν η καλύτερη επιλογή..

Τι λες και συ aquasonic?

Δημοσ.
Στη περίπτωση που δεν χρησιμοποίησα παστα και εκλεισε μια δυο φορες λόγω θερμοκρασίας και δεν ξανανοιξε ποτε τι γίνετε?τι απόλα εχει καει?motherboard το λογικο νομιζω..!Τι λες και σύ?το ανεμιστηράκι ακουγώταν σαν να είχε χαλάσει..αγκομαχούσε..βαριανάσαιε..!:P

Για εκοφαντικό θόρυβο μιλάμε..Αυτό συνέβαινε και αφότου το άνοιξα και το καθάρισα απο σκόνες και τέτοια..!:S

Τωρα απλά έχει πεθάνει και δεν ανοίγει..νομιζα ότι κάτι ίσως έφταιγε απο τις συνδέσεις αλλά είναι σωστά οπότε αποψη μου είναι ότι κάηκε το motherboard..

Το πρόβλημα είναι οτι είμαι σε δίλημμα να ψαξω για καινούργιο motherboard ή να το πετάξω και να πάρω άλλο..??το οικονομοικότερο σαυτή τη περίπτωση θα ήταν η καλύτερη επιλογή..

Τι λες και συ aquasonic?

Laptop εχεις η χάρο?? :P :p Η μητρηκη πρεπει να τα εφτισε.Να το πας στην αντιπροσοπεια να το ελενξουν

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

το οικονομικότερο που μπορείς να κανεις είναι να επισκευάσεις την μητρική. γίνεται με την διαδικασία του reflow, μια δύσκολη και επικίνδυνη (για το laptop) διαδικασία για άπειρο άτομο, καθώς πέραν του ότι ένα σοβαρό πιστόλι αέρα θα σου κοστίσει ΠΟΛΛA εύρα (ακόμα ξεχρεώνω το δικό μου :P) τα i see έχουν όριο που αντέχουν τις θερμοκρασίες. Αυτό που έκανες είναι να ξεπατώσεις το chip της κάρτας γραφικών που χωρίς pasta σήκωσε 100oC για την πλακα του.

άμα θες στείλε μου pm να στο κάνω, θα χαρώ πολύ :) απλά να ξέρεις ότι μετά θα φάει και καμια 2 πατέντες το laptop για να συνεχίσει να δουλεύει. ΦΥΣΙΚA μέσα στα επόμενα 2 χρονια, λόγο της κακής κατασκευής του θα ΤΟ ΞΑΝΑΚAΝΕΙ. (το τραγικό είναι ότι στα dv6500 η λύση ήταν να βάλουν κόλλα γύρω από το 7600 7600 προκειμενου αν ξεκολλήσει να συνεχίσει να πατάει... που να κλείσει η hp για πάντα!)

Τώρα άμα κάνει σαν σπασμένο, λογικά έχει ψοφήσει το "ανεμιστιρι" (γνωστό πρόβλημα στα dv9 & 6 χιλιάδες) επειδή μπουκώνει και παίρνει μέσα σκόνη. Πιθανώς να θέλει γρασάρισμα, ίσως και αλλαγή. Η αλλαγή θα σου κοστίσει κάνα 20ari + μεταφορικά από ebay. It's up το you.

Για μένα αξίζει να το φτιάξεις, 17ari monitor + 2 HDD caddys. Αν πάλι δεν θες να το φτιάξεις, στείλε μου pm γιατί θέλω ορισμένα κομμάτια του για το δικό μου DV χάχα!

την τελευταία φορα που checkara η μητρική στο service της HP κοστίζει 500εύρα, που μεταχειρισμένο το παίρνεις ολόκληρο το δω 400 :P Είσαι σίγουρος?

used greeklish matzaflarator, cause my laptop is kaput of greek and i varieme to add them :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...