nikraven Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 καλησπερα σε όλους παιδιά αν μπορει να βοηθήσει κάποιος με το προβλημα που έχω και είναι το εξής: σήμερα το μεσημέρι στο pc-(φορτωμένα είναι τα windows xp+sp2)- ανοίγοντας το μου έβγαζε μια μαύρη οθόνη και ένα μήνυμα ότι λείπει ή έχει καταστραφεί το αρχείο hal.dll απο τα windows μου. Επειδή μου το έχει ξαναπαρουσιάσει αυτό είπα να το κάνω με το cd των windows repair. μέχρι εδώ όλα καλά. Πριν κάνω αυτήν την δουλειά είπα να κανω και μια δοκιμή-(καλώς ή κακώς)- να το ξεκινήσω με το hirens boot cd. Δεν κατάφερα βέβαια τίποτα και κλείνω το pc αφού έχω βγάλει το cd. εδω έρχεται το πρόβλημα. Στην προσπάθεια μου να ανοίξω ξανά το pc για να κάνω repair τα windows με το δικό τους cd αφενός το cd-rom δεν ανοίγει ούτε με σφαίρες και αφετέρου η οθόνη στο φόρτωμα του bios σταματάει μέχρι το σημείο που φαίνεται στην φωτογραφία. Το μόνο που με αφήνει να κάνω είναι να μπω μέσα στο bios. Ψάχνοντας μέσα στο bios και πατώντας σε κάποιο σημείο που λέει EZ-FLASH 2 μου δείχνει αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία και γράφει ότι δεν υπάρχουν drivers. Μέσα απο το bios οι δίσκοι-(υπάρχουν στο pc 2 WD 640GB)-φαίνονται και οι δύο. έκλεισα το pc και το ξανα άνοιξα αλλά τα ίδια και τα ίδια. To cd-rom δεν λέει να ανοίξει με τίποτα και ούτε να προχωρήσει η μαύρη οθόνη παρακάτω. Να υποθέσω ότι καθάρισε η motherboard-(η motherboard είναι ASUS P5KPL-AM SE)- και θέλει αλλαγή ή φταίει κάτι άλλο? Σας ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δεν είναι υποχρεωτικό να φταίει το mobo!!! Μπορεί να φταίει το dvd και μπλοκάρει το boot. Αποσύνδεσέ το και ξαναδοκίμασε. Το ez-flash νομίζω είναι για να κάνει flash το bios με σκοπό να περάσεις καινούργιο firmware.
Phantolino Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Οτι ειπε ο micos, το πιο πιθανο ειναι να φταιει το dvd drive, αποσυνδεσε το και δες. Ασχετο αλλα με 4giga ram εχει XP; και με SP2 κιολλας, μαλλον το πισι σου στα κανει αυτα για να του κανεις φορματ
nikolakisgk Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Οτι ειπε ο micos, το πιο πιθανο ειναι να φταιει το dvd drive, αποσυνδεσε το και δες. Ασχετο αλλα με 4giga ram εχει XP; και με SP2 κιολλας, μαλλον το πισι σου στα κανει αυτα για να του κανεις φορματ Μπορεί να είναι 64bit;);););):p:p:p:p:p
nikraven Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δεν είναι υποχρεωτικό να φταίει το mobo!!!Μπορεί να φταίει το dvd και μπλοκάρει το boot. Αποσύνδεσέ το και ξαναδοκίμασε. Το ez-flash νομίζω είναι για να κάνει flash το bios με σκοπό να περάσεις καινούργιο firmware. φιλε μου micos είχες απόλυτο δίκιο και για τα δύο σκέλη. εφταιγε το cd-rom τελικά και δεν ξεκινούσε το pc. To αποσύνδεσα το επανασύνδεσα και όλα πήγαν μια χαρά αν εξαιρέσω το πρόβλημα με τα windows. Oσο για το ez-flash όντως είναι μια επιλογή για να μπορείς να κάνεις update στο firmware του bios και τίποτα παραπάνω. σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου και για το χρόνο σου. να είσαι καλά. ---------- Προσθήκη στις 10:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:12 ---------- Οτι ειπε ο micos, το πιο πιθανο ειναι να φταιει το dvd drive, αποσυνδεσε το και δες. Ασχετο αλλα με 4giga ram εχει XP; και με SP2 κιολλας, μαλλον το πισι σου στα κανει αυτα για να του κανεις φορματ φίλε μου phantolino και σε σένα ένα ευχαριστώ για την απάντηση σου και όπως θα δείς και πιο πάνω που έγραψα στον micos000 όντως έφταιγε το cd-rom. Oσον αφορά την απορία σου για την ram ναι έχω 4GB ram και φορτωμένα XP+SP2. Ο λόγος είναι απλός. Οπως κάποιοι συλλέκτες χρησιμοποιούν αυτοκίνητα αντίκες και κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν αυτοκίνητα πολυτελείας έτσι και εγώ ανήκω στην κατηγορία συλλέκτης αντικών.:mrgreen: Καποια στιγμή θα πάρω απόφαση να αλλάξω κατηγορία και να μεταπηδήσω στην κατηγορία windows7 αλλά προς το παρόν μου αρέσει να τυρρανιέμαι με τα ΧP. είναι μια σχέση αγάπης μεγάλης διάρκειας.:-D και όπως έγραψες και εσύ και με απόλυτο δίκιο όντως το pc μου τα κάνει αυτά τα τσαλιμάκια για να του κάνω format. Oπότε χθες του χάρισα ένα περιποιημένο format και ήρθε στα ίσια του. ---------- Προσθήκη στις 10:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:22 ---------- Μπορεί να είναι 64bit;);););):p:p:p:p:p συνονόματε μου δεν είναι 64bit τα XP. 32bita είναι και τελικα λύθηκαν όλα τα προβλήματα του pc. Σας ευχαριστώ όλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.