alfista Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Είχα ανοίξει ένα θέμα πριν λίγες μέρες για ένα λαπτοπ ενός φίλου που αδυνατεί να bootάρει από το dvd ή ακόμα και από το usb για να εγκαταστήσω νέα έκδοση των windows αφού η υπάρχουσα δεν ανοίγει ελέω ιών. Δυστυχώς λύση δεν βρέθηκε με το πρόβλημα να εστιάζει προφανώς στη μητρική οπότε πάμε παρακάτω. Μου γεννήθηκε λοιπόν η απορία αν μπορούμε να βάλουμε στο σκληρό με τη βοήθεια κάποιου case κάποια αρχεία ώστε αυτός να λειτουρήσει ως εναρκτήριο για μια εγκατάσταση winodws. Εφαλτήριο γι αυτή μου την σκέψη στάθηκε η περίπτωση φορητών υπολογιστών όπου γινόταν εγκατάστση του λειτουργικού με το πρώτο άνοιγμα τους. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ το θεωρώ δύσκολο αλλά είπα να ρωτήσω.
alfista Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως θα βοηθούσε, όχι δεν υπάρχει. Σκέφτηκα να σπάσω το σκληρό σε 2 μέρη, να διαμορφώσω το ένα με αρχεία αντίστοιχα με αυτά που θα έβαζα σε ένα usb memory stick αν έκανα την εγκατάσταση από εκεί κι αν δουλέψει να εγκαταστήσω τα winodws στο δεύτερο partition. Να στέκει αυτό άραγε;
Phantolino Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Εαν δεν δουλευουν οι usb θυρες λογο προβλημα μητρικης οπως λες για να βαλεις καποιο εξωτερικο dvd drive που θα ηταν η πιο ευκολη λυση, πολυ πιθανον να δουλεψει αυτο που λες με τα 2 κομματια του δισκου, αν ενα απο αυτα περιεχει τα αρχεια εγκαταστασης.
drm Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δοκίμασε και το εξής πάντως. Βάλε τον δίσκο σε ένα άλλο μηχάνημα και ξεκίνα το setup. Εάν θυμάμαι καλά κάποια στιγμή με το που τελειώνει το copying files κάνει ένα restart και συνεχίζει το setup από τον δίσκο. Δοκιμάσε λοιπόν, μετο που θα γίνει το restart, να βγάλεις τον δίσκο από το μηχάνημα και να το βάλεις στο Laptop του φίλου σου - δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δεν αποκλείετε να παίξει...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Θα έκανες boot απο μια win98 bootdisk και απο κει θα μπορούσες να κάνεις install τα windows τα οποία θα ειχες κανει copy στον σκληρό δίσκο.
alfista Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Θα έκανες boot απο μια win98 bootdisk και απο κει θα μπορούσες να κάνεις install τα windows τα οποία θα ειχες κανει copy στον σκληρό δίσκο. Πω ρε φίλε τι μου θύμισες! Anyway η τρελή μπακαλο-ιδέα μου δούλεψε. Μοναδικό πρόβλημα αποτέλεσε το ότι είδε ένα σκληρό όταν επέλεξα μέσω usb να βάλω τα εκκινήσιμα αρχεία των windows. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί το 2ο partition που είχα δημιουργήσει και τώρα να βλέπω μόνο ένα σκληρό μεγέθους 30 gb ενώ το partition magic μπερδεύεται και δηλώνει αδυναμία να ξεκινήσει. Αφού άνοιξε πάντως τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τη βοήθεια σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.