Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημά μετά από διακοπή ρεύματος

Patatuis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Πρόσφατα έγινε μια διακοπή ρεύματος(εν ώρα ισχυρής βροχόπτωσης).

Όταν άναψα το PC μετά διαπίστωσα ότι έκανε boot άλλα μόλις πήγαινέ Desktop (Win XP)πάγωνε και ξανά εκανα restart...

Όταν πέρασε κάνα 10 λεπτό λειτουργίας το pc και πήρε μια θερμοκρασία (31c όπως πάντα) άρχισε όταν του πατούσα το Power Button να μην δείχνει τπτ στη οθόνη και άπλα να γυρίζουν όλα τα cooler στο full (άλλες φορές έκαναν έτσι για 5-6 sec και bootαρε).

Έβγαλα τα πάντα από πάνω έκτος CPU, GPU, HDD (HDD είχα 3 και ελενξα τον καθένα διαφορετικά) άλλα το πρόβλημά συνεχίζεται μια bootαρει (όταν είναι κρύο νομίζω) και την άλλη δουλεύουν στο full όλα τα cooler. Ελενξα πυκνωτές του Mobo όλα δείχνουν οκ.

Έκανα Clean CMOS πάλι τπτ.

Αυτό που νομίζω είναι το mobo έχει την βλάβη (Είναι όλα εντός εγγύησης άλλα φοβάμαι ότι την έβαψα γιατί το eshop τα καλύτερά ASUS Mobo (Rampage, MAXIMUS ή ακόμη το ίδιο P5E3 δεν έχουν σε 775 είναι όλα για i5,i7)

Εσείς τι λέτε?...Δεν έχω και εμπιστοσύνη στα μαστορακια εκεί που τοστειλα...

Πείτε γνώμες ρε παίδες γιατί ακόμη κλείω 1500 ΕUR!

CPU: Intel Q6660 2.40GHz

MOBO: ASUS P5E3 Pre

RAM: 4GB(2GBx2) Crossair

GPU: NVidia 8800GT 1GB

PS: TAGAN 700W

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

To πρόβλημα βρέθηκε μετά που μίλησα με ένα πολύ καλό φίλο...το πρόβλημα ήταν ότι το modem (καλώδιο τηλεφώνου) είχε τραβήξει το κεραυνό και ότι είχε πάνω σε Ethernet το έκαψε PC, Switcher Dreambox το μόνο που γλύτωσε ήταν ευτυχώς το PS3...

Η ασφάλεια του σπιτιού είπε θα το καλύψει αν και άκουσα πολλά κουφά από το eshop...

1.Όταν πήγα να αλλάξω πάστα στο CPU επειδή η ψυχτρα ήταν μεγάλη σε μέγεθος και δεν έβλεπα καλά να τη τοποθετήσω κατα λάθος στην μια γωνιά του socket έχει κολλήσει ελάχιστη πάστα (δεν φαίνεται αν δεν πας και κολλήσεις το μάτι σου κοντά στο socket) και μου είπαν έχει shortαρει απο αυτο...(Ο επεξεργαστής πάει ρολόι εντομεταξυ)

2. Έχει καεί και ο επεξεργαστής άλλα θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να τον αντικαταστήσουμε αυτόν αλλά το mobo επειδή έχει πάστα το socket δεν μπορούμε...

οκ τους είπα στείλτε το και θα σκεφτώ να σας πω...

Παίρνω ενα mobo από ενα φιλαράκι τα βάζω όλα επάνω όσα είχα στο pc μου...(δλδ άλλαξα μόνο mobo)

Όλα ρολόι και το CPU που ήταν "καμένο"...(καμένοι αυτοί είναι μου φαίνεται)

Μετά όταν πάω στην ασφάλεια του σπιτιού μου είπε να το πάρω σε ένα δικό της τεχνικό όπως και έγινε...2 εβδομάδες μέχρι να πάρω απάντηση...και τι απάντηση...

Εγω: Φιλέ τελικά με εκείνο το PC τι έγινε όλα οκ?

Τεχνικός(δηθεν): Ναι βρήκαμε ήταν καμένο το motherboard(το το ανέφερα απο την πρώτη στιγμή) και κάτι άλλα πράγματα θα κοστίσει 600ευρω.

Εγω: ok, δλδ σαν τι πράγματα 600 ευρω ειναι ολόκληρο pc σχεδόν

Τεχνικος: Τι σε νιαζει εσένα τώρα αφού η ασφάλεια θα στα καλύψει...

Εγω: Καλά δικομου μηχάνημα και δεν με νιαζει τι μου λες τωρα...

Τεχνικος: Ο τεχνικός που το κοίταξε αυτα μου είπε δεν ξερω εγώ...

Αυτος ήταν ενα γεράκι φαντάζομαι δεν θα ξέρει απο pC όποτε άστο να μην ασχοληθώ άλλο...μονο νεύρα θα κάνω οποτε...

Καλα συνεννοειση...Το καλό είναι οτι εχω ολα τα κουτια απο την μερα που έφτιαξα το pc και θα καταλάβω μέσο των κωδικών αν εχει αλλαξει σιγουρα κατι...

Το αλλο που με τρώει ειναι οτι εχω επάνω μια P5E3 Pre των 300ευ τοτε, τώρα μην έρθει και βάλει καμια ASRock και να χεστούμε τελείως...:X

Ειμαι εδω και 1μισι μηνα σχεδον με ενα laptop... Οταν ειχα ξεράσει 1500 ευρω ηταν ολα οκ να με εξυπηρετήσουν τωρα με κλωτσάνε (+ ολο το pc ειναι στην εγγύηση)

Ακούω σχόλια

Δημοσ.

Τουλάχιστον όταν είχες πάρει το pc «ήταν όλα οκ και σε εξυπηρετούσαν». Εμένα ούτε τότε. Μιλάμε για το eshop.gr. Δεν ξέρω τι διαφορετικό περίμενες.

Δημοσ.

To πρόβλημα βρέθηκε μετά που μίλησα με ένα πολύ καλό φίλο...το πρόβλημα ήταν ότι το modem (καλώδιο τηλεφώνου) είχε τραβήξει το κεραυνό και ότι είχε πάνω σε Ethernet το έκαψε PC, Switcher Dreambox το μόνο που γλύτωσε ήταν ευτυχώς

το PS3...

''Ο κεραυνος δεν χτυπαει ποτε δυο φορες στο ιδιο μερος.''

Benign

Δημοσ.
Κανοντας χιουμορ θελω να πω οτι τουλαχιστον παρηγορησου οτι δυσκολα θα σου ξανασυμβει αυτο.

Ελα ομως που χτυπησε μια αλλα γερα..κλεω οπως ειπα PC, Dreambox και Switcher... ενα περιπου 800ρι το έφαγα...:shock:

Θέλω και δεύτερή:-D

Δημοσ.

Κακες στιγμες εχουν συμβει σε ολους μας.Την υγεια σου να εχεις φιλε μου να χαιρεσαι την τεχνολογια και να αγορασεις βαρβατο UPS.

Δημοσ.
Κακες στιγμες εχουν συμβει σε ολους μας.Την υγεια σου να εχεις φιλε μου να χαιρεσαι την τεχνολογια και να αγορασεις βαρβατο UPS.

To σκέφτομαι αλλα και να ειχα UPS πάλι δεν τη γλίτωνα..οπως προανεφερα το PC μακαρίστηκε απο ethernet :fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...