Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέων fans για το κουτί μου

sandbird

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το κουτί Soprano (specs) το οποίο έχει 3 fans επάνω του (1 στο πλάϊ, 1 πίσω και 1 μπροστά)

Ταχύτητες :

Front (intake)

120x120x25 mm,

1400rpm, 21dBA

Rear (exhaust)

120x120x25 mm,

1400rpm, 21dBA

Side (intake)

90x90x25mm,

1800rpm, 21dBA.

Και τα 3 είναι για πέταμα, έχουν φάει λάδομα με σπρέι σιλικόνης για να συνεχίζουν να δουλεύουν...

Έχω δει διάφορα coolers και στο plaisio.gr και στο ebay...αλλά δεν ξέρω τι να παρω για τον απλό λόγο ότι και τα 3 fans ενώνονται πάνω στη μητρική για έλεγχο της ταχύτητας τους και δεν μπορώ να δω στις photo στα eshops τι καλώδια έχουν αυτά.

Μήπως ξέρει κανείς πια είναι τα σωστά καλώδια που πρέπει να πάρω και που ?

Παράδειγμα, το rear fan έχει καλώδιο που κολάει πάνω σε plug του τροφοδοτικού (μάυρο, κοκκινο), αλλά έχει και ένα μονό (κίτρινο) καλώδιο που κάθεται πάνω στην μητρική.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Καλησπέρα, έχω το κουτί Soprano (specs) το οποίο έχει 3 fans επάνω του (1 στο πλάϊ, 1 πίσω και 1 μπροστά)

Ταχύτητες :

Front (intake)

120x120x25 mm,

1400rpm, 21dBA

Rear (exhaust)

120x120x25 mm,

1400rpm, 21dBA

Side (intake)

90x90x25mm,

1800rpm, 21dBA.

Και τα 3 είναι για πέταμα, έχουν φάει λάδομα με σπρέι σιλικόνης για να συνεχίζουν να δουλεύουν...

Έχω δει διάφορα coolers και στο plaisio.gr και στο ebay...αλλά δεν ξέρω τι να παρω για τον απλό λόγο ότι και τα 3 fans ενώνονται πάνω στη μητρική για έλεγχο της ταχύτητας τους και δεν μπορώ να δω στις photo στα eshops τι καλώδια έχουν αυτά.

Μήπως ξέρει κανείς πια είναι τα σωστά καλώδια που πρέπει να πάρω και που ?

Παράδειγμα, το rear fan έχει καλώδιο που κολάει πάνω σε plug του τροφοδοτικού (μάυρο, κοκκινο), αλλά έχει και ένα μονό (κίτρινο) καλώδιο που κάθεται πάνω στην μητρική.

Ευχαριστώ.

Εάν η μητρική κάρτα που έχεις, έχει υποδοχές για ανεμιστήρες, τότε θα πρέπει να κοιτάξεις να έχουν 3 pin connector.

Οι ανεμιστήρες αυτοί έχουν την δυνατότητα να ρυθμίζονται από τη μητρική, αναλόγως της αναπτυσσόμενης θερμοκρασίας.

Από την άλλη, αν θέλεις να συνδέσεις τους ανεμιστήρες απ'ευθείας επάνω στο τροφοδοτικό θα πρέπει να κοιτάξεις να έχουν 4-pin molex.

Δημοσ.
Εάν η μητρική κάρτα που έχεις, έχει υποδοχές για ανεμιστήρες, τότε θα πρέπει να κοιτάξεις να έχουν 3 pin connector.

Οι ανεμιστήρες αυτοί έχουν την δυνατότητα να ρυθμίζονται από τη μητρική, αναλόγως της αναπτυσσόμενης θερμοκρασίας.

Από την άλλη, αν θέλεις να συνδέσεις τους ανεμιστήρες απ'ευθείας επάνω στο τροφοδοτικό θα πρέπει να κοιτάξεις να έχουν 4-pin molex.

Ευχαριστώ για την απάντηση..μια μικρη απορία ομως. Εχω δει να αναφερουν 3 pin connectors αλλα το καλωδιο της photo είχε το κίτρινο καλωδιο κολλητα μαζι με τα αλλα. Υποθετω θα πρέπει αν το ξηλωσω και να το βάλω μόνο του όπως αυτα που έχω τώρα?

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την απάντηση..μια μικρη απορία ομως. Εχω δει να αναφερουν 3 pin connectors αλλα το καλωδιο της photo είχε το κίτρινο καλωδιο κολλητα μαζι με τα αλλα. Υποθετω θα πρέπει αν το ξηλωσω και να το βάλω μόνο του όπως αυτα που έχω τώρα?

Δεν γνωρίζω ποιά μητρική έχεις και τί ακριβώς υποδοχές προβλέπει για τους ανεμιστήρες, αλλά η συνήθεις μητρικές έχουν 3 pin connectors , οπότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο παρά να τους συνδέσεις απ'ευθείας.

Δημοσ.

χμμ τώρα που το είπες...κοίταξα μέσα στο κουτί και μου φαίνεται αυτός που μου έφταξε το κουτί έκανε χαζομάρα....εχει το κίτρινο καλώδιο μονο του πανω σε 3-pin υποδοχή και τα 2 αλλα καλωδια με πατέντα βαλμενα σε καλώδιο τροφοδοτικού....ετσι εξηγείται γιατί δεν έβρισκα παρόμοια fans....απλά γιατί δεν υπάρχουν :L

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πάντως νομίζω πως, οποιονδήποτε ανεμιστήρα και αν αγοράσεις μπορείς με τους κατάλληλους μετατροπείς να τον φέρεις στα μέτρα σου.

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%CB%D9%C4%C9%CF+%D3%D5%CD%C4%C5%D3%C7%D3+%D0%C5%D1%C9%D6%C5%D1%C5%C9%C1%CA%D9%CD&category2=%D1%C5%D5%CC%C1%D4%CF%D3

Κάποιοι ανεμιστήρες (συνήθως οι πιο ακριβοί), παρέχουν στη συσκευασία και αντάπτορες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...