JimxxZe Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Καλησπερα παιδια εκει που σερφαρα ωραια και καλα,ξαφνικα δεν μου ανοιγει τις σελδες,κοιταω το ρουτερ (thomson speedtouch 530 v6) και το λαμπακι ιντερνετ ηταν σβηστο...το κανω ρεσταρτ τιποτα,το ξανακανω τιποτα...πηρα τηλ στο 1242 και μου ειπανε να βαλω το cd του ρουτερ και να το ξανακανω εγκατασταση γιατι λει εχασε τους κωδικους (username-password)...εβαλα το cd πηγα να κανω εγκατασταση και εκει που εψαχνε το pc το μου βγαζει ερρορ για missing files και σταματησε.......τι να κανω τι να κανω,εφτιαξα μια συνδεση εβαλα το username-kodiko δεν ανοιγε, και ξαφνικα τωρα επανηλθε το λαμπακι ιντερνετ... Τι να συμβαινει αραγε??? Καποια βοηθεια?? Τωρα ειμαι συνδεδεμενος κανονικα δεν ξερω τι εγινε!!!
androu Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Μάλλον θα είχε χάσει την ip. συχνό φαινόμενο. Αν στο ξανακάνει Αντί για το cd πάς -> http://192.168.1.254 ή http://10.0.0.138 πατάς στο Broadband Connection και μετά internet services. Εκεί λογικά το κουμπί θα στο έχει disconnect (αυτή τη στιγμή) connect οταν δεν θα ανάβει το φωτάκι "Internet @". Ετσι όταν και αν ξανασυμβεί αποσύνδεση, πατάς το κουμπί connect και σε πολύ λίγα sec πρέπει να συνδεθεί. Εαν όχι, ίσως πρέπει να δοκιμάσεις κάποιο άλλο router ή να κάνεις firmware upgrade σε αυτό. Διαφορετικά το δηλώνεις βλάβη στο 121 για να κοιτάξουν εάν υπάρχει κάτι στη γραμμή σου. Όλα αυτά όμως εάν στο ξανακάνει
JimxxZe Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Ναι κατευθειαν αυτο εκανα μπηκα στο ρουτερ και εκει που λει τωρα internet connected και διπλα dissconnect πριν αν θυμαμαι καλα ελεγε internet connecting και δε γινοταν τιποτα εκανα ενα check connectivity πριν που δε λειτουργουσε και μου τα εβγαλε ολα οκ εκτος του PPP.... Ευχαριστω για την απαντηση ) ---------- Προσθήκη στις 22:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:35 ---------- Να ρωτησω κατι ακομα...στο Interface - LocalNetwork --> TCP/IP Configuration Auto-IP Enabled: εδω αυτο δεν ειναι στικαρισμενο,εχω βαλει στο ρουτερ ενα datalogger(συνδεση μεσω εθερνετ) το οποιο μεταφερει καποια δεδομενα(μετεωρολογικου σταθμου) ονλινε,και στην ιπ του datalogger εχω επιλεξει "obtain an ip Adress automatically"....να στικαρω το κουτι στο Auto-IP Enabled τι κανει αυτο?
androu Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 το να παίρνει το πρόγραμμα αυτόματα ip απο το ρούτερ είναι λογικό λόγω της λειτουργίας του dhcp server που λειτουργεί στο μόντεμ για να μοιράζει ip. Τώρα για το Auto ip δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει πάντως και στο δικό μου δεν το έχω επιλέξει.
JimxxZe Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 το να παίρνει το πρόγραμμα αυτόματα ip απο το ρούτερ είναι λογικό λόγω της λειτουργίας του dhcp server που λειτουργεί στο μόντεμ για να μοιράζει ip. Τώρα για το Auto ip δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει πάντως και στο δικό μου δεν το έχω επιλέξει. Οκ ευχαριστω androu )
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μάλλον θα είχε χάσει την ip. συχνό φαινόμενο.Αν στο ξανακάνει Αντί για το cd πάς -> http://192.168.1.254 ή http://10.0.0.138 πατάς στο Broadband Connection και μετά internet services. Εκεί λογικά το κουμπί θα στο έχει disconnect (αυτή τη στιγμή) connect οταν δεν θα ανάβει το φωτάκι "Internet @". Ετσι όταν και αν ξανασυμβεί αποσύνδεση, πατάς το κουμπί connect και σε πολύ λίγα sec πρέπει να συνδεθεί. Εαν όχι, ίσως πρέπει να δοκιμάσεις κάποιο άλλο router ή να κάνεις firmware upgrade σε αυτό. Διαφορετικά το δηλώνεις βλάβη στο 121 για να κοιτάξουν εάν υπάρχει κάτι στη γραμμή σου. Όλα αυτά όμως εάν στο ξανακάνει και βλαβη να το δωσει δυσκολο να γινει κατι.για 2 λογους.αν εχει προβλημα δεν θα παιρνει με τιποτα ip και οκ θα το δει ο οτε.αν παιρνει ip δυσκολα εκει θα του πουν firmware Update η με αλλο ρουτερ.σιγα μην κανουν Update το dslam τους για εναν που εχει θεμα με ip.συνηθως λενε firmware Καλησπερα παιδια εκει που σερφαρα ωραια και καλα,ξαφνικα δεν μου ανοιγει τις σελδες,κοιταω το ρουτερ (thomson speedtouch 530 v6) και το λαμπακι ιντερνετ ηταν σβηστο...το κανω ρεσταρτ τιποτα,το ξανακανω τιποτα...πηρα τηλ στο 1242 και μου ειπανε να βαλω το cd του ρουτερ και να το ξανακανω εγκατασταση γιατι λει εχασε τους κωδικους (username-password)...εβαλα το cd πηγα να κανω εγκατασταση και εκει που εψαχνε το pc το μου βγαζει ερρορ για missing files και σταματησε.......τι να κανω τι να κανω,εφτιαξα μια συνδεση εβαλα το username-kodiko δεν ανοιγε, και ξαφνικα τωρα επανηλθε το λαμπακι ιντερνετ...Τι να συμβαινει αραγε??? Καποια βοηθεια?? Τωρα ειμαι συνδεδεμενος κανονικα δεν ξερω τι εγινε!!! a.δεν χρησιμοποιεις το cd.β.δεν φτιαχνεις συνδεση Pppoe απο τα windows οπως κανουν καποιοι.αυτο ειναι μονο αν ειναι το modem/router σεταρισμενο σαν bridge.απλα πας 192.168.1.254 η 10.0.0.138 και απο εκει πας broadband και ξαναβαζεις στοιχεια η το κανεις reset default και το ξανασεταρεις.αλλα αφου επαιξε μονο του μετα απλα ειχε κολλησει κατι. Ναι κατευθειαν αυτο εκανα μπηκα στο ρουτερ και εκει που λει τωρα internet connected και διπλα dissconnect πριν αν θυμαμαι καλα ελεγε internet connecting και δε γινοταν τιποταεκανα ενα check connectivity πριν που δε λειτουργουσε και μου τα εβγαλε ολα οκ εκτος του PPP.... Ευχαριστω για την απαντηση ) οταν συγχρονιζει και δεν παιρνεις ip θα δεις ειτε προβλημα ppp ειτε και σε atm καποιες φορες για pppoa.mπορει να ειχε κολλησει το ρουτερ μπορει κατι να εκαναν αυτοι απο μεσα.απο αναβαθμιση μεχρι ρεσετ καποια καρτα κτλ. ---------- Προσθήκη στις 22:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:35 ---------- Να ρωτησω κατι ακομα...στο Interface - LocalNetwork --> TCP/IP Configuration Auto-IP Enabled: εδω αυτο δεν ειναι στικαρισμενο,εχω βαλει στο ρουτερ ενα datalogger(συνδεση μεσω εθερνετ) το οποιο μεταφερει καποια δεδομενα(μετεωρολογικου σταθμου) ονλινε,και στην ιπ του datalogger εχω επιλεξει "obtain an ip Adress automatically"....να στικαρω το κουτι στο Auto-IP Enabled τι κανει αυτο? ουτε εμενα ειναι checked και απο default σε κανεναν.δεν βρηκα κατι για αυτο να λεει στο google.ισως να λεει στο manual του thomson αμα το κατεβασεις η αν το εχει στο cd.το μεγαλο manual οχι το 2 σελιδες quick start Που βαζουν καποιες εταιρειες.το προγραμμα σωστα το εχεις.το pc σου ειτε παρει καρφωτα Ip ειτε αυτοματα το ιδιο.το ιδιο και το προγραμμα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.