Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Εχω σπιτι 4 pc με windows 7 και η μια κορη ενα mac . Αλλοτε την βλεπω στο δικτυο και αλλοτε οχι. Αυτη σπανια με βλεπει ενω τα αλλα pc τα βλεπει . Τελευταια ουτε με βλεπει ουτε την βλεπω κι εγω και τα αλλα pc με windows ... Για να βλεπομαστε με τα αλλα pc με windows δεν εχω κανει κατι το ιδιαιτερο...Τι μπορει να κανει ωστε να μπει στην ομαδα ? Ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotisman Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Χρησιμοποίησε workgroup και όχι homegroup. Δεξί κλικ σε φάκελο η printer που θες να κάνεις share, Properties -> Sharing -> Advanced Sharing Από το mac κάνε connect to server στο finder: smb://ip.twn.windows.7 Should work Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Χρησιμοποίησε workgroup και όχι homegroup. Δεξί κλικ σε φάκελο η printer που θες να κάνεις share, Properties -> Sharing -> Advanced Sharing Από το mac κάνε connect to server στο finder: smb://ip.twn.windows.7 Should work Ευχαριστω.Θα το κοιταξω το απογευμα αν και νομιζω οτι workgroup εχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChristieG Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Συγκεκριμενα αναφερω οσες ρυθμισεις εχω κανει στο macbook μηπως και καπου υπαρχει καποιο λαθος,η χρειαζεται κατι επιπλεον... στο system preferences-sharing-file sharing-advanced εχω κλικαρει την 3η επιλογη που αναφερεται στην συνδεση mac-windows smb και εχω κλικαρει και τον λογαριασμο χρηστη απο κατω που μου αναφερει.φυσικα εχω επιλεξει σε ποιους φακελους/δισκους θελω προσβαση(δλδ read & write η read only κλπ) στο system preferences-network-ethernet-advanced-WINS εχω βαλει στο workgroup το ονομα και εχω προσθεσει κανονικα απο κατω και τον server του συγκεκριμενου pc, ωστε να κανει τη συνδεση οπως ειδα σε καποιο forum για mac,ωστοσο οσες φορες και να το εκανα ΔΕΝ μου εμφανισε στο finder στηλη shared ποτε.... Να αναφερω πως γενικα η στηλη shared δεν εμφανιζεται ποτε με εξαιρεση τις οσες φορες εβλεπα μονο ενα συγκεκριμενο pc του δικτυου,αλλα ακομα και αυτο εμφανιζοταν ξαφνικα και μετα παλι χωρις λογο χανοταν... οσον αφορα το finder και το connect to server,με το smb://ip.twn.windows.7 δεν κανει συνδεση και ου εμφανιζει το μηνυμα: "connection failed The server may not exist or it is not operational at this time. Check the server name or IP address and your network connection and try again." Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα τα pc εχουν windows 7 και το macbook mac OS X 10.5.8 Μπορει καποιος να βοηθησει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Παντως με δημιουργια homegroup στα 7 και user account με password μπαίνω απο τα mac.Βεβαια έχω ενεργοποιήσει στα mac στο file sharing το option για SMB και τα 7 βλέπουν το public folder γιατί μονο αυτό εχω πει να μοιράζει. Χωρίς να πειράξω τιποτα στα network preferences.Αλλα έχω 10.6.2... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.