Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με υπερωρίες...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δουλεύω σε ιδιωτική εταιρεία με σύμβαση ορισμένου χρόνου, σαν ημιαπασχόληση. Δηλαδή 20 ώρες την εβδομάδα, 4 ώρες την μέρες, 5 μέρες την βδομάδα. Ο μισθός μου είναι ο κατώτατος βασικός μισθός. Δηλαδή καθαρά 361 ευρώ περίπου τον μήνα.

Για αυτό τον μήνα εργαζόμουν 10 ώρες την μέρα. 6 ώρες δηλαδή παραπάνω την μέρα, από ότι λέει η σύμβαση μου.

Μήπως ξέρει κανείς σύμφωνα με την νομοθεσία πόσα πρέπει να πάρω για αυτό τον μήνα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Κοίταξε πως έχει το πράμα στην περίπτωσή σου:

Κατ' αρχήν οι ώρες που δούλεψες παραπάνω είναι σίγουρα παράνομες.

Αποκλείεται να έγινε κάποια κοινοποίηση στην επιθεώρηση εργασίας για την υπερωρία σου.

Πως πρέπει να πληρωθείς:

Έχεις συμφωνήσει τετράωρο και δούλεψες 10 ώρες:

Οι 4 παραπάνω ώρες που δούλεψες (μέχρι να συμπληρώσεις 8) πληρώνονται κανονικά αναλογικά με το ωρομίσθιό σου. Έστω ότι την ημέρα παίρνεις 18 ευρώ (4,5 ευρώ την ώρα), οι 4 επιπλέον ώρες θα πληρωθούν +18 ευρώ, άρα μέχρι τώρα έχουμε 36 ευρώ.

Έχουμε άλλες 2 ώρες (δούλεψες 10 σύνολο):

η 9η ώρα θα πληρωθεί ως υπερεργασία (+25%), δηλαδή 4,5*1,25=5,63 ευρώ

η 10η ώρα είναι παράνομη υπερωρία η οποία (σε αντίθεση με τη νόμιμη που είναι +75%) είναι +100%: άρα 9 ευρώ.

άρα έχουμε 18+18+5,63+9= 50,63 ευρώ την ημέρα.

Αύριο θα πάρω την επιθεώρηση εργασίας και θα σου πω σίγουρα, γιατί μου κίνησες την περιέργεια.

Δημοσ.

Τελικά είναι έτσι όπως στο είπα.

Πάντως οι ώρες που δούλεψες έρχονται σίγουρα σε αντίθεση με τη φιλοσοφία της ημιαπασχόλησης (υποτίθεται ότι είναι συμπληρωματική εργασία)

Αν σκοπεύεις να κάνεις καταγγελία, κοίταξε να έχεις μάρτυρες. Αλλιώς τσάμπα θα σε απολύσουν.

Αν σκοπεύεις απλά να τα απαιτήσεις, καλή τύχη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...