xalia Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, έχω σε ένα πακέτο host 4 site, τα 3 είναι Joomla το άλλο 1 μία απλή html. Μετά από hack και συνεννόηση με τον host επανήλθαν το site από backup αλλά με ένα τραγικό πρόβλημα. Όταν τα επισκέπτεσαι έρχεται ειδοποίηση για virus! Το θέμα είναι ότι όντος είναι μολυσμένα τα site γιατί 2 pc χωρίς antivirus κόλλησαν virus! Ψάχνοντας τον κώδικα και κυρίως τα index.html και index.php είδα ότι σε κάποια αρχεία όντως έτρεχε ένα script το οποίο και αφαίρεσα. Παρόλα αυτά το AVG χτυπάει ακόμα για όλα! Υπάρχει κάποιος τρόπος να scanarw η να δω τι άλλο μπορώ να κάνω ώστε να λυθεί αυτό το χάος?
dimitris212 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Για κάνε και με αυτό check! http://www.unmaskparasites.com/ Επίσης check και με το: https://www.google.com/webmasters/tools
xalia Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Τo πρώτο μου βγάζει okay τα site. Μετά απο ψάξιμο σε όλα τα αρχεία με total commander είδα ότι script είχε απλωθεί σε πάνω απο 100 αρχεία. Με το search and replace το "έκοψα" από όλα τα αρχεία αλλά και πάλι χτυπάει το AVG! Άρα παίζει να υπάρχει και 2 και 3 script... την έκατσα κανονικά!
Aztec Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δεν μπορείς να πάρεις μόνο τις βάσεις απο τα joomla site σου και να χρησιμοποιήσεις καινούργια καθαρή εγκατάσταση joomla ? Εγώ αυτό θα έκανα. Καινούργια αρχεία ίδια βάση. Μπορείς να το τεσταρεις τοπικά αρχικά
Haldol Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Το πιο πιθανό είναι να «μάρκαραν» το site σου ως κακόβουλο κατά το διάστημα που όντως μοίραζε ιούς. Στη θέση σου θα επικοινωνούσα με την εκάστοτε εταιρεία antivirus που έχεις το πρόβλημα. Μόνο αυτοί μπορούν να το βγάλουν από τη βάση δεδομένων τους.
xalia Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Το σκέφτηκα και αυτό Haldol. Αλλά με το που σήκωσα ένα index.html με απλό κείμενο δεν χτύπαγε το antivirus. Aztec είναι τόσα πολλά τα extra που δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Ξεκίνησα και στήνω ξανά τα site απο την αρχή.
xalia Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 ήταν η πρώτη μου κίνηση. Βοήθησε more than enough αλλά καταστράφηκε το σύμπαν. Δεν μπορέσαμε να βρούμε το άλλο ή τα άλλα script.
betugias Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 ήταν η πρώτη μου κίνηση. Βοήθησε more than enough αλλά καταστράφηκε το σύμπαν. Δεν μπορέσαμε να βρούμε το άλλο ή τα άλλα script. δοκιμασε να κανείς σαρωση με κασπερσκι.
xalia Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Το setup του Kaspersky με ταλαιπώρησε πολύ στα win7 ( μέσα από virtualbox ) και μόνο σε safemode μπόρεσα να ολοκληρώσω την εγκατάσταση. Δυστυχώς δεν βρήκε τίποτα ούτε το Kaspersky ούτε το AVG που δοκίμασα. Τουλάχιστον ολοκλήρωσα από την αρχή το ένα site και μου έχει μείνει ακόμα ένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.