Προς το περιεχόμενο

Όσο νυχτώνει η Vivodi μεγαλώνει...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστέυω να το πιάσατε το υπονοούμενο...Δυστηχως δεν μεγαλώνει η ιδια η Vivodi άλλα ένα οργανο της κυριας αυτης και μας το φοράει κανονικα...

Ενιγοουει... Για να μην μακρυγορώ....

Έδω και περίπου 2-3 βδομάδες εχώ παρατηρήσει ότι οσο περνάει η ώρα απο νωρις το απόγευμα (5-6) μέχρι το βράδυ (10 με 12), έχω αισθητό lag που αυξάνετε όσο βραδιάζει.

Όταν λέω lag αναφέρομαι σε online game lag, Ventrilo ping να πηγαίνει απο 150 στα 800 με spikes των 3000 και γενικά μια 'δυσκοιλιοτητα' στο γενικό surf-άρισμα, youtube-ινγκ κτλ κτλ

Άρχικα νόμιζα ότι ήταν 'ανεμογκάστρι' μέχρι που συνειδητοποιησα ενα σαββατοκυριακο (που είμουνα ονλαιν το πρωι/μεσημέρι) οτι το πρωι/μεσημερι/νωρις-το-απογευμα το δικτυο συμπεριφέρετε κανονικά.

Λόγω δουλειάς γυρίζω σπιτι βραδακι οπότε δεν εχω αξιωθει να τους πάρω τηλεφωνο να το δηλωσω βλάβη Η' κατι τετοιο...

Δε φάκτς:

Δεν εχω ασύρματο να μου το ρουφάει άλλος. (εκτός και αν εχουνε κανει καμια τρύπα στο τοιχο και κλέβουνε το καλώδιο :D )

Το ρουτερ ειναι το μπλε microcom 2636 συνδέετε με ethernet καλώδιο στο PC... Μήπως τα έπαιξε το ρουτερ;

Δεν θέλω να σκεφτώ οτι ειναι high-peak το απόγευμα και μπαίνου ονλαιν ολα τα Πατησια και πέφτει το bandwidth της Vivodi, έλεος δηλαδή....

Το αποκορύφωμα της ανωμαλίας είναι αν ανοικσω το τορρεντ.... Μετα απο λιγάκι εχει χάσει εντελως την μπάλα και πρεπει να κανω ρεσταρτ το ρουτερ και κατι τετοια... Το πρωί αν αφήσω το τορρεντ ανοιχτό και φύγω δουλέυει κανονικά. Το βράδυ κομπλάρει τελείως.

Η σύνδεση ειναι vivodi μεσω ΟΤΕ στα 2mbps....

Windows7 64bit, η μητρική έχει 2 LAN...Έχω αλλάξει θέση στο καλώδιο αλλα τα ίδια...

Δεν είμαι σπίτι τωρα να ποστάρω ενα SS απο το config του ρουτερ....

Καμια ιδέα ;;

Αντιμετωπίζει καποιος παρόμοιο πρόβλημα;;;

υ.γ. να με συμπαθάτε για τους ξεχασμένους τόνους και τα διάσπαρτα ορθογραφικά

• Super Moderators
Δημοσ.

tbh όλοι οι εναλλακτικοί πάνω κάτω έτσι είναι, όποιος είναι αρκετά απαιτητικός στο latency αναγκαστηκά πάει OTE/OTEnet...

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να τσεκάρουμε το latency (που το ακούω πρώτη φορά), κάποια σελίδα με online test? και ποιο θεωρείται καλό latency?

Τα συμπτώματα που περιέγραψε ο φίλος panosp1 τα έχει και ένας φίλος μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

το latency αλλάζει ανάλογα με τον server και τον πάροχο, δεν υπάρχει κάτι σταθερό, όσο χαμηλότερο τόσο καλύτερα

Δημοσ.
Υπάρχει κάποιος τρόπος για να τσεκάρουμε το latency (που το ακούω πρώτη φορά), κάποια σελίδα με online test? και ποιο θεωρείται καλό latency?

Τα συμπτώματα που περιέγραψε ο φίλος panosp1 τα έχει και ένας φίλος μου.

Πόλυ απλά μπόρεις να το τσεκάρεις και με youtube...Άμα κάνει μισή ώρα να φορτώσει ενα βιντεάκι των 2 λεπτών, τοτε έχουμε πρόβλημα....

Μετά από κάμποσο google-αρισμα/troll-άρισμα 'έπεσα' σε κάτι ποστς όπου το 'πρόβλημα' παρουσιάζετε στη σύνδεση/'κομβο' vivodi-otenet,εκει που φέυγει το σήμα απο Ελλαδα προς εξωτερικό, (Ω ΠΟΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗΣ ΑΓΑΠΗΤΕ WATSON), έκει ξαφνικά το latency χοντρικά πολλαπλασιάζετε (από 20-30 στα 190φέυγα)

tbh όλοι οι εναλλακτικοί πάνω κάτω έτσι είναι, όποιος είναι αρκετά απαιτητικός στο latency αναγκαστηκά πάει OTE/OTEnet...

Μάλλον για εκεί με βλέπω...

Άμα είναι να μπαίνω 1-2 ώρες το βράδυ να χαλαρώσω και να καταλήγω να βλαστημάω...

Δημοσ.

Update:

Μίλησα χτες το βράδυ με Vivodi, η πρώτη κοπελίτσα που απάντησε με ρώταγε κατι τού στυλ 'Τι λαμπάκια έχει πάνω του το router; Είναι όλα φωτισμένα;'.... Άφου περάσαμε από τα προκαταρτικά και κατάλαβε ότι μάλλον κατι πιο σοβάρο συμβαίνει με 'οδήγησε' να βάλω 'καρφωτη' IP/DNS και να το παρακολουθήσω 1-2 μέρες πριν τους ξαναπάρω τηλέφωνο. Καληνύχτα ευχαριστούμε που μας καλέσατε.

Άυτο έγινε κατα τις 20.00-20.30 περίπου...

Κάτα τις 23.00, χτυπάει το κινητό και είναι ένας άλλος απο την Vivodi για να με ρωτήσει σχετικά με το πρόβλημα. Αυτός ακουγόταν κάπως πιο διαβασμένος και καταλάβενε όταν του έλεγα οτι το tracert κάνει timeout, όταν ping-αρω το http://www.yahoo.com μου βγάζει πάνω απο 200ms και ότι είναι πολύ, και οτι τρώω 2-4 disconnect κάθε βράδυ στο άσχετο.

Του εξήγησα οτι το πρόβλημα δέν παρουσιάζετε τα πρωινά παρα μόνο απο αργά το μεσημερι μεχρι περίπου τα μεσάνυχτα.

Μασημένα το πέταξε οτι η περίπτωση έιναι 99% υπερφόρτωση δικτίου αλλά συνέχισε να μου προτείνει να δοκιμάσω να αλλαξω φίλτρο/router/antivirus μπάς και φταίνε αυτά.

Φάνηκε να μην άκουσε όταν του είπα ότι είναι λίγο παράλογο το hardware να γίνετε προβληματικό τις ώρες αιχμής και να αυτο-διορθώνετε τις ώρες μη-αιχμής.

Άπο το control του router τα SNR/atten φαινόντουσαν κανονικα και η γραμμή 'κλειδώνε' στα 2048/256 οπότε τεσπά.....

Το αφήσαμε ότι να κάνω εγώ κάποιες δοκιμές/αλλαγές (π.χ. φιλτρακι) και να τους ξανακαλέσω.

Δημοσ.

και σε μένα κάτι παίζει τον τελευταίο καιρό.. είμαι 4-5 χρόνια στην vivodi (ούτε που θυμάμαι πλέον) με 20mbit down 1024 up τον τελευταίο καιρό έχει πέσει στα 16.... τον τελευταίο μήνα όμως είχα πολλές αποσυνδέσεις και μετα απο επικοινωνία με την vivodi μου τα ρίξαν στο πιο στθερό προφιλ τους στα 10mbit και 1 up... όχι οτι με χαλάει και τόσο απλώς όσο περνάει ο καιρός θα έπρεπε να γινόντουσαν καλύτεροι όχι χειρότεροι... ! :P

πάντως μάλλον τρέχουν και δεν φτάνουν να κρατήσουν τους πελάτες τους γιατι με πήραν τηλεφωνο πολλοί όταν δήλωσα βλάβη..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...