Gilles27 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Καλημερίζω όλους/όλες και μπαίνω κατευθείαν στο ερώτημα. Έχω ένα laptop hp nx6325 τον οποίο χρησιμοποιώ για browsing και εφαρμογές γραφείου (AMD 64 [email protected] GHz, 1gb RAM ddr2, HDD 100gb @5400 rpm,running Opensuse 11.2 & xp dual boot) Σκέφτομαι να αγοράσω ένα 2,5αρη σκληρό στις 7200, σχετικά φτηνό, μια και το laptop είναι παλιο σχετικα πλέον και να του προσθέσω και 1 γιγα RAM επιπλέον, για να βγάλει καλύτερα τα χρόνια που του απομένουν. Κόστος κάπου 70+ € (50+ για σκληρό 250gb, 20+ για 1gb RAM) Το ερώτημα είναι... Αξίζει ή πεταμένα λ7? Θα φανεί διαφορά? Επίσης σκεφτομαι μήπως αν προκύψει να "πασχει" απο κάτι στο μέλλον, αυτό να είναι περισσότερο η CPU πχ... Και παίζει να έχω προβλήματα συμβατότητας (υπερθέρμανση κλπ) αν πειράξω τη σύνθεση που έχει by default? Thx προκαταβολικά....
pano Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Φίλε μου μνήμη να βάλεις θα δεις διαφορά αλλά πρώτα να δεις την λίστα συμβατότητας μνημών του laptop από το site της hp και επισης να δεις πόσα stick μνήμης έχει το laptop δηλαδή έχει 1χ1024 ή 2χ512.Όσο αναφορά τον δίσκο και εκεί θα δεις διαφορά απλώς είναι λίγο πιο δύσκολη η αλλαγή του μην κάνεις καμμια ζημια και να δεις αν είναι sata ή ide.
Gilles27 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Φίλε μου μνήμη να βάλεις θα δεις διαφορά αλλά πρώτα να δεις την λίστα συμβατότητας μνημών του laptop από το site της hp και επισης να δεις πόσα stick μνήμης έχει το laptop δηλαδή έχει 1χ1024 ή 2χ512.Όσο αναφορά τον δίσκο και εκεί θα δεις διαφορά απλώς είναι λίγο πιο δύσκολη η αλλαγή του μην κάνεις καμμια ζημια και να δεις αν είναι sata ή ide. Thx man, μια που είσαι ο μόνος προς το παρον, που φιλοτιμήθηκες να απαντήσεις. Τα έχω υποψη αυτά που μου επισημαίνεις περι συμβατότητας και τα έχω τσεκάρει ήδη.
nikos903 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 7200 σε λάπτοπ δεν θα ήταν και η καλύτερη ιδέα, καταναλώνεις πολύ ενέργεια όταν είναι σε λειτουργία με μπαταρία και βγάζει πολύ θερμότητα. Γιατί δεν δοκιμάζεις έναν εξωτερικό που χρειάζονται μόνο τροφοδοσία απο usb? Και θα τον έχεις μαζί σου όποτε τον χρειάζεσαι τον συνδέεις. Κάτι τέτοιο λέω. Όσο για τις μνήμες πρέπει να πεις τι έχεις τώρα ακριβώς όπως είπαν παραπάνω και βλέπουμε. Πάντως αμα πας σε 2GB μια χαρά θα είσαι με τα xp.
pano Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Εάν τα έχεις ελέγξει όλα αυτά που σου έγραψα πριν τότε εγώ θα σου πω να προχωρήσεις στην αναβάθμιση.Όσο αφορά στον δίσκο δεν νομίζω να προκαλέσει υπερθέρμανση,είναι σχεδιασμένοι ειδικά για laptop και ήδη πολλά laptop εχουν δίσκους των 7200 στροφών. Aλλά και μία στις χίλιες να συμβεί αυτό θα τον κάνεις εξωτερικό.
M@ROUD@S Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Και εγω νομιζω οτι αξιζει...Βαλε και τα WIN 7 αφου θα κανεις νεα εγκατασταση...
Gilles27 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 7200 σε λάπτοπ δεν θα ήταν και η καλύτερη ιδέα, καταναλώνεις πολύ ενέργεια όταν είναι σε λειτουργία με μπαταρία και βγάζει πολύ θερμότητα. Γιατί δεν δοκιμάζεις έναν εξωτερικό που χρειάζονται μόνο τροφοδοσία απο usb? Και θα τον έχεις μαζί σου όποτε τον χρειάζεσαι τον συνδέεις. Κάτι τέτοιο λέω. Όσο για τις μνήμες πρέπει να πεις τι έχεις τώρα ακριβώς όπως είπαν παραπάνω και βλέπουμε. Πάντως αμα πας σε 2GB μια χαρά θα είσαι με τα xp. Έχω γράψει ήδη παραπάνω ότι είναι 1 γιγα. Αν εννοεις ποσα dimmακια, έχει άλλο ενα slot ελευθερο, για να βάλω άλλο 1... Αυτό για τον σκληρό με προβληματίζει περισσότερο κι εμένα, ιδίως μια που υπάρχουν αλληλοαντικρουόμενες απόψεις.... (Για τη μπαταρία δεν είναι τόσο θέμα. 9/10 το δουλεύω απο το ρεύμα...)
pano Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Βάλε τότε άλλο 1gb μνήμη και μετά αποφασίζεις για τον δίσκο.Επίσης αν δεν κάνω λάθος το laptop σου παίρνει εώς 4gb μνήμη αν είναι έτσι μπορείς να βάλεις ένα stick των 2gb και να έχεις σύνολο 3gb.
nikos903 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Έχω γράψει ήδη παραπάνω ότι είναι 1 γιγα. Αν εννοεις ποσα dimmακια, έχει άλλο ενα slot ελευθερο, για να βάλω άλλο 1... Αυτό για τον σκληρό με προβληματίζει περισσότερο κι εμένα, ιδίως μια που υπάρχουν αλληλοαντικρουόμενες απόψεις.... (Για τη μπαταρία δεν είναι τόσο θέμα. 9/10 το δουλεύω απο το ρεύμα...) Ναι τα slots εννοώ. To laptop σου έχει 2 θύρες άρα έχεις μία 1GB κανονικά. Παίρνεις άλλη μία (άμα βρεις ακριβώς την ίδια θα ήταν καλά για να γίνει dual channel, αλλιώς βρίσκεις μία στα ίδια Hz και Timings αμα γίνεται μπας και το χτυπήσεις). Μετά αφού είναι μπριζομένος δεν θα σε ενδιαφέρει και η αυτονομία Άρα διαλέγεις τι θες :ρ Έξω ο δίσκος ή μέσα. Άσχετο: Σηκώνει 2 δίσκους το λάπτοπ αυτό; Δεν πρέπει να βγάλεις τον παλιό;
Gilles27 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Βάλε τότε άλλο 1gb μνήμη και μετά αποφασίζεις για τον δίσκο.Επίσης αν δεν κάνω λάθος το laptop σου παίρνει εώς 4gb μνήμη αν είναι έτσι μπορείς να βάλεις ένα stick των 2gb και να έχεις σύνολο 3gb. Σωστά. Απλά θεωρω ότι τα 2 είναι αρκετά και δεν αξίζει να δώσω διπλα λεφτά για RAM σε τετοιο μηχάνημα. Ναι τα slots εννοώ.To laptop σου έχει 2 θύρες άρα έχεις μία 1GB κανονικά. Παίρνεις άλλη μία (άμα βρεις ακριβώς την ίδια θα ήταν καλά για να γίνει dual channel, αλλιώς βρίσκεις μία στα ίδια Hz και Timings αμα γίνεται μπας και το χτυπήσεις). Μετά αφού είναι μπριζομένος δεν θα σε ενδιαφέρει και η αυτονομία Άρα διαλέγεις τι θες :ρ Έξω ο δίσκος ή μέσα. Άσχετο: Σηκώνει 2 δίσκους το λάπτοπ αυτό; Δεν πρέπει να βγάλεις τον παλιό; define "dual channel" & "timings". Για τα Hz, ξέρω να το ελεγξω. Θα φροντίσω να ειναι στα 667... Ο παλιός δίσκος θα βγει και θα γίνει εξωτερικός, όπως το σκεφτόμουν....
nikos903 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Για τα timings τρέξε το CPU-Z ή το Everest για να δείς που είναι η δικιά σου μνήμη. Είναι κάτι σαν 5-5-5-15 όταν τις δείς στο μαγαζί, στο cpu-z γράφει το ένα κάτω απο το άλλο στην καρτέλα για τις μνήμες. Για να δουλέψει το dual channel πρέπει να είναι πάνω-κάτω ίδια τα dim's στις 2 θέσεις. Πες μετά μάρκα+model-Hz-Timings της μνήμης και βλέπουμε. Όσο για τον δίσκο αφού πάει για αλλαγή go for it, θα έχεις αλλαγή στην ταχύτητα λογικά.
@topos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 +1 και για τα 2 που προτεινεις,εαν μπορεις προσπαθησε το για 2gb dimm και 7αρια,εφοσων το θελεις κυριως για σερφαρισμα σε βγαλει το μηχανημα πολυ καιρο ακομα...
Gilles27 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Ευχαριστώ για τις συστάσεις και απαντήσεις σας...
dhmak Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Γειά χαρά παίδες, έχω μία απορία και θα ήθελα την πολύτιμη βοηθειά σας. Λέω να αλλάξω την μνήμη του φορητού μου και είμαι λίγο μπερδεμένος. Σύμφωνα με την κάτωθι εικόνα του PC Wizard οι δύο υποδοχές μνήμης του φορητού μου υποστηρίζουν η καθε μία έως 4gb ή και οι δύο υποδοχές, μαζί σηκώνουν συνολικά μέχρι 4gb μνήμης. Μάλλον το δέυτερο έ ;; Και λέω να πάρω αυτές ή αυτές, τί λέτε ;; Και κάτι ακόμα, οι τωρινές μου είναι: DDR2-SDRAM PC2-5300, ενω αυτές που σκοπέυω να αγοράσω είναι: DDR2-SDRAM PC2-6400 λέτε να μου δουλέυουν ως 6400 ή ο ελεγχτής θα της υποβιβάσει σε 5300 ;; Μάλλον ο ελεγχτής σηκώνει μέχρι 5300 έ ;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.