Προς το περιεχόμενο

Hol και οπτικές ίνες...???

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια παιδια,

Το απόγευμα ήρθε ένας τυπάκος από την hol στο σπίτι και μου είπε ότι η hol περνάει οπτικές ίνες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ότι στα πλαίσια μιας διαφήμισης μου πρότεινε να παω σε hol 2play όπου θα έχω ταχύτητες μέχρι 24mbps χάρις στις οπτικές ίνες και τελείως σταθερή γραμμή χωρίς παράσιτα και αποσυνδέσεις. Αυτό που θα έπρεπε να πληρώσω είναι το πάγιο φορητότητας που ήταν ~35Ε.

Να πω ότι εγώ έχω forthnet 2play με usr router που κλειδώνει μεταξύ 19mbps-22mbps.

Επειδή είχα κάποιες αποσυνδέσεις όταν κατέβαζα με rapidshare σε υψηλές ταχύτητες του τύπου 1,15ΜΒ/s - 2,5ΜΒ/s δέχτηκα και υπέγραψα νέο συμβόλαιο. Ωστόσο φοβάμαι ότι έκανα χαζομάρα επειδή με forthnet αν εξαιρέσεις τις αποσυνδέσεις πιάνω πολύ καλές ταχύτητες. Ο Οτέ στο κέντρο της θεσσαλονίκης απέχει περίπου 300 μέτρα από το σπίτι μου... θα πάρω καλύτερες ταχύτητες ή θα καταποντηστώ για τα καλά;

Αυτό που με εκνευρίζει πιο πολύ είναι ότι όταν τον ρώτησα αν η hol είναι ο μοναδικός πάροχος με οπτικές ίνες στο δίκτυο του μου απάντησε κατηγορηματικά "ναι". (Προφανώς δεν ήξερε ή ήθελε να με εξαπατήσει και να με ποιάσει κορόιδο που με έπιασε τελικά μιας και με έπεισε...) Ελα όμως που μετά είδα ότι και η forthnet έχει οπτικές ίνες στο δίκτυο της... Τότε όμως ήταν αργά...

Όπως και να χει νοιώθω εξαπατημένος, να πάρω τηλέφωνο αύριο να ακυρώσω την αίτηση ή να την δεχτώ; Εσείς τι με συμβουλεύετε; Θα υπάρχουν κυρώσεις αν πάω να ακυρώσω την αίτηση;

Δημοσ.

Η HOL «περνάει» οπτικές ίνες ή «έχει περάσει»; Γιατί το πρώτο μπορεί να χει ολοκληρωθεί σε Χ χρόνια. Αν οι αποσυνδέσεις δεν είχαν εκνευριστική/ενοχλητική συχνότητα, δεν παίζει ν άλλαζα. Αλλά δεν ξέρω πρακτικά και τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν οι οπτικές ίνες σε μια γραμμή ADSL2+ που κλειδώνει στα ~20Mbps.

Δημοσ.

Αυτός μάλλον εννοούσε ότι έχουν περαστεί... Έχεις δίκιο και γω αυτό σκεφτόμουν, με συγχρονισμό στα ~20@Mbps πόσο διαφορά να δει κανείς ακόμα και να μου έδινε 24. Ο κύριος λόγος που με έσπρωξε ήταν ο όρος οπτική ίνα και η φράση "τέρμα οι αποσυνδέσεις" ειμαι τελείως πρόβατο τελικά... :-(???

Δημοσ.
Μάλλον σε έπιασε απροετοίμαστο :)

Ας πει όμως και κανείς άλλος καλύτερος γνώστης καμιά άποψη.

Ευχαριστώ για την επιείκεια στον χαρακτηρισμό :o .

Δημοσ.

Δε θέλω να γίνω κακός αλλά...

μπεεεε!!! (φιλικά πάντα)

.

Το "πέρασε ένας τύπος και μου πούλησε κάτι που δεν κατάλαβα ακριβώς τι είναι και ισως να μην το χρειάζομαι κιόλας" δε νομίζω πως είναι ικανοποιιτική δικαιολογία για να ρισκάρεις τα ~20mbps (δοκιμασμένα) για (πιθανά) ~24.

Αν θες τη γνώμη μου, κοίτα πως θα ακυρώσεις το συμβόλαιο (νομίζω υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο για υπαναχώρηση) και αργότερα που θα έχουν στρώσει οι οπτικές ίνες ή ότι άλλο, η hol εκεί θα είναι και θα πουλάει (αν δεν είναι τότε τζάμπα και το μελάνι της υπογραφής...).

Δημοσ.
Δε θέλω να γίνω κακός αλλά...

μπεεεε!!! (φιλικά πάντα)

.

Δεν παρεξηγούμαι όταν μου μιλάνε ωμά, αντιθέτως το εκτιμώ πολύ, ιδιαίτερα όταν εμπεριέχει ειλικρίνεια και καλό σκοπό όπως τώρα.

Οι αποσυνδέσεις και αυτή η μοναδικότητα της Hol σε οπτικές ίνες με ρίξανε... Καταραμένη άγνοια...

Μάλλον θα ρίξω ένα τηλεφωνάκι αύριο στην hol για να ακυρώσω την αίτηση όταν αυτή καταχωρηθεί... Πήρα και σήμερα στις 11μμ (10 είχε φύγει ο διαφημιστής), εξήγησα την κατάσταση και ένας τύπος μου είπε ότι είναι δυνατόν να ακυρωθεί η αίτηση αλλά πρέπει πρώτα να καταχωρηθεί στους υπολογιστές τους και να την προλάβω πριν ενεργοποιηθεί η υπηρεσία.

Καλού κακού θα πάρω ένα τηλέφωνο και στην forthnet για να ξέρουν να μην με διώξουν από πελάτη όταν και αν επικοινωνήσει η hol μαζί τους. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι έδωσα τζάμπα τα στοιχεία μου και ότι η Hol έχει ρήτρα για 10-12μήνες όπου πρέπει να την χρησιμοποιήσω αλλιώς θα πέσει πρόστημο. Φανταζομαι (και ελπίζω) όμως, ότι εφόσον προλάβω να το ακυρώσω πριν ενεργοποιηθεί η γραμμή δεν θα έχω πρόβλημα με προστιμα κλπ. Μακάρι...

Να πω όμως ότι μου έκανε εντύπωση ότι η hol έχει 24ωρη εξυπηρέτηση ενώ στη forthnet τα celebrities δουλέυουν από 8πμ-8μμ. Αυτό μάλιστα αν έχουν την όρεξη να σηκώσουν το τηλέφωνο...:P Να δώσω στην Hol ενα +1 εδώ ;)

Δημοσ.
Μάλλον θα ρίξω ένα τηλεφωνάκι αύριο στην hol για να ακυρώσω την αίτηση όταν αυτή καταχωρηθεί... Πήρα και σήμερα στις 11μμ (10 είχε φύγει ο διαφημιστής), εξήγησα την κατάσταση και ένας τύπος μου είπε ότι είναι δυνατόν να ακυρωθεί η αίτηση αλλά πρέπει πρώτα να καταχωρηθεί στους υπολογιστές τους και να την προλάβω πριν ενεργοποιηθεί η υπηρεσία.
Αφού πήρες ήδη τηλέφωνο την έχεις προλάβει. Κανονικά έπρεπε να κρατήσει τα στοιχεία σου, να ακυρωθεί με το που θα καταχωρηθεί και απλά να σου τηλεφωνήσουν για να σε ενημερώσουν. Τέσπα, μην το αφήσεις γιατί η αμέλεια πληρώνεται.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι έδωσα τζάμπα τα στοιχεία μου και ότι η Hol έχει ρήτρα για 10-12μήνες όπου πρέπει να την χρησιμοποιήσω αλλιώς θα πέσει πρόστημο. Φανταζομαι (και ελπίζω) όμως, ότι εφόσον προλάβω να το ακυρώσω πριν ενεργοποιηθεί η γραμμή δεν θα έχω πρόβλημα με προστιμα κλπ. Μακάρι...
Ρήτρα εννοείς την υποχρεωτική παραμονή στην υπειρεσία? Αν ακυρωθεί το συμβόλαιο, ακυρώνονται όλα. Μη φοβάσαι. To 12μηνο συνήθως είναι για να μη πάρεις τον εξοπλισμό και μετά τους πεις γεια (για να σιγουρέψουν την απόσβεση)

Να πω όμως ότι μου έκανε εντύπωση ότι η hol έχει 24ωρη εξυπηρέτηση ενώ στη forthnet τα celebrities δουλέυουν από 8πμ-8μμ. Αυτό μάλιστα αν έχουν την όρεξη να σηκώσουν το τηλέφωνο...:P Να δώσω στην Hol ενα +1 εδώ ;)

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη :-)
Δημοσ.

Το σκέφτηκα και γω αλλά επειδή αυτοί πάνε με βάρδιες κλπ, θεώρησα καλύτερο να τους πω να ακυρώσουν την αίτηση την ώρα που θα την έβλεπαν στην οθόνη του υπολογιστή ώστε να το εφαρμόσουν επιτόπου μιας και αυτός μπορεί να το ξεχνούσε.

Για το συμβόλαιο ανησυχώ λίγο διότι συμβόλαιο είναι αυτό και αφορά υποχρεώσεις από 2 πλευρές. Με τρομοκρατει πολύ η ιδέα ότι η ακύρωση του μπορεί να επιφέρει κυρώσεις. Ωστόσο δεδομένου ότι δεν τέθηκε ακόμα σε εφαρμογή ελπίζω να μην μου δημιουργήσει προβλήματα.

Όσο για την forthnet είναι σε πολλά απαράδεκτη... θα βρεις πολλούς εδω μέσα να την βρίζουν αλλά εγω προσωπικά αν εξαιρέσεις τις αποσυνδέσεις θα έλεγα ότι ειμαι ικανοποιημένος. Επίσης ένας φίλος λέει ότι χρεώνουν πολλά σε περίπτωση βλάβης, αυτό ισχύει κατα την γνώμη μου μιας και όταν δεν λειτουργούσε η αναγνώριση κλήσεων παρόλο που τελικά ήταν λαθος δικό τους μας χρέωσαν με 60Ε. Ικανοποιημένος από σύνδεση λοιπόν (σχετικά... λόγω των αποσυνδέσεων...!!)

Απογοητευμένος από τις υπηρεσίες υποστήριξης

Ελπίζω παντως τα νέα αυριο να είναι ευχάριστα

Δημοσ.

Χαχα, ήταν από αυτούς τους απατεώνες της hol που λένε ότι έχουν περάσει οπτικές ίνες και στην διαδρομή dslam-καφαο δίπλα στο σπίτι; Είχαν έρθει και σε εμένα. Μην περιμένεις διαφορά στην ταχύτητα.....

Δημοσ.

Άστα να πάνε. Εμένα με είχαν πάρει τηλ. στο μαγαζί και μου είπαν το κορυφαίο, ότι η HOL είναι η μόνη που έχει οπτικές ίνες και μάλιστα ως το σπίτι μου!!! Φυσικά ήταν ξεκάθαρο ότι η τηλεφωνήτρια ήταν άσχετη με το αντικείμενο. Της εξηγώ τέλος πάντων ότι κάνει λάθος και είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο προωθούν τα προϊόντα τους, αλλά αυτή στο χαβά της. Μέχρι και να ρωτήσει τον Προϊστάμενο της της ζήτησα και αφού ρώτησε (υποτίθεται) επιστρέφει στο τηλέφωνο και συνεχίζει να μου λέει τα ίδια.

Απαράδεκτοι!!!

Σκεφτόμουν κάποια στιγμή να μεταφερθώ από την Forthnet, λόγω χάλια pings, αλλά μετά από αυτό άλλαξα γνώμη ριζικά.

Δημοσ.
Άστα να πάνε. Εμένα με είχαν πάρει τηλ. στο μαγαζί και μου είπαν το κορυφαίο, ότι η HOL είναι η μόνη που έχει οπτικές ίνες και μάλιστα ως το σπίτι μου!!! Φυσικά ήταν ξεκάθαρο ότι η τηλεφωνήτρια ήταν άσχετη με το αντικείμενο. Της εξηγώ τέλος πάντων ότι κάνει λάθος και είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο προωθούν τα προϊόντα τους, αλλά αυτή στο χαβά της. Μέχρι και να ρωτήσει τον Προϊστάμενο της της ζήτησα και αφού ρώτησε (υποτίθεται) επιστρέφει στο τηλέφωνο και συνεχίζει να μου λέει τα ίδια.

Απαράδεκτοι!!!

Τα ίδια μου έλεγαν κι εμένα, συν το ότι έχουν κάτι ειδικά ρούτερ που τα δίνουν μόνο σε πελάτες της hol και συγχρονίζεις μόνιμα στα 24Mbit σε κάθε περίπτωση :lol:

Δημοσ.

Απαράδεκτοι!!!

Σκεφτόμουν κάποια στιγμή να μεταφερθώ από την Forthnet, λόγω χάλια pings, αλλά μετά από αυτό άλλαξα γνώμη ριζικά.

Ακριβώς το ίδιο έγινε και με μένα, το ίδιο ακριβώς... η μόνη διαφορά είναι ότι το δούλεμα σε μένα έγινε πρόσωπο με πρόσωπο... Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα ότι είναι λάθος πληροφορημένος ή αδιάβαστος. Προφανώς όμως είναι οργανωμένο το έγκλημα... Αυτό σηκώνει καταγγελία για εξαπάτηση...

Αν το ήξερα από πριν ότι με δουλέυε θα τον κυνηγούσα εκτοξεύοντας του καναπέδες στον αλήτη...:mad::mad:

Έλα όμως που ήμουν και γω άσχετος σχετικά με τις υποδομές της εκάστοτε εταιρίας. Αυτό που με τρώει είναι το αν θα γίνει η ακύρωση τελικά διότι δεν καταχωρήθηκε ακόμα η αίτηση και περιμένω να καταχωρηθεί στα computer τους. Αν όλα πάνε όμως καλά και βγω από αυτή την ιστορία μπορεί και να τους συγχωρέσω μιας και στο τηλεφωνικό κέντρο μου φάνικαν φιλότιμοι άνθρωποι οι οποίοι έδειξαν πως θα με εξυπηρετήσουν... Να δούμε...

Ελπίζω να μήν μου πούνε μόνο ότι ναι οκ, το ακυρώσαμε και μετα να μου κοπεί η forthnet και να μου έρθει μήνυμα στο κηνητό που να λέει "συγχαρητήρια μόλις συνδεθήκατε στην hol και ο κωδικός σας ειναι..." όπως συνέβη με άλλους συνάδελφους εξαπατημένους στο παρελθόν...

• Super Moderators
Δημοσ.
Το απόγευμα ήρθε ένας τυπάκος από την hol στο σπίτι και μου είπε ότι η hol περνάει οπτικές ίνες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ότι στα πλαίσια μιας διαφήμισης μου πρότεινε να παω σε hol 2play όπου θα έχω ταχύτητες μέχρι 24mbps χάρις στις οπτικές ίνες και τελείως σταθερή γραμμή χωρίς παράσιτα και αποσυνδέσεις.

όπως έκανε και ο Iceman στο Top Gun...

...cough cough BULLSHIT!

οι οπτικές ίνες είναι κλασικά μέχρι το άστικό κέντρο της κάθε περιοχής (DSLAM) από εκεί και πέρα το adsl2+ παίζει με χαλκό. η όλη διαφήμιση της HOL πάνω σε αυτό το θέμα είναι παραπληροφόρηση, όλοι οι ISPs έτσι παίζουν...

Δημοσ.

πάρε την forthnet και πές την αληθινή ιστορία και πες ότι δεν θέλεις να φύγεις τελικά. να σου πούν τι θα κάνεις. (μίλα με τμήμα πωλήσεων) (το συμβόλαιο σου δεν ισχύει παρά 1 μήνα αφότου γίνει η εγκατάσταση και ενεργοποίηση της hol στο σπίτι σου. οπότε μην το αφήνεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...