Προς το περιεχόμενο

Τόνοι και ελληνικά ερωτηματικά

isay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...

2.την αντικαταστηαση των S με C λες και ειναι αγιογραφοι "t knc?ec kala?execa cimera kai ce ckeftomouna tin ora pou i kourada ekane ploutc sti xectra kai to nero pitcilage to arictero kolomeri mou"

:mrgreen: :mrgreen:

Φοβερή περιγραφή. Σχεδόν την άκουσα να σκάει στο νερο! :mrgreen: :mrgreen:

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Тимаме характиристика миа периптоси вламену атому пу ме характиризе етникисти ке акродексио епиди еграфа ипер ту еллинику алфавиту ке ката тон гриклис.

иликрина адинато на каталаво ти маниа афти. кате глосса ехи то алфавито тис. исос мерики на нтрепонте пу и митрики тус ине та еллиника ке та ителан поли на итан та агглика, асхета ан вризун синехиа агглиа ке америки гиа хилиус дио логус...

Ке афти ине и апантиси му се осус епименун на му графун илитиодос ста гриклис. графо ке го ста грчки :devil:

вива партизани!!!

Δημοσ.

Έχω απορία.

Εντάξει, οι 30άρηδες (λίγο πάνω λίγο κάτω) που ξεκινήσαμε το ίντερνετ πριν το 2000, είχαμε θέμα, γιατί σε πολλά πράγματα δεν μπορούσες να γράψεις με ελληνικούς χαρακτήρες. Κι εγώ chat με greeklish έκανα στην αρχή. Αυτοί που είναι 15 και 18, τι πρόβλημα έχουν με τους ελληνικούς χαρακτήρες; Παντού περνάνε και παντού μπορείς να γράψεις! Άσε που αν μάθεις να γράφεις σωστά και γρήγορα ελληνικά, θα σου είναι χρήσιμο και για το πανεπιστήμιο, τη δουλειά κτλ. Επίσης, τώρα έχει παντού αυτόματους ορθογράφους, που σε βοηθάνε να γράψεις και με τόνους και με σωστή ορθογραφία χωρίς κόπο. Εγώ και να βαριέμαι να βάλω τόνους, θα το κάνω για να μην μου υπογραμμίζει ως λάθη τις μισές λέξεις!

Δημοσ.

Πες τα ρε Φίλιππε. Δεν είναι καν θέμα ευκολίας πλέον. Άσε που και η μετάβαση για τους 30αρηδες δεν ήταν και τόσο δύσκολη έτσι;

(Προσπάθεια-για-όχι-κρίση-που-ανήκω-στους-30αρηδες-λίγο-πάνω-λίγο-κάτω)

Μιτσικα κάηκες λίγο.

Δημοσ.

Μια σκέψη πάνω στους νέους που γράφουν με greeklish είναι γιατί χρησιμοποιούν υπολογιστές και κινητά από μικρή ηλικία. Όταν λοιπόν δεν έχουν αφιερώσει χρόνο να μάθουν να γράφουν ελληνικά σωστά χρησιμοποιούν τα απλούστερα greeklish που και εύκολα είναι και δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ορθογραφία τους. Πλέον οι νέοι δεν ξέρουν ορθογραφία και δεν ασχολούνται να μάθουν ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τη διάθεση να μάθουν αν όχι γιατί το απαιτεί ο καθηγητής τους για τη δική τους αυτοβελτίωση.

Θυμάμαι στο δημοτικό το δάσκαλο μας να αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στο να μας μάθει να γράφουμε σωστά, μπορεί κάποιοι αργότερα να έμεναν σε τάξεις στο γυμνάσιο ή να περνούσαν χαριστικά τις τάξεις στο δημοτικό αλλά το επίσης κανείς μα κανείς δεν το έγραφε έτσι: επισεις...

Δημοσ.

θεωρο οτι απω το να γραφουν ετσει προτιμούν τα greeklish από εκεί και πέρα λόγω ευκολίας και καθολικής αποδοχής δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να μάθουν να γράφουν σωστά.

Δημοσ.

θεωρο οτι απω το να γραφουν ετσει

Ε ναι, αλλά ο ανορθόγραφος δεν αντιλαμβάνεται ότι γράφει αιτσοι. =ρ

Δημοσ.

Ε ναι, αλλά ο ανορθόγραφος δεν αντιλαμβάνεται ότι γράφει αιτσοι. =ρ

Ε μπορει κάποτε να του την ειπε κανενας φιλος του.. Να του είπε "τοι αιτσοι ρε, ετσει γραφετε, τπτ δν ξεροις"

και να του δημιούργησε ψυχολογικό πρόβλημα.

Δημοσ.

Πάντως τό θέμα με τούς τόνους πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα ταχύτητας στό πληκτρολόγιο καί στούς υπολογιστές μόνο. στόν απτό γραπτό ,παραδοσιακό ,με στυλό ή μολύβι τρόπο, δεν έχω δεί ακόμη κανέναν νά τούς παραλείπει. προσωπικώς είμαι υποστηρικτής της επιστροφής καί τού πολυτονικού συστήματος μιάς καί γενικώς όλοι λίγο πολύ θά έχουμε βρεθεί σέ 1 κατάσταση όπου διαβάζοντας κάτι δέν καταλαβαίνουμε τό ύφος τών αναγραφομένων.

Δημοσ.

μην ακούσω ηλίθιες δικαιολογίες ότι πολλοί δεν έχουν ελληνικά στο κινητό τους και τέτοια...

ο λόγος είναι ξεκάθαρος

κι ομως,στο δικο μου κινητο,δεν ειχε ελληνικο πληκτρολογιο

και το ειχα ψαξει μαλιστα διοτι σε προηγουμενα κινητα που ετυχε να περασουν απο τα χερια μου,ειχαν ολα και συνεπως,ειχα συνηθισει.

παντως,του τυπου "p eic rr,ce e7axna" μονο greeklish δεν ειναι!

αξιζει να σημειωθει οτι αρκετοι νεοι,δεν ξερουν καν να αλλαζουν την γλωσσα στο πληκτρολογιο,οποτε greeklish = μονοδρομος γι'αυτους

Δημοσ.

Πάντως τό θέμα με τούς τόνους πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα ταχύτητας στό πληκτρολόγιο καί στούς υπολογιστές μόνο. στόν απτό γραπτό ,παραδοσιακό ,με στυλό ή μολύβι τρόπο, δεν έχω δεί ακόμη κανέναν νά τούς παραλείπει.

Μπααα... Παω σε δημοσιο ΙΕΚ (δλδ σε κτιριακες υποδομες λυκειου) και εχω παρατηρησει οτι στα θρανια-τοιχους γραφουν με greeklish. ( Δεν εννοω PAO PANIONIOS etc... αλλα κατι S'agapw etc..)

btw Δεν μπορω να καταλαβω μερικους απο σας, για ποιο λογο μπαινετε σε ενα νημα με μοναδικο σκοπο να κραξετε με το βαμβακι καποιον ανορθογραφοhuh.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...