Sir Pretender Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δες πως γράφει η νεολαία στο facebook και οι τόνοι και τα ερωτηματικά θα 'ναι το λιγότερο... 8a pame cmr gia kafe m tn L1 khficia? - Μου 'φυγε το κλαπέτο λέμε
ikaruga24 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Βασικα εγω το κανω καθαρα απο θεμα ταχυτητας. Αν ειναι να βαλω και τονους παιζει να κανω 3 φορες περισσοτερο για να τελειωσω αυτο που θελω να γραψω. Αυτο φυσικα και μονο στο PC μεσα σε φορουμ και msn. Με το χερι δεν ξεχναω τιποτα.
tolis_01 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δες πως γράφει η νεολαία στο facebook και οι τόνοι και τα ερωτηματικά θα 'ναι το λιγότερο... 8a pame cmr gia kafe m tn L1 khficia? - Μου 'φυγε το κλαπέτο λέμε Για να μην τα ξαναγράφω, ένα παλιό μου ποστ: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3184890&postcount=6
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Προσωπικα οταν πληκτρολογω δεν βαζω καθολου τονους συνειδητα, κυριως διοτι μου φαινεται πως καθυστερω στην πληκτρολογηση (αν και ειμαι σιγουρος πως δεν ισχυει πρακτικα κατι τετοιο). Μοναδικη εξαιρεση το διαζευκτικο ή. Οσον αφορα το ερωτηματικο, επισης βαζω συνειδητα το λατινικο κυριως επειδη γραφω αρκετα στα Αγγλικα και στα Ιταλικα εχοντας συνηθισει να χρησιμοποιω το semicolon οποτε το ελληνικο ερωτηματικο με παραπεμπει εκει. Οποτε εχω αντικαταστησει το ; με ? οταν πληκτρολογω. Εννοειται πως οταν γραφω σε νεκρο δεντρο χρησιμοποιω κανονικα τον τονισμο και τα σημεια στιξης.
Powerfull Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 πατάς το q Oh my god! Τόσα χρόνια όταν ήθελα να γράψω ελληνικό ερωτηματικό άλλαζα το keyboard σε αγγλικό για να το γράψω...
klainmaingr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 irony, something like goldy and bronzy but made of iron... (οεο) :lol::lol: αλλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποιο μήνυμα πας να περάσεις. Stay at school?
Sir Pretender Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 tolis_01: wtf :S Απίστευτο κι όμως αληθινό... :/
Zazula Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Γιατί τείνουν να εξαφανιστούν οι τόνοι και τα ελληνικά ερωτηματικά; Είναι θέμα παιδείας; Είναι θέμα τεμπελιάς; Το φαινόμενο τείνει να γίνει καθολικό. Isay, έχει βέβαια να κάνει και με το πώς έχει συνηθίσει ο καθένας. Π.χ. εγώ αν θελήσω να γράφω χωρίς τόνους τότε θα κάνω περισσότερη ώρα για να προγραμματίζω το μυαλό μου (με brute force ) να μην τους βάζει, απ' ό,τι αν συνεχίσω να γράφω κανονικά.
ksaplostra Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Και καλά τα ερωτηματικά ή οι τόνοι... Αυτο που με εξοργίζει είναι κάτι προτάσεις του τύπου: το feeling του game ειναι πραγματικά awesome.Αυτό δεν λέγεται τεμπελιά....Μάλλον σκλήρυνση κατά πλάκας λέγεται.. Για όσους σπεύσουν να κράξουν τα δικά μου γουτουφου(wtf),ντιελσι(dlc) κλπ να πω ότι βαριέμαι να αλλάξω τη γραφή. Αλλά ρε παιδιά..τόσες λέξεις έχουμε,ωραία γλώσσα...εύηχη...Γιατί να κάνουμε αυτό το απίστευτο συνονθύλευμα γράφοντας σε 50 διαλέκτους ταυτόχρονα;
isay Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Ξεθάβω το θέμα γιατι βρήκα ένα καλογραμμένο άρθρο για τα greeklish. Τίτλος: Greeklish: Μοντέρνα γραφή του μέλλοντος ή γραφή χωρίς μέλλον; Πηγή: http://massmedia-gr.blogspot.com/2011/03/greeklish.html Αναδημοσίευση: http://taxalia.blogspot.com/2011/03/greeklish.html
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 (πρωτίστως ενημερώνω ότι θεωρώ τον εαυτό μου ημιμαθή στη σύνταξη της ελληνικής γλώσσας) Γιατί τείνουν να εξαφανιστούν οι τόνοι και τα ελληνικά ερωτηματικά; Είναι θέμα παιδείας; Είναι θέμα τεμπελιάς; Το φαινόμενο τείνει να γίνει καθολικό. Παράδειγμα: Πως γινεται να κανει ζεστη μεσα στον Μαρτιο????? εδω επικρατουν ακομα τα greeklish και μια νεα διαδικτυακη διαλεκτος που βλεπω να επικρατει στα πιτσιρικια και νομιζω οτι διαβαζω password που δε σπανε ουτε μετα απο 10 χρονια brute force πχ: k.t.m6C.tra..(?) xd itn.ali6eia.k.pnta.6a.ne(;, οι τονοι και τα ελληνικα ερωτηματικα μας ανησυχουν?
slygeo87 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Επειδή δεν έχω ξανά γράψει εδώ, ας πω κι εγώ τη μαλακία μου: Απλώς νομίζω πως έτσι συνηθίσαμε να γράφουμε όταν χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή. Εγώ για παράδειγμα αυτή τη στιγμή είμαι ικανός (όπως βλέπετε φακ γιεα) να γράφω γρήγορα, να τονίζω τις λέξεις και να χρησιμοποιώ σημεία στίξης χωρίς καν να κοιτάω τα δάχτυλα μου. Είναι θέμα προπόνησης, τίποτα άλλο. Όταν ξεκινάς με mirc, jokes.gr chat room και kazaa, ε οκ συνηθίζεις καλώς ή κακώς με greeklish. Δεν θεωρώ πως είναι θέμα παιδείας ή μόρφωσης τα greeklish και σιγά μη κρίνω έναν άνθρωπο από τον τρόπο που γράφει στον υπολογιστή. Το μόνο που με ενοχλεί είναι τα τραγικά-δραματικά του στυλ: "azapi54m <333". Α επίσης να πω και ένα άλλο κομπλεξικό περιστατικό πρόσφατα...μου λέει μία που έγραφε με greeklish στο msn: "mporeis na mh grafeis me ellhnika giati einai koyrastika;" Της είπα σόρυ αλλά έχω συνηθίσει και τελείωσε το θέμα. =ρ
isay Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 .. μου λέει μία που έγραφε με greeklish στο msn: "mporeis na mh grafeis me ellhnika giati einai koyrastika;" ... :mrgreen: Ιδέα: Έντυπα κάθε είδους που έχουν target group 14-21 να γράφονται μόνο με greeklish!
Ntinaras Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 ποια greeklish? η μογγολικη ηλικια εχει περασει σε αλλο επιπεδο στραβωματος αναγνωστων 1.την τρισαθλια ορθογραφια "πολιτε επεξεργαστισ ντουλ κουρ τεσερα γιγαχερζ με δορο πσικτρα με ανεμιστυρακη" 2.την αντικαταστηαση των S με C λες και ειναι αγιογραφοι "t knc?ec kala?execa cimera kai ce ckeftomouna tin ora pou i kourada ekane ploutc sti xectra kai to nero pitcilage to arictero kolomeri mou"
cyber_katsarida Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 :mrgreen: Ιδέα: Έντυπα κάθε είδους που έχουν target group 14-21 να γράφονται μόνο με greeklish! το έχουν σκεφτεί άλλοι νωρίτερα. παράδειγμα: η vodafone στο καρτοκινητό CU, διότι θέλει να το προωθήσει σαν και καλά το πακέτο της νεολαίας στέλνει το μήνυμα σχετικά με την προσφορά που έχει (express the real U) σε greeklish. όσοι έχουν cu μπορούν να ρίξουν μια ματιά. μην ακούσω ηλίθιες δικαιολογίες ότι πολλοί δεν έχουν ελληνικά στο κινητό τους και τέτοια... ο λόγος είναι ξεκάθαρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.