isay Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 (πρωτίστως ενημερώνω ότι θεωρώ τον εαυτό μου ημιμαθή στη σύνταξη της ελληνικής γλώσσας) Γιατί τείνουν να εξαφανιστούν οι τόνοι και τα ελληνικά ερωτηματικά; Είναι θέμα παιδείας; Είναι θέμα τεμπελιάς; Το φαινόμενο τείνει να γίνει καθολικό. Παράδειγμα: Πως γινεται να κανει ζεστη μεσα στον Μαρτιο?????
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Γιατι το κειμενο παραμενει ευαναγνωστο και χωρις αυτα. Τους τονους τους θεωρω περιττους και τους βαζω μονο σε λεξεις που διαβαζονται με 2 τροπους. Οπως το πώς/πως, το η/ή, το άλλα/αλλά κτλ... Οσο για τα ερωτηματικα, καθαρα θεμα συνηθειας θα ελεγα. Εχω αγγλικο πληκτρολογιο και δεν εχει στο Q το ερωτηματικο, οποτε τοσα χρονια συνηθισα και το βαζω με Shift+/ .
pappous_soulis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Σχετικά με τους τόνους πιστεύω είναι θέμα βαρεμάρας για τους περισσότερους. Προσωπικά προσπαθώ να μη τους παραλείπω, παρά μόνο όταν γράφω στο msn, αλλά και κει κυρίως όταν βιάζομαι. Τώρα για τα ερωτηματικά, συνηθίζω να χρησιμοποιώ το λατινικό, πολύ απλά γιατί μου κάθεται πιο όμορφα στο μάτι.
xpapias Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Παιδιά συγγνώμη αλλά είναι απορία που την έχω πολύ καιρό. Όταν χρησιμοποιώ το ελληνικό πληκτρολόγιο το πλήκτρο με το ελληνικό ερωτηματικό ( ; ) μου βγάζει μόνο τον τόνο. Πως μπορώ να βάλω το ελληνικό ερωτηματικό χωρίς να αλλάξω σε αγγλικό πληκτρολόγιο; Μη γελάτε ρε!
tolis_01 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Χμ, κι εγώ όπως κι ο GeorgeMan θεωρούσα καλύτερο στο μάτι μου το αγγλικό ερωτηματικό και χρησιμοποιούσα αυτό. Τελευταία το άλλαξα και χρησιμοποιώ κανονικά το ελληνικό (εκτός από τα sms, αλλά που θα μου πάει, θα το συνηθίσω κι εκεί). Για τους τόνους, υποθέτω πως είναι θέμα ταχύτητας.
nickarmy Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 (πρωτίστως ενημερώνω ότι θεωρώ τον εαυτό μου ημιμαθή στη σύνταξη της ελληνικής γλώσσας) Γιατί τείνουν να εξαφανιστούν οι τόνοι και τα ελληνικά ερωτηματικά; Είναι θέμα παιδείας; Είναι θέμα τεμπελιάς; Το φαινόμενο τείνει να γίνει καθολικό. Παράδειγμα: Πως γινεται να κανει ζεστη μεσα στον Μαρτιο????? φταίει η παιδεία που ώθησε τη τεμπελιά συν τα greeklis + την ξενομανία μας (ανάποδα αυτά τα δύο)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 φταίει η παιδεία που ώθησε τη τεμπελιά συν τα greeklis + την ξενομανία μας (ανάποδα αυτά τα δύο) irony, something like goldy and bronzy but made of iron... (οεο)
nickarmy Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 βρέ δεν το σκέφτηκες καλά , βρήκα ακόμα μια δικαιολογία χααχαχαχ
andreapaog328 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 και εγώ νομίζω είναι θέμα βαρεμάρας...παιζουν ρόλο και τα γκρικλις βεβαια. στην αρχή έγραφα γκρικλις...μετα επειδή μερικές λέξεις μου βγάζανε το μάτι κυριολεκτικά, άρχισα να γραφω ελληνικά...τώρα πλέον βάζω και τόνους, αν δε βάλω μου κακοφαίνεται και γράφω εξίσου γρηγορα με πριν. τώρα για το ερωτηματικό, θα πω και εγώ οτι μαρέσει περισσότερο το αγγλικό, το πιανει το μάτι σου πιο γρήγορα νομίζω. επίσης θα πω οτι η συνήθεια με τα ελληνικά ήρθε οταν το ινσομνια σταματησε τα γκρικλις Sent from my iPod touch using Insomnia.app
lefi Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Απο τον εκνευρισμό κάποιον για την ορθογραφία μου καταλαβαίνεται ότι και εγώ έχω χρησιμοποιήσει λάθος την ελληνική γλώσσα και το παραδέχομαι. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι τέτοιου είδους απλουστεύσεις θα καταστρέψουν μια αξιοθαύμαστη γλώσσα. Τα greeklish και παρόμοια φαινόμενα τα θεωρώ γελλοία, οι τόνοι εκτός από τον διαχωρισμό κάποιων λέξεων βοηθούν σημαντικά στην σωστή προφορά, αυτό το καταλαβαίνει κανείς όταν ακούσει έναν αλλοδαπό να μιλάει πολύ καλά αλλά με λάθος τονισμό. Την τεμπελία την καταλαβαίνω αλλά το να την αποδεχόμαστε σαν κάτι καλλήτερο πιστεύω ότι προβάλει τους φιλόλογους και όσους εκτιμούν την σωστή επικοινωνία. Γιατί η χρήση της ελληνικής γλώσσας με όλους τους κανόνες της είναι πάνω από όλα ένας τρόπος να... καταλαβαινόμαστε.
Arcanaloth Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Απο τον εκνευρισμό κάποιον για την ορθογραφία μου καταλαβαίνεται ότι και εγώ έχω χρησιμοποιήσει λάθος την ελληνική γλώσσα και το παραδέχομαι. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι τέτοιου είδους απλουστεύσεις θα καταστρέψουν μια αξιοθαύμαστη γλώσσα. Τα greeklish και παρόμοια φαινόμενα τα θεωρώ γελλοία, οι τόνοι εκτός από τον διαχωρισμό κάποιων λέξεων βοηθούν σημαντικά στην σωστή προφορά, αυτό το καταλαβαίνει κανείς όταν ακούσει έναν αλλοδαπό να μιλάει πολύ καλά αλλά με λάθος τονισμό. Την τεμπελία την καταλαβαίνω αλλά το να την αποδεχόμαστε σαν κάτι καλλήτερο πιστεύω ότι προβάλει τους φιλόλογους και όσους εκτιμούν την σωστή επικοινωνία. Γιατί η χρήση της ελληνικής γλώσσας με όλους τους κανόνες της είναι πάνω από όλα ένας τρόπος να... καταλαβαινόμαστε. Ειρωνικό ήταν αυτό το ποστ; Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς προσπάθησες να κάνεις... Φαντάζομαι επίτηδες το έγραψες με τόσα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, αλλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποιο μήνυμα πας να περάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.