Προς το περιεχόμενο

Παλαιότητα σκληρών δίσκων

Wise_One

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσο πολύ επηρεάζει η παλαιότητα των δίσκων, τη λειτουργία/απόδοση/απόκριση του λειτουργικού συστήματος;

Έχω δύο IDE δίσκους, έναν 120άρη κι έναν 80άρη. Ο 120άρης είναι 6-7 χρόνων ενώ ο 80άρης 1-1,5.

Έχω ακούσει (πάνε κάποια χρόνια βέβαια από τότε, δε ξέρω αν ισχύει ακόμα), ότι είναι καλύτερο το λειτουργικό να εγκαθίσταται στο μεγαλύτερο (χωρητικότητας) δίσκο.

Δεδομένου όμως ότι παίζει(;;;) κι ο παράγοντας "παλαιότητα", ποιά είναι η γνώμη σας για το πού θα εγκατασταθεί το λειτουργικό;

• Moderators
Δημοσ.

Οχι παιζει ρολο το access time του δισκου (εχει να κανει με τη τεχνολογια του [sSD/HDD], καθως και με τις στροφες που περιστρεφεται [ενας 10000rpm θα εχει ταχυτερο access time απο εναν με 5400]).

Μικροτερο ρολο, υπαρκτο ομως στην αποκριση του λειτουργικου, παιζει και η μεση ταχυτητα μεταφορας δεδομενων.

Το μεγεθος ομως δεν παιζει κανεναν ρολο. Ενας σημερινος 32GB ssd δισκος εχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλυτερη αποκρισιμοτητα απο εναν σημερινο 2TB δισκο και ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ καλυτερη αποκρισιμοτητα απο εναν 6-7 ετιας δισκο (οποιουδηποτε μεγεθους).

Δημοσ.

Όπως τα πε ο GeorgeMan.

Λογικά αυτό που χες ακούσει στηρίζεται στο γεγονός ότι οι νεότεροι δίσκοι (που είναι συνήθως ταχύτεροι) είναι και μεγαλύτεροι...

Δε γνωρίζω (και δε νομίζω) να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δυο δίσκων που αναφέρεις αλλά αν βαριέσαι να τρέξεις κανα σχετικό benchmark, δες ποιος έχει τα περισσότερα rpm. Αν είναι και οι δυο @7200, μπορείς ίσως να πάρεις μια ένδειξη απ το μέγεθος της cache. Γενικά, more is better.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...