Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Αν και δεν ειναι ιατρικο forum εχω δει αρκετους που εχουν σχεση με Ιατρικη εδω και το ερωτημα μου ειναι γενικο. Για ιδια παθηση ενα φαρμακο που εχει 130 ευρω το κουτι και ειναι για αγωγη ενος μηνα ειναι παντα καλυτερο απο ενα αντιστοιχο που για ιδιο διαστημα εχει 5-10 ευρω ??? Ξερω απο εμενα περιπτωση με χαπι για σακχαρο. Μηπως συμφεροντα και συμφωνιες επηρεαζουν την τιμη ? Ευχαριστω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 το ενα ειναι μηπως generic και το αλλο η μαρκα? Ευχαριστω αλλα δεν καταλαβα την ερωτηση. Το ακριβο λεγεται eurius και τα φτηνα ειναι τα Γλυκοφαζ , σολοζα απο οτι ξερω.
Toufas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 μια εταιρία φτιάχνει ένα φάρμακο έχει την αποκλειστικότητα για κάποια χρονια να το πουλάει μονο αυτή. αν περάσουν τα χρονια (η γίνει challenge η πατέντα) μετά μπορούν να βγάλουν και άλλες εταιρίες το φάρμακο με το ενεργό συστατικό σε παρόμοια επίπεδα. για αυτό ίσος δεν είναι το ίδιο όπως λες. εγώ έχω δει διαφορες σε φάρμακα generic/μάρκας
Giristroula10 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Αν και δεν ειναι ιατρικο forum εχω δει αρκετους που εχουν σχεση με Ιατρικη εδω και το ερωτημα μου ειναι γενικο. Για ιδια παθηση ενα φαρμακο που εχει 130 ευρω το κουτι και ειναι για αγωγη ενος μηνα ειναι παντα καλυτερο απο ενα αντιστοιχο που για ιδιο διαστημα εχει 5-10 ευρω ??? Ξερω απο εμενα περιπτωση με χαπι για σακχαρο. Μηπως συμφεροντα και συμφωνιες επηρεαζουν την τιμη ? Ευχαριστω. Το θέμα είναι απλό...υπάρχουν τα γνωστά και ευρέως διαδεδομένα και αν θές επώνυμα φάρμακα και τα παραπλήσια με την ίδια δραστική ουσία και σχεδόν την ίδια σύνθεση και δράση που προέρχονται από μικρότερες και συνήθως ελληνικές φαρμακευτικές που είναι πιό φθηνα!Εδώ δεν ισχύει πάντα ο κανόνας το καλό είναι και ακριβό!!!Το glucophage και το Solosa που αναφέρεις ωστόσο είναι από τα πιο διαδεδομένα και γνωστά φάρμακα για σακχαροδιαβητικούς' date='εφόσον η αγωγή τους περιλαμβάνει μόνο χάπια και όχι ενέσιμη ινσουλίνη! Επίσης να πώ ότι το θέμα με μονοπώλια και τεχνητές ελλειψεις και αυξήσεις τιμών «παίζει»ακόμη και σε μεγάλα νοσοκομειακά κέντρα!!!! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 μια εταιρία φτιάχνει ένα φάρμακο έχει την αποκλειστικότητα για κάποια χρονια να το πουλάει μονο αυτή. αν περάσουν τα χρονια (η γίνει challenge η πατέντα) μετά μπορούν να βγάλουν και άλλες εταιρίες το φάρμακο με το ενεργό συστατικό σε παρόμοια επίπεδα. για αυτό ίσος δεν είναι το ίδιο όπως λες. εγώ έχω δει διαφορες σε φάρμακα generic/μάρκας Ευχαριστω. Εδώ δεν ισχύει πάντα ο κανόνας το καλό είναι και ακριβό!!!Το glucophage και το Solosa που αναφέρεις ωστόσο είναι από τα πιο διαδεδομένα και γνωστά φάρμακα για σακχαροδιαβητικούς,εφόσον η αγωγή τους περιλαμβάνει μόνο χάπια και όχι ενέσιμη ινσουλίνη! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app Γιατι λοιπον αυτα τα δυο ειναι πολυ πιο φτηνα απο το αλλο που ανεφερα ?
Giristroula10 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Ευχαριστω. Εδώ δεν ισχύει πάντα ο κανόνας το καλό είναι και ακριβό!!!Το glucophage και το Solosa που αναφέρεις ωστόσο είναι από τα πιο διαδεδομένα και γνωστά φάρ Γιατι λοιπον αυτα τα δυο ειναι πολυ πιο φτηνα απο το αλλο που ανεφερα ? Πολύ απλό φίλε μου' date='είναι τα φάρμακα εκλογής για χιλιάδες έλληνες και το Υπουργείο Υγείας εχει βάλει όριο τιμής στις τιμές των ευρέως χρησιμοποιούμενων φαρμάκων κυρίως χρόνιων παθήσεων όπως διαβήτης,χρόνια καρδιολογικά και πνευμονικά νοσήματα κ.α. Κάθε νέο φάρμακο που πάει να βγεί στην συγκεκριμένη αγορά πρέπει να έχει κάτι νέο να παρουσιάσει,να πείσει τους ιατρούς που το χορηγούν ότι όντως προσφέρει κάτι νεο στον ασθενή[ή στην τσέπη τους ενίοτε'] αλλά η τιμή του μέχρι να καθιερωθεί είναι αναγκαστικά πιο ακριβή!! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Πολύ απλό φίλε μου,είναι τα φάρμακα εκλογής για χιλιάδες έλληνες και το Υπουργείο Υγείας εχει βάλει όριο τιμής στις τιμές των ευρέως χρησιμοποιούμενων φαρμάκων κυρίως χρόνιων παθήσεων όπως διαβήτης,χρόνια καρδιολογικά και πνευμονικά νοσήματα κ.α.Κάθε νέο φάρμακο που πάει να βγεί στην συγκεκριμένη αγορά πρέπει να έχει κάτι νέο να παρουσιάσει,να πείσει τους ιατρούς που το χορηγούν ότι όντως προσφέρει κάτι νεο στον ασθενή[ή στην τσέπη τους ενίοτε] αλλά η τιμή του μέχρι να καθιερωθεί είναι αναγκαστικά πιο ακριβή!! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app Μαλιστα...Αρα μονο ο γιατρος ξερει αν η διαφορα τιμης που στην συγεκριμενη περιπτωση ειναι παρα πολυ μεγαλη (20 φορες επανω) δικαιολογει την χορηγηση του.Οτι και να ειναι αυτο ομως η διαφορα τιμης ειναι τεραστια. Ευχαριστω.
Giristroula10 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Μαλιστα...Αρα μονο ο γιατρος ξερει αν η διαφορα τιμης που στην συγεκριμενη περιπτωση ειναι παρα πολυ μεγαλη (20 φορες επανω) δικαιολογει την χορηγηση του.Οτι και να ειναι αυτο ομως η διαφορα τιμης ειναι τεραστια. Ευχαριστω. Γιατί δεν ρωτάς τον γιατρό σου να σου πεί με επιχειρήματα για ποιό λόγο ακριβώς σου προτείνει ένα τόσο ακριβό φάρμακο;;; Λογικά θα μπορέσεις να καταλάβεις αν ειναι θέμα καλύτερης απόδοσης φαρμάκου ή κάτι άλλο. Επίσης...να φανταστώ ότι το ταμείο ασφάλειας σου δεν καλύπτει καθόλου το συγκεκριμένο σκεύασμα;;;αν έχεις απορίες γιατί δεν κάνεις μια έρευνα μόνος σου στο διαδίκτυο;;; Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
papazaf Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 εισαι σιγουρος οτι λεγετε eurius μηπως λεγε eucreas? αν ειναι ετσι τοτε το eucreas δεν ειναι solosa + glucophage ειναι μια νεα ουσια παρομια με το solosa + glucophage, οποτε σαν νεα ουσια ειναι παντεταρισμενη και ειναι λογικο αν εινα ακριβη
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Γιατί δεν ρωτάς τον γιατρό σου να σου πεί με επιχειρήματα για ποιό λόγο ακριβώς σου προτείνει ένα τόσο ακριβό φάρμακο;;; Λογικά θα μπορέσεις να καταλάβεις αν ειναι θέμα καλύτερης απόδοσης φαρμάκου ή κάτι άλλο. Επίσης...να φανταστώ ότι το ταμείο ασφάλειας σου δεν καλύπτει καθόλου το συγκεκριμένο σκεύασμα;;;αν έχεις απορίες γιατί δεν κάνεις μια έρευνα μόνος σου στο διαδίκτυο;;; Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app Ρωτησα την γιατρο αλλα επειδη εχουμε και καχυποψια δεν ξερω κατα ποσο ευσταθει αυτο που μου λεει οτι επειδη κανω καθιστικη δουλεια ειναι κλαυτερο το ακριβο. Το ταμειο μου για την ωρα καλυπτει κανονικα το φαρμακο με συμεμτοχη 25% βεβαια. Εχω ΔΕΗ. Η ερευνα σε διαδικτυο μαλλον θελει καλα αγγλικα. ---------- Προσθήκη στις 09:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:42 ---------- εισαι σιγουρος οτι λεγετε euriusμηπως λεγε eucreas? αν ειναι ετσι τοτε το eucreas δεν ειναι solosa + glucophage ειναι μια νεα ουσια παρομια με το solosa + glucophage, οποτε σαν νεα ουσια ειναι παντεταρισμενη και ειναι λογικο αν εινα ακριβη Ετσι ειναι ...Δικο μου λαθος η ονομασια.
Giristroula10 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Ρωτησα την γιατρο αλλα επειδη εχουμε και καχυποψια δεν ξερω κατα ποσο ευσταθει αυτο που μου λεει οτι επειδη κανω καθιστικη δουλεια ειναι κλαυτερο το ακριβο. Το ταμειο μου για την ωρα καλυπτει κανονικα το φαρμακο με συμεμτοχη 25% βεβαια. Εχω ΔΕΗ. Η ερευνα σε διαδικτυο μαλλον θελει καλα αγγλικα. ---------- Προσθήκη στις 09:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:42 ---------- εισαι σιγουρος οτι λεγετε euriusμηπως λεγε eucreas? αν ειναι ετσι τοτε το eucreas δεν ειναι solosa + glucophage ειναι μια νεα ουσια παρομια με το sol Ετσι ειναι ...Δικο μου λαθος η ονομασια. Για δες αυτο: www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/eucreas/H-807-el1.pdf Είναι στα ελληνικα η αξιολόγηση από την ευρωπαικη ένωση και έχει πληροφορίες για ενδείξεις' date='ελπίζω να σε βοηθήσει. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Για δες αυτο:http://www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/eucreas/H-807-el1.pdf Είναι στα ελληνικα η αξιολόγηση από την ευρωπαικη ένωση και έχει πληροφορίες για ενδείξεις,ελπίζω να σε βοηθήσει. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app Σε ευχαριστω .Οι ουσιες που επικαλειται οταν λεει οτι Χορηγείται σε ασθενείς των οποίων η ασθένεια δεν ελέγχεται ικανοποιητικά με τη μέγιστη ανεκτή δόση μετφορμίνης ως μονοθεραπείας ή ασθενείς που λαμβάνουν ήδη το συνδυασμό βιλδαγλιπτίνης και μετφορμίνης σε ξεχωριστά δισκία. ειναι απο τα αλλα δυο γνωστα φαρμακα ?
Giristroula10 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Σε ευχαριστω .Οι ουσιες που επικαλειται οταν λεει οτι Χορηγείται σε ασθενείς των οποίων η ασθένεια δεν ελέγχεται ικανοποιητικά με τη μέγιστη ανεκτή δόση μετφορμίνης ως μονοθεραπείας ή ασθενείς που λαμβάνουν ήδη το συνδυασμό βιλδαγλιπτίνης και μετφορμίνης σε ξεχωριστά δισκία. ειναι απο τα αλλα δυο γνωστα φαρμακα ? Το ´χεις.... :-Ρ!!!Αν η ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σου έχει σημαντικές διακυμάνσεις με την αγωγή που ήδη παίρνεις ίσως το eucreas με τον συνδυασμό των ουσιών που περιέχει να είναι η λύση στο πρόβλημα αυτό και αφού το ταμείο σου σε καλύπτει πλήρως....θα έλεγα να ακούσεις τον γιατρό σου! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.