Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυκλοφόρησε σήμερα επίσημα ο Opera 10.5 browser για Windows με νέες λειτουργίες δίνοντας έμφαση στην ταχύτητα. Η νέα έκδοση του Opera περιλαμβάνει

• καλύτερη υποστήριξη στο γραφικό περιβάλλον των Windows 7.

• υποστήριξη HTML 5 video.

• βελτίωση των δυνατοτήτων της ιδιωτικής περιήγησης, κά.

Σχετικά με το HTML5 video, υποστηρίζεται το Ogg Theora αλλά όχι το H.264 ακολουθώντας τα βήματα του Mozilla Firefox. Επίσης, ο Opera έχει βελτιωθεί στην υποστήριξη του γραφικού περιβάλλοντος των Windows 7 αξιοποιώντας την νέα γραμμή εργαλειών.

Το σημείο που έδωσαν μεγάλη βαρύτητα οι σχεδιαστές του Opera, είναι η ταχύτητά του. Με τη μηχανή Carakan για τη φόρτωση JavaScript, οι χρόνοι έχουν μειωθεί δραματικά, και είναι οι μικρότεροι που έχουν σημειωθεί από οποιοδήποτε άλλο ανταγωνιστή στην κατηγορία.

Ο Opera10.5 θα κυκλοφορήσει αρκετά σύντομα και για χρήστες Mac και Linux.

Link.png Site: Lifehacker.com

File.png Download: Opera 10.5 (Windows)

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Members
Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό τον συμπαθώ όλο και περισσότερο αυτόν τον browser... το Opera Unite με έχει βολέψει αρκετές φορές. Άσε που κάθε τόσο ανακαλύπτω πως περιλαμβάνει λειτουργικότητες που δεν θα περίμενα να έχει προεγκατεστημένες

Δημοσ.
Ελπίζω να βελτίωσαν και το "Look & Feel" λίγο γιατί ήταν αρκετά πίσω..

Εγώ πάλι το 'look & feel' του Opera το βρίσκω σαφώς καλύτερο τόσο εμφανισιακά όσο και λειτουργικά από τους περισσότερους browsers. Όμως τι να το κάνεις το look όταν εσωτερικά σαν browser είναι bug-collection; :rolleyes:

Δημοσ.

Μου πήρε λίγη ώρα να συνηθίσω το καινούριο feel άλλα νιώθω ότι κράτησαν αυτά ακριβώς που χρειάζονται,

και damn it's fast!

Κι οποίος θέλει να επαναφέρει τη γραμμή μενού πατάει το μεγάλο κόκκινο Ο και διαλέγει show menu bar. Αν και συνιστώ να κρατήσετε το νέο, είναι καλύτερο μόλις το συνηθίσεις!

Όμως τι να το κάνεις το look όταν εσωτερικά σαν browser είναι bug-collection;

Τι πρόβλημα είχες;

Δημοσ.

Στο πισι μου, τεστ,

SunSpider JavaScript Benchmark Results

ΙΕ 8

============================================

RESULTS (means and 95% confidence intervals)

--------------------------------------------

Total: 9066.8ms +/- 0.7%

Chrome τελευταια εκδοση (τον εβαλα μονο κ μονο για το τεστ επειδή θεωρείται ο πιο γρήγορος)

Total: 962.4ms +/- 6.3%

Οπερα 10.5

Total: 569.2ms +/- 1.5%

Θα εβαζα και τα επιμερους αλλα δεν εχει νοημα, πανω κατω τα ποσοστα ειναι ιδια

Ο Οπερα χρειαστηκε το 1/16 του ΙΕ8 και το 1/1.6 του κρομ.

Δε χωρα αμφιβολια ποιος ειναι ο βασιλιας του javascript

• Moderators
Δημοσ.

Εντάξει, έχει κάποια μικρά bugs, αλλά δε θα τον έλεγα και bug collection.

Άλλωστε όλα αυτά έχουν αναφερθεί και σίγουρα θα διορθωθούν στο άμεσο μέλλον, όπως είχε γίνει με Opera 10 -> Opera 10.10.

Εμένα μου αρέσει το νέο look (και το παλιό μια χαρά το έβρισκα βέβαια, αλλά τώρα είναι και πιο minimal :-) ), το έχω συνηθίσει και από την Pre-alpha/beta/RCs , αλλά για την ώρα θα δουλεύω κυρίως με τον Opera 10.10 μέχρι να λυθούν τα μικροθεματάκια που με εμποδίζουν να μεταβώ πλήρως στον 10.50+ .

Βγηκε σε κανέναν ειδοποίηση από τον Opera 10.10 για διαθεσιμότητα/αναβάθμιση στη νέα έκδοση; Σε μένα ακόμα λέει ότι έχω την τελευταία έκδοση.

P.S. Διαβάζω ότι το upgrade από 10.10 σε 10.50 δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Συνιστάται clean install και μεταφορά του profile manually. (οι νέοι χρήστες είναι πιο τυχεροί εδώ)

Δημοσ.

Ο καλήτερος και ποιο ολοκληρωμένος Browser αναβαθμίζετε. Μπράβο στα παλικάρια. Απο την 6.5 εκδοση και μετά πάμε χέρι χέρι....

Δημοσ.

κατ'εμε ο καλύτερος φυλλομετρητής... Τα mouse gestures, notes, paste and go, speed dial με συντομέυσεις πληκτρολογίου, saved sessions, opera unite, η ταχύτητά και η σταθερότητά του, αλλά και η λογική χρήση μνήμης με έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια.... Μακάρι μόνο να άνοιγε όλα τα sites ...

Δημοσ.

Μπραβο στον οπερα κι απο εμενα, ειναι αισθητα πιο γρηγορος!! Ενα προβλημα ασυμβατοτητας με την σελιδα μου εδω και πολλυυ καιρο που ειναι σε joomla τωρα φαινεται να ειναι οκ.

Αντε να γινει ακομα καλυτερος!!

Δημοσ.

Για κάποιο λόγο, ενώ γνωρίζω ότι ο Firefox είναι καλύτερος ο Opera με έχει βολέψει πάρα πολύ και τον χρησιμοποιώ μόνιμα πλέον εδώ και 2 χρόνια.

Υπόψιν ότι και η έκδοση για τα WM που είναι ακόμα beta πετάει και το αυτόματο sync που κάνουν μεταξύ τους οι browser (πχ pc σπίτι, pc γραφείο και κινητό) τα σπάει! Βασικά είναι το next step στο browsing, απλά θέλει προσοχή για την προστασία των δεδομένων γιατί γενικά το privacy πάει περίπατο... Το ίδιο άγχος είχα βέβαια όταν έκανα monitor στα torrents από το logmein...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...