Προς το περιεχόμενο

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

beatshooter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέμε για τη φάση που θέλουμε να φτάνουν τα εθνικά χωρικά ύδατα μέχρι το beach bar στην Αλικαρνασσό ή κάτι άλλο; Απ' την παράθεση δεν αντλώ κάτι συγκεκριμένο.

• Απαντ. 441
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Λέμε για τη φάση που θέλουμε να φτάνουν τα εθνικά χωρικά ύδατα μέχρι το beach bar στην Αλικαρνασσό ή κάτι άλλο; Απ' την παράθεση δεν αντλώ κάτι συγκεκριμένο.

Ένας βασικός παράγοντας για την αστάθεια στο Αιγαίο είναι το τουρκικό casus belli, σε περίπτωση που η Ελλάδα αξιώσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 Ναυτικά Μίλια που είναι δικαίωμα από το Διεθνές Δίκαιο.

Magic numbers 6 σε 12 ναυτικα μίλια στα χωρικά ύδατα ... think again

Δημοσ.

Με 12 ν.μ παντως, αγγιζουμε Εσκι Σεχιρ-Κιουταχεια-το υπολοιπο το ξερετε. Δεν τα κανουμε 18 να πατησουμε και Πεκινο?

Δημοσ.

Ε ναι, κάπου έχω φωτογραφία από το μπαλκόνι μου στη μυτιλήνη, όπου ξεχωρίζει η ελληνική αρχιτεκτονική (πολυκατοικίες) στα παράλια. Το στενό νομίζω ότι είναι ή 5 ή 8 μίλια.

Δημοσ.

Τα 12 μίλια γίνονται 12 εφόσον δε μεσολαβούν εθνικά ύδατα άλλης χώρας. Ειδάλλως, οριοθετούνται ακριβώς στη μέση, δε φτάνουν στα beach bar της Αλικαρνασσού.

Αν και κάτι μου λέει ότι το ήξερες. Ή και να μην το ήξερες θα μπορούσες να το φανταστείς ότι δε θα ζητούσαμε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Ας τα επεκτείνουμε λοιπόν στα 12νμ προς όλες τις κατευθύνσεις εκτός της ανατολικής για να μην φτάσουμε στα όρια του τιμημένου μετώπου Εσκί Σεχίρ - Κιουτάχεια - Αφιόν Καραχισάρ :-) Την δουλειά μας την κάνουμε και με αυτόν τον τρόπο μιας και πάλι αποκλείουμε το ενδεχόμενο πλεύσης τους στο Αιγαίο από διεθνή ύδατα (λόγω του πλήθους των νησιών μας ουσιαστικά παύουν να υφίστανται δίοδοι στο Αιγαίο). Αν δεν σας προβληματίζουν οι λεγόμενες "αβλαβείς διαβάσεις" με ανοιχτό τον οπλισμό έξω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας τι να πω, πάσο.

Δημοσ.
Τα 12 μίλια γίνονται 12 εφόσον δε μεσολαβούν εθνικά ύδατα άλλης χώρας. Ειδάλλως, οριοθετούνται ακριβώς στη μέση, δε φτάνουν στα beach bar της Αλικαρνασσού.

Αν και κάτι μου λέει ότι το ήξερες. Ή και να μην το ήξερες θα μπορούσες να το φανταστείς ότι δε θα ζητούσαμε κάτι τέτοιο.

Δεν το ήξερα, γι' αυτό και ρώτησα!

Και γενικά, αποφεύγω να φαντάζομαι, έχει σταθερά απόδοση 1.00 για απογοήτευση.

Δημοσ.
Την συμφωνία όμως αυτή την υπέγραψε μεν η Ελλάδα όχι όμως και η Τουρκία, με το αιτιολογικό ότι εφαρμογή μιας τέτοιας συμφωνίας απειλεί ζωτικά συμφέροντά της στο νότιο Αιγαίο, το οποίο από διεθνής θάλασσα μετατρέπεται σε μια ελληνική λίμνη.

Για ποιο εσκι σεχίρ είπατε?

Δημοσ.
Δεν το ήξερα, γι' αυτό και ρώτησα!

Και γενικά, αποφεύγω να φαντάζομαι, έχει σταθερά απόδοση 1.00 για απογοήτευση.

Στην περίπτωση της Σάμου και του 1 μιλίου (ή χιλιομέτρου; ) για παράδειγμα, επέκταση ξε-επέκταση από μισό μίλι ο καθένας θα έχει.

Δημοσ.

Χωρικά ύδατα.

http://palio.antibaro.gr/diplomacy/stalidhs_xagh2.php

χάρτης μεταξύ 6νμ και 12(μην σας δουλεύουν)

http://walk2geographies.wordpress.com/2009/11/26/eaux-territoriales/

Και γιατί η ΑΟΖ είναι ολα τα λεφτά(και γιαυτό και το θέμα με τα κατσίκια στα Ιμια και το Καστελόριζο).

http://www.apodimos.com/arthra/09/Feb/H_OAZ_LYNEI_TA_AIGAIOY_KAI_TON_PETRELAION/index.htm

Εντελώς πρόχειρα λινκ απο google.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...