oneofthem Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Η αγγλια με την Γαλλια οδήγησαν τα πράγματα εκει γιατί αντι να θέσουν ενα τέρμα στις ορέξεις του χιτλερ εξ'αρχής,αυτες του έδιναν χωρο κι έλεγαν εντάξει μωρε κάποια στιγμή θα σταματήσει. Η ελλαδα 40 χρόνια τωρα λεει και κανει ακριβώς αυτο.Στο τέλος θα συρθεί σε διαπραγματεύσεις με ενα πακέτο θεμάτων τα οποία θα εχουν τεθεί απο την Τουρκία και θα αποφασισθεί τι θα δοθεί απο τρίτους! Η Ελλαδα θα έπρεπε να προβει στις απαραίτητες ενέργειες(ακόμα και στρατιωτικές αν χρειαστεί) ώστε η Τουρκία να κάτσει στα αυγα της και να κοιτάζει τα του οικου της.Το μεγαλύτερο οπλο της διπλωματίας δεν ειναι μαλακή ισχύ που ευαγγελίζεσαι εσύ μέσω της ανάπτυξης αλλα η σκληρή(πόλεμος ή απειλή αυτού)οταν δίνεις στον άλλο να καταλάβει οτι χτυπώντας σε θα χάσει πιο πολλά απ'οτι θα κερδίσει τοτε εχεις το κεφάλι σου ήσυχο,τα περι ανάπτυξης(είδες και γνωρίζεις πιστευω τα αποτελέσματα της μαλακής ισχύος που ευαγγελίζεσαι) κλπ ειναι χαζομάρες των Αμερικάνικων think tank που έσπευσαν να υιοθετήσουν οι δικοι μας ιθαγενείς και οχι οι ιδιοι που τα σκέφτηκαν(γιατι αυτοι εχουν κάνει 3-4 πολέμους απο τοτε). Τα ποσά που τοσο πολυ φωνάζεις ειναι της τάξης του 0.8% του ΑΕΠ,αν μου βρεις εσυ που πάει το υπόλοιπο 99,2% και γιατί δεν φτάνει εγω να πω εντάξει ας παραμεληθεί η άμυνα.Κατα τ'αλλα ξερεις τα επιχειρήματα του τυπου,βούτυρο ή κανόνια ειναι για κλωτσιές και τα λενε μονο κατι ξεχασμένοι αριστεροί και κάποιοι αλλοι που δεν εχουν καταλάβει που πατάνε και που βρίσκονται. Θες καλη γειτονία; Κοψε παραβιάσεις,μετανάστες,απέσυρε τα στρατεύματα απο την κυπρο,τους εποίκους,δέξου τα ΧΥ,την ΑΟΖ(κυρίως αυτή),διέκοψε καθε επιθετική άσκηση τύπου Εφες(κατάληψης ελληνικής νήσου) και απέσυρε τις 2 απο τις 3 στρατιές που είναι έτοιμες για ντου(εχουν επιθετική διάταξη και οχι αμυντική,γιατι; αφου εμείς απειλούμε,λέτε ορισμένοι).επίσης ακύρωσε το πρόγραμμα διοικητικών σκαφών αποβάσεων,τα ελικόπτερα,τα άρματα,τις νεες φρεγάτες,κανε από 100,30 τα νεα αεροσκάφη,μείωσε το στρατό απο 1-2 εκατομμύρια σε 150 χιλιάδες και δέξου ολες τις διεθνείς συμβάσεις, σταμάτα να ανακατεύεσαι στη Θράκη. Τελος απέσυρε την αιτία πολέμου. Οοοοταν γίνουν ολα αυτα απο μέρους τους ,εγω προσωπικά δεν θα εχω κανένα πρόβλημα ως τότε ομως θα πρεπει να είσαι έτοιμος να τον στείλεις 1500 χρόνια πίσω για να θυμηθεί πως ζούσε στις στέπες. ευχαριστώ για την απάντηση, η οποία ήταν τουλάχιστον το πρώτο μέρος σε αυτό που ρωτάω πιστεύωi rest my case προς το παρόν γιατί χρειάζεται αρκετό κείμενο για να απαντήσω αν απαντήσω συγκεκριμένα (τουλάχιστον για τα νούμερα που ζήτησες) αλλά με αυτά που γράφτηκαν απογοητεύτηκα κι αναρωτιέμαι αν αξίζει πιστεύω δεν είναι σοβαρά σε σημείο που αναρωτιέμαι με ποιον μιλάω και αν μιλάμε σοβαρά ή ως πιτσιρίκια που λύνουν όλα τα προβλήματα απλουστευμένα με μια σκέψη, πολλά σημεία πιστεύω πως είναι αντιφάσεις στην ίδια πρόταση αυτό δε σημαίνει πως απορρίπτω μια πιο σκληρή πολιτική αν αυτή περιγραφεί επαρκώς γιατί δεν είμαι απόλυτος όπως είπα εξαρχής και όντως δεν είμαι, αλλά με τον συγκεκριμένο τρόπο που περιγράφτηκε καταλαβαίνουμε όλοι πόσο εκτός πραγματικότητας και χωρίς καμμία βάση είναι, δεν χρειάζεται αντίλογος είναι αυτοαναιρούμενη το ξέρω πως δεν γράφω επιχειρήματα αλλά αν χρειαστεί να επιχειρηματολογώ για αυτονόητα βασικά πράγματα και να δείχνω πως αντιφάσκει το είμαστε σε διαπραγματευτικό αδιέξοδο γιατί είμαστε σε οικονομική κρίση αλλά παρ' όλα αυτά ακολουθούμε το πρότυπο ανάπτυξης και δεν λειτουργεί δε γίνεται νόμιζα πως μιλάμε τουλάχιστον σε κάποια πλαίσια λογικής, δεν μπορώ να κάνω 5000 quote
AzaZyL Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Τι να σου πω ρε CSI Athens, εγκληματολόγος δεν έχω κάνει.Ούτε ψυχίατρος, μόνο τρελός έτυχε. Προτιμώ να βλέπω και να διαβάζω γεγονότα για να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Τις υποθέσεις και τα invalid επιχειρήματα που καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια σε λάθος συμπεράσματα τα αφήνω σε άλλους. Μπορούμε να συνεχίσουμε την (όποια) κουβέντα όταν με το καλό ξεκαθαρίσετε την διαφορά ανάμεσα σε κρατικούς και παρακρατικούς, ανάμεσα σε κίνητρα ομάδων και αποτελέσματα της δράσης τους, ανάμεσα σε τροχαία (LOL) και εργατικά ατυχήματα, ανάμεσα σε γεγονότα και σεναριακές υποθέσεις επιπέδου Χαρδαβέλα. Μέχρι τότε λέω να σταματήσω να σας παίζω και να πάω να χαρώ το ρεπό μου, έβγαλε και ήλιο, μμ. Δηλαδή το λογικό είναι οτι τα μεγάλα αφεντικά απειλήθηκαν τόσο πολύ απο την συνδικαλιστική δράση της Κούνεβα και ξαπόστειλαν απο πίσω της τα σκυλιά τους, για να της ρίξουν βιτριόλι. Μάλιστα.. Λογικότατο..
liopyr Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 AzaZyL, no offense, αλλά βαριέμαι να σου εξηγώ τα αυτονόητα όπως έκανα παραπίσω για να ξανακάνεις τον κινέζο. Μ'αρέσει, αλλά βαριέμαι.
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Αν είχαν ακολουθήσει κάποιοι τις λύσεις κάποιων θερμοκέφαλων εδώ μέσα,μπορεί να μην ήταν ούτε οι ίδιοι να απαντάνε αυτή τη στιγμή. Είμαι με το μέρος της ελληνοτουρκικής φιλίας,και κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν για να μπορέσουμε να πάμε στο μέλλον. Όσο είμαστε κολλημένοι με την ιδέα της κακιάς τουρκίας και της καλής ελλάδας τόσο εκεί θα μένουμε. Ξυπνάτε επιτέλους και ξεκολλήστε από την προπαγάνδα των Media και των αναγνωσταρίων του δημοτικού. Γιατί στην ελλάδα η έννοια πατριώτης σημαίνει πλέον μαλάκας με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Αυτοί οι "πατριώτες" είναι η αιτία που έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε. Νομίζεται οτι θα ιδρώσει το δαχτυλό τους αν γίνει καμια σύρραξη, ή ότι έχουμε κάποια ελπίδα να τη βγάλουμε φθηνά. Μαλάκα μου , έτσι και γίνει καμια στραβή ότι έχεις ως δεδομένα θα τα χάσεις κ μάλιστα απότομα. Ο πόλεμος δεν ούτε Medal of Honor ούτε Call of Duty. Αυτές είναι οι εξευγενισμένες εκδοχές του πολεμιστή. Αφήστε τους βίαους επαναστάτες κ διαβάστε κανα έργο του Gandhi, ή κάποιου άλλου ειρηνιστή πραγματικού. Έχεις το κάθε φασιστοειδές τύπου Άδωνη, να σου μιλάει για τη Μεγάλη Ελλάδα κ τη Μεγάλη Ελλάδα, και της παπαριές τους οτι η ελλάδα δε κάνει κατακτητικό πόλεμο κ άλλα γλυκανάλατα. Ξεκολλήστε επιτέλους από τα γαμημένα τα 400 χρόνια και κοιτάξτε τα επόμενα 100. Η ζωή πρέπει να προχωράει κ να αναπτύσσεται...
BaLsAmoMenos Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Το σημαντικο δεν ειναι τι ξερουν η τι βλεπουν οι μουσουλμανοι αλλα εμεις πως νομιζουμε οτι τα βλεπουν. Π.χ Αντε να πεις στο τυπο οτι ειναι εκθεση οι προτζεκτορες με τις φωτιες και οχι οι κακοι Τουρκοι.
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Το σημαντικο δεν ειναι τι ξερουν η τι βλεπουν οι μουσουλμανοι αλλα εμεις πως νομιζουμε οτι τα βλεπουν. Π.χ Αντε να πεις στο τυπο οτι ειναι εκθεση οι προτζεκτορες με τις φωτιες και οχι οι κακοι Τουρκοι. Ακριβώς ΕΚΕΙ είναι η σημασία.
ikaruga24 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δηλαδη μπορω να κυκλοφορω (ετσι ως παραδειγμα) αναμεσα σε μουσουλμανους και να βριζω τα Θεια τους?
KWSN_Men Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Αν είχαν ακολουθήσει κάποιοι τις λύσεις κάποιων θερμοκέφαλων εδώ μέσα,μπορεί να μην ήταν ούτε οι ίδιοι να απαντάνε αυτή τη στιγμή. Είμαι με το μέρος της ελληνοτουρκικής φιλίας,και κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν για να μπορέσουμε να πάμε στο μέλλον. Όσο είμαστε κολλημένοι με την ιδέα της κακιάς τουρκίας και της καλής ελλάδας τόσο εκεί θα μένουμε. Ξυπνάτε επιτέλους και ξεκολλήστε από την προπαγάνδα των Media και των αναγνωσταρίων του δημοτικού. Γιατί στην ελλάδα η έννοια πατριώτης σημαίνει πλέον μαλάκας με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Αυτοί οι "πατριώτες" είναι η αιτία που έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε. Νομίζεται οτι θα ιδρώσει το δαχτυλό τους αν γίνει καμια σύρραξη, ή ότι έχουμε κάποια ελπίδα να τη βγάλουμε φθηνά. Μαλάκα μου , έτσι και γίνει καμια στραβή ότι έχεις ως δεδομένα θα τα χάσεις κ μάλιστα απότομα. Ο πόλεμος δεν ούτε Medal of Honor ούτε Call of Duty. Αυτές είναι οι εξευγενισμένες εκδοχές του πολεμιστή. Αφήστε τους βίαους επαναστάτες κ διαβάστε κανα έργο του Gandhi, ή κάποιου άλλου ειρηνιστή πραγματικού. Έχεις το κάθε φασιστοειδές τύπου Άδωνη, να σου μιλάει για τη Μεγάλη Ελλάδα κ τη Μεγάλη Ελλάδα, και της παπαριές τους οτι η ελλάδα δε κάνει κατακτητικό πόλεμο κ άλλα γλυκανάλατα. Ξεκολλήστε επιτέλους από τα γαμημένα τα 400 χρόνια και κοιτάξτε τα επόμενα 100. Η ζωή πρέπει να προχωράει κ να αναπτύσσεται... Και γαμώ όλα αυτά, πολύ ωραία και πολιτισμένα και ο Γκάντι γαμώ τα παιδιά και ο Άδωνις π@π@ρας και τα τοιαύτα και συμφωνούμε. Η πραγματικότητα όμως τι λέει; Θέλουν ή δε θέλουν να μας τον ακουμπήσουν ολίγον τι οι καλοί μας φίλοι; Η λύση είναι να χαλαρώσουμε ή να αγοράσουμε και λίγο lube να διευκολύνουμε την κατάσταση;
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δηλαδη μπορω να κυκλοφορω (ετσι ως παραδειγμα) αναμεσα σε μουσουλμανους και να βριζω τα Θεια τους? Μπορώ να κυκλοφορήσω πχ στη Θεσσαλονίκη και να βρίζω Χριστούς κ Παναγίες χωρίς να δίνει κανένας σημασία; Υπάρχουν διαφορετικοί πολιτισμοί,όταν είσαι στο σπίτι του άλλου οφείλεις να σέβεσαι ορισμένα πράγματα, μέχρι ένα σημείο βέβαια. Και γαμώ όλα αυτά, πολύ ωραία και πολιτισμένα και ο Γκάντι γαμώ τα παιδιά και ο Άδωνις π@π@ρας και τα τοιαύτα και συμφωνούμε. Η πραγματικότητα όμως τι λέει; Θέλουν ή δε θέλουν να μας τον ακουμπήσουν ολίγον τι οι καλοί μας φίλοι; Η λύση είναι να χαλαρώσουμε ή να αγοράσουμε και λίγο lube να διευκολύνουμε την κατάσταση; Δεν μπορείς να ξέρεις τι λέει η πραγματικότητα αν δεν αφήνεις την κατάσταση να εξελιχτεί. Οι γιατροί όταν προσπαθούν να εφαρμόσουν πειραματικές ασθένεις για σοβαρές αρρώστιες χρησιμοποιούν χρόνια αρρώστους ως "πειραματόζωα" χωρίς να ξέρουν με σιγουριά το αποτέλεσμα,μπορεί να πεθάνει ο άνθρωπος από τη θεραπεία, αλλά να σωθούν περισσότεροι άνθρωποι. Αν κολλάγαμε συνέχεια στο "ηθικό" και στο συναισθηματικό θέμα αντί για θεραπείες μπορεί να είχαμε ακόμα για γιατρικό ματζούνια κ κομποσκοίνια. Θέλω να πω, ας σταματήσουμε ΜΙΑ φορά την καταστροφολογία και τον κασανδρισμό που έχει γίνει μέρος της ζωής μας. Και πες πως δε δίνεις Lube και τηρείς κατάσταση αδιάλλακτη. Νομίζεις πως σε συμφέρει; Γι αυτό η πολιτική και η διπλωματία είναι ΠΟΛΥ δύσκολα κεφάλαια κ δεν είναι για τους πολλούς.Ο καθένας νομίζει οτι έχει λύση για όλα. Έξω απο το χορό ξέρουμε να λέμε όλοι μας πολλά. Τεσπα, είμαι της άποψης να του δώσουμε μια ευκαιρία να δούμε τι θα γίνει,και μετά κρίνουμε...
KWSN_Men Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δεν μπορείς να ξέρεις τι λέει η πραγματικότητα αν δεν αφήνεις την κατάσταση να εξελιχτεί. Οι γιατροί όταν προσπαθούν να εφαρμόσουν πειραματικές ασθένεις για σοβαρές αρρώστιες χρησιμοποιούν χρόνια αρρώστους ως "πειραματόζωα" χωρίς να ξέρουν με σιγουριά το αποτέλεσμα,μπορεί να πεθάνει ο άνθρωπος από τη θεραπεία, αλλά να σωθούν περισσότεροι άνθρωποι. Αν κολλάγαμε συνέχεια στο "ηθικό" και στο συναισθηματικό θέμα αντί για θεραπείες μπορεί να είχαμε ακόμα για γιατρικό ματζούνια κ κομποσκοίνια. Θέλω να πω, ας σταματήσουμε ΜΙΑ φορά την καταστροφολογία και τον κασανδρισμό που έχει γίνει μέρος της ζωής μας. Και πες πως δε δίνεις Lube και τηρείς κατάσταση αδιάλλακτη. Νομίζεις πως σε συμφέρει; Γι αυτό η πολιτική και η διπλωματία είναι ΠΟΛΥ δύσκολα κεφάλαια κ δεν είναι για τους πολλούς.Ο καθένας νομίζει οτι έχει λύση για όλα. Έξω απο το χορό ξέρουμε να λέμε όλοι μας πολλά. Τεσπα, είμαι της άποψης να του δώσουμε μια ευκαιρία να δούμε τι θα γίνει,και μετά κρίνουμε... Α μάλιστα. Να μου πεις, μπορεί η ομοφυλοφιλία και σε επίπεδο κρατών να γίνει τρέντυ κάποια στιγμή, ποτέ δεν ξέρεις... Το είπε εξάλλου και ο Στέλιος Ρόκος, άντρας είναι αυτός που δοκίμασε και δεν του άρεσε... Που ξέρουμε, μπορεί να είναι και ωραίο.
konnak Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 De@th L0rd, ωραία όλα αυτά και μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, αλλά χιλιάδες χρόνια ιστορίας σε διαψεύδουν ως προς το τι στάση πρέπει να κρατάει μια χώρα αν θέλει τα κεκτημένα και δεδομένα όπως λες να είναι κεκτημένα και δεδομένα και για τα παιδιά σου (ή ακόμα και για σένα - οι εξελίξεις τείνουν να είναι γρήγορες όταν πρόκειται για κάτι τέτοιο). Για να μπορεί μια χώρα να ευημερεί έτσι ιδεατά όπως διακηρύσσεις στο αντιπολεμικό, και κραυγή προς ώτα πολεμοχαρών, ποστ που έκανες χρειάζεται μια διαρκής διπλωματική μάχη. Εκεί εμείς απουσιάζουμε. Νομίζω ελάχιστοι από εδώ είπαν ότι έπρεπε να ρίξουμε πυραύλους στους απέναντι με την πρώτη ευκαιρία. Όμως, αν δεις και τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, έχουμε πλέον στήσει κώλο και περιμένουμε. Λες "έχουμε ειρήνη και εσείς πολεμοχαρή γουρούνια βλέπετε παντού κακούς Τούρκους και ζητάτε στρατιωτική εμπλοκή", εγώ λέω πως πάντα πριν από τον πόλεμο ειρήνη είχαμε. Λίγη εγρήγορση, ενημέρωση και προβληματισμός δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν λαό. Στο μόνο που μάλλον συμφωνώ με κάποιους προηγούμενους είναι ότι πλέον οι μορφές πολέμου έχουν αλλάξει - ήδη βιώνουμε μια πολύ χειρότερη, αυτή του οικονομικού πολέμου, που έχει ένα μεγάλο όπλο: τον χάνεις πριν τον καταλάβεις.
ikaruga24 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Μπορώ να κυκλοφορήσω πχ στη Θεσσαλονίκη και να βρίζω Χριστούς κ Παναγίες χωρίς να δίνει κανένας σημασία; Υπάρχουν διαφορετικοί πολιτισμοί,όταν είσαι στο σπίτι του άλλου οφείλεις να σέβεσαι ορισμένα πράγματα, μέχρι ένα σημείο βέβαια. Πως δεν μπορεις? Μια χαρα μπορεις. Εδω περα σου βριζουν εσενα τον ιδιο Χριστους και Παναγιες και το χειροτερο που θα κανεις ειναι να τους πεις ενα "σκασε ρε". Για περπατα αναμεσα σε μουσουλμανους και κανε πως βριζεις (και χωρις να απευθυνθεις σε κανενα, μονος σου) εστω και λιγο τιποτε απο τα δικα τους θεια και ελα να μου πεις αντιδρασεις. Αν θελεις να κανεις το πειραμα παντως και δεν βρισκεις ριξε μου ενα μνμ.
AzaZyL Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Και για να είμαι λίγο ontopic πιστεύω πως: "The price of freedom is eternal vigilance."
Aztec Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Αν πάει κάνα πακετάκι υφαλοκρηπίδα , καστελόριζο ( οριοθέτηση ) , γκρίζες ζώνες , κύπρος ,αποστρατιωτικοποίηση νήσων στην Χάγη και βγούμε κερδισμένοι τότε θα πω μπράβο για αυτό το στυλ διπλωματίας. Μέχρι τότε θα λέω Ποτέ μην λες ποτέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.