Προς το περιεχόμενο

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

beatshooter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 441
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
sry δεν είδα το post σου πιο πριν, πού δήλωσα πλήρη άγνοια, μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς?

εγώ ρώτησα συγκεκριμένα τον kwsn-men για το ποια πιστεύει αυτός πως είναι η αντίστροφη πρόταση σε αυτό που έγραψε

έδωσε μια απάντηση με την οποία εύκολα συμφωνώ, οι άνθρωποι που χειρίζονται αυτά τα θέματα, για όσους γνωρίζουν συνήθως δεν έχουν επάρκεια για να κάνουν χειρισμούς και διαπραγματεύσεις κατά την άποψή μου

η μόνη διαπραγματευτική ισχύ που διαφαίνεται, είναι όταν απλώς δε συζητούμε κάτι καθόλου σαν να παίζεις σκάκι χωρίς να κουνάς τα πιόνια αν καταλαβαίνετε τι εννοώ

ακόμη και σε ψευτοσημεία διαπραγματεύσεων φαίνεται ότι πάμε απλά κουτοπόνηρα

εγώ ρωτάω όμως για το στρατιωτικό, εξοπλιστικό κομμάτι γιατί αυτό θίχτηκε και το αν υποχωρούμε για λόγους ευημερίας

η αντίστροφη πρόταση ποια είναι? τι ακριβώς πρέπει να γίνει? η ευημερία για τι ακριβώς θα θυσιαστεί, για ποιες κινήσεις? θα ήθελα να διαβάσω συγκεκριμένα τη λογική αυτής της άποψης γιατί είναι εύκολο να λύνουμε προβλήματα στα λόγια αλλά έτσι δεν καταλαβαίνει και ο άλλος τη συλλογιστική που μπορεί να είναι ορθή αλλά πρέπει πρώτα να γίνει συγκεκριμένη για να δούμε που βγάζει μια άλλη πολιτική (αναφέρομαι σε αυτά που έγραψα πιο πριν και σχολιάστηκαν)

αν θέλεις εξηγείς τι εννοείς συγκεκριμένα? πως εννοείς τον κατευνασμό? και σε ποιον αναφέρονται οι χαραχτηρισμοί?

Εγραψες ενα ολοκληρο κατεβατό στο οποιο δεν λες τίποτε απολύτως,έχεις πλήρη άγνοια για καταστάσεις,υλικό,συσχετισμό δυνάμεων κλπ.Εξισώνεις ισοπεδωτικά και τις 2 πλευρές,τι άλλο θες να σου πω δηλαδή;

Ο τσαμπερλεν ήταν Πρωθυπουργός της Αγγλίας πριν τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο,ακολουθούσε μια πολιτική κατευνασμού απέναντι στον Χιτλερ γιατι πίστευε οτι κάποια στιγμή θα ηρεμήσει,οπως λοιπόν ολοι ξέρουμε,ο χιτλερ δεν ηρέμησε,πήγαμε στον δεύτερο Παγκόσμιο και πεθάναν καμιά 100η εκατομμύρια άνθρωποι.

Η λογική λεει πως όσο εσυ κοιτάς να με κατευνάσεις αποδεχόμενος τις αιτιάσεις μου,τόσο εγώ θα ζητάω γιατι θα θεωρώ οτι ειμαι σε θέση να το κάνω,κάποια στιγμή λοιπόν το πράγμα θα πάει στην υποτέλεια ή στον πόλεμο.

Τα τελευταία 30-40 χρονια γίνεται ακριβώς αυτό,εμεις το βουλώνουμε δίνοντας πάτημα σε αυτούς να ζητάνε,(εξαιρώντας το πογκρόμ του 55 και την κυπρο)στην αρχή είχαμε το χορα που λέγαν οτι θα το βγάλουν,μετα απο δεκα χρονια πηγαμε στο σιζμικ οπου το βγαλανε αλλα οχι στα δικα μας ΧΥ και κηρύχτηκε μερική επιστράτευση,οπου και πάραυτα στο νταβος στηθηκαμε,το 96(σχεδόν δεκα χρονια μετα)έγιναν τα Ιμια με αποτέλεσμα να κοντεψουμε παλι να παμε σε πολεμο(να καταρριφθεί ελικόπτερο μας) αλλα ο πρωθυπουργος εκρινε πως ειναι καλύτερο να γινει γκρίζο ενα μεγάλο τμήμα του Αιγαιου,το 2006 με τον Ηλιακη που πηγε να αναχαιτίσει φωτογραφικό αεροσκάφος πάνω απο τη Κάρπαθο,Τουρκος χειριστής εριξε το αεροσκάφος του πανω στου Ηλιακη με αποτέλεσμα να χάσουμε τον χειριστή με το αεροσκάφος,οι Τουρκοι να ζητανε αποζημίωση και φυσικα να αξιώνουν διχοτομηση του Αιγαιου στον 25 μεσημβρινό.Σε ολα αυτα εμεις κανουμε πισω,προχθες ο Ερντογαν ζητησε να μην πετανε οπλισμενα αεροσκαφη στο αιγαιο αλλα οι παραβιάσεις να γίνονται,δηλαδή σου ζήτησε εσυ στο σπιτι σου να κανεις οτι αυτος προστάζει. Στην ξανθη που ο φιλος μας ο wash λεει πως δεν συμβαινει τιποτα,γινεται χαμος με τον μουσουλμανικο πληθυσμό γιατι οι Τούρκοι δεν παραδέχονται Μουσουλμανική μειονότητα αλλα μονο τουρκικη.Εξισώσουν την Χαλκη(οπου και πολυ στα ουμπαλα μας γιαδαυτη και τους παπαδες) με τον Μουφτη ο οποιος εχει εξουσια(ζητανε δηλαδη ευθεία ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας) ενω η Χαλκη ειναι μηδεν.

Στα Δωδεκάνησα(κυρίως ροδο,δευτερευόντως ΚΩ) εγείρουν παλι θεματα μειονότητας κλπ κλπ κλπ.

Το λοιπον που λες,μεταξυ μας ειναι ολα καλα,τις κρισεις τις προκαλουν οι διπλωμάτες ιατι εχουν οφέλη(οπως ειπε και ο Παγκαλος) και οι στρατιωτικοί,ποιας πλευράς όμως δεν μας ειπε/ς.

Επισης ξεχασα να αναφερω το θεμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ(αποκλειστικής οικονομικής ζώνης)οπου οι Τουρκοι θελουν να έχουμε οση αυτοι θέλουν,ενω οι συνθήκες που και αυτοι εχουν υπογράψει λενε αλλα πραγματα(12νμ τα ΧΥ και 250χμ η ΑΟΖ) και σαν να μην έφτανε αυτο σου εβαλαν και μια αιτια πολεμου,την οποια ο Ερντογαν προχθες,αυτος ο μεγάλος μεταρρυθμιστής γέλασε οταν ακουσε οτι πρέπει να αποσυρθεί.

Βεβαια προχθές ζήτησε να αλλαχτούν τα βιβλια της ιστορίας ωστε να παραμεριστούν οι οποιες διαφορες....Το αιμα φιλε μου ειναι νωπό ακομα και οσο αυτοί δεν αλλάζουν μυαλά,δεν πρόκειται να στεγνώσει.

Δημοσ.

ας δουμε τι λεει και αυτος οΦασιστας...Ο Γλέζος..ξερετε αυτος ο Ταγματασφαλίτης..

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=NSxkV9MFmEI[/ame]

δειτε μετα το 1:30 γιατι πιο πριν ειναι τα διάφορα της διαδήλωσης.

Μην ξεχνάμε επισης οτι ο κ. Ερντογαν αρνήθηκε νακ καταθέσει στεφάνι στον άγνωστο,ενω οι δικοι μας αν δεν κατέθεταν στον Κεμαλ θα υπήρχε διπλωματικό επεισόδιο.

Δημοσ.
Πείτε μας ψυχίατρε, τι δείχνει μια επίθεση με θειικό οξύ aka βιτριόλι;

Τι να σου πω ρε CSI Athens, εγκληματολόγος δεν έχω κάνει.

Ούτε ψυχίατρος, μόνο τρελός έτυχε.

Προτιμώ να βλέπω και να διαβάζω γεγονότα για να βγάλω τα συμπεράσματα μου.

Τις υποθέσεις και τα invalid επιχειρήματα που καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια σε λάθος συμπεράσματα τα αφήνω σε άλλους.

Μπορούμε να συνεχίσουμε την (όποια) κουβέντα όταν με το καλό ξεκαθαρίσετε την διαφορά ανάμεσα σε κρατικούς και παρακρατικούς, ανάμεσα σε κίνητρα ομάδων και αποτελέσματα της δράσης τους, ανάμεσα σε τροχαία (LOL) και εργατικά ατυχήματα, ανάμεσα σε γεγονότα και σεναριακές υποθέσεις επιπέδου Χαρδαβέλα.

Μέχρι τότε λέω να σταματήσω να σας παίζω και να πάω να χαρώ το ρεπό μου, έβγαλε και ήλιο, μμ.

B)

Δημοσ.
Τι να σου πω ρε CSI Athens, εγκληματολόγος δεν έχω κάνει.

Ούτε ψυχίατρος, μόνο τρελός έτυχε.

Προτιμώ να βλέπω και να διαβάζω γεγονότα για να βγάλω τα συμπεράσματα μου.

Τις υποθέσεις και τα invalid επιχειρήματα που καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια σε λάθος συμπεράσματα τα αφήνω σε άλλους.

Μπορούμε να συνεχίσουμε την (όποια) κουβέντα όταν με το καλό ξεκαθαρίσετε την διαφορά ανάμεσα σε κρατικούς και παρακρατικούς, ανάμεσα σε κίνητρα ομάδων και αποτελέσματα της δράσης τους, ανάμεσα σε τροχαία (LOL) και εργατικά ατυχήματα, ανάμεσα σε γεγονότα και σεναριακές υποθέσεις επιπέδου Χαρδαβέλα.

Μέχρι τότε λέω να σταματήσω να σας παίζω και να πάω να χαρώ το ρεπό μου, έβγαλε και ήλιο, μμ.

B)

Πάντως με τέτοιους που τυγχάνει και μιλάω κάθε μέρα στη δουλειά μου, στη γνώμη που παρέθεσα προηγουμένως είχαμε καταλήξει... Όχι CSI, τους άλλους...

Δημοσ.
Μην ξεχνάμε επισης οτι ο κ. Ερντογαν αρνήθηκε νακ καταθέσει στεφάνι στον άγνωστο,ενω οι δικοι μας αν δεν κατέθεταν στον Κεμαλ θα υπήρχε διπλωματικό επεισόδιο.

Πφφφφφ σίγουρα το έκαναν για εξοικονόμηση χρημάτων.

Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω στεφάνια που δεν μας χρειάζονται

FIXED :P

Δημοσ.

Εγραψες ενα ολοκληρο κατεβατό στο οποιο δεν λες τίποτε απολύτως,έχεις πλήρη άγνοια για καταστάσεις,υλικό,συσχετισμό δυνάμεων κλπ.Εξισώνεις ισοπεδωτικά και τις 2 πλευρές,τι άλλο θες να σου πω δηλαδή;

Ο τσαμπερλεν ήταν Πρωθυπουργός της Αγγλίας πριν τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο,ακολουθούσε μια πολιτική κατευνασμού απέναντι στον Χιτλερ γιατι πίστευε οτι κάποια στιγμή θα ηρεμήσει,οπως λοιπόν ολοι ξέρουμε,ο χιτλερ δεν ηρέμησε,πήγαμε στον δεύτερο Παγκόσμιο και πεθάναν καμιά 100η εκατομμύρια άνθρωποι.

Η λογική λεει πως όσο εσυ κοιτάς να με κατευνάσεις αποδεχόμενος τις αιτιάσεις μου,τόσο εγώ θα ζητάω γιατι θα θεωρώ οτι ειμαι σε θέση να το κάνω,κάποια στιγμή λοιπόν το πράγμα θα πάει στην υποτέλεια ή στον πόλεμο.

Τα τελευταία 30-40 χρονια γίνεται ακριβώς αυτό,εμεις το βουλώνουμε δίνοντας πάτημα σε αυτούς να ζητάνε,(εξαιρώντας το πογκρόμ του 55 και την κυπρο)στην αρχή είχαμε το χορα που λέγαν οτι θα το βγάλουν,μετα απο δεκα χρονια πηγαμε στο σιζμικ οπου το βγαλανε αλλα οχι στα δικα μας ΧΥ και κηρύχτηκε μερική επιστράτευση,οπου και πάραυτα στο νταβος στηθηκαμε,το 96(σχεδόν δεκα χρονια μετα)έγιναν τα Ιμια με αποτέλεσμα να κοντεψουμε παλι να παμε σε πολεμο(να καταρριφθεί ελικόπτερο μας) αλλα ο πρωθυπουργος εκρινε πως ειναι καλύτερο να γινει γκρίζο ενα μεγάλο τμήμα του Αιγαιου,το 2006 με τον Ηλιακη που πηγε να αναχαιτίσει φωτογραφικό αεροσκάφος πάνω απο τη Κάρπαθο,Τουρκος χειριστής εριξε το αεροσκάφος του πανω στου Ηλιακη με αποτέλεσμα να χάσουμε τον χειριστή με το αεροσκάφος,οι Τουρκοι να ζητανε αποζημίωση και φυσικα να αξιώνουν διχοτομηση του Αιγαιου στον 25 μεσημβρινό.Σε ολα αυτα εμεις κανουμε πισω,προχθες ο Ερντογαν ζητησε να μην πετανε οπλισμενα αεροσκαφη στο αιγαιο αλλα οι παραβιάσεις να γίνονται,δηλαδή σου ζήτησε εσυ στο σπιτι σου να κανεις οτι αυτος προστάζει. Στην ξανθη που ο φιλος μας ο wash λεει πως δεν συμβαινει τιποτα,γινεται χαμος με τον μουσουλμανικο πληθυσμό γιατι οι Τούρκοι δεν παραδέχονται Μουσουλμανική μειονότητα αλλα μονο τουρκικη.Εξισώσουν την Χαλκη(οπου και πολυ στα ουμπαλα μας γιαδαυτη και τους παπαδες) με τον Μουφτη ο οποιος εχει εξουσια(ζητανε δηλαδη ευθεία ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας) ενω η Χαλκη ειναι μηδεν.

Στα Δωδεκάνησα(κυρίως ροδο,δευτερευόντως ΚΩ) εγείρουν παλι θεματα μειονότητας κλπ κλπ κλπ.

Το λοιπον που λες,μεταξυ μας ειναι ολα καλα,τις κρισεις τις προκαλουν οι διπλωμάτες ιατι εχουν οφέλη(οπως ειπε και ο Παγκαλος) και οι στρατιωτικοί,ποιας πλευράς όμως δεν μας ειπε/ς.

Επισης ξεχασα να αναφερω το θεμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ(αποκλειστικής οικονομικής ζώνης)οπου οι Τουρκοι θελουν να έχουμε οση αυτοι θέλουν,ενω οι συνθήκες που και αυτοι εχουν υπογράψει λενε αλλα πραγματα(12νμ τα ΧΥ και 250χμ η ΑΟΖ) και σαν να μην έφτανε αυτο σου εβαλαν και μια αιτια πολεμου,την οποια ο Ερντογαν προχθες,αυτος ο μεγάλος μεταρρυθμιστής γέλασε οταν ακουσε οτι πρέπει να αποσυρθεί.

Βεβαια προχθές ζήτησε να αλλαχτούν τα βιβλια της ιστορίας ωστε να παραμεριστούν οι οποιες διαφορες....Το αιμα φιλε μου ειναι νωπό ακομα και οσο αυτοί δεν αλλάζουν μυαλά,δεν πρόκειται να στεγνώσει.

βασικά το δικό σου post είναι ισοπεδωτικό, με την πρώτη φράση απλά με έβγαλες out αλλά δεν ακολουθεί καμμία τεκμηρίωση

εγώ έγραψα συγκεκριμένα τι με ενοχλεί και τι πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει και ζήτησα συγκεκριμένα ποια είναι η διαφορετική πρόταση, τι πρέπει να γίνει ακριβώς

εσύ γράφεις κάποιες απόψεις, με το τι έγινε, τι πιστεύεις πως γίνεται ή δεν γίνεται αλλά καμμία πρόταση για το τι έπρεπε να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και κυρίως μετέπειτα χωρίς καν να έγραψα πουθενά ότι αμφισβητώ κάποια από αυτά που έγραψες ή ότι δεν τα γνωρίζω, μου γράφεις για άγνοια αλλά δεν απαντάς

ποια ακριβώς είναι η πρόταση για πολιτική μη κατευνασμού? τι περιλαμβάνει συγκεκριμένα? μ α κ ρ ο π ρ ό θ ε σ μ α που οδηγεί και πως?

για αυτό λέω πως μάλλον μιλάμε στον αέρα

κοίτα είναι πάρα πολύ εύκολο να λες στον έλληνα κοίτα τι μας κάνανε τότε και μπορώ και να συμφωνήσω σε όλα a priori γιατί είναι άσχετα

τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να μην ξαναγίνει όμως?

εγώ ξαναγράφω πως δεν θεωρώ αυτά που έγραψα κατευνασμό γιατί δεν υποστηρίζω υποχωρήσεις σε διπλωματικό επίπεδο και ίσα ίσα πιστεύω ότι δίνοντας χρήματα σε παραγωγικούς τομείς εμείς θα είμαστε οι κυρίαρχοι του χώρου μας και όχι ζητιάνοι

διπλωματική ισχύ δεν θα αυξηθεί ΠΟΤΕ αυξάνοντας την πολεμική μηχανή μας εφόσον δεν έχουμε επεκτατικές βλέψεις αλλά αυξάνεται πάντα όταν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και όχι σπατάλες - τα χρήματα από τους εξοπλισμούς ΔΕΝ είναι όμοια με ένα παραπάνω μέτρο που θα μπορούσε να βάλει η κυβέρνηση, είναι μεγάλοι πόροι και για αυτό υπάρχει θέμα, αλλιώς δεν θα το συζητούσαμε για το αν αποδίδουν

εγώ δίνω τη δική μου σωστή ή λάθος απάντηση για το ποια πολιτική χρειάζεται

και ρωτώ ευλόγως ποια είναι η άλλη αλλά η απάντηση είναι ειρωνική, αν δηλώνω άγνοια

εσύ άγνοια δηλώνεις?

για την ερώτηση που έκανες για το ποια πλευρά επιζητεί όξυνση

τα ξεκαθάρισα στο προηγούμενο ότι δεν γίνεται να τα μπερδεύουμε αυτά τα δύο αλλά μάλλον δεν το διάβασες

δεν μιλάμε για την κρατική πολιτική που μπορεί να έχει αυτήν την κατεύθυνση ή όχι αλλά για αυτούς που έχουν συμφέρον και αυτοί βρίσκονται και στις δύο πλευρές και που σίγουρα έχουν αυτήν την κατεύθυνση

απορώ που ρωτάς και αν το αμφισβητείς αυτό γιατί είναι αυτονόητο και δεν έχει να κάνει με πλευρές ή ερμηνείες

πιστεύεις πως υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα ε κ τ ό ς από αυτό δλδ?

είναι αυτονόητο πως υπάρχουν συμφέροντα

πχ να χρεώσουμε server (μόνο το κουτί) για το στρατό που να κάνει 25K ο ένας σε ένα πρόγραμμα κάμποσων μηδενικών με ωραίους τίτλους για θωράκιση της χώρας χρησιμοποιώντας... google ...maps προκειμένου να δικαιολογηθούν έξοδα.. λέμε τώρα ένα τυχαίο παράδειγμα..

υποθέτω αυτό συμπεριλαμβάνεται στην πολιτική αντίστασης και όχι κατευνασμού

σε διοικητικό επίπεδο ο ελληνικός στρατός είναι \, στο υπογράφω αυτό ψάξτο αν θέλεις, δεν θυμάμαι δυστυχώς πως λέγεται ένα σύστημα που είχαμε αγοράσει πρόσφατα για να δεις τι κρύβεται πίσω από τα νούμερα που διαβάζεις και συγκρίνεις

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ όμως από αυτό, θέλω να ακούσω και μια άλλη άποψη, όχι για αντιπαράθεση αλλά για να την κατανοήσω, γιατί εγώ βλέπω έναν σκύλο να κυνηγάει την ουρά του τπτ άλλο, αδιέξοδο

έφερες συγκεκριμένο παράδειγμα, για μένα άσχετο με την ελλάδα και την τουρκία, αυτό για τον παγκόσμιο

η ελλάδα και η τουρκία δεν είναι κυρίαρχες χώρες και το αν θα κάνουν κάτι δεν εξαρτάται από αυτές μόνο κι επίσης το περιβάλλον συμφωνιών και συμφερόντων δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με το παράδειγμα που έφερες

όμως λέμε από την μία δλδ ότι πέθαναν εκατομμύρια λόγω του πολέμου και πως με την πολιτική μόνο της αγγλίας για την αγγλία (για αυτό δεν είναι καθόλου συμβατές οι δύο περιπτώσεις).. δεν θα γινόταν αυτό? με πολιτική ... να το βαφτίσω πως, όξυνσης, περιορισμού μόνο από την αγγλία στο στρατιωτικό τομέα δεν θα γινόταν ο πόλεμος? says who? είσαι σίγουρος πως θέλεις να το αναλύσεις αυτό?

btw για το συσχετισμό δυνάμεων ότι διαφωνία έχεις μπορείς να την αναλύσεις δεν σε εμποδίζει κανείς

-

παρακαλώ πολύ μην με μπερδεύεις με πιτσιρίκια που χαραχτηρίζουν τον έναν και τον άλλο φασίστα επειδή φόρεσε φανελάκι χρώμα πράσινο

το λέω γιατί γράφεις ειρωνικά για τον γλέζο τον 'φασίστα', δεν ξέρω αν αναφέρεται σε μένα αλλά εγώ δεν είπα κανένα φασίστα, ούτε είμαι κατά των πραγματικών διεκδικήσεων της ελλάδας μόνο επειδή μοιάζει με εκείνο ή με το άλλο 'κακό' πράγμα (πχ εθνικισμός) για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν έχω παρωπίδες για τον τρόπο συζητάμε, πείσε με αν μπορείς δε βλέπω τι προτείνεις όμως

Δημοσ.

Η αγγλια με την Γαλλια οδήγησαν τα πράγματα εκει γιατί αντι να θέσουν ενα τέρμα στις ορέξεις του χιτλερ εξ'αρχής,αυτες του έδιναν χωρο κι έλεγαν εντάξει μωρε κάποια στιγμή θα σταματήσει.

Η ελλαδα 40 χρόνια τωρα λεει και κανει ακριβώς αυτο.Στο τέλος θα συρθεί σε διαπραγματεύσεις με ενα πακέτο θεμάτων τα οποία θα εχουν τεθεί απο την Τουρκία και θα αποφασισθεί τι θα δοθεί απο τρίτους!

Η Ελλαδα θα έπρεπε να προβει στις απαραίτητες ενέργειες(ακόμα και στρατιωτικές αν χρειαστεί) ώστε η Τουρκία να κάτσει στα αυγα της και να κοιτάζει τα του οικου της.Το μεγαλύτερο οπλο της διπλωματίας δεν ειναι μαλακή ισχύ που ευαγγελίζεσαι εσύ μέσω της ανάπτυξης αλλα η σκληρή(πόλεμος ή απειλή αυτού)οταν δίνεις στον άλλο να καταλάβει οτι χτυπώντας σε θα χάσει πιο πολλά απ'οτι θα κερδίσει τοτε εχεις το κεφάλι σου ήσυχο,τα περι ανάπτυξης(είδες και γνωρίζεις πιστευω τα αποτελέσματα της μαλακής ισχύος που ευαγγελίζεσαι) κλπ ειναι χαζομάρες των Αμερικάνικων think tank που έσπευσαν να υιοθετήσουν οι δικοι μας ιθαγενείς και οχι οι ιδιοι που τα σκέφτηκαν(γιατι αυτοι εχουν κάνει 3-4 πολέμους απο τοτε).

Τα ποσά που τοσο πολυ φωνάζεις ειναι της τάξης του 0.8% του ΑΕΠ,αν μου βρεις εσυ που πάει το υπόλοιπο 99,2% και γιατί δεν φτάνει εγω να πω εντάξει ας παραμεληθεί η άμυνα.Κατα τ'αλλα ξερεις τα επιχειρήματα του τυπου,βούτυρο ή κανόνια ειναι για κλωτσιές και τα λενε μονο κατι ξεχασμένοι αριστεροί και κάποιοι αλλοι που δεν εχουν καταλάβει που πατάνε και που βρίσκονται.

Θες καλη γειτονία; Κοψε παραβιάσεις,μετανάστες,απέσυρε τα στρατεύματα απο την κυπρο,τους εποίκους,δέξου τα ΧΥ,την ΑΟΖ(κυρίως αυτή),διέκοψε καθε επιθετική άσκηση τύπου Εφες(κατάληψης ελληνικής νήσου) και απέσυρε τις 2 απο τις 3 στρατιές που είναι έτοιμες για ντου(εχουν επιθετική διάταξη και οχι αμυντική,γιατι; αφου εμείς απειλούμε,λέτε ορισμένοι).επίσης ακύρωσε το πρόγραμμα διοικητικών σκαφών αποβάσεων,τα ελικόπτερα,τα άρματα,τις νεες φρεγάτες,κανε από 100,30 τα νεα αεροσκάφη,μείωσε το στρατό απο 1-2 εκατομμύρια σε 150 χιλιάδες και δέξου ολες τις διεθνείς συμβάσεις, σταμάτα να ανακατεύεσαι στη Θράκη. Τελος απέσυρε την αιτία πολέμου.

Οοοοταν γίνουν ολα αυτα απο μέρους τους,εγω προσωπικά δεν θα εχω κανένα πρόβλημα ως τότε ομως θα πρεπει να είσαι έτοιμος να τον στείλεις 1500 χρόνια πίσω για να θυμηθεί πως ζούσε στις στέπες.

Δημοσ.
Η αγγλια με την Γαλλια οδήγησαν τα πράγματα εκει γιατί αντι να θέσουν ενα τέρμα στις ορέξεις του χιτλερ εξ'αρχής,αυτες του έδιναν χωρο κι έλεγαν εντάξει μωρε κάποια στιγμή θα σταματήσει.

Έτσι, γι' αυτό ακριβώς έγινε ο πόλεμος.

Και οι Βερσαλίες είναι απλώς προάστιο του Παρισιού.

Δημοσ.

ρε ksaplostra συμπάθαμε, αλλά κάθε φορά που κάποιος που απαντάει όπως αρμόζει στις παπαρολογίες σου, ζητάς την σιωπή των συνομιλητών σου. Το έκανες εχθές με τον wash, το κάνεις σήμερα με τον Luci και είμαι σίγουρος ότι το έχεις ξανακάνει...

1. Καλό είναι να έχουμε άποψη, αλλά τη στηρίζουμε κι κάπου και η δική σου άποψη είναι αερολογία στο μεγαλύτερο μέρος της.

2. Όταν συμμετέχεις σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, καλό είναι να έχεις συνειδητοποιήσει πως δε συμφωνούν όλοι με την άποψη σου και αν 8ες να συνδιαλέγεσαι, πρέπει να μάθεις.

3. Μπου ρε.

Δημοσ.
ρε ksaplostra συμπάθαμε, αλλά κάθε φορά που κάποιος που απαντάει όπως αρμόζει στις παπαρολογίες σου, ζητάς την σιωπή των συνομιλητών σου. Το έκανες εχθές με τον wash, το κάνεις σήμερα με τον Luci και είμαι σίγουρος ότι το έχεις ξανακάνει...

1. Καλό είναι να έχουμε άποψη, αλλά τη στηρίζουμε κι κάπου και η δική σου άποψη είναι αερολογία στο μεγαλύτερο μέρος της.

2. Όταν συμμετέχεις σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, καλό είναι να έχεις συνειδητοποιήσει πως δε συμφωνούν όλοι με την άποψη σου και αν 8ες να συνδιαλέγεσαι, πρέπει να μάθεις.

3. Μπου ρε.

ΝΑι κοίταξε να δεις κι εγω θα μπορούσα να λεω χιλιες 2 παπαριες αλλα δεν το κανω ή λεω μια κάποια γνώμη με οτι επιχειρήματα μπορω να καταθέσω ή δεν συμμετέχω καν.

Ειναι απλο,εχεις διαφορετική άποψη κυριε; Ωραια πες τη μας και μην γαμας ενα νήμα γιατί ετσι,σου φαίνεται βλακεία ή βλάκες αυτοι που μετέχουν αυτού.

3 μπουξινος.

Δημοσ.

Ωραία, τον Χίτλερ μπορεί να τον έπιασε μια μέρα η καύλα του να κάνει όλη την Ευρώπη το τσαρδί του, αλλά οι Γερμανοί είχαν πολύ σοβαρούς λόγους να τον ακολουθήσουν που αντανακλώνται από την κατάσταση που επικρατούσε στη Γερμανία της Βαϊμάρης μετά τη συνθήκη των Βερσαλλιών πέραν του τέλους του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε παραλληλισμός με την Τουρκία του 2010 είναι άστοχος, βλακωδώς απλουστευτικός και φανερώνει έλλειψη στοιχειώδους ιστορικής γνώσης. Επίσης, το γεγονός πως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από το ντου των Αγαρηνών σκυλιών, φανερώνει και έλλειψη πολιτικού σκεπτικού.

Και θα σου πω και το άλλο τώρα.

Δημοσ.
Ωραία, τον Χίτλερ μπορεί να τον έπιασε μια μέρα η καύλα του να κάνει όλη την Ευρώπη το τσαρδί του, αλλά οι Γερμανοί είχαν πολύ σοβαρούς λόγους να τον ακολουθήσουν που αντανακλώνται από την κατάσταση που επικρατούσε στη Γερμανία της Βαϊμάρης μετά τη συνθήκη των Βερσαλλιών πέραν του τέλους του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε παραλληλισμός με την Τουρκία του 2010 είναι άστοχος, βλακωδώς απλουστευτικός και φανερώνει έλλειψη στοιχειώδους ιστορικής γνώσης. Επίσης, το γεγονός πως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από το ντου των Αγαρηνών σκυλιών, φανερώνει και έλλειψη πολιτικού σκεπτικού.

Και θα σου πω και το άλλο τώρα.

Και τι σχεση εχει το κλιμα στην Γερμανια με την πολιτικη των (κατοπιν)συμμάχων απέναντι της; Θα μου πεις αναγνώριζαν ολα αυτα τα προβλήματα οποτε κάναν το χαζο και θα σου πω εντάξει,βλεπαν ομως οτι εξοπλίζεται και μαλιστα βαριά ενω δεν ειχαν να φάνε(οπως έλεγε ο Χίτλερ).Παρ'αυτα αυτοι επελεξαν να ακολουθήσουν το δρόμο του κατευνασμού,τι να κατευνάσεις ομως οταν ο αλλος εχει συμφωνήσει μεχρι το πως θα χωρίσει τον κόσμο(Μολότοφ-Ρίμπεντροπ).

Εμεις κανουμε ακριβως το ιδιο,ενώ βλέπουμε τους απέναντι να υπέρεξοπλίζονται κάνουμε το χαζο και στρουθοκαμηλίζουμε,ενω παράλληλα αφοπλιζόμαστε,ενταξει ο ΓΑΠ κι ο καθε ΓΑΠ μπορει να θελει να κοιμάται και να κανει κανό ήρεμος παραχωρώντας καποια μετρα Γης,αυτο δε σημαινει οτι εμένα μου κανει.

Δημοσ.

Λέγοντας κατευνασμό, τι ακριβώς εννοείς? Γιατί εγώ γνωρίζω ότι την Γερμανία του μεσοπολέμου την είχαν τσακίσει. Οι αποζημιώσεις που έπρεπε να πληρώσει ως αποτέλεσμα του ΑΠΠ δεν άφηναν πολλά περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη κίνηση από μεριάς τους. Όταν το '22 σταμάτησαν να τις πληρώνουν οι παρλεβούδες μπήκαν στην Ruhr, επαρχία ζωτικής σημασίας. Οι μοναδικοί που μπορούμε να πούμε ότι θέλησαν να "βοηθήσουν" τους Γερμανούς ήταν οι Αμερικάνοι. Αναφέρω ενδεικτικά τα σχέδια Dawes και Young. Το μεν πρώτο έφερε μεν κεφάλαια αλλά σε δύσκολη περίοδο μιας και η Γερμανία μαστιζόταν από τεράστια οικονομική κρίση το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 20 ενώ λίγο αργότερα ήρθε και το αμερικανικό κραχ του '29, το δε δεύτερο έφερε το τέλος των αποζημιώσεων αλλά λίγο αργά μιας και η Γερμανία ήταν ουσιαστικά διαλυμένη. Ουσιαστικά όχι απλά δεν ακολούθησαν τον δρόμο του κατευνασμού που επικαλείσαι αλλά δημιούργησαν και τις κατάλληλες συνθήκες για να ανοίξει τις αγκάλες του ο λαός της Γερμανίας για έναν άνθρωπο όπως ο Χίτλερ. Από εκεί και μετά δεν πήραν χαμπάρι από που τους ήρθε και αναμενόμενο κατά την γνώμη μου, όταν τον άλλο τον έχεις πεθάνει, δεν περιμένεις μέσα σε μια τριετία να σου αναπτύξει στρατό που όλες μαζί οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις της εποχής δεν είχαν.

Συμφωνώ απόλυτα με Luci ως προς αυτό :

οποιοσδήποτε παραλληλισμός με την Τουρκία του 2010 είναι άστοχος, βλακωδώς απλουστευτικός και φανερώνει έλλειψη στοιχειώδους ιστορικής γνώσης.

Και θα πρόσθετα πως γενικότερα ολόκληρη η ιστορία της Γερμανίας από το 1871 και το Ράιχ του Μπίσμαρκ και μετά είναι μοναδική για αυτό και έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από πλήθος επιστημών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...