De@th L0rd Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Οι αντίστοιχοι των ελληνών εδώ υπάρχουν στην απέναντι όχθη.
konnak Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 ...επειδή απλώθηκε ο ξαπλώστρας, άρπαξες και 'συ ρε konnak; Η Κύπρος ποτέ δεν υπήρξε ελληνικό έδαφος. Ανεξάρτητο κράτος ήταν. Τελευταία φορα που ρώτησα τον θείο μου και τον πατέρα μου η ΕΛΔΥΚ ήταν και ειναι Ελληνική δύναμη Κυπρου. Και σαν το διάολο, πέρυσι ήμουν σε αυτή την περίφημη ΕΛΔΥΚ, από 31 Μαρτίου έως 11 Δεκέμβρη. Τότε έμαθα και μέσω Κυπρίων που γνώρισα και μέσω άλλων πηγών (η βιβλιοθήκη του στρατοπέδου ήταν πολύ καλή) πολλά για την ιστορία της Κύπρου που αγνοούσα. Εκεί που κάνεις λάθος είναι στο ότι μπορεί σαν κράτη Ελλάς και Κύπρος να θεωρούνται ξεχωριστές οντότητες για τους διεθνείς οργανισμούς, όμως οι κυβερνώντες και των δύο χωρών ποτέ δεν το θεώρησαν έτσι (μάντεψε γιατί). Αν θεωρείς ότι η εισβολή του '74 θα έπρεπε να μην μας απασχολεί, think again. Η Κύπρος από τότε είναι μια εν δυνάμει κερκόπορτα της Ελλάδας, για τις όποιες πολιτικές ή και κυριαρχικές επιδιώξεις των Τούρκων γιατί δυστυχώς καταφέραμε να θεωρείται status kwo η εδραίωση των Τουρκοκυπρίων στο μισό νησί, ενώ καταφέραμε ακόμα και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αντί να βαρύνει υπέρ μας (λόγω του δικαιώματος του βέτο) και να λύσουμε με ευνοϊκούς όρους το Κυπριακό, να θεωρείται μια επιπλέον σκοτούρα και σε διπλωματικό επίπεδο να μην υπάρχουμε. wash, απλά να κάνω μια παρατήρηση. Η φράση "Η Κύπρος ποτέ δεν υπήρξε ελληνικό έδαφος. Ανεξάρτητο κράτος ήταν" είναι τραβηγμένη, ειδικά επειδή τη θεωρώ "φιλοσοφία του καναπέ", και μπορεί να θεωρηθεί και προσβλητική για κάποιους. Ξέρεις πόσοι Έλληνες (από τον Ελλαδικό χώρο, αφού κάνεις διαχωρισμό) ΕΛΔΥΚάριοι πέθαναν κατά την εισβολή του '74; Όλοι. Φαντάροι σαν εμένα που έκαναν τη θητεία τους. Είδα βίντεο και φωτογραφίες του στρατοπέδου στο οποίο υπηρέτησα μετά την εισβολή και πραγματικά είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Είδα τα μνημεία των πεσόντων και, αν και δε θεωρώ εαυτόν καθόλου πατριώτη, μου σηκώθηκε η τρίχα ξέροντας ότι όλοι αυτοί πέθαναν για τα πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων. Για να σε προλάβω σε περίπτωση που πεις "Τότε να μην στέλνουμε ΕΛΔΥΚάριους" να σου πω ότι η ΕΛΔΥΚ σαν στρατιωτικό σώμα υπάρχει από το 1960, όταν και η Κύπρος "κέρδισε" την ανεξαρτησία της από τους Βρετανούς. Το "κέρδισε" το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί ουσιαστικά τέθηκε υπό τριπλή συγκυριαρχία, από Ελλάδα-Βρετανία-Τουρκία. Αμιγώς Κυπριακός λαός δεν υπήρξε, η Κύπρος σαν οντότητα κράτους είναι απλά το μπαστάρδεμα διπλωματικών ζυμώσεων που ακολούθησαν τον αγώνα των Κυπρίων για ανεξαρτησία - θα μπορούσε να είναι η Κρήτη πχ. και σήμερα κάποιος να έλεγε "η Κρήτη ποτέ δεν υπήρξε ελληνικό έδαφος", επειδή άργησε να απελευθερωθεί, και στη συνέχεια οι Αγγλοσάξονες κατάφερναν διπλωματικά να υπονομεύσουν την πολιτική και εθνική της ταυτότητα. Όταν λοιπόν τέθηκε υπό τριπλή συγκυριαρχία Ελλάδας-Τουρκίας-Βρετανίας, ορίστηκε και η σύσταση του στρατού του νησιού ο οποίος θα ήταν ένα τριμερές στρατηγείο, Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου, με αναλογία 950 Έλληνες προς 650 Τούρκους. Οπότε η ΕΛΔΥΚ είναι ακριβώς αυτό το στρατιωτικό σώμα Ελλήνων που, μαζί με τους Τούρκους στρατιώτες (και ένα μικρότερο ποσοστό Βρετανών), θα εγγυόταν την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού. Αν έχεις όρεξη διάβασε δυο-τρία πρόσφατα άρθρα που πέτυχα, που αναφέρονται στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά αναφέρουν και πολλά για το παρελθόν: Κυπριακή Δημοκρατία-Ελληνοκύπριοι: 'Ενα κράτος και μια εθνική ομάδα υποψήφιοι να αυτοκτονήσουν! Κύπρος: Ενδιάμεση Συμφωνία Ερήμην των Πολιτών Κυπριακό: Από ήττα σε συνθηκολόγηση κι από συνθηκολογηση σε ήττα! ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Που βρισκόμαστε στο κυπριακό ΣΚΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με διπλωματία "για τα μπάζα" META TIΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ: ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Επίσης, για τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου δες και εδώ, γιατί το άρθρο της Wikipedia είναι πολύ ελλιπές και περιληπτικό.
washcloud Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Κonnak, 1) O γέρος μου έκανε θητεία στην Κύπρο (και είδε και με τα μάτια του να τον παρασέρνει όχημα, συστρατιώτη που είχε περάσει την πράσινη γραμμή κατά λάθος). 2) Παραλίγο πεθερός μου ήταν αγνοούμενος για 16 μήνες στα κατεχόμενα (λοκατζής που μαζί με άλλους είχαν μπει μετά την εισβολή, και μάλιστα έφερε και άτομα πίσω του. Μισοτρελλαμένοι όλοι τους, κι ο ίδιος). (εγώ "απλώς" ήμουνα στον Έβρο τις μέρες των Ιμίων, και περιμέναμε λόγω της μαλακίας του τότε, να πάμε αδιάβαστοι από τα πρώτα μεγάλα βεληνεκούς πυροβόλα που θα σκάγανε από απέναντι. Θα έληγε κατά πάσα πιθανότητα εντός ωρών/ημερών το θέμα, αλλά εμείς κι όποιοι άλλοι θα παραμέναμε αδιάβαστοι. Κάτι σαν το ελικόπτερο) Μη μου λες για καναπέ λοιπόν, έχω και άλλου τύπου γνώσεις (και περί Κύπρου, και περί Τούρκων γενικά). Κι ούτε είναι ότι θεωρώ ότι δεν έχουμε καμμια σχέση με τους Κυπρίους. Πώς να το κάνουμε όμως, ούτε ποτέ έγινε, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ συνένωση με την Ελλάδα. Κατά τ' άλλα, όσο και να τόνισα πως η Κύπρος δεν ήταν ποτέ μέρος της ελληνικής επικράτειας, ούτε από εσένα δεν έγινε κατανοητό - ούτε γιατί το τόνισα : Με εξαίρεση τα Μικρασιατικά παράλια που ανακατέλαβαν το '22 (και όσοι από τους συγγενείς της μάνας μου προλάβανε να γλιτώσουνε το σφάξιμο -εν προκειμένω με την συνδρομή κάποιου Τούρκου οπλαρχηγού μάλιστα- ήρθαν εδώ) οι απέναντι απ' το 1821, χάνανε εδάφη. Εκτός κι αν, ξαναλέω, θεωρούμε πως η ιστορία έχει σταματήσει γύρω στο 1450, και πρέπει να την ξαναπιάσουμε από 'κει (οι άλλες δε οι μαλακίες που ακούω, για τους μουσουλμάνους εντός της επικράτειάς μας, επίσης σηκώνουν δάρσιμο). Σαν κράτος, δεν μας έχουν κάνει ντου έκτοτε. Τέλος. Κι εδώ και 30 χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου, όλο για ακούω για αδερφές, για νησιά, για χίλια-δυο (πχ γνωστοί μου στρατιωτικοί, μου λέγανε -με εμφανή γενική απέχθεια στη λέξη Τουρκία- ότι μέχρι το τέλος της χιλιετηρίδας θα έχουμε πάει σε ολοκληρωτική σύγκρουση με τους Τούρκους), ενώ τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά από τους Αττίλες και μετά, απέναντι (σε σχέση με εμάς βέβαια, γιατί Κούρδους, ακόμα κυνηγάνε). Το να καθήσουμε να μιλήσουμε για τις εκδιώξεις των Ελλήνων το '22 (σφαγιασμός), και στη δεκαετία 50 κι 60, ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΔΑΦΗ, είναι άλλο καπέλο. Όποιος δε θεωρεί "εισβολές" το Χόρα και το Σισμίκ, θέλει ξύλο να συνέρθει, γιατί εξυπηρετεί αυτά που εξυπηρετούν και κάποιους από απέναντι. Το λοιπόν : κοιτάχτε να πιέσετε να στρώσει στα εσωτερικά της η κρατάρα μας, κι αφήστε τον Γιώργο να βλέπει τον κουμπάρο του.
Absinthe Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Ευτυχώς που κάποιοι είστε (και) αριθμητικά λίγοι, και η γραφικότητά σας μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει.Και καλά εν καιρώ "ευημερίας" να το δεχτώ, οι τσιμεντοενέσεις στον εγκέφαλο είναι ανθεκτικές, αλλά ρε πατριώτάκια, δυο φορές τη μέρα πουλάνε και αγοράζουν την πατρίδα σας στο χρηματιστήριο, ακόμα απ' τους "βαρβάρους" φυλάγεστε; Αυτο. Εμενα παντως, χιλιες φορες καλυτερα μου φερονταν οι Τουρκοι αγνωστοι οσο καιρο ημουν Τουρκια απο ο,τι οι Ελληνες αντιστοιχοι.
Aztec Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Για τον Ηλιάκη τι έχεις να πεις ? Είμαι περίεργος. ΓΙα σένα ντου είναι μόνο ο πόλεμος . Δεν είναι όμως έτσι . Και οι απώλειες εν καιρώ ειρήνης ύστερα απο συμπλοκή επίθεση είναι. Ευτυχώς που υπάρχουν Έλληνες με α$%δια εκεί πάνω και μας φυλάνε ( τσάμπα φυσικά αφου οι τούρκοι μας αγαπάνε και ποτέ δεν θα ήθελαν να μας επιτεθούν) για να μπορούμε εγώ και εσύ να λέμε τις εξευρωπαισμένες παπαριές μας απο τον καναπέ. Πήγαινε λοιπόν εξήγησε στην οικογένεια του Ηλιάκη πόσο φίλοι μας είναι οι Τούρκοι και πόσο μας αγαπάνε και ότι είναι για να κινηθει το χρήμα. Έτσι να δώσεις έναν διαφορετικό ιδεολογικό και πνευματικό αέρα στην συζήτηση.
Aztec Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Για τον wash πήγαινε όχι για σενα absinthe. Στο πρώτο Post αναφέρω ότι έναν κράτος χαρακτηρίζεται απο την ηγεσία του. Λανθασμένα αλλά έτσι είναι. Όπως εμείς τώρα καλή ώρα. Εϊμαι πεπεισμένος ότι αν σε ένα θερμό επεισόδιο απαντούσαμε ένθερμα θα δινόταν η αφορμή για να γίνει σύρραξη και να είσαι βέβαιος ότι ο απλός λαός που λες ότι σου φέρεται καλά θα σηκώσει το όπλο εναντίον σου. Όπως και εμείς φυσικά εναντίον αυτών.
Absinthe Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Το καταλαβα αζτεκ, αλλα απαντησα για σαπορτ. Ναι, αλλα μιλας για καιρο πολεμου. Και εγω σε καιρο πολεμου θα σφαξω στο γονατο οποιον παει να πειραξει εμενα ή την οικογενεια μου. Ακομα και Ελληνας να ειναι. Δεν ειναι πολυ μακρινος ο εμφυλιος μας, εξαλλου. Το θεμα ειναι οτι εν καιρω ειρηνης, ο τουρκικος ΛΑΟΣ (οχι οι στρατιωτικοι) δεν εχει καμια διαφορα απεναντι μας απο ο,τι ο ιταλικος, ισπανικος, ελβετικος και μη σου πω οτι ειναι και πιο φιλικος απο αυτους. Τουλαχιστον, οι της δυτικης τουρκιας. Για τους της ανατολικης να σου υπενθυμισω οτι υπαρχουν και αντιστοιχοι δικοι μας που ζουν σε σπηλιες.
washcloud Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Για τον Ηλιάκη τι έχεις να πεις ? Είμαι περίεργος. ΓΙα σένα ντου είναι μόνο ο πόλεμος . Δεν είναι όμως έτσι . Και οι απώλειες εν καιρώ ειρήνης ύστερα απο συμπλοκή επίθεση είναι. Ευτυχώς που υπάρχουν Έλληνες με α$%δια εκεί πάνω και μας φυλάνε ( τσάμπα φυσικά αφου οι τούρκοι μας αγαπάνε και ποτέ δεν θα ήθελαν να μας επιτεθούν) για να μπορούμε εγώ και εσύ να λέμε τις εξευρωπαισμένες παπαριές μας απο τον καναπέ. Πήγαινε λοιπόν εξήγησε στην οικογένεια του Ηλιάκη πόσο φίλοι μας είναι οι Τούρκοι και πόσο μας αγαπάνε και ότι είναι για να κινηθει το χρήμα. Έτσι να δώσεις έναν διαφορετικό ιδεολογικό και πνευματικό αέρα στην συζήτηση. ...γιατί μόνο στου Ηλιάκη; Άλλους νεκρούς δηλαδή ΔΕΝ είχαμε ποτέ εν ώρα σχετικού καθήκοντος; Θα σου έλεγα κι εσύ να πας απέναντι σε αντίστοιχες οικογένεις να εξηγήσεις πόσο εχθροί μας είναι, αλλά από τη στιγμή που ανακατεύεις αρχίδια στην κουβέντα -η οποία πολύ μάλιστα τράβηξε- ασ' το καλύτερα. Βαλκάνιε. Εμενα παντως, χιλιες φορες καλυτερα μου φερονταν οι Τουρκοι αγνωστοι οσο καιρο ημουν Τουρκια απο ο,τι οι Ελληνες αντιστοιχοι. Μεγάλη αληθεια.
insomniaK Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Αντί σχολιασμού για το θάνατο του Ηλιάκη, αντιγράφω από την καθημερινή: Βάσει των επίσημων στοιχείων στην Ελλάδα, κάθε τρεις μέρες ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του σε κάποιο από τα εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται κάθε 14 λεπτά.
chaplin1981 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Αντί σχολιασμού για το θάνατο του Ηλιάκη, αντιγράφω από την καθημερινή: Βάσει των επίσημων στοιχείων στην Ελλάδα, κάθε τρεις μέρες ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του σε κάποιο από τα εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται κάθε 14 λεπτά. μην λες τετοια γιατι θα σε πουν κακο κουμμουνι το ξερεις πολυ καλα οτι δεν τους ενδιαφερουν τα εργατικα "ατυχηματα" και οποτε εχω επιδιωξει κι εγω να τα αναφερω τρωω γιουχα και οτι ειναι ασχετα κλπ κλπ κλπ.
ksaplostra Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Υπάρχει μια καποια διαφορά μεταξυ του να πέσω ΜΟΝΟΣ μου απο 50 μέτρα ύψος και σκοτωθώ απο το να με πετάξει κάποιος. Το ένα ειναι ατύχημα,το αλλο δολοφονία. Τελικά τι αριστερός,τι δεξιός πολυ εύκολα γίνεται η πούτσα βούρτσα και το αντίθετο...Πρωταθλητές άπαντες στην υποκρισία.
washcloud Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Kαι τον κάθε ιπτάμενο που έχασε τη ζωή του (Τούρκου ή Έλληνα), δεν τον κατέρριψε κανείς. Μόνοι τους πέσανε, είτε από απώλεια στήριξης , είτε από μηχανολογικά προβλήματα. Κυρίως. Εν τω μεταξύ είχα πάει να δω τον Σάκη για να του πω για δουλειά για την Σεκέρ που λέγαμε κι εχθές, κι απ' ότι φαίνεται έγιναν ορχεοεκκαθαρίσεις. Τα καλύτερα χάνω γαμώτ.
ksaplostra Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Kαι τον κάθε ιπτάμενο που έχασε τη ζωή του (Τούρκου ή Έλληνα), δεν τον κατέρριψε κανείς. Μόνοι τους πέσανε, είτε από απώλεια στήριξης , είτε από μηχανολογικά προβλήματα. Κυρίως. Εν τω μεταξύ είχα πάει να δω τον Σάκη για να του πω για δουλειά για την Σεκέρ που λέγαμε κι εχθές, κι απ' ότι φαίνεται έγιναν ορχεοεκκαθαρίσεις. Τα καλύτερα χάνω γαμώτ. Ο ηλιακης έπεσε αφου ο Τούρκος χειριστής χτύπησε με το κάτω μερος του αεροσκάφους το πιλοτήριο(τον συνέθλιψε),μην ξεχνάμε βασικά πράγματα...Και κυρίως μην κάνουμε τρανταχτά πράγματα λεοπαρδάλεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.