Προς το περιεχόμενο

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

beatshooter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τήζερ, περαστικός είμαι, αλλά για να μη λες :

Η αμφισβήτηση (χωρίς διαβήματα, χωρίς ξεσηκωμούς, χωρίς γενικά τζερτζελέ) απλά με ισχυρισμούς, μη σου πω ότι αποτελεί και δικαίωμα (των Τούρκων, των Ελλήνων, των Αρειανών, των Παοκτσήδων, των Clingon κλπ) χωρίς να είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

Ναι, ποιος αμφισβητεί όμως? Εμείς δεχόμαστε όπως είναι η κατάσταση και άρα δεν έχουμε να διεκδικήσουμε τίποτα. Αυτός που αμφισβητεί (στην ουσία διεκδικεί-εκβιάζει όχι απλά αμφισβητεί) είναι οι Τούρκοι και από εκεί προέρχονται και όλα τα κακά, παραβιάσεις, παραβάσεις, αναχαιτήσεις, εξοπλισμοί. Αν δεν υπήρχε αυτό το μικρόβιο της αμφισβήτησης θα είμασταν πολύ καλύτερα και δεν θα ασχολούμασταν συνέχεια με αυτούς.

Λες "χωρίς τζερτζελέ". Μα το casus belli δεν είναι τζερτζελές? Οι καθημερινές παραβιάσεις δεν είναι τζερτζελές? Ο στρατός κατοχής εν έτει 2010 δεν είναι τζερτζελές?

Τέλος πάντων δεν ξέρω θα το δείξει η ιστορία...

• Απαντ. 441
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

washcloud δικαιούται ο οποιοσδήποτε πολίτης της οποιασδήποτε χώρας να πάει να στίσει μια σημαία οπου του καπνίσει μέσα στη χώρα του;

Δημοσ.
Εσύ ξέρεις κάποιο νόμο που να απαγορεύει την έγερση κάποιας σημαίας, οπουδήποτε;

Σε λενε washcloud ή μπας και εισαι ο δικηγόρος/εκπρόσωπος του;

Δημοσ.

χρησιμοποίησε τα πμ αν δε θες να σου απαντά το κοινό, όποιος ξέρει ας απαντήσει αν υπάρχει κάποιο νόμο που να απαγορεύει την έγερση κάποιας σημαίας (με τις γνωστές εξαιρέσεις), οπουδήποτε.

Δημοσ.

Teaser παλληκάρι μου, πάμε άλλη μια φορά :

Τις σχέσεις μας με τη γείτονα τις ξέρουμε όλοι, σωστά; 1453-1821-1922-1964-1974-1986 κτλ

Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, ο Αλή Πασάς και οι 40 αρματωλοί, η χούντα που σφύριζε αδιάφορα όταν ο Μακάριος ούρλιαζε απεγνωσμένα, βυθίσατε το Χόρα κλπκλπ.

Καθόλου καλή γειτονία δηλαδή. Σχέσεις τεταμένες.

Στρατοκρατορούμενο κράτος, αμερικανική βοήθεια 7 προς 10, 70 εκατομμύρια κόσμος, Ισλάμ κι Ανατολή.

Βρωμότουρκοι, τουρκόγυφτοι, για κάντε πως βάζετε στο μάτι την αδρεφή μου κτλ.

Κάπου εδώ στοπ, να δούμε πώς τα βλέπει η άλλη πλευρά : 1821 (αρχή διάλυσης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), 1919-21 (Μικρασιατική εκστρατεία, Σμύρνη, Σαγγάριος, Αφιόν Καραχισάρ), κι ένα Αιγαίο που μόνο να το κοιτάνε μπορούν.

1982 και διεθνής συνθήκη περί 12 ΝΜ, που ΜΑΣ βολεύει απίστευτα, συγκριτικά με το πόσο βολεύει τους Τούρκους.

Σ' αυτά προσθέτουμε ότι ποτέ δεν είχε τεθεί ουσιαστικό θέμα, αυτών που αργότερα προέκυψαν ως "γκρίζες ζώνες" (για τους Τούρκους). Και πώς να τεθεί. Είχε μεσολαβήσει ένας Β'ΠΠ (από τότε που οι Τούρκοι έδωσαν τα 12νησα στην Ιταλία), ακολούθησαν εμφύλιοι εδώ, δικτατορίες εκεί, Αττίλες στην Κύπρο, και γενικά ποτέ δεν κάτσαμε να τα πούμε νοικοκυρεμένα ποιά είναι ποιανού. Το δε Αιγαίο πέλαγος, ένα αιγαίο πέλαγος : γεμάτο νησάκια, βραχούλες, σκατούλια κλπ. Κι άντε βγάλε άκρη. Και δεν υπήρχε "λόγος" εδώ που τα λέμε δηλαδή, εδώ είχαμε πιο ουσιαστικά ζητήματα να μας απασχολούνε, όπως τους Ολυμπιακούς του 2004, και με τί θα μετακινούνταν οι ξένοι όταν θα ερχόντουσαν αν τους παίρναμε, μια και το μετρό και το νέο αεροδρόμιο ήταν απλώς και μόνο στα χαρτιά, κάτι δεκαετίες τώρα.

Και σ' αυτό το μπάχαλο, προσάραξε ο Τούρκος στα Ίμια, κι όταν πήγαμε να του δώσουμε χείρα βοηθείας, είπε κάτω απ' τα ταταρικά μουστάκια του "δε θέλω βοήθεια, γκιαούρ", γιατί όπως είπαμε, τα δικά του κιτάπια λέγανε πως αυτός ο ακατοίκητος βρωμόβραχος ήταν στα όρια της Τούρκικης επικράτειας. Και κάπου εκεί πήγε ν' ανοίξει μια πληγή στον ξεβράκωτο κώλο δεκαετιών, ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑΤΑ ΟΜΩΣ. Μέχρι που βρέθηκε ο ΒΛΑΚΑΣ που λέγαμε, κι έκανε ο,τι έκανε, αντί να συνειδητοποιήσει τα πιθανά αποτελέσματα της πράξης του. Όπως ΔΕΝ λέει πχ να πας βραδυάτικα στην πλατεία Κουμουνδούρου και ν' αρχίσεις να καρφώνεις σημαίες ελληνικές, και να φωνάζεις πως η πλατεία είναι ελληνική (όχι πες μου αν θα το 'κανες, όσο ελληνική κι αν είναι η πλατεία δηλαδή). Δηλαδή η περιοχή, σύμφωνα με όσα πιο πάνω προηγήθησαν, είναι σαν να είναι ποτισμένη με βενζίνη, άρα δεν είναι η πιο σοφή σκέψη ν' ανάψεις τσιγάρο και να πετάξεις κάτω και το σπίρτο.

Προσωπικά, ΑΥΤΟΝ θα έπρεπε να έχουν χώσει στο ελικόπτερο που αργότερα κατέπεσε, κι όχι πχ τον φουκαρά τον Γιαλοψό. Δηλαδή ούτε 15χρονος για 'μενα δεν σκέφτεται πως ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ, όταν υπάρχει ζήτημα εθνικής σημασίας, και πάει και μου κοτσάρει μια σημαία. ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΑΚΡΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΩΛΟΣ, ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΔΙΚΩΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;;;

...Και ΠΑΠΑΡΙΑ θα διευθετούνταν μελλοντικά τα πράμματα, αν είχαμε ερθει, έστω και σε πρόσκαιρη, σύρραξη. Νομίζω ότι ακόμη και ο κάθε Νεαντερτάλιος το καταλαβαίνει αυτό.

Ευτυχώς όμως η σύρρξη ΔΕΝ ήρθε, και αντιθέτως με τα χρόνια ήρθαν στην επιφάνεια στοιχεία ότι ενώ η τότε τουρκική κυβέρνηση(...ΤΟΣΟ μπουρδέλλο η κατάσταση λέμε) δεν ήξερε ΚΑΝ ποια είναι ακριβώς ποιανών, στελέχη του τότε τα απέκρυψαν, υποδαυλίζονταν την ένταση. Το ότι δεν προχώρησε η ένταση, είναι δείγμα διαφόρων δεδομένων :

α) οι Τούρκοι έχουν ΚΑΙ αυτοί "οργανωμένο κράτος" - δεν είναι οι ορδές των Μογγόλων που μερικοί θέλουν από 'μας να νομίζουν, κι ευτυχώς σε ένα τέτοιο, υπερίσχυσαν και οι εκεί ψυχραιμότεροι.

β) δεν είναι οι επεκτατικοί γύπες που ΕΠΙΣΗΣ μερικοί φτιάχνονται να νομίζουν (δεν εννοώ πως είναι οι Καλοί Σαμαρείτες της Μεσογείου, έτσι; Κάθε άλλο παρά). Αλλιώς, κι αν ήθελαν να κάνουν πόλεμο, αν ο σκοπός τους ήταν να κλιμακώσουν ένταση, απλά θα είχε γίνει, μετά από τόσες -καθ' αυτούς- αφορμές.

Για την ακρίβεια, τη φάση με τα Ίμια φίλε Τήζερ, αντί να την έχεις καταχωρημένη ως "ντου", και να την αναφέρεις ως τέτοιο, θα έπρεπε να την έχεις ως "απόδειξη" ότι οι Τούρκοι δεν είναι αυτό ακριβώς που φοβάσαι. Και να κάνεις κι ένα άνοιγμα να δεις τα πράμματα απ' τη μεριά τους - όχι για να μας ξεπουλήσεις, αλλά για να καταλάβεις καλύτερα τα θέματα, για να μπορείς ίσως να προχωρήσεις σε πιο ειρηνικές διευθετήσεις.

Γιατί αυτό φαντάζομαι θες, δε θες ούτε τους πολεμοβιομήχανους να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο, τις μανάδες, τις χήρες και τα ορφανά να κλαίνε, με αντάλλαγμα την ικανοποίηση ότι έδειξες και 'συ στους βρωμομογγόλους τις γαλανόλευκές σου βραχοαρχίδες.

Και για να το ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, καλά κάναν' το '21 και αυτοθυσιάζονταν διάφοροι αγγράματοι τότε, φωνάζοντας "ελευθερία ή θάνατος".

Σήμερα όμως, την ευθύνη της εξωτερικής μας πολιτικής την έχει και πρέπει να την έχει ένας πρωθυπουργός με την κυβέρνησή του, κι όχι ο κάθε ΒΛΑΚΑΣ δήμαρχος.

Χαίρομαι που επιτέλους θα συμφωνήσεις.

Δημοσ.

΅washcloud λες παπαριες.

Ο δήμαρχος είχε και εχει απολέσει το δικαίωμα να πράξει αυτό που μπορεί να πράξει ο καθε άνθρωπος πανω στον πλανήτη.να βαλει μια σημαία ή οτι σκατα αυτος θελει πανω στο εδαφος της χωρας του.

Λες να βρουν κλπ..τι να βρουν ρε φιλε δηλαδη; Τα δωδεκανησα ηταν Ιταλικα,χανοντας οι Ιταλοι μας τα παραχωρησαν,αυτοι λενε πως επρεπε να ερωτηθούν,μηπως να τους ρωτάμε και καθε φορα που θα πηγαίνουμε τουαλετα;

Η τουρκια απο το 55 και μετα ειναι στην επιθεση,η Ελλαδα απο το 22 και μετα δεν κανει τιποτε ή μηπως εχεις αλλη αποψη να τη συζητήσουμε.

Μιλας για 12ΝΜ,ειναι πρς το συμφέρον η σύμβαση κλπ...Ολος ο πλανήτης την εχει υπογράψει και εχει οριοθετήσει τα ΧΥ του κατ'αυτο τον τροπο,η τουρκια δεν εχει νησια στο αιγαιο τι να κανουμε δηλαδη; Ειναι κλειστή θαλασσα..Στην Μαυρη θάλασσα αληθεια γιατι εχουν επεκτείνει τα ΧΥ σε 12ΝΜ; Βρε την καλη την Τουρκια και την κακη Ελλαδα,που δεν καθεται να κουβεντιάσει αν τα νησια ειναι προέκταση του πυθμένα ή ειναι κολόνες ή επιπλέουν αναλόγως πως βολεύεται η Τουρκια..

Δεν ειναι επεκτατικοί Γυπες; Οχι,να σου υπενθυμίσω,αλεξανδρεττα,κυπρος,βορειο ιρακ,Ελλαδα.

Δεν το πιστεύεις οτι κόπτονται για την Θράκη ε; Τι να σου πω ρε φίλε,εγω οσους θράκες γνωρισα ολοι ενα πραμα μου λεγανε,το προξενείο γαμει και δερνει,εθνικος υμνος δυτικης θρακης,μητερα πατριδα τουρκια κλπ κλπ κλπ...

Η κακομοίρα η ηγεσια της δεν ήξερε τι της γινόταν στα ιμια...Αχ τι κρίμα...Για ψαξε λιγο το.. "επαγγελματικό" υπόβαθρο της Τσιλερ.

Για να δουμε τι λενε τα κεφάλια της Ξάνθης.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=m2sQpLea9EU[/ame]

Δημοσ.

:-D wash βλέπω ότι ξέρεις πότε θα συμφωνήσω και πότε όχι! Αυτή τη φορά έπεσες μέσα.

Το έθεσες πολύ σωστά και ειδικά ότι γράφεις για τον βλάκα δήμαρχο είναι 100% αληθή.

Αλλα ρε φίλε τι θα γίνει τώρα δηλαδή? Υπήρξε μία κρίση και καλώς έλειξε, όλες αυτές οι σημερινές προκλήσεις, οι φρεγάτες στο Σούνιο, η νηοψία σε ελληνικό σκάφος, οι παρενοχλήσεις ελικοπτέρων της Frontex, το casus belli δεν θεωρείς ότι είναι απαράδεκτα? Εγώ είμαι μαζί σου και καλά θα κάνει να λήξει αυτή η κόντρα γιατί όπως έχω πει ο αγώνας των εξοπλισμών είναι θλιβερός. Αλλά πως θα λήξει όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση στο Αιγαίο?

Δεν θέλω να γράψεις τόσα πάλι και να κουράζεσαι :-D αλλά ας αφήσουμε το παρελθόν και ας επικεντρωθούμε στο παρόν που δεν βλέπω το πρόβλημα να οφείλεται στη δική μας πλευρά όσο αμερόληπτα και αν το δούμε αλλά στην απέναντι στρατοκρατία*. Εγώ σου λέω ότι γίνονται προσπάθειες από την ελληνική πλευρά μειώνεται ο χρόνος θητείας συνεχώς, οι παρελάσεις έγιναν καρναβάλι (δες μια τουρκική στρατιωτική παρέλαση και θα πάθεις πλάκα), υποχωρούμε στα πάντα. Ως πότε όμως ρε συ και μέχρι ποιο σημείο;

*πρόσφατα διάβασα ένα κείμενο του Ν.Λυγερού για τον ρόλο και τη δύναμη του στρατού στην Τουρκία. Όποιος λογικός άνθρωπος το διαβάσει θα πει ότι εμείς δεν είμαστε έτσι.

Το κείμενο θα το βρείτε εδώ.

edit: δείτε και το από πάνω βίντεο για να καταλάβετε τι πραγματικά γίνεται στη δυτική Θράκη.

• Super Moderators
Δημοσ.
...και ποιός σου μίλησε ΕΣΕΝΑ, ρε.

σουτ ρε, είναι ο δικηγόρος/εκπρόσωπος του teaser...

• Super Moderators
Δημοσ.

δλδ αν είναι από Αθήνα αλλά μένει εκεί που μένει τόσο καιρό, δεν είναι αρκετό για να έχει μια άποψη ε? :P

Δημοσ.

δεν αναφερόμουν στην άποψη

δέν ενημερώνομαι απο τον washcloud

δικηγόρος του είσαι ; :mrgreen:

δλδ αν είναι από Αθήνα αλλά μένει εκεί που μένει τόσο καιρό, δεν είναι αρκετό για να έχει μια άποψη ε?

ως "τουρίστας" ή ως "ιθαγενής" ?

εννοείται οτι όλοι έχουμε δικαίωμα σε άποψη

.

• Super Moderators
Δημοσ.
δικηγόρος του είσαι ; :mrgreen:

.

fuck, busted... :o

ως "τουρίστας" ή ως "ιθαγενής" ?

εννοείται οτι όλοι έχουμε δικαίωμα σε άποψη

.

ως κάτι ενδιάμεσο πλέον :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...