thanasisgnr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Γεια σας παιδες … και ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω γιατί το PC μου είναι αρκετά παλιό αρχικά να σας πω ότι το pc είναι Pentium 3 866 αλλά το θέμα είναι ότι έχει 2 επεξεργαστές επάνω του :/ δεν χρειάζομαι κάποιον βαρβάτο υπολογιστή αλλά θέλω να το ανεβάσω όσο πιο πολύ μπορώ … λέω να πάρω 2 cpu penium 4 από ebay αλλά δεν ξερώ αν θα κάνουν, είχα έναν Celeron επεξεργαστή, το έβαζα στο pc αλλά δεν άνοιγε τι πρέπει να κοιτάξω ? ευχαριστώ πολυ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δεν θα ταιριαξει κανενας επεξεργαστης των τελευταιων... 9 ετων στα σιγουρα. Ειναι άλλο socket. Χωρια που ενας τωρινος διπυρηνος των 40€ ειναι ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ πανω σε αποδοση. Επισης, πρεπει να βρεις οχι μονο επεξεργαστη που να υποστηριζεται, αλλα ΔΥΟ ιδιους... Πραγμα πολυ απιθανο καθως οι socket370 επεξεργαστες (τετοιο ηταν ο PIII 866) εχουν καταργηθει απο το 2001. Υποψην, με 300-350 ευρω φτιαχνεις ενα PC, το οποιο δεν συγκρινεται ΚΑΝ με αυτο που εχεις.
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 φίλε δεν υπάρχουν πλέον τόσο παλιά κομάτια, άντε με το Ζόρι να βρείς Ρ4 σοκετ 478. Εσένα τι σόκετ είναι? Πιο παλιό μάλον δύσκολα θα βρείς ανταλακτικά κομάτια
thanasisgnr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 μπορειτε να μου πειτε τι ειναι socket ? και πως θα καταλαβω οτι αυτο το CPU που θα αγορασω θα ειναι συμβατο με το δικη μου motherboard ? στο ebay εχει πολυ πραμα ... απο μια προχειρη ματια
panchociv Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Γνώμη μου (όπως και πολλών άλλων εδώ μέσα φαντάζομαι . . .), είναι να παραιτηθείς της προσπάθειας αναβάθμισης του υπολογιστή σου και να αγοράσεις έναν καινούργιο με ~ 300-350 € , που ξεπερνά κατά ΚΟΣΜΟΥΣ το υπάρχον σύστημά σου. Αν πάλι δε θές να διαθέσεις τέτοιο ποσό, ψάξε να βρείς ένα μεταχειρισμένο συστηματάκι από κάποιον συμφορουμίστα σε πολύ χαμηλή τιμή Δε νομίζω πως ο σπαταλημένος χρόνος στο ebay και ο χρόνος αναμονής, η πιθανότητα ασυμβατότητας των κομματιών που θα αγοράσεις και εν τέλει οι προσδοκώμενενς επιδόσεις, να αξίζουν τον κόπο . . .
haHa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Οταν με 140€ φτιαχνεις ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, με εγγυηση, γρηγορο, μη-ενεργοβορο, αθορυβο συστημα( 1gb ram ,dual core cpu, motherboard με καρτα ηχου και καρτα γραφικων με hdmi και gpu acceleration σε mkv και flash), τοτε καταλαβαινεις οτι κατι παρομοιο σε μεταχειρισμενο στο ebay (αντι για ολοκαινουριο απο εδω) θα σου ερθει γυρω στα 100€.. Και θα ειναι και 4 φορες πιο γρηγορο απο το μουσειακο pc που προσπαθεις να φτιαξεις, χωρις βεβαια να εχει τα προβληματα του αρχαιου hardware, την υψηλη καταναλωση, τον θορυβο και τα αμφιβολλα αποτελεσματα.. Αυτα τα κομματια τα βαζεις στο υπαρχον κουτι σου , με τον σκληρο σου κλπ.. Αν και θα ειναι καλυτερο να διαθεσεις αλλα 100-120€ για να παρεις καινουριο κουτι-τροφοδοτικο, σκληρο και dvd-r. Μπορεις επισης να χτυπησεις καποιο απο αυτα τα ετοιμα διπυρηνα συστηματα με 260€ που στην τιμη μεσα συμπεριλαμβανουν και λειτουργικο. http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Sphere-E1150.htm http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912006
thanasisgnr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 ok παιδιαα ... τ εμπεδωσα ... νεο PC ... το εχω καιρο στο μυαλο μ...
mec123 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Επειδή φαίνετε οτι δέν γνωρίζεις πολλά απο PC... Μια είναι η λύση αγόρασε καινούριο. τσαμπα λεφτά θα δώσεις αν κάνεις αναβάθμιση σε αυτό το PC(αν γινετε αναβάθμιση κιόλας.)Αλλά και πάλι σου ξαναλέω δεν αξίζει να συνεχίσεις με αυτό το PC!
Dropsreef Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 ανοιξε ενα καινουριο θεμα στις αναβαθμισεις ανεφερε budget που διαθετεις την χρηση που τον θελεις και θα ακουσεις αρκετες αποψεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.