ixthy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Σας λέω κομπλεξικούς γιατί δεν ασχολείστε με τη Nokia ή με την Kodac και δεν ξέρω ποιες άλλες εταιρείες που κάνουν μηνύσεις, ή γενικότερα με την έννοια της πατέντας! Δηλαδή η Kodac για ποια φοβερή πατέντα μηνύει την Apple ή τις υπόλοιπες εταιρείες; Τώρα για τη Xerox την Packard Bell, την commodore κτλ, τα έχω γράψει εδώ μέσα άπειρες φορές και από τους πρώτους! Εγώ δεν είπα ότι η Apple ανακάλυψε την έννοια του gui (είπα πείτε ευχαριστώ σε εταιρείες σαν την Apple και όχι μόνο στην Apple). Μόνο που η Apple είναι από τις εταιρείες που έφερε την πληροφορική πολλά βήματα μπροστά, ιδιαίτερα επειδή συνέλαβε την έννοια pc, σε μια εποχή που ήταν αδιανόητο για τον κοινό ανθρώπινο νου, να συλλάβει ότι αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως προσωπικό υπολογιστή ήταν εφικτό, τόσο εμπορικά όσο και τεχνολογικά. Αν αυτό σας φαίνεται λίγο.... Όσον αφορά για τις πατέντες το πρόβλημα δεν είναι η Apple αλλά οι νόμοι. Δλδ η Apple τσάμπα κατοχύρωσε κάποιες πατέντες; Δεν πλήρωσε; Απ' τη στιγμή που κάποιοι κύριοι κατοχύρωσαν να κουνάς το δαχτυλάκι σου ως πατέντα και η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που το συνέλαβε ως ιδέα, το υλοποίησε και το κατοχύρωσε με το ανάλογο κόστος, γιατί να μην απαιτήσει αυτά που δικαιούται από το νόμο; Γι' αυτό δεν τα κατοχύρωσε; Αλλιώς ποιο το νόημα μιας τέτοιας κίνησης; Αν θέλετε να πούμε ότι είμαστε εναντίον των πατεντών γενικά να το δεχτώ! Αλλά να βρίζετε μια εταιρεία που το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει αυτά που της ανήκουν με βάση το νόμο, εεε είναι απλώς παράλογο. Είναι εταιρεία και κοιτά το συμφέρον της με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο! Δε σας έκλεψε! Σε αντίθεση με την HTC που το δούλεμα που μας έριξε επί εποχής kaiser ήταν απίστευτο και πραγματικά χαίρομαι να πληρώσει κάνα πρόστιμο αυτή η εταιρεία, που το μόνο που ήξερε πριν μερικά χρόνια ήταν πώς να κοροϊδεύει τους καταναλωτές της με τα qualcomm που δήθεν έφεραν και gpu και ήταν super μηχανάκια και τελικά αποδείχθηκε ότι σκάσαμε 800 euro αντί 450 που έκανε τότε το iphone, για να πάρουμε μια συσκευή που δεν μπορούσε να κάνει ούτε τα μισά από όσα έλεγαν οι διαφημιστές της και στο τέλος το iphone αποδείχθηκε πολύ καλύτερο με τα μισά λεφτά. Αντιθέτως για ό,τι συσκευή Apple έχω πάρει, ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι με κορόιδεψαν! Πάντα έβλεπα αυτό που περίμενα και για αυτό πάντα θα εμπιστεύομαι την Apple. Και τέλος όντως έχω σιχαθεί τους πάντες να αντιγράφουν την Apple και μετά να βγαίνουν και κάποιοι "έξυπνοι" και να την βρίζουν και από πάνω! Αφού λοιπόν φωστήρες μου όλοι η πατεντούλα με το δαχτυλάκι είναι για γέλια, γιατί έπρεπε να περιμένουμε 10 χρόνια να βγει το iphone για να τη δούμε; Εεεε; Δε σας άρεσε η γραφιδούλα τόσα χρόνια; Και γιατί αφού ήταν τόσο απλό δεν το έκανε πράξη κάνας άλλος ρε παιδί μου τόσα χρόνια; Εεεεεε;;;;; Δεν υπήρχε η τεχνολογία; Και η Apple πώς τη βρήκε; Έπρεπε η Apple πάλι να κάνει πράξη τα gestures για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι; Γιατί να μην αντέγραφε και η Apple και να έβγαζε το iphone με γραφίδα να μη γεμίζει και η οθόνη με δαχτυλιές; Δεν θα ήταν αυτό εύκολο; Γιατί να πρωτοτυπεί και να ρισκάρει; Ή μήπως δεν ήταν ρίσκο αυτό σε μια παγιωμένη αγορά smartphones? Γιατί μόνο η Apple τα τελευταία χρόνια να κάνει πάντα το διαφορετικό, να δημιουργεί από μόνη της ολόκληρες κατηγορίες προϊόντων και νέες αγορές και μετά να τρέχουν όλοι να φάνε κομμάτι από την πίτα που η apple έφτιαξε και εκ του ασφαλούς; Δεν το βλέπετε ότι στις μέρες μας όλοι οι υπόλοιποι απλά μιμούνται την Apple; Μερικές φορές απορώ... οι άλλοι έχουν κάποιο τμήμα για development και innovation? Ή απλώς περιμένουν να δουν ποια καινούργια ιδέα θα βγάλει η Apple για να μιμιθούν, οπότε έτσι τους έρχεται και πιο τσάμπα; Που να πληρώνεις τώρα και προσωπικό μόνο και μόνο για να κατεβάζει ιδέες!!!! Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2010 από ixthy
skevo_kos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Νομιζω οτι εχει καταντησει...σαχλαμαρα το θεμα με τις πατεντες στο Αμερικα!
firewalker Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 αχαχχχαχα Πραγματικά κορυφαία αυτή η Apple ....μου θυμίζει την Microsoft ώρες ώρες.... Ακριβώς σαν την Ms είναι. Και οι δύο αυξημένα έσοδα θέλουν και καλά κάνουν.
ravend Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Ακριβώς σαν την Ms είναι. Και οι δύο αυξημένα έσοδα θέλουν και καλά κάνουν. Αυτό και μόνον αυτό..όλα τα άλλα είναι για να περνάμε την ώρα μας και να τρωγόμαστε μεταξύ μας..
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Εγώ πάντως ...βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά που σε ένα θέμα υπάρχει η λέξη apple! Έχει κολλήσει η βελόνα σε μερικούς και καταντά βαρετό! Γράφω αυτό το ποστ από το nexus one αλλά παραδεχομαι πως αν δεν υπήρχε η apple και το iphone, δεν θα είχα μια τέτοια συσκευή στα χέρια μου (το nexus και το android γενικότερα).
Nomedor Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Κι εγώ έχω βαρεθεί να εξηγώ ότι η πρωτότυπη εφαρμογή μιας ιδέας δεν είναι πατέντα αλλά τι να κάνουμε; Ευτυχώς που η Ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει την ίδια άποψη με μένα άρα στην Ευρώπη εγώ έχω δίκιο ΥΓ: Το ξαναλέω για να μην παρεξηγούμαι, δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι η apple έχει πρωτότυπες ιδέες και design. Και δεν νομίζω να διαφωνούν και πολλοί σε αυτό.
inray Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Να υπενθυμίσω μόνο ότι: Οι πατέντες λογισμικού υπάρχουν μόνο στην Αμερική, η Ευρώπη δεν έχει αυτό το τόσο χαζό σύστημα Λογικό δεν είναι όταν εκτός κάποιων εξαιρέσεων η Ευρώπη πάνε χρόνια που πρακτικά δεν δημιουργεί πρωτοτυπώντας; Αν και εδώ που τα λέμε η έλλειψη πατεντών στην Ευρώπη δεν εμπόδισε Ευρωπαϊκές εταιρείες να επικαλεστούν τις "κακές" Αμερικανικές πατέντες όταν τους συνέφερε (βλέπε Nokia)... Ούτε σε εμένα μου αρέσουν ιδιαίτερα οι πατέντες (και ακόμα περισσότερο η Apple), αλλά από την άλλη και η πλήρης απουσία τους δεν έχει άλλο αποτέλεσμα παρά φτηνές αντιγραφές σε βάρος κάθε πρωτότυπης δημιουργίας.
Tigran Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 αλλά από την άλλη και η πλήρης απουσία τους δεν έχει άλλο αποτέλεσμα παρά φτηνές αντιγραφές σε βάρος κάθε πρωτότυπης δημιουργίας. Επιτέλους και κάποιος που το είπε ξεκάθαρα. Δεν ξέρω πόσο κακό είναι που υπάρχουν οι πατέντες κτλ, αλλά κι αυτό το πράγμα με τις ουσιαστικά ίδιες συσκευές να βγαίνουν με 8 διαφορετικά λογότυπα, έχει καταντήσει αηδία. Και στην τελική ρε παίδες, το iPhone ήρθε και έφερε κάποιες καινοτομίες σε έναν χώρο που επί χρόνια είχε μείνει στάσιμος. Δηλαδή δε μας πειράζει που η HTC δεν έχει να δείξει τίποτα καινοτόμο τόσα χρόνια εταιρεία, αλλά μας πειράζει η Apple που πατεντάρισε κάποιες δυνατότητες; Γιατί αντί να κράζουμε την Apple, δεν ζητάμε από την HTC να στρώσει τον κώλο της κάτω και να φτιάξει κάτι πρωτοποριακό; Προτιμώ 2-3 εταιρείες που θα καινοτομούν, παρά 8 που θα είναι συνενοημένες μεταξύ τους και θα βγάζουν το ίδιο πράγμα ακριβώς. Ας πληρώσει ένα πρόστιμο τώρα η HTC και θα δούμε μετά αν θα κάτσει κάτω να φτιάξει κάτι νέο δικότης. Μερικοί κράζετε για πατέντες όπως αυτή του "Slide to Unlock" κτλ(που δεν ξέρω καν αν ισχύουν). Αφού είναι κάτι τόσο απλό και "χαζό" για να πατενταριστεί, γιατί προσπαθούν όλοι να το αντιγράψουν; Ας βρουν κάτι άλλο, εξίσου χρηστικό. Κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Σας ενοχλούν οι πατέντες γιατί και καλά περιορίζουν την ελευθερία επιλογών σας, αλλά τι να την κάνω την ελευθερία, την στιγμή που όλες οι επιλογές είναι ίδιες; Μου θυμίζει το κομματικό σύστημα της Ελλάδας, που όλοι είναι διαφορετικοί, αλλά εν τέλει όλοι ίδιοι και εμείς υποτίθεται έχουμε ελευθερία επιλογής και εκλογικό δικαίωμα.
Nomedor Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Νέες ειδήσεις για το θέμα: Ο σύρτης που όλοι ξέρουμε στις πόρτες μας κάνει μήνυση στην apple για δικαιώματα σε πατέντες. Ναι κυρίες και κύριοι ο σύρτης ήταν ο πρωτοπόρος, τον έσερνες και ξεκλείδωνε η πόρτα. Η apple ήρθε και αντέγραψε εκ των υστέρων αυτή την τεχνολογία. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ξυπνάτε, δεν είμαι εγώ αυτός που σας λέει πρόβατα, καταλάβετε το. Τιγκαν έχεις δίκιο ότι δεν υπήρχε η πρωτοτυπία στον χώρο των κινητών πριν από το κύμα που σήκωσε η apple, αλλά αυτό που γίνεται τώρα εμποδίζει την εφαρμογή και νέων ιδεών όταν σου λέει πχ ότι το να μετακινείς ένα αντικείμενο για να ξεκλειδώσεις το τηλέφωνο με χειρονομίες πάνω σε μια οθόνη αφής ανήκει στην apple. Αλλά τώρα ειδικά εσύ χάνεις το δάσος που δεν μπορείς να καταλάβεις τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη σου με τις πατέντες. >έχω βαρεθεί να εξηγώ ότι η πρωτότυπη εφαρμογή μιας ιδέας δεν είναι πατέντα Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2010 από Nomedor
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Νέες ειδήσεις για το θέμα: Ο σύρτης που όλοι ξέρουμε στις πόρτες μας κάνει μήνυση στην apple για δικαιώματα σε πατέντες. Ναι κυρίες και κύριοι ο σύρτης ήταν ο πρωτοπόρος, τον έσερνες και ξεκλείδωνε η πόρτα. Η apple ήρθε και αντέγραψε εκ των υστέρων αυτή την τεχνολογία. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ξυπνάτε, δεν είμαι εγώ αυτός που σας λέει πρόβατα, καταλάβετε το. >έχω βαρεθεί να εξηγώ ότι η πρωτότυπη εφαρμογή μιας ιδέας δεν είναι πατέντα Thats the game! Και η HTC αν το έκανε πρώτη, θα έκανε μήνυση στους υπόλοιπους! Όταν έτσι λειτουργεί το σύστημα, αυτοί είναι οι κανόνες και όποιος αντέξει!
Tigran Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Άποψη σου φίλε μου, όπως και επιλογή σου το να γράφεις με Bold γιατί δεν βρίσκεις άλλο τρόπο να επιβάλλεις την άποψη σου. btw και πατενταρισμένος να ήταν ο σύρτης, τώρα θα είχε λήξει η ημερομηνία και θα τον χρησιμοποιούσαν όλοι ελεύθερα.
nikos_gr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Εγώ πάντως ...βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά που σε ένα θέμα υπάρχει η λέξη apple! Έχει κολλήσει η βελόνα σε μερικούς και καταντά βαρετό! Γράφω αυτό το ποστ από το nexus one αλλά παραδεχομαι πως αν δεν υπήρχε η apple και το iphone, δεν θα είχα μια τέτοια συσκευή στα χέρια μου (το nexus και το android γενικότερα). Με την ίδια λογική χρωστάει η apple την ύπαρξή της στο Πυθαγόρα,τον Gutenberg και στον Einstein (γιου γκετ δε ποϊντ) αλλά δεν βλέπω να τους πληρώνει royalties για τις πρωτοποριακές ιδέες τους. Η γνώση δεν πατεντάρεται,τόσο απλά!Μόνο εμπόδιο είναι για την ανάπτυξη και για την πρόοδο και τίποτα άλλο.Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιό λόγο να υποστηρίζει κανείς τις πατέντες λογισμικού,εκτός και αν είναι ο No2 στην Apple ή στην M$
Nomedor Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Thats the game! Και η HTC αν το έκανε πρώτη, θα έκανε μήνυση στους υπόλοιπους! Όταν έτσι λειτουργεί το σύστημα, αυτοί είναι οι κανόνες και όποιος αντέξει! Ρε συ bill αυτό λέω κι εγώ, δεν κατηγορώ αποκλειστικά την apple αλλά όλο το σύστημα. Παίζονται βρόμικα παιχνίδια με αυτό το σύστημα. Απλά η apple είναι το επίκεντρο γιατί πάει να κάνει μονοπώλιο. πχ φαντάσου, άμα είχε να διαλέξεις σε υπολογιστή με ποντίκι και έναν με μόνο πληκτρολόγιο, τι θα διάλεγες; Το παράδειγμα δεν έχει άμεση σχέση αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα που θέλω να καταλήξω.
kraft Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 τι μας νοιαζει εμας;;; εμεις δεν κερδιζουμε!!! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Nomedor Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Λάθος! Εμείς χάνουμε. Κοιτάξτε εδώ τι λέει η apple ότι της ανήκει και δεν μπορεί κανένας άλλος να το χρησιμοποιήσει, είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. http://www.businessinsider.com/the-20-patents-apple-hopes-will-crush-its-smartphone-competition-2010-3#unlocking-a-device-by-performing-gestures-on-an-unlock-image-1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα