_69_ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Χαιρετω απαντες και σας παρακαλω heelpppp me Θελω να φτιαξω ενα pc για gaming (απο πασιεντζα μεχρι το πιο "βαρυ" που υπαρχει) και 8ελω τη βοη8εια σας για αυτο μιας και δε σκαμπαζω μια σε αυτα ... Θελω ενα mobo μνημες και CPU...Oλα αυτα το πολυυυυυυυυυυυυυυυυυ 550ευρωπουλα Επισης 8α πρεπει να αναφερω πως εχω windows xp και δε με ψηνει να το αλλαξω ακομα...Οποτε μοιραια παμε μεχρι 4 γιγα αναγαστικα σε ram (σωστα?!?) Αξιζει να αλλαξω τωρα η σε 2 μηνες 8α ερθουν νεα προιοντα και 8α κλαιω τα λεφτα μ... Δε σκοπευω να κανω overclocking. Το pc θα πρεπει να αντεχει για 2 - 3 χρονια απροβληματιστα οσο γινεται...Και εννοειται πως εχω στα σχεδια μου να αλαξω και τα xp... Εχω διαβασει πολλα Posts αλλα δε καταλαβαινω και πολλα πχ να παω σε Socket LGA1156 η σε Socket LGA1366 η σε AMD... Ειναι τοσοι πολλοι , τοσα διαφορετικα τα σκασμενα ...Δε ξερω γιατι αλλα προτιμω intel ... Yπενθυμιζω πως 2 χρονια πρεπει να αντεξει το pc Και τελος εναν σκληρο , γρηγορο και σκυλι Ευχαριστω
Dropsreef Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 πες μας λιγο ποια καρτα γραφικων εχεις?γιατι απο οτι ειδα δεν βλεπω να ζητας και ποια οθονη εχεις και αν σκοπευεις να αλλαξεις συντομα επισης απο windows πρεπει να εχεις 64 Bit για να σου αναγνωριζει 4gbram! αν θυμαμαι καλα η 32bit εκδοση διαβαζει μεχρι 3,25gb ram
_69_ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 εχω την nvidia asus 8800gts 512 και ο8ονη 22' samsung 2232bw Tα xp 8α τα αλλαχω αρκετα συντομα λογικα...να φτιαξω το pc και μετα
panchociv Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 εχω την nvidia asus 8800gts 512 και ο8ονη 22' samsung 2232bwTα xp 8α τα αλλαχω αρκετα συντομα λογικα...να φτιαξω το pc και μετα Η συγκεκριμένη κάρτα, είναι αρκετά αξιοπρεπής, αλλά εκτιμώ ότι δεν μπορεί να αποτελέσει υποσύστημα σε ένα gaming pc, ειδικά σε μια οθόνη με 1680x1050 ανάλυση . . . Υπάρχει η πιθανότητα να χωρέσεις και μια κάρτα γραφικών στο budget ?
d3m0n Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Η κάρτα γραφικών πληροφοριακά κρατάει καλά ακόμα και σήμερα ειδικά αν δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε φίλτρα στα παιχνίδια. Γι΄αυτό θα πρότεινα να πάρεις αρχικά ένα σετάκι cpu+board+ram+psu+hdd και να μαζέψεις για μια καλή κάρτα μια και καλή.
Dropsreef Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 δεν ξερω ποιο τροφοδοτικο εχεις οποτε σου εβαλα ενα ποιοτικοτατο που θα σε υπερκαλυψει!οταν βρεις επιπλεον χρηματα παρε μια καρτα γραφικων 5850 που σε υπερ υπερ καλυπτει για gaming!και εφοσον ειναι για gaming δεν χρειαζεται να πας σε intel i5
d3m0n Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 και εφοσον ειναι για gaming δεν χρειαζεται να πας σε intel i5 Γιατί ο i5 δεν παίζει games ;
_69_ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 THERMALTAKE W0104 TOUGHPOWER 650W http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700297&u=THERMALTAKE-VC3000BWS-ARMOR-JUNIOR-BLACK+WINDOW o πυργος Γτ να παω σε amd και οχι σε intel i7 η i5?βλεπω και ταινιες και προγραμματα οχι και τπτ τρομερο καρτα γραφικων οχι ακομα...σιγα σιγα
Dropsreef Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Γιατί ο i5 δεν παίζει games ; :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D παιζει ρε αλλα μεταξυ intel i5 και amd 955 οι διαφορες σε gaming απλα ειναι ελαχιστες σχεδον μηδαμινες!οποτε ποιος ο λογος να παει σε i5(που ειναι ακριβοτερος περιπου 30-40€) και ταυτοχρονα αντιστοιχη μητρικη(με sata 3,usb3.0,e-sata ακριβοτερη κατα 60€ περιπου) οποτε μιλαμε για ενα επιπλεον κοστος των 100€ περιπου σε κατι το οποιο δεν εχει διαφορα στην αποδοση ειδικα σε gaming ---------- Προσθήκη στις 19:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:48 ---------- Γτ να παω σε amd και οχι σε intel i7 η i5?βλεπω και ταινιες και προγραμματα οχι και τπτ τρομερο Για αυτον ακριβως τον λογο που λες.Επειδη δεν κανες κατι τρομερο και ουσιαστικα η πιο βαρια εφαρμογη σου ειναι το gaming οπου μεταξυ ενος amd 955 και ενος intel i5 οι διαφορες ειναι ελαχιστες Απο τροφοδοτικο εισαι μια χαρα οποτε το enermax στη συνθεση που σου εβαλα βγαλτο! Αρα μιλαμε για κοστος 410€!αν βρεις 230€ δηλαδη συνολικα 640€ χτυπα την 5850 και εισαι αρχοντας
_69_ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D παιζει ρε αλλα μεταξυ intel i5 και amd 955 οι διαφορες σε gaming απλα ειναι ελαχιστες σχεδον μηδαμινες!οποτε ποιος ο λογος να παει σε i5(που ειναι ακριβοτερος περιπου 30-40€) και ταυτοχρονα αντιστοιχη μητρικη(με sata 3,usb3.0,e-sata ακριβοτερη κατα 60€ περιπου) οποτε μιλαμε για ενα επιπλεον κοστος των 100€ περιπου σε κατι το οποιο δεν εχει διαφορα στην αποδοση ειδικα σε gaming Λοιπον 1ον γτ να μην παω σε Socket LGA1366? 2ον πιο πανω μου λες για usb3 sata3 e-sata, αυτα που 8α μου χρησιμευσουν?εστω και μελλοντικα...γτ για να εχουν βγει καποιος λογος 8α παιζει 3ον που 8α δω διαφορα απο intel σε amd? τι 8α πρεπει να κανω για να με καλυπτει περισσοτερο ο intel
Dropsreef Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Λοιπον 1ον γτ να μην παω σε Socket LGA1366? 2ον πιο πανω μου λες για usb3 sata3 e-sata, αυτα που 8α μου χρησιμευσουν?εστω και μελλοντικα...γτ για να εχουν βγει καποιος λογος 8α παιζει 3ον που 8α δω διαφορα απο intel σε amd? τι 8α πρεπει να κανω για να με καλυπτει περισσοτερο ο intel Θα σου απαντησω στο δευτερο ερωτημα σου αρχικα!οι sata 3 ουσιαστικα θα αυξησουν την αποδοση ενος ssd δισκου ενος το e-sata σαν πρωτη σκεψη ειναι οτι αγοραζοντας εναν εξωτερικο σκληρο δισκο ο οποιος εχει την υποστηριξη e-sata(περα απο το Usb 2.0) θα εχεις πολυ μα πολυ καλυτερη ταχυτητα αναγνωσης και εγγραφης Παμε τωρα να σου απαντησω στο 1ο και τριτο ερωτημα!Διαφορα μεταξυ ενος intel i5 και ενος amd 955 ισως δεις σε βαριες εφαρμογες οπως επεξεργασια βιντεο,προγραμματα οπως photoshop,pinnacle,matlab,3dstudio max!Ο intel i5 σε ερασιτεχνικο επιπεδο σε καλυπτει!Αν τωρα ασχολεισαι με σχεδιαστικα προγραμματα σε επαγγελματικο επιπεδο τοτε η πιο αποδοτικη λυση ειναι ενας intel i7(socket 1366 οπως λες και εσυ σε συνδυασμο με αφθονη μνημη ram) Απο τη στιγμη λοιπον που μου αναφερεις οτι η πιο βαρια σου εφαρμογη ειναι το gaming δεν βρισκω λογο να δωσεις επιπλεον 100€ και να πας σε intel χωρις να εχει αισθητες διαφορες σε σχεση με εναν amd 955(επαναλαμβανω βαση της χρησης που κανεις)
_69_ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 ευχαριστω πολυ ....Βεβαιος 8α 8ελα και μια 2η γνωμη απλα για επιβεβαιωση...απο eshop λογικα 8α παρω ο,τι χρειαστω...8α μου προτεινες καμμια καλυτερη mobo η μνημες? και αν καταληξω σε amd (που το βρισκω πιο σιγουρο αν ισχυουν αυτα που μου λες) 8α παρω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559976&u=AMD-PHENOM-II-X4-965-3.4GHZ-QUAD-CORE-BLACK-BOX-EDITION
Luffy-san Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 ευχαριστω πολυ ....Βεβαιος 8α 8ελα και μια 2η γνωμη απλα για επιβεβαιωση...απο eshop λογικα 8α παρω ο,τι χρειαστω...8α μου προτεινες καμμια καλυτερη mobo η μνημες? και αν καταληξω σε amd (που το βρισκω πιο σιγουρο αν ισχυουν αυτα που μου λες) 8α παρω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559976&u=AMD-PHENOM-II-X4-965-3.4GHZ-QUAD-CORE-BLACK-BOX-EDITION Mην παρεις αυτον τον επξεργαστη...ειναι τζαμπα τα παραπανω λεφτα απο τον 955....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.