Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε σε ισχύ σκέλος των νέων κανονισμών περιαγωγής για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε χώρες της Ε.Ε. Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, οι πάροχοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να ενεργοποιήσουν μηχανισμούς διακοπής της περιαγωγής, σχεδιασμένους να προστατεύουν τους συνδρομητές από δυσάρεστες εκπλήξεις στους λογαριασμούς τους, όταν έχουν κάνει χρήση υπηρεσιών διακίνησης δεδομένων στη διάρκεια των ταξιδιών τους σε χώρες της Ευρώπης.

«Η προστασία απέναντι σε απρόσμενα μεγάλες χρεώσεις εξαιτίας της υπηρεσίας περιαγωγής αποτελεί ένα χρήσιμο βήμα στην προσπάθεια να αποκτήσουν οι καταναλωτές το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας ώστε να κάνουν χρήση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να περιηγούνται στο διαδίκτυο ενώσω ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη», δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος, Neelie Kroes. «Αυτό το αίσθημα ασφάλειας είναι απαραίτητο προκειμένου άτομα και επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο».

Οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν στους συνδρομητές τους όριο διακοπής περιαγωγής της τάξης των €50, το οποίο θα λειτουργεί ως προεπιλογή από 1η Ιουλίου, ενώ οι συνδρομητές θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν οποιοδήποτε άλλο ποσό. Τα δίκτυα θα στέλνουν προειδοποιητικό μήνυμα όταν ο λογαριασμός προσεγγίζει το 80% του επιλεγμένου ορίου.

Τα όρια διακοπής πρόσβασης αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου κανονισμών, με στόχο τη μείωση πολλών από τις υπερβολικές χρεώσεις που βαρύνουν τους ταξιδιώτες. Η Επιτροπή έχει παρουσιάσει διάφορα ακραία παραδείγματα κολοσσιαίων χρεώσεων περιαγωγής, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης ενός Γερμανού πολίτη ο οποίος φέρεται να χρεώθηκε με €46.000, έχοντας κατεβάσει μέσω περιαγωγής ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα ενώσω βρισκόταν στη Γαλλία. Φοιτητής φέρεται να έλαβε λογαριασμό της τάξης των €9.000 στη διάρκεια ενός μήνα κατά τον οποίο βρέθηκε στο εξωτερικό για τις σπουδές του.

Παράλληλα με τους περιορισμούς στη λήψη δεδομένων, οι πάροχοι οφείλουν να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες όσον αφορά τις φωνητικές κλήσεις. Κατά το προηγούμενο έτος η Ε.Ε. μείωσε τα ανώτατα όρια χρέωσης για τις εξερχόμενες κλήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός των ορίων της χώρας του εκάστοτε συνδρομητή, καθώς και για τις εισερχόμενες κλήσεις. Η λήψη γραπτών μηνυμάτων είναι δωρεάν, ενώ η αποστολή μηνύματος συνοδεύεται πλέον από μέγιστη χρέωση της τάξης των 11 λεπτών του ευρώ.

Link.png Site: electronista.com

Δημοσ.
Η Επιτροπή έχει παρουσιάσει διάφορα ακραία παραδείγματα κολοσσιαίων χρεώσεων περιαγωγής, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης ενός Γερμανού πολίτη ο οποίος φέρεται να χρεώθηκε με €46.000, έχοντας κατεβάσει μέσω περιαγωγής ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα ενώσω βρισκόταν στη Γαλλία. Φοιτητής φέρεται να έλαβε λογαριασμό της τάξης των €9.000 στη διάρκεια ενός μήνα κατά τον οποίο βρέθηκε στο εξωτερικό για τις σπουδές του.

Καλύτερα να μην σκεφτώ τι τύχη θα είχαν πολίτες στη χώρα μας σε ανάλογες περιπτώσεις...

Δημοσ.

Αυτό είναι πολύ καλό μέτρο. Όποιος δεν είναι σίγουρος για τις roaming χρεώσεις του, μπορεί πλέον να λέει στον operator να βάζει ένα ποσό ως "κόφτη". :-)

Δημοσ.

Καιρός ήτανε διότι εγώ έχω υπάρξει θύμα ανάλογων περιπτώσεων και μάλιστα 2 φορές.

Συγκεκριμένα πέρσι είχα αγοράσει το htc diamond ήταν το πρώτο μου smartphone το οποίο είχε by default επιλογή να μπαίνει στο internet της wind και να κάνει updates για τον καιρό.Το αποτέλεσμα είναι ότι εγώ δεν το χα πάρει χαμπάρι και οι τιμές ήταν ότι να ναι.Λογαριασμός μου ρθε 120€ παραπάνω και όσο και να τσακώθκα μου το χρεώσανε κανονικά.

Σαν μην έφτανε αυτό φέτος που πήρα το nokia n900 και θυμήθηκα το περσινό γεγονός 3 μέρες μετά.Το αποτέλεσμα ήταν ότι αυτές τις 3 μέρες με χρεώσανε 80€ και πάλι τα πλήρωσα κανονικά.Και τα 2 κινητά είχαν την επιλογή ενεργοποιημένη από τις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...