Bomber_man Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 βασικα μπορει καποιος που εχει το λαπτοπ να μας πει αν εχει κανει φορματ και κατα ποσον γινετε να μην φορτοσουμε ολες αυτες τις εφαρμογες που εχει πανω του απο μαμα χωρις να χασουμε καποια λειτουργια? http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3219495&postcount=40 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) panos2000gr υπάρχει κάτι στα Sony που να μη θεωρείς θετικό; Υπάρχουν και μάλιστα πολλα! Δεν μου αρέσουν τα ηχεία τους, δεν μου αρέσει το γεγονός ότι αντικατέστησαν τα φοβερά σασί από κράμματα μαγνησίου με πλαστικά, δεν μου αρέσει ότι μπουκώνουν το μηχάνημα με δεκάδες trial προγράμματα και τέλος δεν μου αρέσει ότι οι οθόνες των φτηνών μοντέλων της δεν έχουν καμιά σχέση με τι παλιές κορυφαίες xblack dual lamp. Ακόμη και έτσι όμως τα θεωρώ πολύ καλύτερα από τον ανταγωνισμό τους. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής θα προτιμούσα να έχω ένα Τhinkpad T series ή ένα Μacbook pro unibody, αλλά λόγω οικονομικής κρίσης αναγκάζομαι να βολευτώ με αυτό. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ...ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ?? Οτι δηλαδή η ΑΤΙ 4570 του DELL έχει ίδια απόδοση με την ΑΤΙ 5650 του VAIO, επειδή η δεύτερη είναι υποχρονισμένη Ημαρτον... Είναι σα να λεμε ότι ένα GOLF GT είναι γρηγοροτερο/καλύτερο από μια FERRARI επειδή η FERRARI έχει βάλει κόφτη στα 350χλμ. laptops.Αλλά ότι θα αναγάγουμε και τον υποχρονισμό μιας κάρτας γραφικών σε Sony laptop σε πλεονέκτημα και ότι μπορούμε να εξαγάγουμε και συμπεράσματα για την απόδοση μιας υποχρονισμένης κάρτας γραφικών σε σύγκριση με υποθετικό μη Sony laptop ,όπου δεν υπάρχει υποχρονισμός ,εγώ το θεωρώ αν μη τι άλλο γελοίο. Δεν τίθεται θέμα πλεονεκτήματος ή μεινονεκτήματος, αλλά έχει να κάνει με το στήσιμο/προσαναταλισμό που θέλει να δώσει η κάθε εταιρεία στα μηχανήματα της. Ούτε αγοράζει κάρτες 2ης επιλογής, ούτε φοβάται μην καει το μηχάνημα της όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί. Υπάρχουν άλλοι λόγοι που τους έχουμε ξανασυζητήσει και αν θελεις τους ξανασυζητάμε. Για να είμαστε επίσης και ρεαλιστές η διαφορά στην απόδοση μια κάρτας είναι σχετικά μικρή είτε υποχρονισμένη, είτε υπερχρονισμένη (δεν μιλάμε για heavy o/c). Στο φινάλε αν θέλεις ανεβάζεις/κατεβάζεις τον χρονισμό της κάρτα σου όσο επιθυμείς με ένα απλό προγραμματάκι software. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα φαντάζεσαι. Και για να επιστρέψω σε αυτό που χαρακτηρίζεις γελοίο. ΝΑΙ μια κάρτα χρονισμένη στα 500mhz (σε ένα TOSHIBA για παράδειγμα) μπορεί να αποδίδει καλύτερα από την ίδια κάρτα χρονισμένη στα 550mhz και τοποθετημενη σε ένα DELL (οι εταιρειες που χρησιμοποιώ είναι τυχαίες). H απόδοση μιας κάρτας είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων. Θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα για να δεις ότι σε πολλά πράγματα που φαίνονται ίδια, κρύβονται και "παγίδες"...πολλά HP DV5 φορούσαν την NVIDIA 9600GT....την ίδια ακριβώς κάρτα φορούσε και το ACER 5930G. H διαφορά απόδοσης της κάρτας γραφικών των 2 μηχανημάτων ξεπερνούσε το 30% γιατί πολύ απλά λίγοι γνώριζαν ότι τα HP φορούσαν Nvidia με GDDR2 μνημες, ενώ τα ACER με GDDR3. Πόσοι όμως συγκρίνωντας τα 2 μηχανήματα θα έλεγαν ότι έχουν ίδια κάρτα γραφικών? Σε πληροφορώ από τους 100...οι 95! Ό καθένας έχει την άποψη του βέβαια, αλλα με ενοχλεί κάπως όταν βασίζεται σε αυθαίρετα συμπεράσματα και δεν εχει στοιχειώδη τεκμηρίωση. Μην πέρνεις προσωπικά τα όσα γράφω...κουβέντα κάνουμε...απλά έχω διαβάσει κάποια απίθανα πράγματα σε αυτό το thread. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2010 από panos2000gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cygne Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 bebis4 εδώ εγώ βρήκα τα περισσότερα: http://en.community.dell.com/forums/p/19322774/19666992.aspx http://en.community.dell.com/forums/t/19326995.aspx Είναι το forum όπου οι κάτοχοι των dell 1558 εκφράζουν τα παράπονά τους.Αν πληκτρολογήσεις και στο google dell 1558 ή dell 1558 problems, θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgis21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Εμένα μου τη σπάει που έχει ολα τα usb απο τη δεξια πλευρα δε βολευη και τοσο πολη.και τα ηχεια του ειναι μετρια.τωρα ολα τα αλλα κομπλε ειναι αλλα να λετε οτι η καρτα γραφικων του ειναι ειναι κομενη και δεν αποδιδη....ελατε να δειτε πως παιζει το mass efect 2......!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoldenEye Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν και μάλιστα πολλα! Δεν μου αρέσουν τα ηχεία τους, δεν μου αρέσει το γεγονός ότι αντικατέστησαν τα φοβερά σασί από κράμματα μαγνησίου με πλαστικά, δεν μου αρέσει ότι μπουκώνουν το μηχάνημα με δεκάδες trial προγράμματα και τέλος δεν μου αρέσει ότι οι οθόνες των φτηνών μοντέλων της δεν έχουν καμιά σχέση με τι παλιές κορυφαίες xblack dual lamp. Ακόμη και έτσι όμως τα θεωρώ πολύ καλύτερα από τον ανταγωνισμό τους. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής θα προτιμούσα να έχω ένα Τhinkpad T series ή ένα Μacbook pro unibody, αλλά λόγω οικονομικής κρίσης αναγκάζομαι να βολευτώ με αυτό. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ...ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ?? Οτι δηλαδή η ΑΤΙ 4570 του DELL έχει ίδια απόδοση με την ΑΤΙ 5650 του VAIO, επειδή η δεύτερη είναι υποχρονισμένη Ημαρτον... Είναι σα να λεμε ότι ένα GOLF GT είναι γρηγοροτερο/καλύτερο από μια FERRARI επειδή η FERRARI έχει βάλει κόφτη στα 350χλμ. Δεν τίθεται θέμα πλεονεκτήματος ή μεινονεκτήματος, αλλά έχει να κάνει με το στήσιμο/προσαναταλισμό που θέλει να δώσει η κάθε εταιρεία στα μηχανήματα της. Ούτε αγοράζει κάρτες 2ης επιλογής, ούτε φοβάται μην καει το μηχάνημα της όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί. Υπάρχουν άλλοι λόγοι που τους έχουμε ξανασυζητήσει και αν θελεις τους ξανασυζητάμε. Για να είμαστε επίσης και ρεαλιστές η διαφορά στην απόδοση μια κάρτας είναι σχετικά μικρή είτε υποχρονισμένη, είτε υπερχρονισμένη (δεν μιλάμε για heavy o/c). Στο φινάλε αν θέλεις ανεβάζεις/κατεβάζεις τον χρονισμό της κάρτα σου όσο επιθυμείς με ένα απλό προγραμματάκι software. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα φαντάζεσαι. Και για να επιστρέψω σε αυτό που χαρακτηρίζεις γελοίο. ΝΑΙ μια κάρτα χρονισμένη στα 500mhz (σε ένα TOSHIBA για παράδειγμα) μπορεί να αποδίδει καλύτερα από την ίδια κάρτα χρονισμένη στα 550mhz και τοποθετημενη σε ένα DELL (οι εταιρειες που χρησιμοποιώ είναι τυχαίες). H απόδοση μιας κάρτας είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων. Θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα για να δεις ότι σε πολλά πράγματα που φαίνονται ίδια, κρύβονται και "παγίδες"...πολλά HP DV5 φορούσαν την NVIDIA 9600GT....την ίδια ακριβώς κάρτα φορούσε και το ACER 5930G. H διαφορά απόδοσης της κάρτας γραφικών των 2 μηχανημάτων ξεπερνούσε το 30% γιατί πολύ απλά λίγοι γνώριζαν ότι τα HP φορούσαν Nvidia με GDDR2 μνημες, ενώ τα ACER με GDDR3. Πόσοι όμως συγκρίνωντας τα 2 μηχανήματα θα έλεγαν ότι έχουν ίδια κάρτα γραφικών? Σε πληροφορώ από τους 100...οι 95! Ό καθένας έχει την άποψη του βέβαια, αλλα με ενοχλεί κάπως όταν βασίζεται σε αυθαίρετα συμπεράσματα και δεν εχει στοιχειώδη τεκμηρίωση. Μην πέρνεις προσωπικά τα όσα γράφω...κουβέντα κάνουμε...απλά έχω διαβάσει κάποια απίθανα πράγματα σε αυτό το thread. ακομη και υποχρονισμενη η 5650 εχει διπλασιο σκορ στο 3dmark05 απο την 4570 αλλα εχει μικροτερο σκορ απο την 5165 που εχουν αλλες εταιριες σε αντιστοιχα λαπτοπ. η μεγαλη τραγωδια ειναι οτι οι εταιριες εχουν κυκλοφορησει απειρως δυνατοτερες καρτες γραφικων αλλα λογω χαζων δικαιολογιων περι ασυμβατοτητων με core 2 duo (παρε ι5 παρε ι5...) και θερμοκρασιων και γιατι δεν εχουν ξεστοκαρει ακομα τα παλιοτερα μοντελα βλεπουμε ακομα λαπτοπ με gt 330 και ati 5650 ή και 4570 στα τοπ μοντελα... εχω ξενερωσει με την dell γιατι καιρο τωρα που ψαχνομαι για αξιοπιστο λαπτοπ κανενα νεο μοντελο της που εχει κυκλοφορησει δεν ειναι χωρις προβληματα (οπως και αλλες εταιριες αλλα με την dell περισσοτερο - ανεπαρκη τροφοδοτικα υπερθερμανση σε i5 i7, προβληματα με οθονες και ηχεια και αρκετα αλλα που παντα φαινονται απο τα πρωτα ποστ στα διεθνη φορουμ αλλα ποτε στα review...). Mac δεν παιρνω γιατι ειναι πανακριβα (οχι για την τσεπη μου αλλα για το τι προσφερουν) και εχουν μεινει πολυ πισω απο hardware και νομιζω ειναι για πολυ συγκεκριμενες δουλειες (photo video editing) ή για χρηστη χωρις πολλες γνωσεις λογω της ευκολιας που εχουν (εχω δουλεψει mac αρκετες ωρες για το OSIRIX αλλα απο κει και περα εκτος των ευκολιων που προσφερουν δεν νομιζω οτι εχει να μου προσφερει κατι αλλο). Τα IBM απο τοτε που εγιναν κινεζικα lenovo δεν εχουν καμμια σχεση με την ποιοτητα που ειχαν καποτε. Τελος η Sony στις οθονες εχει 2 μοντελα την φολα vaio που ειναι κλασσικα πολυ μετρια 720p χωρις led backlight θολη χαλια γωνιες θεασης και με χαλια χρωματα και την vaio display plus που ειναι αρκετα καλυτερη, ομως στα 1080p ειναι κουραστικη σε τετοια μεγεθη ακομα και 17 ιντσες. Και φυσικα δεν εχουν διαφορα σε ποιοτητα αυτες οι οθονες σε σχεση με τον ανταγωνισμο οπως ειχαν παλιοτερα. και καπως ετσι βρισκεις vaio στα ιδια λεφτα με acer για παρομοια χαρακτηριστικα. και αργουν πολυ τα νεα mac και τα παλια ειναι αδικαιολογητα ακριβα (13,3 250 γιγα δισκο και nvidia 9400 1500 ευρω ελεος). Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2010 από GoldenEye Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgis21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Και εγω dell ηθελα να παρω αλλα δεν εχουνε καλες καρτες γραφικων...κατι Ι7 με 4570 κατι αλλα με 4330.... και γενικα τα μοντελα στη Ελλαδα δεν εχουν καμια σχεση με το εξωτερικο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
THEMACHINE Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 ακομη και υποχρονισμενη η 5650 εχει διπλασιο σκορ στο 3dmark05 αλλα εχει μικροτερο σκορ απο την 5165 που εχουν αλλες εταιριες σε αντιστοιχα λαπτοπ. η μεγαλη τραγωδια ειναι οτι οι εταιριες εχουν κυκλοφορησει απειρως δυνατοτερες καρτες γραφικων αλλα λογω χαζων δικαιολογιων περι ασυμβατοτητων με core 2 duo και θερμοκρασιων και γιατι δεν εχουν ξεστοκαρει ακομα τα παλιοτερα μοντελα βλεπουμε ακομα λαπτοπ με gt 330 και ati 5650 ή και 4570 στα τοπ μοντελα... η 5165 είναι ίδια με την 4650.......... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoldenEye Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 η 5165 είναι ίδια με την 4650.......... βελτιωμενη 4650 και καλυτερη απο την 5650 του vaio γιατι σε αντιθεση με την 5650 βγαινει μια εκδοση με σταθερο χρονισμο και καλυτερη ψυξη. ---------- Προσθήκη στις 14:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:40 ---------- Και εγω dell ηθελα να παρω αλλα δεν εχουνε καλες καρτες γραφικων...κατι Ι7 με 4570 κατι αλλα με 4330....και γενικα τα μοντελα στη Ελλαδα δεν εχουν καμια σχεση με το εξωτερικο.... δεν με ενοχλουν και τοσο οι καρτες αν το μηχανημα ειναι σκυλι με ενοχλουν τα προβληματα που βγαζουν (τα DELL τελευταια) ειδικα οσο πιο δυνατο ειναι το μηχανημα. και επαναλαμβανω οτι εχω παρατηρησει και τα δυο VAIO Ε (S Z) και οι δυο εχουν θεμα με την φωτεινοτητα, το acer 3810ΤΖ (φοραει πανελ LG καλης ποιοτητας - μακραν καλυτερο απο αυτο του S απο χρωμα αντιθεση γωνιες θεασης ευκρινεια) που εχω στο τερμα το brightnes κανει για λαμπα δωματιου. και τα δυο VAIO στο max brightness ειναι οσο το acer στο 50%. αν καποιος εχει το everest ας δει λιγο τι πανελ φορανε και τα δυο μοντελα S και Z και ας πει λιγο τι μαρκα ειναι, οπως επισης και τα υπολοιπα parts του λαπτοπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HQ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3219495&postcount=40 ευχαριστω ! το ειχα διαβασει αλλα το ξεχασα εντελως . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boymanos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 ακομη και υποχρονισμενη η 5650 εχει διπλασιο σκορ στο 3dmark05 απο την 4570 αλλα εχει μικροτερο σκορ απο την 5165 που εχουν αλλες εταιριες σε αντιστοιχα λαπτοπ. η μεγαλη τραγωδια ειναι οτι οι εταιριες εχουν κυκλοφορησει απειρως δυνατοτερες καρτες γραφικων αλλα λογω χαζων δικαιολογιων περι ασυμβατοτητων με core 2 duo (παρε ι5 παρε ι5...) και θερμοκρασιων και γιατι δεν εχουν ξεστοκαρει ακομα τα παλιοτερα μοντελα βλεπουμε ακομα λαπτοπ με gt 330 και ati 5650 ή και 4570 στα τοπ μοντελα... εχω ξενερωσει με την dell γιατι καιρο τωρα που ψαχνομαι για αξιοπιστο λαπτοπ κανενα νεο μοντελο της που εχει κυκλοφορησει δεν ειναι χωρις προβληματα (οπως και αλλες εταιριες αλλα με την dell περισσοτερο - ανεπαρκη τροφοδοτικα υπερθερμανση σε i5 i7, προβληματα με οθονες και ηχεια και αρκετα αλλα που παντα φαινονται απο τα πρωτα ποστ στα διεθνη φορουμ αλλα ποτε στα review...). Mac δεν παιρνω γιατι ειναι πανακριβα (οχι για την τσεπη μου αλλα για το τι προσφερουν) και εχουν μεινει πολυ πισω απο hardware και νομιζω ειναι για πολυ συγκεκριμενες δουλειες (photo video editing) ή για χρηστη χωρις πολλες γνωσεις λογω της ευκολιας που εχουν (εχω δουλεψει mac αρκετες ωρες για το OSIRIX αλλα απο κει και περα εκτος των ευκολιων που προσφερουν δεν νομιζω οτι εχει να μου προσφερει κατι αλλο). Τα IBM απο τοτε που εγιναν κινεζικα lenovo δεν εχουν καμμια σχεση με την ποιοτητα που ειχαν καποτε. Τελος η Sony στις οθονες εχει 2 μοντελα την φολα vaio που ειναι κλασσικα πολυ μετρια 720p χωρις led backlight θολη χαλια γωνιες θεασης και με χαλια χρωματα και την vaio display plus που ειναι αρκετα καλυτερη, ομως στα 1080p ειναι κουραστικη σε τετοια μεγεθη ακομα και 17 ιντσες. Και φυσικα δεν εχουν διαφορα σε ποιοτητα αυτες οι οθονες σε σχεση με τον ανταγωνισμο οπως ειχαν παλιοτερα. και καπως ετσι βρισκεις vaio στα ιδια λεφτα με acer για παρομοια χαρακτηριστικα. και αργουν πολυ τα νεα mac και τα παλια ειναι αδικαιολογητα ακριβα (13,3 250 γιγα δισκο και nvidia 9400 1500 ευρω ελεος). δλδ η nvidia gt330 δεν ειναι καλη καρτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_frs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Κάτοχος κι εγώ πλέον του εν λόγο λαπτοπ και είμαι ικανοποιημένος από τα χρήματα που έδωσα(925€). Μοναδική μου ένσταση τα εξής: προσωπικά θα ήθελα πιο μακρύ το καλώδιο της τροφοδοσίας, τις υποδοχές usb από πίσω και καλύτερα ηχεία...τα ηχεία είναι απλά τραγικά,το gameboy μου το 1991 είχε καλύτερο ήχο!! κατα τα άλλα μια χαρά... Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2010 από nikos_frs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoldenEye Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 δλδ η nvidia gt330 δεν ειναι καλη καρτα? οχι μια χαρα ειναι για λαπτοπ σε σχεση με τις διαθεσιμες αλλα συγκριτικα με τα desktop και αυτες που εχουν κυκλοφορησει η nvidia και η ati για λαπτοπ και κανεις δεν χρησιμοποιει http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html για να δουμε και μεις λιγη ταχυτητα τοτε ναι ειναι λιγο μετρια ---------- Προσθήκη στις 19:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:09 ---------- Κάτοχος κι εγώ πλέον του εν λόγο λαπτοπ και είμαι ικανοποιημένος από τα χρήματα που έδωσα(925€).Μοναδική μου ένσταση τα εξής: προσωπικά θα ήθελα πιο μακρύ το καλώδιο της τροφοδοσίας, τις υποδοχές usb από πίσω και καλύτερα ηχεία...τα ηχεία είναι απλά τραγικά,το gameboy μου το 1991 είχε καλύτερο ήχο!! κατα τα άλλα μια χαρά... οντως πολυ τραγικος ο ηχος και οποιαδηποτε προσπαθεια για διορθωσεις απο μενου στα windows στο equalizer του εκαστοτε player η οτιδηποτε αλλο οδηγει σε τριξιμο... ας ειναι καλα τα ακουστικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Τα IBM απο τοτε που εγιναν κινεζικα lenovo δεν εχουν καμμια σχεση με την ποιοτητα που ειχαν καποτε. Όχι όλα τα μοντέλα...υπάρχουν ορισμένα μοντέλα (π.χ. Thinkpad T series) που κατασκευάζονται από τους ίδιους μηχανικούς και μονάδα παραγωγής, όπως ακριβώς τα παλαιότερα. Για την ποιoίτητα κατασκευής τους δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για όσους γνωρίζουν. Υπήρξα κάτοχος πολλών Thinkpad (T42,T43, R52, Z60M, T61, R61) και μπορώ να συγκρίνω με το παρελθόν. Μικρές παραχωρήσεις γίνανε μόνο στα R61 που βέβαια είχε εξαιρετικό value for money για την εποχή του (449 ευρώ όταν με αυτά τα χρήματα αγόραζες μόνο νετμπουκ). Βέβαια υπάρχουν και thinkpad που ειναι πλαστικούρες και για μένα είναι ιεροσυλία να ονομάζονται thinkpad (π.χ SL Series). Τα επαγγελματικά μοντέλα thinkpad είναι εκτός κάθε συναγωνισμού σε ποιότητα κατασκευής αλλά δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για την τιμή τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebis4 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) προληματιζομαι με την αγορα του dell i5 λογω αυτων που διαβασα για τις θερμοκρασιες. τι να ουτε ενα Brand name laptop δεν μπορεις να αγορασεις στις μερες μας!!!!! δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται τελικα με τους i3 και i5. εχουν προβλημα υπερθεμανσης η οχι? με τι έχει να κανει? μηπως πρεπει να περιμενω ακομη για να δω τι παιζει και αν ναι πόσο καιρο γαμωτο? αλλοι λενε για τους dell οτι εχουν προβληματα, οι sony δεν έχουν καθολου? με τους toshiba τι γινεται? το ψαχνω τόσο πολυ γιατι τα χρήματα δεν ειναι και λίγα... Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2010 από bebis4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HQ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 @ bebis4 φιλε μου καλα κανεις κ το ψαχνεις γιατι οντως τα λεφτα ειναι πολλα .και τα vaio βγαζουν προβληματα . εδω χαλανε τα mac ρε συ . σημερα πηγα παλι απο πλαισιο και το ειδα ξανα . τελικα η μεγαλη αναλυση δεν με χαλαει καθολου . ουτε και η σχετικα κακη οπως λενε τα παιδια φωτεινωτητα . πηγα και σε multirama για να δω και dell αλλα τα χρηματα εκτοξευονται . για ενα καλο studio μοντελο θες 1200 ευρα ... ! μαλλον εχω καταληξει παντως στο Ζ . @nikos_frs απο που το πηρες ? δεν υπηρχε σε αλλα καταστηματα ? ρωταω γιατι στο skroutz.gr το βρισκεις πολυ πιο φτηνα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα