Προς το περιεχόμενο

Sony VAIO E Series VPC-EB1Z1E/B

Georgis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

77654027.jpg

Αυτή η βαθμολογία είναι με το μαμά πράγματα.

Λέω να βγάλω την μία 2GB μνήμη και να βάλω στην θέση της μια 4GB έτσι ώστε να έχω 6GB συνολικά, και να βάλω και έναν σκληρό 128 GB SSD. Με αυτά θα απογειωθεί το laptop. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο συμφέρει να δώσω 350 + ευρώ.

Με τα παραπάνω η συνολική βαθμολογία θα φτάσει το 6.7. Η μνήμη από 5.9 θα πάει στο 6.8 και ο σκληρός από 5.8 θα πάει στο 7.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 784
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποστάρω τις τιμές μου, ας μας πει κάποιος με τα μαμα τι έχει:

Processor Intel® Core i5 CPU M 430 @ 2.27GHz 6,7 5,7

Memory (RAM) 4,00 GB 5,9

Graphics ATI Mobility Radeon HD 5600/5700 Series 6,6

]Gaming graphics 2743 MB Total available graphics memory 6,6

Primary hard disk 33GB Free (51GB Total) 5,7

οπως τα βλεπουμε στο WEI ειναι κατα σειρα

6,7 5,9 6,7 6,7 5,8

Δεν πιστευω να εβαλες και τον driver της ati και τον driver απο WU?

o οποιος ειναι πολυ παλαιοτερος

6,7 5,9 6,7 6,7 5,8

Σε έφαγα και εσένα στην κάρτα γραφικών :))))) Eat my dust :)))))))))))))))))))

77654027.jpg

Αυτή η βαθμολογία είναι με το μαμά πράγματα.

Λέω να βγάλω την μία 2GB μνήμη και να βάλω στην θέση της μια 4GB έτσι ώστε να έχω 6GB συνολικά, και να βάλω και έναν σκληρό 128 GB SSD. Με αυτά θα απογειωθεί το laptop. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο συμφέρει να δώσω 350 + ευρώ.

Με τα παραπάνω η συνολική βαθμολογία θα φτάσει το 6.7. Η μνήμη από 5.9 θα πάει στο 6.8 και ο σκληρός από 5.8 θα πάει στο 7.

Κάτσε 5,8 βγάζουν τα "μαμα"; Πως γίνεται εμένα να μου έβγαζαν 5,6; Εκτός απο τη γλώσσα (που εγω επέλεξα Αγγλικα στην αρχικη εγκατάσταση) δε θα έπρεπε να είχαμε διαφορά... Για να συννενοηθουμε, "μαμα" είναι τα Windows Premium Home που μας είχε μέσα η sony, σωστά;

Δε ξέρω αν τα 6 GB βοηθήσουν (σε παλιότερες εκδόσεις είχε καταφέρει η M$ να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα), αλλά ο ssd είναι όλα τα λεφτά! Ειδικά σε λαπτοπ που εκτός απο ταχύτητα, δίνει και ζωη στη μπαταρία και μειώνει θερμοκρασία. Αλλά - με κινδυνο να γίνω μονοτονος - και πάλι "είναι πολλά τα λεφτά, Άρη"

Σε έφαγα και εσένα στην κάρτα γραφικών :))))) Eat my dust :)))))))))))))))))))

αμα βαλω 10.7 ....απογειωθηκα λεμε,τωρα ειμαι με 10.4

θα τους βαλω βεβαια γιατι δεν μου κλειδωνει αμεσως στα 1080p η tv μου με τους 10.4

θελω και dxva στον vlc 1.1.2

@ GeorgeChios με TRIM οπωςδηποτε like intel SSD

Κάτσε 5,8 βγάζουν τα "μαμα"; Πως γίνεται εμένα να μου έβγαζαν 5,6; Εκτός απο τη γλώσσα (που εγω επέλεξα Αγγλικα στην αρχικη εγκατάσταση) δε θα έπρεπε να είχαμε διαφορά... Για να συννενοηθουμε, "μαμα" είναι τα Windows Premium Home που μας είχε μέσα η sony, σωστά;

Δε ξέρω αν τα 6 GB βοηθήσουν (σε παλιότερες εκδόσεις είχε καταφέρει η M$ να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα), αλλά ο ssd είναι όλα τα λεφτά! Ειδικά σε λαπτοπ που εκτός απο ταχύτητα, δίνει και ζωη στη μπαταρία και μειώνει θερμοκρασία. Αλλά - με κινδυνο να γίνω μονοτονος - και πάλι "είναι πολλά τα λεφτά, Άρη"

Η βαθμολογία αυτή είναι όπως είμαι τώρα με τα Ultimate και χωρίς να πειράξω τίποτα (πχ overclocking στην ATI HD5650)

6,7 5,9 6,7 6,7 5,8

o οποιος ειναι πολυ παλαιοτερος

Πως θα μπορούσα να το καταφέρω αυτό; Στο WU δεν βγήκε το update στην κατηγορία "υλικό" αλλά στα recomended και απο κει και πέρα δε με ΄ρωτησε τίποτα για εγκατάσταση/επεγκατάσταση drivers...

Σύμφωνα με τον device manager έχω:

ATI Tech INC, 13/1/2020, 8.672.1.2000

Και το CCC:

Driver Packaging Ver 8.672.1.2-100113a-094402C-Sony

Catalyst Ver 10.7

2ND driver version 8.01.01.973

Τι λέτε γιατρέ μου; Θα ζήσει;

---------- Προσθήκη στις 14:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:56 ----------

Η βαθμολογία αυτή είναι όπως είμαι τώρα με τα Ultimate και χωρίς να πειράξω τίποτα (πχ overclocking στην ATI HD5650)

Α οκ ετσι εξηγείται... Εγω συγκρίνω πάντα με τα Premium εργοστασιακά...

Πως θα μπορούσα να το καταφέρω αυτό; Στο WU δεν βγήκε το update στην κατηγορία "υλικό" αλλά στα recomended και απο κει και πέρα δε με ΄ρωτησε τίποτα για εγκατάσταση/επεγκατάσταση drivers...

Σύμφωνα με τον device manager έχω:

ATI Tech INC, 13/1/2020, 8.672.1.2000

Και το CCC:

Driver Packaging Ver 8.672.1.2-100113a-094402C-Sony

Catalyst Ver 10.7

2ND driver version 8.01.01.973

Τι λέτε γιατρέ μου; Θα ζήσει;

---------- Προσθήκη στις 14:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:56 ----------

Γιατί δεν έβαλες τον 8,753,000 για την ΑΤΙ ?

θα ζησει αλλα αυτο το BSOD με ανησυχησε λιγο και καμια φορα τικαρουμε αθελα μας το κουτακι που δεν πρεπει να τικαρουμε.

κατα πασα πιθανοτητα κρασαρε καποιος driver ...ποιος ξερει.

Οκ, εχω αρχίζει και μπερδεύομαι με την αρίθμηση της ATI. Κατέβασα και έτρεξα το 10-7_mobility_vista_win7_64_dd_ccc.

Αυτό δε θα έπρεπε να μου βάλει τα τελευταία drivers αφου αυτο είναι το τελευταίο Catalyst (το 10.7); Τι κανω στραβά;

---------- Προσθήκη στις 15:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:02 ----------

θα ζησει αλλα αυτο το BSOD με ανησυχησε λιγο και καμια φορα τικαρουμε αθελα μας το κουτακι που δεν πρεπει να τικαρουμε.

κατα πασα πιθανοτητα κρασαρε καποιος driver ...ποιος ξερει.

Να τους βγάλω και να τους ξαναβάλω, μια; Γιατι κ μένα με ανησύχησε...

.......δηλ; και εγω μπερδευομαι με την ati

εγω παντα χρησιμοποιω το driver sweeper σε safe mode

απεγκατασταση >safe mode>καθαρισμα>εγκατασταση νεων drivers

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόκλιση στο windows experience index, λόγω της έκδοσης των windows.

Όσο για το one key web access (ή κάπως έτσι) που έχει η SONY μπορείτε να το εγκαταστήσετε ξανά μετά από clean install, κατεβάζοντας το splashtop. Στο παλιό μου vaio cw δούλεψε άψογα, αν και δεν το χρησιμοποιούσα σχεδόν πότε για να είμαι ειλικρινής. Για τα αυτοκόλλητα δεν αφήνουν σημάδια τουλάχιστον στους πρώτους 6 μήνες.

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόκλιση στο windows experience index, λόγω της έκδοσης των windows.

Όσο για το one key web access (ή κάπως έτσι) που έχει η SONY μπορείτε να το εγκαταστήσετε ξανά μετά από clean install, κατεβάζοντας το splashtop. Στο παλιό μου vaio cw δούλεψε άψογα, αν και δεν το χρησιμοποιούσα σχεδόν πότε για να είμαι ειλικρινής. Για τα αυτοκόλλητα δεν αφήνουν σημάδια τουλάχιστον στους πρώτους 6 μήνες.

Ελα που υπάρχει, όμως...

Απο τη στιγμή που καίει πιο πολύ μπαταρία απο το να φορτώσεις κανονικά τα windows και δεν είναι καν γρηγορότερο, δεν βλεπω ΚΑΝΕΝΑ λόγο ύπαρξης.

Με τα υπόλοιπο αυτοκολλητα; Κάτι FullHD, energy κτλ; Τα έβγαλες κι αυτά, μήπως; Με έχει πιάσει κάτι να τα ξεκολήσω όλα

σε μενα δουλευει κανονικα το web key και φυσικα ολα τα Fn keys

εχω φορτωσει τα

VAIO_Event_Service_5.1FH_5.1.0.12010

Sony_Shared_Library_5.5_5.5.0.10160

Setting_Utility_Series_5.1_5.1.0.11200

vaio control center >>>>βαζεις πρωτα την original και μετα κανεις update

και φυσικα SFEP driver

καθε φορα καλο ειναι να κανεις reboot

σε μενα δουλευει κανονικα το web key και φυσικα ολα τα Fn keys

εχω φορτωσει τα

VAIO_Event_Service_5.1FH_5.1.0.12010

Sony_Shared_Library_5.5_5.5.0.10160

Setting_Utility_Series_5.1_5.1.0.11200

vaio control center >>>>βαζεις πρωτα την original και μετα κανεις update

και φυσικα SFEP driver

καθε φορα καλο ειναι να κανεις reboot

Δε μιλάμε για το web key (να το πατας και να φορτωνει τον browser), μιλαμε για το one touch internet. Δηλαδη με κλειστο το μηχανημα να πατας το web και να ανοιγει στο linuxολειτουργικο με ένα browser. Ιντερνετ δηλαδη χωρίς να μπεις windows

Το Vaio care το χεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...