Προς το περιεχόμενο

Sony VAIO E Series VPC-EB1Z1E/B

Georgis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

bios update

Improved fan control

ξαφνικα αρχισε η μπαταρια να φορτωνει απο μονη της στο 81% απο 80% που την εχω βαλει μετα την αναβαθμιση.

http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/info/info.aspx?l=en_GB&url=VAIO/Updates/EP0000228463.exe&m=VPCEB1Z1E_B&ip=EP0000228463.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 784
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

bios update

Improved fan control

ξαφνικα αρχισε η μπαταρια να φορτωνει απο μονη της στο 81% απο 80% που την εχω βαλει μετα την αναβαθμιση.

http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/info/info.aspx?l=en_GB&url=VAIO/Updates/EP0000228463.exe&m=VPCEB1Z1E_B&ip=EP0000228463.htm

Αν καταλάβα καλά, φλάσαρες το νεο BIOS και τώρα το battery care σου φορτίζει την μπαταρια μέχρι το 81%;

Το bios update γίνεται μέσα απο τα Windows; Ουτε boot απο flash disk, ουτε τίποτα;

Άλλο τίποτα κουλό παρατήρησες;

Το ανεμηστηράκι δουλευει τώρα λιγότερο ή περισσοτερο; Γνωμη μου οτι δουλευει παραπάνω απο οτι πρέπει (με το μαμα bios)

Το ότι βγήκε το bios update πως το βρήκες; Το VAIO Update κοιμάτε το υπνο του δικαίου (μονο πόρους μου τρωει μου φαίνεται)...

Αν καταλάβα καλά, φλάσαρες το νεο BIOS και τώρα το battery care σου φορτίζει την μπαταρια μέχρι το 81%;

Το bios update γίνεται μέσα απο τα Windows; Ουτε boot απο flash disk, ουτε τίποτα;

Άλλο τίποτα κουλό παρατήρησες;

Το ανεμηστηράκι δουλευει τώρα λιγότερο ή περισσοτερο; Γνωμη μου οτι δουλευει παραπάνω απο οτι πρέπει (με το μαμα bios)

Το ότι βγήκε το bios update πως το βρήκες; Το VAIO Update κοιμάτε το υπνο του δικαίου (μονο πόρους μου τρωει μου φαίνεται)...

ποιο vaio update?εχει σουταριστει εδω και καιρο!!

ελεγχω καπου-καπου το support της σονυ.

μεσα απο τα windows το ετρεξα.

το ανεμιστηρακι φαινεται να ειναι πιο ησυχο αλλα δεν ειχα και καποιο προβλημα πριν.

επισης εχει επιλογη για cpu c3/c4 state.

τωρα γιατι εβαλαν αυτην την νεα επιλογη,δεν ξερω.

οχι, την μπαταρια την εχω βαλει στο 80% απο το vaio contol center αλλα τελικα μετα απο restart την δειχνει 80% και παλι.

παραξενα πραγματα.

παντως εδω λεει και για power management

http://www.sony-asia.com/support/download/409711/product/vpcea16fg

το παραγγηλα και εγω απο getitnow(να δω πως θα παλεψω τα fonts:cry:)

δισκακια blue-ray ειδες καποιος στην HD τηλεοραση του με HDMI?

γιατι τι παιζει με τα fonts?

αμα το ψαξεις λιγο μπορεις να κατεβασεις τα windows 7 premium 64bit και να τα ενεργοποιησεις με το δικο σου επισημο κλειδι.

Το δοκίμασε αυτό αλλά το κλειδί δεν το δέχτηκε. Έχεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες για αυτό;

Εγώ πρόσφατα επειδή με είχαν εκνευρίσει όλα τα προγράμματα της Sony, έκανα ένα clean install με τα windows 7 64bit ultimate και νέα partitions.

Όλα ήταν τέλεια (εκτός από την WiFi κάρτα της Atheros που τα drivers της Sony δεν είναι σωστά). Αφού βρήκα και κατέβασα τα τελευταία drivers της Atheros v9.0.0.173, τα τελευταία της ATI v8.753.0.0, και τα τελευταία της Realtek v2.51 το σύστημα απλά πετάει !!!! Καμία μα καμία σχέση με πριν.

Με το τελευταίο BIOS έχω την εντύπωση ότι δουλεύουν λιγότερο οι ανεμιστήρες ακόμα τώρα που έχω ρυθμίσει τα windows σε υψηλές επιδόσεις.

Όταν το αγόρασα, τα windows 7 μαζί με τα προγράμματα που του είχα βάλει καταλάμβαναν 45GB και μετά το clean install με ακριβώς τα ίδια προγράμματα 35GB !!! (Από τα προγράμματα της Sony έχω μόνο το Vaio Care και το Vaio Control Center)

Κάντε ένα clean install........αξίζει 10000000%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Το δοκίμασε αυτό αλλά το κλειδί δεν το δέχτηκε. Έχεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες για αυτό;

ενεργοποιηση απο τηλεφωνο στο 801 500 3000

σχετικα με την Realtek βαζουμε δυο οδηγους τους

Realtek HD Audio

Realtek HD Audio for ATI HDMI,μην βαλετε τους ati hdmi εχουν καποιο προβλημα

επισης για καθαρη εγκατασταση

νομιζω οτι ειναι νομιμο το link αλλα εαν νομιζει καποιος διαχειριστης το αντιθετο παρακαλω να διαγραφει.

W7 HP 64bit

σχετικα με τα fonts που ρωτηθηκε παραπανω ειναι λογικο σε μικρη οθονη full hd να ειναι μικρα.

Επεξ/σία από akalos

ενεργοποιηση απο τηλεφωνο στο 801 500 3000

σχετικα με την Realtek βαζουμε δυο οδηγους τους

Realtek HD Audio

Realtek HD Audio for ATI HDMI,μην βαλετε τους ati hdmi εχουν καποιο προβλημα

επισης για καθαρη εγκατασταση

νομιζω οτι ειναι νομιμο το link αλλα εαν νομιζει καποιος διαχειριστης το αντιθετο παρακαλω να διαγραφει.

W7 HP 64bit

σχετικα με τα fonts που ρωτηθηκε παραπανω ειναι λογικο σε μικρη οθονη full hd να ειναι μικρα.

Ακριβώς...Εγώ έβαλα τους Realtek HD Audio R2.51 και τους Realtek ATI HDMI Audio Device R2.49

Εγώ πρόσφατα επειδή με είχαν εκνευρίσει όλα τα προγράμματα της Sony, έκανα ένα clean install με τα windows 7 64bit ultimate και νέα partitions.

Όλα ήταν τέλεια (εκτός από την WiFi κάρτα της Atheros που τα drivers της Sony δεν είναι σωστά). Αφού βρήκα και κατέβασα τα τελευταία drivers της Atheros v9.0.0.173, τα τελευταία της ATI v8.753.0.0, και τα τελευταία της Realtek v2.51 το σύστημα απλά πετάει !!!! Καμία μα καμία σχέση με πριν.

Με το τελευταίο BIOS έχω την εντύπωση ότι δουλεύουν λιγότερο οι ανεμιστήρες ακόμα τώρα που έχω ρυθμίσει τα windows σε υψηλές επιδόσεις.

Όταν το αγόρασα, τα windows 7 μαζί με τα προγράμματα που του είχα βάλει καταλάμβαναν 45GB και μετά το clean install με ακριβώς τα ίδια προγράμματα 35GB !!! (Από τα προγράμματα της Sony έχω μόνο το Vaio Care και το Vaio Control Center)

Κάντε ένα clean install........αξίζει 10000000%

Θα μπορουσες να δώσεις πιο πολλές πληροφορίες; Γιατι εδω δε μιλαμε να φτιάξουμε κατι που εχει πρόβλημα αλλά να πειράξουμε κάτι που δουλεύει. Καλό είναι να καταλάβει ο καθένας σε τι μπλέκει...

Νεα partitions; Δηλαδή έσβησες και το restore και έκανες δικά σου; Αυτο σημαινει οτι τέρμα το ASSIST κουμπι.

windows 7 64bit ultimate; Απο που; Με τι κλειδι; Έχουμε πληρώσει λειτουργικό, δεν είναι κρίμα να πληρώσουμε νέο ή να βάλουμε κρακαρισμένες εκδόσεις;

Εχεις δει ολες τις συσκευες, λοιπον; Κανενα ερωτηματικο στο device manager;

Ηχο πάνω απο το hdmi καλώδιο έχεις;

Το battery care δουλευει;

Το καπακι ειναι ενεργό (ξυπνάει το λαπτοπ απο το standby όταν το ανοιγεις);

Απο μνημη; Τα 45 GB που έγινα 35 δε μου λεει κάτι...

Σε ρωτάω όλα αυτά γιατι κι εγω είμαι της αποψης οτι το Clean Install αξίζει και με ενδιαφέρει να το προσπαθήσω...

Θα μπορουσες να δώσεις πιο πολλές πληροφορίες; Γιατι εδω δε μιλαμε να φτιάξουμε κατι που εχει πρόβλημα αλλά να πειράξουμε κάτι που δουλεύει. Καλό είναι να καταλάβει ο καθένας σε τι μπλέκει...

Νεα partitions; Δηλαδή έσβησες και το restore και έκανες δικά σου; Αυτο σημαινει οτι τέρμα το ASSIST κουμπι.

windows 7 64bit ultimate; Απο που; Με τι κλειδι; Έχουμε πληρώσει λειτουργικό, δεν είναι κρίμα να πληρώσουμε νέο ή να βάλουμε κρακαρισμένες εκδόσεις;

Εχεις δει ολες τις συσκευες, λοιπον; Κανενα ερωτηματικο στο device manager;

Το battery care δουλευει;

Το καπακι ειναι ενεργό (ξυπνάει το λαπτοπ απο το standby όταν το ανοιγεις);

Απο μνημη; Τα 45 GB που έγινα 35 δε μου λεει κάτι...

Σε ρωτάω όλα αυτά γιατι κι εγω είμαι της αποψης οτι το Clean Install αξίζει και με ενδιαφέρει να το προσπαθήσω...

Άφησα ta partition που έχει η Sony, απλά άλλαξα το μέγεθος του C σε 100GB και δημιούργησα και ένα D 325GB και άλλα 25-26GB έδωσα στο partition του Acronis.

Λειτουργεί έτσι και η επαναφορά συστήματος μέσω του Sony Recovery, και μέσω του Acronis.

Με τα προγράμματα που έβαλα λειτουργεί και το κουμπί assist και το κουμπί web και το Battery Care. Τα πάντα λέμε κανονικά.

Τα windows 7 ultimate 64 bit που έβαλα είναι γνησιότατα. Δεν έβαλα κανένα crack !!! Μάλιστα είναι Sony OEM έκδοση :))))

Κανένα ερωτηματικό στην διαχείριση συσκευών.

Από μνήμη τώρα όταν ανοίγεις το λάπτοπ το σύστημα καταλαμβάνει 1.2 GB

Το καπάκι εγώ το έχω ρυθμίσει να μην ξυπνάει όταν το ανοίγεις.

ναι,αρκει να περασεις τους drivers που ειπαμε παραπανω.

Τα windows 7 ultimate 64 bit που έβαλα είναι γνησιότατα. Δεν έβαλα κανένα crack !!! Μάλιστα είναι Sony OEM έκδοση :))))

μα τοτε πρεπει να τα αγορασουμε η κανω λαθος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
ναι,αρκει να περασεις τους drivers που ειπαμε παραπανω.

μα τοτε πρεπει να τα αγορασουμε η κανω λαθος

Ακριβώς έτσι :)))) Ξέχασα να το αναφέρω πριν.

Όσο για τα windows που λέγαμε πριν το μόνο που έκανα είναι να τους περάσω τον κατάλληλο κωδικό κατά την εγκατάσταση. Είχαν μέσα το κατάλληλο sony.xrm-ms (λογικό αφού είναι Sony OEM έκδοση) και έτσι ενεργοποιήθηκαν κανονικότατα και νομιμότατα.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ, αρκεί να πας στα premium εκεί που λέει αναβάθμιση συστήματος και περάσεις τον κατάλληλο κωδικό !!!! Θα κατεβάσουν από μόνα τους τα αρχεία που χρειάζονται και όταν γίνει επανεκκίνηση θα είναι Ultimate.

Εγώ πάντως δεν πλήρωσα τίποτα :))))))

Άλλη μέθοδος είναι να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε έκδοση Ultimate 64 bit είναι να την βάλεις σαν δοκιμαστική.

Όταν ξεκινήσει ο υπολογιστής του περνάς το αρχείο sony.xrm-ms (από το cmd με την εντολή slmgr.vbs -ilc c:\sony.xrm-ms)

και μετά περνάς το κλειδί (πάλι από το cmd με την εντολή slmgr.vbs -ipk (κλειδί)) και ενεργοποιούνται κανονικότατα.

Φυσικά η υπογραφή sony.xrm-ms πρέπει να είναι ίδια με το slic 2.1 που υπάρχει μέσα στο Bios του μηχανήματος και το κλειδί γνήσιο.

Επεξ/σία από GeorgeChios

Άλλη μέθοδος είναι να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε έκδοση Ultimate 64 bit είναι να την βάλεις σαν δοκιμαστική.

Όταν ξεκινήσει ο υπολογιστής του περνάς το αρχείο sony.xrm-ms (από το cmd με την εντολή slmgr.vbs -ilc c:\sony.xrm-ms)

και μετά περνάς το κλειδί (πάλι από το cmd με την εντολή slmgr.vbs -ipk (κλειδί)) και ενεργοποιούνται κανονικότατα.

Φυσικά η υπογραφή sony.xrm-ms πρέπει να είναι ίδια με το slic 2.1 που υπάρχει μέσα στο Bios του μηχανήματος και το κλειδί γνήσιο.

Μπορείς να γίνεις πιο αναλυτικός; Το αρχείο sony.xrm-ms που το βρίσκεις; Το slic 2.1 πως το ελέγχεις; Έχεις κάποιο link για download της Sony OEM έκδοσης των Windows 7 Ultimate;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...