Προς το περιεχόμενο

Sony VAIO E Series VPC-EB1Z1E/B

Georgis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν αυτοί κρίνουν απαραίτητο να κατεβάσουν τον χρονισμό για λόγους ασφαλείας και έτσι να καταστήσουν το προϊόν τους υποδεέστερο από κάποιο άλλο αντίστοιχο τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μαντέψατε τον λόγο για τον οποίο το έκαναν αυτό; Και αν δεν είναι η θερμοκρασία; Και αν είναι κάτι που άμεσα δεν φαίνεται; Πως θα το εξακριβώσετε πριν είναι αργά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 784
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπορη να εχεις δικιο αλλα συνηθως γινεται για θεμα καταναλωσεις και θερμοκρασιας.θα περιμενουμε νεωτερα και απο αλλα φορουμ και review για να δουμε τι παιζει παντος ακομα και ετσι μια χαρα καρτα γραφικων ειναι

παιδια ειμαι και εγω μεταξυ του vpc-EB1Z1E και του vpc-F11M1E.η διαφορα ουσιαστικα ειναι οτι ο δευτερος εχει λιγο μεγαλυτερη οθονη που με ενδιαφερει αλλα η καρτα του υποστηριζει directx 10.1 ενω της ati 11.επισης αν καποιος τα εχει δει και τα 2 μπορει να μου πει αν εχουν διαφορα στην ποιοτητα κατασκευης η κατι αλλο?ευχαριστω...

Το vpc-F11M1E έχει καλυτερο επεξεργαστή ,matte οθόνη 16 ίντσες και μάλλον λίγο καλύτερη μπαταρία -το Ε έχει

39Wh (11,1V/3500mAh), ενώ το F 54Wh (10,8V/5000mAh- και χειρότερη κάρτα γραφικών, λόγω του υποχρονισμού που έχει κάνει στο Ε όμως, είναι μάλλον ισάξιες με τις αρχικές ρυθμίσεις.

Εγώ παρήγγειλα 2 vaio E ,ενα με την απλή οθόνη και ένα με HD και έδωσα τα 100 ευρώ που είναι η διαφορά ανάμεσα στο VPCEB1Z1E/B και στο vpc-F11M1E που είχα σκοπό να πάρω αρχικά για επέκταση εγγύησης .Γιατί Sony vaio αν χαλάσει εκτός εγγύησης δεν υπάρχει περίπτωση να το επισκευάσεις σε λογικό κόστος.

Ξέρει κανείς αν τελικά ανεβάσω συχνότητα στην κάρτα γραφικών ,εντος των εργοστασιακων ορίων φυσικά ,αν θα με καλύπτει η εγγύηση?

Η 5650 που εχει το Ε δε συγκρινεται με την GT330 που εχει ο F χαλαρα πολυ καλητερη η 5650 ας εχει υποστη υποχρονισμο.Καντη ενα overclock και αν χαλασει παθει κατι το λαπτοπ ριχτη παλη στα 450.εγω παντος θα το κανω!!!

Η 5650 που εχει το Ε δε συγκρινεται με την GT330 που εχει ο F χαλαρα πολυ καλητερη η 5650 ας εχει υποστη υποχρονισμο.Καντη ενα overclock και αν χαλασει παθει κατι το λαπτοπ ριχτη παλη στα 450.εγω παντος θα το κανω!!!

Πες και σε εμάς όταν το κάνεις τι αποτελέσματα έχεις με τις επιδόσεις και αν ανεβάζει παραπάνω θερμοκρασία.

Ευχαριστώ

Το vpc-F11M1E έχει καλυτερο επεξεργαστή ,matte οθόνη 16 ίντσες και μάλλον λίγο καλύτερη μπαταρία -το Ε έχει

39Wh (11,1V/3500mAh), ενώ το F 54Wh (10,8V/5000mAh- και χειρότερη κάρτα γραφικών, λόγω του υποχρονισμού που έχει κάνει στο Ε όμως, είναι μάλλον ισάξιες με τις αρχικές ρυθμίσεις.

Εγώ παρήγγειλα 2 vaio E ,ενα με την απλή οθόνη και ένα με HD και έδωσα τα 100 ευρώ που είναι η διαφορά ανάμεσα στο VPCEB1Z1E/B και στο vpc-F11M1E που είχα σκοπό να πάρω αρχικά για επέκταση εγγύησης .Γιατί Sony vaio αν χαλάσει εκτός εγγύησης δεν υπάρχει περίπτωση να το επισκευάσεις σε λογικό κόστος.

Ξέρει κανείς αν τελικά ανεβάσω συχνότητα στην κάρτα γραφικών ,εντος των εργοστασιακων ορίων φυσικά ,αν θα με καλύπτει η εγγύηση?

η Sony γενικα εχει το κακο οτι μπορει να σου βγαλει μηχανημα εκτος εγγυησης με πολλες δικαιολογιες. οποτε για να εχει προχωρησει σε υποχρονισμο τοτε κατι ξερει παραπανω.

επισης η διαφορα του μοντελου με την Full HD και την HD ready οθονη στην ποιοτητα της απεικονισης ειναι χαοτικη. νομιζω αξιζει τα 100 ευρω παραπανω και λογω του Blue ray βεβαια δεν συνισταται σε οποιονδηποτε δεν την παλευει με μικρους χαρακτηρες και μεγαλες αναλυσεις σε περιορισμενο χωρο. μονο μειον οτι γυαλιζουν τα παντα και λερωνονται πανευκολα. ενα γεγονος που με προβληματισε ειναι το σκορ στον δεικτη εμπειριας των windows για την ταχυτητα του σκληρου δισκου που ηταν στο 5.6 ενω σε αλλα λαπτοπ με δισκο 5400 στα 500 γιγα ηταν παραπανω. το ιδιο και για την καρτα γραφικων αλλα αυτο μαλλον εχει να κανει με τον χαμηλοτερο χρονισμο της καρτας.

Τα καινουργια σονυ (εκτος απο τα μοντελα με τον Ι7 που ακομα και στο idle ειναι υπερβολικα ζεστα) ειναι πολυ πιο ομορφα και δινουν μια αισθηση καλυτερης ποιοτητας κατασκευης (σε σχεση με αλλες εταιριες) παρα το γεγονος οτι ειναι κινεζικα πλεον.

GoldenEye και εγώ το ίδιο πιστεύω για τη SONY.Το service της μπορεί να σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα και χωρίς να φταις εσύ ο ίδιος.Και εγώ σκέφτομαι να αγοράσω για το συγκεκριμένο laptop λόγω πολύ καλής τιμής και χαρακτηριστικών ,αλλά όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να χαλάσει κάτι και θα μου ζητήσουν και τα ρέστα ,προτιμώ να πάρω τον παρακάτω Toshiba

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0447254&catid=010200

αν και αμφιβάλλω για τόσο θα κρατήσει.

Έχουν γίνει δυστυχώς όλα τα laptops πολύ αναλώσιμα και έχουν οι εταιρείες κατεβάσει την ποιότητα κατασκευής για να προσελκύσουν το κοινό, αλλά είναι πολύ λυπηρό να ξοδεύεις έστω και 800 ευρώ για ένα laptop το οποίο είναι ζήτημα αν θα το χαρείς 3 ή στην χειρότερη περίπτωση 2 χρόνια.

Καλησπερα παιδια!!Σας γραφω απο το καινουργιο μου Sony Vaio VPC-EB1Z1E/B και ανοιξα αυτο το θεμα γιατι βλεπω οτι πολυ απο εσας θελουν να το αποκτησουν...

Στο θεμα μας τωρα ειναι πανεμορφω στιβαρω και η οθονη ειναι τελεια!!!εχει πολυ καλο πληκτρολογιο και ανετω.

ετρεξα το red alert 3 και bioshock 2 σε full γραφηκα χωρις κανενα

προβλημα παιζουν τελεια απλα το οταν επαιζα bioshock2 ανεβασε θερμοκρασια απο 66 μεχρι 70 βαθμους δεν ξερω αν ειναι καλα η οχι

παντος δε κολαγε καθολου και 55 με 62 βαθμους οταν επαιζα red alert

σε idle ειναι 35 με 40 βαθμους το πολυ αυτα τυχων αποριες εδω ειμαι!!!

Φίλε μου από ποιο κατάστημα το αγόρασες??

την επέκταση εγγύησης την σκέφτεσαι καθόλου??

Την Δευτέρα θα γράψω κι εγώ εντυπωσεις που θα το έχω στα χέρια μου..

η Sony γενικα εχει το κακο οτι μπορει να σου βγαλει μηχανημα εκτος εγγυησης με πολλες δικαιολογιες. οποτε για να εχει προχωρησει σε υποχρονισμο τοτε κατι ξερει παραπανω.

επισης η διαφορα του μοντελου με την Full HD και την HD ready οθονη στην ποιοτητα της απεικονισης ειναι χαοτικη. νομιζω αξιζει τα 100 ευρω παραπανω και λογω του Blue ray βεβαια δεν συνισταται σε οποιονδηποτε δεν την παλευει με μικρους χαρακτηρες και μεγαλες αναλυσεις σε περιορισμενο χωρο. μονο μειον οτι γυαλιζουν τα παντα και λερωνονται πανευκολα. ενα γεγονος που με προβληματισε ειναι το σκορ στον δεικτη εμπειριας των windows για την ταχυτητα του σκληρου δισκου που ηταν στο 5.6 ενω σε αλλα λαπτοπ με δισκο 5400 στα 500 γιγα ηταν παραπανω. το ιδιο και για την καρτα γραφικων αλλα αυτο μαλλον εχει να κανει με τον χαμηλοτερο χρονισμο της καρτας.

Τα καινουργια σονυ (εκτος απο τα μοντελα με τον Ι7 που ακομα και στο idle ειναι υπερβολικα ζεστα) ειναι πολυ πιο ομορφα και δινουν μια αισθηση καλυτερης ποιοτητας κατασκευης (σε σχεση με αλλες εταιριες) παρα το γεγονος οτι ειναι κινεζικα πλεον.

Επειδή έχω αγοράσει 2 Sony 1 με HD και ένα με απλή οθόνη η διαφορά είναι μεγάλη, η 1080p οθόνη έχει πολύ πιο καλά χρώματα και καλύτερες γωνίες θέασης στη χαμήλη ανάλυση η είκονα μοιάζει ξεθωριασμένη αν κάποιος έχει τα χρήματα παίρνει το HD.

Φίλε μου από ποιο κατάστημα το αγόρασες??

την επέκταση εγγύησης την σκέφτεσαι καθόλου??

Την Δευτέρα θα γράψω κι εγώ εντυπωσεις που θα το έχω στα χέρια μου..

Κοίτα προς Skroutz μεριά παίζουν μεγάλες διαφορές στην τιμή εγώ τα πήρα από Computer4all που είχε την καλύτερη τιμή αλλά έκανα παραλαβή από το κατάστημα οπότε δεν ξέρω αν είναι εντάξει με τις αποστολές στο σπίτι. Πάντως το NOTEBOOK Sony Vaio VPC-EB1S1E/BJ το έχει κατεβάσει στα 650 ευρώ αν και εγώ το αγόρασα 770 προχθές.

GoldenEye και εγώ το ίδιο πιστεύω για τη SONY.Το service της μπορεί να σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα και χωρίς να φταις εσύ ο ίδιος.Και εγώ σκέφτομαι να αγοράσω για το συγκεκριμένο laptop λόγω πολύ καλής τιμής και χαρακτηριστικών ,αλλά όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να χαλάσει κάτι και θα μου ζητήσουν και τα ρέστα ,προτιμώ να πάρω τον παρακάτω Toshiba

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0447254&catid=010200

αν και αμφιβάλλω για τόσο θα κρατήσει.

Έχουν γίνει δυστυχώς όλα τα laptops πολύ αναλώσιμα και έχουν οι εταιρείες κατεβάσει την ποιότητα κατασκευής για να προσελκύσουν το κοινό, αλλά είναι πολύ λυπηρό να ξοδεύεις έστω και 800 ευρώ για ένα laptop το οποίο είναι ζήτημα αν θα το χαρείς 3 ή στην χειρότερη περίπτωση 2 χρόνια.

θα τον χαρεις οσο τον χρειαζεσαι και οσο αντεξει. το τελευταιο τοσιμπα μου βγαλε 4 χρονια και τωρα το χει αλλος και εχει παθει πλακα απο την ποιοτητα κατασκευης του. το τοσιμπα που λες εχει καλυτερη καρτα γραφικων απο το vaio γιατι του vaio ειναι υποχρονισμενη. ο i5 απο τον i3 δεν εχει μεγαλη διαφορα στον καθημερινο χρηστη. θα προτιμουσα τον τοσιμπα λογω εγγυησης.

GoldenEye έχεις δίκιο.Όσο αντέξει!Πάντως πήγα από το Πλαίσιο και είδα το καινούργιο Toshiba με επεξεργαστή i5 και έπαθα σοκ!Το design είναι εκπληκτικό!Καμία σχέση με κάποια μοντέλα που είχα δει πριν 2 μήνες που μου φάνηκαν πολύ πρόχειρα.Αντίθετα το Sony με i3 έμοιαζε τελείως πλαστικό και δε μ' εντυπωσίασε.To μόνο που δε μου άρεσε στον Toshiba ήταν οι γωνίες θέασης.Ένω έχει οθόνη HD LED έμοιαζε σαν είναι χαμηλής ανάλυσης.Στις περισσότερες γωνίες η εικόνα ήταν ξεθωριασμένη.Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ήταν δίπλα σε HP και Turbo-X και είχε χειρότερη εικόνα από αυτά.Δε ξέρω τι έφταιγε .Πάντως και από την εικόνα του Sony δεν εντυπωσιάστηκα.Ίσως ήταν λίγο καλύτερη από άποψη γωνιών θέασης ,αλλά καμία σχέση με τις οθόνες των παλιών Sony και γενικά το Sony μου έδωσε την εντύπωση πλαστικούρας.Βέβαια γούστα είναι αυτά!

Κοίτα προς Skroutz μεριά παίζουν μεγάλες διαφορές στην τιμή εγώ τα πήρα από Computer4all που είχε την καλύτερη τιμή αλλά έκανα παραλαβή από το κατάστημα οπότε δεν ξέρω αν είναι εντάξει με τις αποστολές στο σπίτι. Πάντως το NOTEBOOK Sony Vaio VPC-EB1S1E/BJ το έχει κατεβάσει στα 650 ευρώ αν και εγώ το αγόρασα 770 προχθές.

Λογικά ήταν λάθος του skroutz γιατι αν χτυπούσες πάνω στο link σε έβγαζε στην computer4all όπου το έιχε στα 773. Ίσως το skroutz να διάβαζε την τιμή προ ΦΠΑ που είναι στα 650. Εξάλλου πτώση από τα 773 στα 650 δεν θα μπορούσε να είναι λογική. Ειδικά όταν τα 773 είναι ήδη η πιο χαμηλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, μακράν.

Πάντως όπως και στο άλλο topic που συζητιούνται αυτά τα laptop, πήρα το EB1S1E/BJ στα 773 τελική τιμή και πιστεύω ότι για sony vaio με τα χαρακτηριστικά του είναι τελειο. Ο ορισμός του value for money σε αυτή τη κατηγορία.

Πάντως όπως και στο άλλο topic που συζητιούνται αυτά τα laptop, πήρα το EB1S1E/BJ στα 773 τελική τιμή και πιστεύω ότι για sony vaio με τα χαρακτηριστικά του είναι τελειο. Ο ορισμός του value for money σε αυτή τη κατηγορία.

Συμφωνώ!!! Και δεν είναι απλά φτηνό αλλά και ποιοτικό. Ποια είναι η γνώμη σου για τα ηχεία? Στο κατάστημα που το είδα δεν μπόρεσα να βγάλω ιδιαίτερα συμπεράσματα λόγω του θορυβου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...