Προς το περιεχόμενο

Sony VAIO E Series VPC-EB1Z1E/B

Georgis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 784
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φυσικά και το λέει. Κάτω δεξιά στην οθόνη σε μια ταμπελίτσα...

---------- Προσθήκη στις 21:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:20 ----------

Ισχύει κανονικά η εγγύηση για 2 χρόνια. Το λέει φαντάζομαι και στο site κάθε μαγαζιού.

Για την ιστορία, σήμερα το αγόρασα και εγώ σε ένα από αυτά τα μαγαζιά του skroutz, το δήλωσα κανονικά και δεν είδα καμία απολύτως διαφορά πέρα από τη μικρότερη τιμή.

Το κουτί ήταν σφραγισμένο με την ταινία της Sony, δεν είχε καμία ετικέτα από την Oktabit ή άλλον εισαγωγέα και είμαι πεπεισμένος από τις κινήσεις που είδα στο μαγαζί ότι ήταν αγορασμένο από ένα κατάστημα μεγάλης αλυσίδας (συνεπώς φερμένο από τη Sony Hellas). Τώρα για πιο λόγο το δίνουν σε χαμηλότερη τιμή και το τι συμφωνίες έχουν κάνει (εαν δεν πληρώνουν ΦΠΑ, κλπ) εμένα ως τελικό καταναλωτή δεν με ενδιαφέρει από τη στιγμή που δεν βλέπω καμία διαφορά όπως είπα και παραπάνω.

αγορασμενα τα εχουν και αυτα κανονικα.απλα τα λεγομενα καλα μαγαζια,κρατουν καπως ενα συνενοημενο οριο τιμων.ετσι βγαζουν περισσοτερο κερδος .και αυτα μπορουν να πουλησουν χαμηλα,αλλα δεν το κανουν,πονταρουν μονο στο ονομα.απλα σημερα εχει ξυπνησει ο κοσμος και ψαχνει για χαμηλοτερες τιμες,γιατι υπαρχουν,και υπαρχουν και μαγαζια που πουλανε χαμηλοτερα.και δεν ειναι λιγο να κερδιζεις 100 ευρω στην αγορα ενος φορητου sony,αν το επαιρνες απο το πλαισιο ας πουμε.επισης ειναι τυχαιο οτι τα μεγαλα μαγαζια,δινουν αλλες τιμες στη αγορα μεσω ιντερνετ και αλλες τιμες στο μαγαζι?στις τιμες ιντερνετ λετε να χανουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα απ'όλα για το computer4all από το οποίο πήρα και το laptop.

To κατάστημα προμηθεύεται από Oktabit, επομένως η συζήτηση τελειώνει εδώ. Ότι ισχύει για τους άλλους που προμηθεύει η εταιρεία Oktabit ισχύει και για το συγκεκριμένο κατάστημα. Τώρα για το θέμα κόστος και τελική τιμή πώλησης είναι μεγάλη κουβέντα που δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να αναλύσουμε εδώ. Όσοι δουλεύουν σε πωλήσεις είναι σε θέση να καταλάβουν πολύ πιο εύκολα τι παίζεται. Το θέμα είναι σαν καταναλωτές εμείς τι θέλουμε και πόσο κορόιδα μπορούμε να πιαστούμε..... Επομένως ψάξτε, ρωτήστε, αποφασίστε και αγοράστε....

Πρώτα απ'όλα για το computer4all από το οποίο πήρα και το laptop.

To κατάστημα προμηθεύεται από Oktabit, επομένως η συζήτηση τελειώνει εδώ. Ότι ισχύει για τους άλλους που προμηθεύει η εταιρεία Oktabit ισχύει και για το συγκεκριμένο κατάστημα. Τώρα για το θέμα κόστος και τελική τιμή πώλησης είναι μεγάλη κουβέντα που δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να αναλύσουμε εδώ. Όσοι δουλεύουν σε πωλήσεις είναι σε θέση να καταλάβουν πολύ πιο εύκολα τι παίζεται. Το θέμα είναι σαν καταναλωτές εμείς τι θέλουμε και πόσο κορόιδα μπορούμε να πιαστούμε..... Επομένως ψάξτε, ρωτήστε, αποφασίστε και αγοράστε....

συμφωνω απολυτα.

Ολα νομιζω εχουν να κανουν με το κερδος που θα βγαλει ο πωλητης.Τα μεγαλα καταστηματα πουλανε το παραμυθι οτι εχουν προσωπικο,λειτουργικα εξοδα και αλλα διαφορα κι εκμεταλευονται σιγουρα και το γεγονος οτι οι περισσοτεροι-κυριως μεγαλυτερης ηλικιας-προτιμουν τους παραδοσιακους τροπους για αγορες.Κατι πολυ λογικο βεβαια,αφου ειδικα για μηχανηματα(οπως τα λαπτοπ που κοστιζουν και αρκετα) ειναι πολυ σημαντικο να υπαρχει σωστη αντιμετωπιση απο τον πωλητη σε περιπτωσεις αστοχιας του υλικου,DOA,μεγαλης καθυστερησης στην παραλαβη,κτλ.

Γιαυτο και ειναι πολυ χρησιμο να λενε οσοι αγοραζουν απο τετοια ιντερνετικα μαγαζια για να ξερουμε ποια ειναι αξιοπιστα και ποια οχι

Και για να επιστρεψουμε στο παρον τοπικ,εχω παρατηρησει οτι η τιμη του EB1Z1E/B εχει πεσει αισθητα το τελευταιο διαστημα.Εχω ξαναρωτησει,μηπως ξερει κανεις γιατι?

Τι εννοείς ότι έχει πέσει???

Αν κάνεις ένα ψάξιμο θα δείς ότι η χαμηλότερη τιμή δεν έχει πέσει. Αντιθέτως έχει πέσει η μέση τιμή αφού ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λόγω ανταγωνισμού οι μεγάλες αλυσίδες χαμηλώσανε τις τιμές τους...

Και μια μικρή αναφορά σε παραπάνω Post. Το θέμα των υπαλλήλων, το κόστος των καταστημάτων κτλ που λένε μερικες εταιρείες δεν είναι και τόσο παραμύθι. Φυσικά τα έξοδα μιας τέτοιας αλυσίδας δεν είναι το ίδιο σε σχέση με ένα απλό κατάστημα , που έχει και eshop. Παράλληλα όμως δεν είναι και ο τζίρος. Παρ'ολα αυτά τα έξοδα παραμένουν συγκριτικά μεγαλύτερα. Και μην ξεχνάμε περισσότερα υποκαταστήματα δεν σημαίνει και αναλογικά περισσότερο τζίρο. Πολλές φορές ένα κατάστημα κανιβαλίζει ένα άλλο κοντινό. Άλλες φορές ανοίγουν καταστήματα εκεί που έχει ανοίξει ο ανταγωνιστής, και χιλιοι άλλοι λόγοι.

Επειδή πραγματικά δεν ξέρω και μόνο εικάζω, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά.

Έστω ότι δεν προμηθεύεται. Τι θες να δεις??

Θέλω να διαπιστώσω το πως το FNAC (και φαντάζομαι και τα υπόλοιπα των αλυσίδων) αγοράζει από τη Sony Hellas το συγκεκριμένο φορητό 876 ευρώ (και για αυτό δεν μπορούν να το πουλήσουν φαντάζομαι φθηνότερα) και η Oktabit στα άλλα τους το δίνει σε τιμή < 810 ... Η Oktabit από που τα φέρνει ?

Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά το computer4all με τιμή πώλησης 812,00 € που προμηθεύεται από Octabit πόσο αγοράζει??? Όπως και να έχει η συσκευσία της Octabit είναι πλήρης. Ελληνικά , τα πάντα. Δεν πιστεύω ότι έχει διαφορά από αυτά της Sony. Θα ξαναδώ του κουτί μήπως βρω τίποτα λεπτομέρειες.

Θέλω να διαπιστώσω το πως το FNAC (και φαντάζομαι και τα υπόλοιπα των αλυσίδων) αγοράζει από τη Sony Hellas το συγκεκριμένο φορητό 876 ευρώ (και για αυτό δεν μπορούν να το πουλήσουν φαντάζομαι φθηνότερα) και η Oktabit στα άλλα τους το δίνει σε τιμή < 810 ... Η Oktabit από που τα φέρνει ?

και εσυ που ξερεις οτι τα αγοραζει τοσο?το ειδες πουθενα γραμμενο?

και εσυ που ξερεις οτι τα αγοραζει τοσο?το ειδες πουθενα γραμμενο?

Εαν ξέρεις κάτι διαφορετικό πες μου να καταλάβουμε το τι συμβαίνει. Αυτό προσπαθούμε να δούμε...

Βασικά η κουβέντα μας δεν έχει άμεση σχέση με το συγκεκριμένο φορητό, αλλά θα ήθελα να ξέρω πέρα από το εαν είναι εντάξει το μηχάνημα-που μια χαρά είναι γιατί και εγώ είπα ότι το αγόρασα σε αντίστοιχη τιμή- εαν με την αγορά μου τελικά επιβραβεύω έναν που παρανομεί ή έναν που δεν βρίσκεται στο μονοπώλιο των μεγάλων αλυσίδων και το δίνει φθηνότερα στον καταναλωτή.

Εαν ξέρεις κάτι διαφορετικό πες μου να καταλάβουμε το τι συμβαίνει. Αυτό προσπαθούμε να δούμε...

Βασικά η κουβέντα μας δεν έχει άμεση σχέση με το συγκεκριμένο φορητό, αλλά θα ήθελα να ξέρω πέρα από το εαν είναι εντάξει το μηχάνημα-που μια χαρά είναι γιατί και εγώ είπα ότι το αγόρασα σε αντίστοιχη τιμή- εαν με την αγορά μου τελικά επιβραβεύω έναν που παρανομεί ή έναν που δεν βρίσκεται στο μονοπώλιο των μεγάλων αλυσίδων και το δίνει φθηνότερα στον καταναλωτή.

δεν πιστευω να παρανομει.αλλα αλλο βγαζω 500 κερδος,και αλλο βγαζω 400.και στα δυο κερδισμενος εισαι.εχετε παρατηρησει στα φυλλαδια του κοτσοβουλου οτι οι τιμες που βαζει συμβαδιζουν με τις τιμες του διαδικτυου?σε αυτες δεν βγαζει?αρα ολοι κατι βγαζουν,το θεμα ειναι ποσα θελει να βγαλει ο αλλος.επισης παρατηρηστε σε ορισμενα ειδη,οταν ενα μαγαζι της αλυσιδας χαμηλωσει ενα προιον,να δειτε για ποτε το κατεβαζει το πλαισιο.αρα αισχροκερδεια μονο συμβαινει και που θα σε πιασουν.και εγω εχω αγορασει φορητο απο μη μονοπωλιακο μαγαζι και ηταν μια χαρα και 2 χρονια τωρα δεν εχει παθει τιποτα.εχω αγορασει ομως και απο το πλαισιο προιον παραεισαγωγης και ειχα κανει καταγγελια,οπως αγορασα και φορητο προβληματικο.αρα μονο το ονομα δεν παιζει κανενα ρολο.δεν νομιζω να συμφερει κανενα η δυσφημηση του μαγαζιου του.απλα ορισμενοι δουλευουν με πιο χαμηλο κερδος,ετσι πιστευω εγω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...