stilgar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Παιδιά μπορεί κάποιος που έχει αλλάξει το σκληρό δίσκο να μου πει πώς τα κατάφερε; Ξεβιδώνω τις 2 βίδες που υπάρχουν επάνω στο καπάκι του σκληρού (αυτό που βρίσκεται κάτω από το κίτρινο αυτοκόλλητο), αλλά το @#$#@ το καπάκι δεν μπορώ να το βγάλω με τίποτα... Με τι θα αντικαταστήσεις τον στοκ, φίλε μου; Ποσταρε μοντέλο και εντυπώσεις (αυξηση ταχύτητας, αυξηση θερμοκρασίας κτλ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Absinthe Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Επειδη σκεφτομαι να αντικαταστησω το μπρικι που εχω γιατι δε μου πετυχαινει τις φουσκαλες στον ελληνικο, θελω να κανω καναδυο ερωτησουλες σε αυτους που εχουν το EB1Z1, δηλαδη αυτο με την fullhd οθονη. Καταρχην, ειστε ικανοποιημενοι απο την οθονη? Γιατι του eb1s1 (hd ready) η οθονη που ειδα στο πλαισιο ηταν τραγικη. Σκοτεινη και με χαλια γωνιες θεασης. Μοιαζει καθολου με την οθονη του vaio f11m1 που μου αρεσει αρκετα και το σκεφτομαι επισης για αγορα? Υποψιν, δε με πειραζει το glossy. Επισης, πως παει απο θορυβο, θερμοκρασια και μπαταρια? Ειδικα απο θορυβο. Τελος, παιζει καμια αναβαθμιση του μεσα στον Ιουνιο απο την σονυ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
randy1989 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Είναι πολύ καλήτερη και από των δύο προαναφερθέντων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stilgar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Επειδη σκεφτομαι να αντικαταστησω το μπρικι που εχω γιατι δε μου πετυχαινει τις φουσκαλες στον ελληνικο, θελω να κανω καναδυο ερωτησουλες σε αυτους που εχουν το EB1Z1, δηλαδη αυτο με την fullhd οθονη. Καταρχην, ειστε ικανοποιημενοι απο την οθονη? Γιατι του eb1s1 (hd ready) η οθονη που ειδα στο πλαισιο ηταν τραγικη. Σκοτεινη και με χαλια γωνιες θεασης. Μοιαζει καθολου με την οθονη του vaio f11m1 που μου αρεσει αρκετα και το σκεφτομαι επισης για αγορα? Υποψιν, δε με πειραζει το glossy. Επισης, πως παει απο θορυβο, θερμοκρασια και μπαταρια? Ειδικα απο θορυβο. Τελος, παιζει καμια αναβαθμιση του μεσα στον Ιουνιο απο την σονυ? Καταλαβαινεις ότι αυτα είναι πολυ υποκειμενικα ανάλογα με το τι έχει σαν μέτρο σύγκρισης ο καθένας. Γνώμη μου: Η οθονη είναι πολύ καλή (καμια σχέση με το VPC-EB1S1E) αλλά χάνει λιγο στην κατακόρυφη γωνια θέασης όπου δε βλεπεις τοσο καλα σε μεγαλύτερες γωνιες. Φυσιολογικό κατα την γνώμη και λόγω της υψηλης ανάλυσης Απο θερμοκρασια τα πάει καλά αλλά με κοστος φασαρία... Αν δουλεύεις βραδυ σε ησυχο δωμάτιο, το ανεμηστηρακι του κανει αισθητη την παρουσια του, ιδιαίτερα οταν αυξομειώνει στροφες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Absinthe Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Είναι πολύ καλήτερη και από των δύο προαναφερθέντων. Καλυτερη απο αυτη του vaio f11m1? Εισαι σιγουρος? Στιλγκαρ, σε σημειο να γινεται ενοχλητικος ο ηχος σε ησυχο δωματιο? Εχετε ακουσει για αναβαθμιση το επομενο διμηνο? Βασικα ειμαι μεταξυ του eb1z1 και του f11m1 χωρις να με νοιαζει η διαφορα χρηματων. Μαλλον προτιμω το f11m1, αλλα το eb1z1 εχει καλυτερη καρτα γραφικων και κολλαω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
randy1989 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Καλυτερη απο αυτη του vaio f11m1? Εισαι σιγουρος? Στιλγκαρ, σε σημειο να γινεται ενοχλητικος ο ηχος σε ησυχο δωματιο? Εχετε ακουσει για αναβαθμιση το επομενο διμηνο? Βασικα ειμαι μεταξυ του eb1z1 και του f1m1 χωρις να με νοιαζει η διαφορα χρηματων. Μαλλον προτιμω το f1m1, αλλα το eb1z1 εχει καλυτερη καρτα γραφικων και κολλαω. Σιγουρότατος μεγάλε. Το f11m1 έχει την Vaio Display ενώ το eb1z1 έχει την Vaio Display Plus. Κλάσης ανώτερη. Πολύ πιο ζωντανά χρώματα. Και εγώ ανάμεσα σε αυτά τα δύο ήμουν και τελικά πήρα το eb1z1 λόγω καλύτερης οθόνης, τιμής, κάρτας γραφικών. Το f11m1 μόνο επεξεργαστή έχει καλύερο και αυτό στην χρήση που θέλω το λάπτοπ μου, δεν έπεζε ρόλο. Το eb1z1 αξίζει. Το άλλο δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά... Όσο για το ανεμιστηράκι του, ίσα ίσα που το ακούς. Δεν είναι ενοχλητικό, καθόλου τουλάχιστον για μένα. Πάντως και στο f11m1 το ίδιο ανεμιστηράκι θα έχει. Για το eb1s1 πάντως δεν αξίζει την στιγμή που υπάρχει το eb1z1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Absinthe Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Ευχαριστω για την απαντηση. Τις οθονες του ΕΒ1Ζ1 και του f11m1 τις εχεις δει διπλα διπλα και σου φανηκε καλυτερη ή απλως κρινεις απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα τους (vaio display plus)? Απλως, το θεμα ειναι οτι επειδη θα το παρω τσαμπα το λαπτοπ λογω επιδοτησης, δε με νοιαζει αν αξιζει τα λεφτα του ή οχι. Θελω απλως το καλυτερο μεταξυ eb1z1 και f11m1 χωρις να με νοιαζει καθολου η τιμη τους (αφου δε θα πληρωσω εγω). Αν δεν ηταν η καρτα γραφικων θα ειχα παρει ηδη το f11m1, αλλα τωρα το σκεφτομαι. Ειναι τοσο καλυτερη η 5650 (ακομα και υποχρονισμενη) απο την gt 330? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
randy1989 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Ευχαριστω για την απαντηση. Τις οθονες του ΕΒ1Ζ1 και του f11m1 τις εχεις δει διπλα διπλα και σου φανηκε καλυτερη ή απλως κρινεις απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα τους (vaio display plus)? Απλως, το θεμα ειναι οτι επειδη θα το παρω τσαμπα το λαπτοπ λογω επιδοτησης, δε με νοιαζει αν αξιζει τα λεφτα του ή οχι. Θελω απλως το καλυτερο μεταξυ eb1z1 και f11m1 χωρις να με νοιαζει καθολου η τιμη τους (αφου δε θα πληρωσω εγω). Αν δεν ηταν η καρτα γραφικων θα ειχα παρει ηδη το f11m1, αλλα τωρα το σκεφτομαι. Ειναι τοσο καλυτερη η 5650 (ακομα και υποχρονισμενη) απο την gt 330? Ναι τα είδα δίπλα δίπλα στο public και απο 'κει πίστεψα τα παιδιά που μου έλεγαν και εμένα όπως σου λέω τώρα εγώ εσένα ότι η οθόνη του είναι καλύτερη. Συγκεκριμένα στο eb1z1 βάζω τέσσερα + (οθόνη, κάρτα γ., τιμή, σχεδίαση) ενώ στο f11m1 βάζω ένα + λόγω επεξεργαστή που και πάλι σου λέω ότι στο gaming διαφορά δεν θα δεις με τον επεξεργαστή αλλά με την κάρτα γραφικών οπότε αν σε ενδιαφέρει το gaming, ταινίες κλπ. eb1z1 δαγκωτό. Και ναι αν και υποχρονισμένη (που σιγά μωρε την ανεβάζεις αν θες) είναι καλύτερη από την gt330. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Αν δεν ηταν η καρτα γραφικων θα ειχα παρει ηδη το f11m1, αλλα τωρα το σκεφτομαι. Ειναι τοσο καλυτερη η 5650 (ακομα και υποχρονισμενη) απο την gt 330? Μην σε προβληματίζει η κάρτα γραφικών. Οι δύο κάρτες είναι εξίσου καλές, αλλά έχω μια προτίμηση στις καινούργιες σειρές Nvidia λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Οσο αφορά την επιλογή σού, η σειρά F είναι σαφώς ποιοτικότερη της σειράς ΕΒ Και ναι αν και υποχρονισμένη (που σιγά μωρε την ανεβάζεις αν θες) είναι καλύτερη από την gt330. Θεωρώ την GT330M καλύτερη από την ATI 5650 για πολλούς και διάφορους λόγους. Στα benchmarks είναι περίπου ίδιες (μην κοιτάτε το noteobookcheck...οι μετρήσείς τους είναι λίγο πρόχειρες), η Nvdia έχει καλύτερη υποστήριξη και σηκώνει πολύ περισσότερο πείραγμα σε σχέση με την ΑΤΙ. Στο ρελαντί και με απροβλημάτιστες θερμοκρασίες αγγίζει τις 8.500 στο 3dmark06. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stilgar Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Οσον αφορα τη φασαρια: Χτες το βραδυ το αφησα να κανει defragment στο δωμάτιο και την επεσα για υπνο. Δεν ειναι ενοχλητικο, απλά δε μπορεις να το πεις και αθορυβο (αθορυβο ειναι το eee μου, πχ, που δεν εχει και τίποτα να ψύξει). Η γνωμη μου για το VPC-F11M1E ειναι ότι είναι εξισου καλό και η GT 330M με λίγο tweaking ισως και καλύτερη κάρτα. Απλά, επειδη η μπαταρια είναι απαραδεκτη η μεγαλύτερη οθονη του συνεπαγεται ακομα μικροτερη αυτονομια. Επισης πιο βαρυ. Για αυτα προτίμησα εγω το VPC-EB1Z1E Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Absinthe Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Στιλγκαρ και πανο2000τζιαρ οταν λετε πειραγμα και tweaking με ποιον ακριβως τροπο το εννοειτε? Με καποιο συγκεκριμενο προγραμμα? Να ανεβασω τα mhz δηλαδη? Και θα γινει καλυτερη σε αποδοση απο την 5650 με ασφαλεια και απροβληματιστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
randy1989 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Στιλγκαρ και πανο2000τζιαρ οταν λετε πειραγμα και tweaking με ποιον ακριβως τροπο το εννοειτε? Με καποιο συγκεκριμενο προγραμμα? Να ανεβασω τα mhz δηλαδη? Και θα γινει καλυτερη σε αποδοση απο την 5650 με ασφαλεια και απροβληματιστα? Nαι ρε φίλε. Και μια gt 240 άμα κάθεσαι και ανεβάζεις θα γίνει καλύτερη από την 5650. Αλλά το θέμα είναι ότι και η 5650 ανεβαίνει και μάλιστα πολύ περισσότερο. Η gt330 είναι σαν την gt240 με λίγο μεγαλύτερους χρονισμούς. Και δεν την λες κρύα. Τέσπα, η 5650 είναι καλύτερη και αυτό είναι η πραγματικότητα και όχι η γνώμη μου. P.S Η 5650 υποστηρίζει DirectX11, ενώ η gt330 DirectX10.1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stilgar Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Μπορει να ειμαι τελειως θυμα του μαρκετινκ αλλα πήρα vaio για την αξιοπιστια. Αυτό σημαινει ότι δεν βλέπω λογικό να πουσαρω πράγματα και να βγω απο τις νόρμες της Sony... Εκτος κι αν δε μου παιζει καλά το StarCraft II Υπάρχουν howtos για να αλλάξεις drivers και να ανεβασεις συχνοτητες. Out of the box όμως μιλάμε για πανω κάτω τις ίδιες δυνατοτητες. Προτιμώ την ATI (γενικά) οταν έχει να κάνει με έξοδο video σε TV, και ταινιες... Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2010 από stilgar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Η gt330 είναι σαν την gt240 με λίγο μεγαλύτερους χρονισμούς. Και δεν την λες κρύα. Τέσπα, η 5650 είναι καλύτερη και αυτό είναι η πραγματικότητα Έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες...ίσως οι καλύτερες της κατηγορίας της! Όσο για τους χρονισμούς μην φαντάζεστε τρελά πειράγματα..με software και τιμές που άλλοι κυκλοφορούν τις κάρτες τους by default (η Sony έχει μια συνήθεια να τις υποχρονίζει λίγο). Για να μην ζαλίζουμε όμως τους ενδιαφερόμενους περισσότερο....πρακτικά οι 2 κάρτες είναι στα ίδια επίπεδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stilgar Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Εκοψα το C: σε δύο κομμάτια. Τώρα εχω 4 partition (Restore - δε το πειραξα, System Reserved, C: 50GB, D: 400 GB) Το shrink των 7 δε τα καταφερνε (λόγω αρχειων που δεν μπορουσε να μετακινησει με αφηνε να το κόψω 50-50 περίππου που δε μου έκανε) και για άλλη μια φορά το Acronis Disk Director ήρθε να σώσει την κατάσταση. Μπουταρα απο το CD του και έκανα resize το 450 partition σε 50 αφήνοντας το υπόλοιπα σαν unallocated space στο τελος του δίσκου. Τα 7 μπουταραν χωρις κανενα θέμα και μετα μέσα απο το disk management δημιουργησα στον ελευθερο χώρο ενα νεο logical partition. Στο γράμμα είχα ένα μικρο πρόβλημα. Ηθελα να έχω D: το 2ο δισκο (προσωπικο κόλλημα) οπότε αναγκαστηκα να αλλάξω γράμα στο SD drive (ή το MS δε θυμαμαι). Επειτα άλλαξα labels. Το C: System και το D: Data. Το system Restore παραπονέθηκε οτι δεν μπορει να βρει το restore συστημα ή κατι τέτοιο. Δε ξερω αν φταιει η αλλαγη στα γράματα (αν και το C: δεν άλλαξε) ή η αλλάγη στο label, αλλά εμφανιστηκε στη λιστα των διαθεσιμων δίσκων που κάνει monitor το system restore μια εγγραφη "C: (missing)" με ενεργοποιημενο το restore, και μια καινουργια C: "System" με το restore απενεργοποιημενο. Απλά απενεργοποιησα το missing (το οποιο εξαφανίστηκε αμέσως μετα) και ενεργοποίησα το C: "System" και ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Εχω λοιπον πια και το εργοστασιο restore partition και 2 partition για λειτουργικο και δεδομενα. Καποιος φίλος το είχε ρωτησει μερικά ποστ πριν, λοιπον φυσικα και γίνεται. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2010 από stilgar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα