Προς το περιεχόμενο

Sony VAIO E Series VPC-EB1Z1E/B

Georgis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 784
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά πήρα κι εγώ το laptop με αντικαταβολή από την computer4all. Έφτασε σε 2 μέρες από την παραγγελία όπως μου 'χαν πει!

Να ρωτήσω μερικά πράγματα...

1) Κατά την πρώτη λειτουργία έλεγε στις οδηγίες να φορτιστεί η μπαταρία 100%. Να επαναλάβω και άλλες πλήρεις φορτίσεις ή αρκεί μία φορά;

2) Το "Battery care function" είναι ΟΚ αν χρησιμοποιείται το laptop με ρεύμα από μπρίζα ή καλύτερα να βγαίνει η μπαταρία όταν το laptop είναι στην πρίζα;

3) Λέω να βγάλω το McAfee και να βάλω το αντιβιωτικό και το firewall που χρησιμοποιώ και στο PC. Υπάρχει κάπου αποθηκευμένο το setup αν θελήσω να το ξαναπεράσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πήρα κι εγω παιδια, ολα καλα στο λιγο διαστημα που προλαβω να το χρησιμοποιησω αλλά παρατηρησα κάτι που δεν ξερω αν είναι φυσιολογικο ή αν είναι θέμα του δικου μου:

Η πανω μερια του ορατου μερους της οθονης δεν ερχεται ακριβως στο τερμα του πλαισιου. Σαν να υπαρχει μια πολυ στενη λωριδα "μαύρου" (2-3 χιλιοστα) στην πανω πλευρα και μετα να αρχιζει η οθονη. Στις αλλες πλευρες εκει που τελειωνει το πλαστικο αρχιζει το ορατο μερος της οθονης. Κατα τα άλλα όλα καλα (0 καμενα πιξελ) και δεν κοβει τιποτα (οταν πχ κανω full screen ενα παραθυρο)

Ας μου πει καποιος αν το παρατηρει και στο δικό του αυτο...

Το πήρα κι εγω παιδια, ολα καλα στο λιγο διαστημα που προλαβω να το χρησιμοποιησω αλλά παρατηρησα κάτι που δεν ξερω αν είναι φυσιολογικο ή αν είναι θέμα του δικου μου:

Η πανω μερια του ορατου μερους της οθονης δεν ερχεται ακριβως στο τερμα του πλαισιου. Σαν να υπαρχει μια πολυ στενη λωριδα "μαύρου" (2-3 χιλιοστα) στην πανω πλευρα και μετα να αρχιζει η οθονη. Στις αλλες πλευρες εκει που τελειωνει το πλαστικο αρχιζει το ορατο μερος της οθονης. Κατα τα άλλα όλα καλα (0 καμενα πιξελ) και δεν κοβει τιποτα (οταν πχ κανω full screen ενα παραθυρο)

Ας μου πει καποιος αν το παρατηρει και στο δικό του αυτο...

Και δεξιά και αριστερά δεν κάνει το ίδιο; Σε μένα έχει κι εκεί κενό, αλλά σίγουρα όχι 2-3 χιλιοστά. Γύρω στο 1.

Τις παραπάνω ερωτήσεις μου ξέρει να τις απαντήσει κανείς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Και δεξιά και αριστερά δεν κάνει το ίδιο; Σε μένα έχει κι εκεί κενό, αλλά σίγουρα όχι 2-3 χιλιοστά. Γύρω στο 1.

Τις παραπάνω ερωτήσεις μου ξέρει να τις απαντήσει κανείς;

Ναι κανει (1 χιλιοστο ισως) αριστερα και δεξια, αλλά πάνω ειναι 3πλάσιο για αυτο μου κτυπησε στο ματι... Εσενα ειναι το ιδιο το κενο πανω με το κενο αριστερα-δεξια; Κάτω δεν έχω καθολου, εντωμεταξυ... περιέργο;

Ξεκινησα να πειραζω πραγματα. Το antivirus και το Office θα είναι τα πρωτα που θα φύγουν. Νομιζω οτι υπαρχει καπου στο restore partition. Αν το βρω θα το ποσταρω

Η μπαταρια ειναι πολυ-συζητημενο θέμα. ΕΓΩ ενω ξερω οτι η λιθιου ερχονται καλιμπραρισμενες και δεν εχουν φαινομενο μνημης, ΘΑ κανω 2 πληρεις κυκλους στην αρχη (γιατι απλα δεν εχω να χασω κάτι)

Το battery care ακουγεται καλό και θα το ενεργοποιησω στο 50%. Η άλλη λυση ειναι να αφησεις την μπαταρια να παει στο 40-50% (βελτιστη φορτιση για φυλαξη) και μετα να την βγαλεις και να δουλευεις με ρευμα μονο.

Μπορει καποιος να ποσταρει πόσο χρόνο του δειχνει οτι του απομενει αν βγαλει το ρευμα μετα απο μια πληρη φόρτιση, με το wireless κλειστο και την φωτεινοτητα στην μέση; Το νουμερο που πηρα ήταν κάτω απο 2 ωρες. Δε μου φαινεται φυσιολογικο...

Επισης ο,τι λαπτοπ ειχα μεχρι τωρα ζεσταινόταν πολυ το τροφοδοτικο του κατα την φόρτιση (φυσιολογικο γιατι στέλνει μεγαλο ρευμα) μεχρι το 90% όπου θεωρειται γεματη η μπαταρια και το ρευμα φορτισης γινεται συντηρησης (για να αποφευχθει και βλαβη στην μπαταρια) οπότε το τροφοδοτικο κρυώνει. Στο Vaio το τροφοδοτικο ειναι κρυο απο την αρχη μεχρι το τελος της φορτισης!

Μπορει να μου επιβεβαιωσει κάποιος οτι το παρατηρει και στο δικό του;

Επεξ/σία από stilgar

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ναι κανει (1 χιλιοστο ισως) αριστερα και δεξια, αλλά πάνω ειναι 3πλάσιο για αυτο μου κτυπησε στο ματι... Εσενα ειναι το ιδιο το κενο πανω με το κενο αριστερα-δεξια; Κάτω δεν έχω καθολου, εντωμεταξυ... περιέργο;

Ξεκινησα να πειραζω πραγματα. Το antivirus και το Office θα είναι τα πρωτα που θα φύγουν. Νομιζω οτι υπαρχει καπου στο restore partition. Αν το βρω θα το ποσταρω

Η μπαταρια ειναι πολυ-συζητημενο θέμα. ΕΓΩ ενω ξερω οτι η λιθιου ερχονται καλιμπραρισμενες και δεν εχουν φαινομενο μνημης, ΘΑ κανω 2 πληρεις κυκλους στην αρχη (γιατι απλα δεν εχω να χασω κάτι)

Το battery care ακουγεται καλό και θα το ενεργοποιησω στο 50%. Η άλλη λυση ειναι να αφησεις την μπαταρια να παει στο 40-50% (βελτιστη φορτιση για φυλαξη) και μετα να την βγαλεις και να δουλευεις με ρευμα μονο.

Μπορει καποιος να ποσταρει πόσο χρόνο του δειχνει οτι του απομενει αν βγαλει το ρευμα μετα απο μια πληρη φόρτιση, με το wireless κλειστο και την φωτεινοτητα στην μέση; Το νουμερο που πηρα ήταν κάτω απο 2 ωρες. Δε μου φαινεται φυσιολογικο...

Επισης ο,τι λαπτοπ ειχα μεχρι τωρα ζεσταινόταν πολυ το τροφοδοτικο του κατα την φόρτιση (φυσιολογικο γιατι στέλνει μεγαλο ρευμα) μεχρι το 90% όπου θεωρειται γεματη η μπαταρια και το ρευμα φορτισης γινεται συντηρησης (για να αποφευχθει και βλαβη στην μπαταρια) οπότε το τροφοδοτικο κρυώνει. Στο Vaio το τροφοδοτικο ειναι κρυο απο την αρχη μεχρι το τελος της φορτισης!

Μπορει να μου επιβεβαιωσει κάποιος οτι το παρατηρει και στο δικό του;

Πάνω μάλλον είναι μεγαλύτερο. Αλλά δες σε ένα χάρακα πόσα είναι τα 3 χιλιοστά. Είναι αρκετά μεγάλο διάστημα, δε νομίζω να 'ναι τόσο στην περίπτωσή σου. Πάντως κενό έχει και η LG που έχω στο PC. Έτσι κατασκευάζονται οι οθόνες. Δε λείπουν pixel, απλά δεν υπάρχουν καν σε αυτές τις θέσεις απ' ότι καταλαβαίνω,

Το Office ούτως η άλλως είναι δοκιμαστική έκδοση... Το antivirus όμως όχι. Με το restore partition τι παίζει μπορούμε να μπούμε σε αυτό και να τρέξουμε συγκεκριμένο setup κάποιου προγράμματος ή μπορεί μόνο να φέρει το laptop στην αρχική του κατάσταση;

Το battery care το 'χω 50% που το προτείνει και η Sony στην περίπτωση τροφοδοσίας από την πρίζα. Είναι όμως εξίσου αποτελεσματικό με να βγει η μπαταρία;

Τέλος είναι ΟΚ να συνδέεται ή να αποσυνδέεται η μπαταρία ή ο μετασχηματιστής όσο το laptop είναι σε λειτουργία;

edit: Με τη φωτεινότητα πάνω από τη μέση (5 τετράγωνα στη μπάρα) και με Wifi off από το διακόπτη, με 33 % μου έδινε 35 και λίγο αργότερα που το έλεγξα με την μπαταρία στο 32% 42 λεπτά και μόλις τώρα το κοιτάω και λέει μπαταρία 30% και λεπτά 52! Οπότε ο χρόνος είναι προσεγγιστικός ή εξαρτάται αρκετά από το αν ασχολείσαι με τον υπολογιστή. Γιατί τώρα που γράφω εδώ (μέσω PC) δεν ανοιγοκλείνω παράθυρα στο laptop ούτε χρησιμοποιώ το ποντίκι (usb - laser).

Επεξ/σία από pusher

Το καναμε λιγο chat αλλά ελπιζω να βγουν συμπερασματα που να βοηθησουν όσους θελουν να το πάρουν ή το εχουν ήδη.

Και το antivirus ειναι δοκιμαστικη εκδοση (60 μερες νομιζω) και απλα εχει μια εκπτωση η συνδρομη...

Εχεις δικιο το κενo ειναι πιο μικρο (μεγαλυτερο ομως απο αριστερα - δεξια) και το εχει και η Samgung TV μου, οποτε καλα με αυτο...

Το "χρονος που απομενει" ειναι οντως "γεια σου". Ανεβοκατεβαινει σαν ασανσερ.

Με τη θερμοκρασια του φορτιστη κατα την φορτιση; Εκει εχεις κι εσυ "δροσερο";

Προσπαθω να ξεφορτωθω το recovery partition και να παρω πισω το χώρο, χωρις να κανω fresh install στα 7 καθως και να διώξω τα αχρηστα της sony.

Εκανα ενα restore του C: (απο το προγραμμα της sony). Δειχνει οτι εχει καποιο Image για τα 7 και μετα scripts που βαζουν τα προγραμματα. Αρα όλα υπάρχουν στο recovery partition...

Το καναμε λιγο chat αλλά ελπιζω να βγουν συμπερασματα που να βοηθησουν όσους θελουν να το πάρουν ή το εχουν ήδη.

Και το antivirus ειναι δοκιμαστικη εκδοση (60 μερες νομιζω) και απλα εχει μια εκπτωση η συνδρομη...

Εχεις δικιο το κενo ειναι πιο μικρο (μεγαλυτερο ομως απο αριστερα - δεξια) και το εχει και η Samgung TV μου, οποτε καλα με αυτο...

Το "χρονος που απομενει" ειναι οντως "γεια σου". Ανεβοκατεβαινει σαν ασανσερ.

Με τη θερμοκρασια του φορτιστη κατα την φορτιση; Εκει εχεις κι εσυ "δροσερο";

Προσπαθω να ξεφορτωθω το recovery partition και να παρω πισω το χώρο, χωρις να κανω fresh install στα 7 καθως και να διώξω τα αχρηστα της sony.

Εκανα ενα restore του C: (απο το προγραμμα της sony). Δειχνει οτι εχει καποιο Image για τα 7 και μετα scripts που βαζουν τα προγραμματα. Αρα όλα υπάρχουν στο recovery partition...

Χλιαρός είναι, τώρα που φορτίζω τη μπαταρία με το laptop ενεργοποιημένο. Ο μετασχηματιστής του router είναι πολύ πιο ζεστός για παράδειγμα. Εφόσον όμως η μπαταρία φορτίζει και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη φόρτιση το ότι δε ζεσταίνεται είναι καλό. Πιθανόν να κάνει καλή διαχείρηση ενέργειας.

Με ποιο πρόγραμμα μπαίνεις στο recovery partition;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το VPC-EB1Z1E/B έρχεται με 3 partitions:

1) 14,3 GB Restore partition (NTFS 0x27 unknown type)

2) 100 MB Win7 reserverd (NTFS) - boot partition

3) 451,3 User disk space C: (NTFS)

Το restore partition περιεχει την αρχικη εγκατασταση (εργοστασιακο). Απο εκει μπορει κανεις να επαναφερει τον δισκο C: στα εργοστασιακα (το δοκιμασα) και όταν (μετα απο ωρες) τελειωσει να ειναι όπως οταν το πρωτοάνοιξε κανεις (ζηταει γλώσσα εγκαταστασης των 7).

Επισης εκει περιέχονται και τα (bloatware) συνοδευτικά προγράμματα καθώς και οι drivers. Αν πχ κάποιος εβγάλε το McAfee μπορει να το ξαναβάλει πηγαινοντας στο VAIO Recovery Center -> Reinstall Programs και να το επιλέξει απο την λίστα.

Η ερωτηση είναι πως ξεφορτώνεται κανεις το recovery, παιρνει πίσω τον χώρο και τον χρησιμοποιει μαζι με το 451 GB για να φτιάξει δυο user partitions C: και D:

Ok μπορεις να φτιάξεις Recovery Disks (και άρα να κάνεις recovery απο έκει) αλλά μετα πως κάνει κανεις το repartitioning χωρίς να καταστρέψει την VAIO ASSIST λειτουργία; Το 100 ΜΒ μπορεί να πάει στο τέλος του δίσκου (διαφορετικό partition number);

Επεξ/σία από stilgar

φιλε stilgar, ίσως να βοηθούσε ένα πρόγραμμα partition manager.....

η ερώτηση μου ειναι συμπληρωματική της δικής σου (αν και φαντάζομαι πιο απλή): μπορω να δημιουργήσω ενα νεο partition για data, χωρίς να καταστρέψω τα "εργοστασιακα", και μετα να εκμεταλλέυομαι το restore χωρίς να χάνω τα data μου (αφού όπως αναφερεις κανει restore μονο το c:).......βασικα να κανω αυτό που θες κι εσυ, χωρις να καταστρέψω το restore partition η τη λειτουργικότητα του....

αλήθεια επειδή είμαι ακόμα στα μαζέματα χρημάτων (δύσκολοι καιροί) θα μπορούσε κάποιος ιδιοκτήτης να κάνει κάποιο σχόλιο για την ποιότητα κατασκεύης του fullHD μοντέλου: το ξέρω οτι υπάρχουν παλαιότερα σχόλια, απλα το notebookcheck σε review για το HDready μοντέλο δεν ήταν τόσο κολακευτικό για την ποιότητα κατασκευής και ανησύχησα.....;) thanks

φιλε stilgar, ίσως να βοηθούσε ένα πρόγραμμα partition manager.....

η ερώτηση μου ειναι συμπληρωματική της δικής σου (αν και φαντάζομαι πιο απλή): μπορω να δημιουργήσω ενα νεο partition για data, χωρίς να καταστρέψω τα "εργοστασιακα", και μετα να εκμεταλλέυομαι το restore χωρίς να χάνω τα data μου (αφού όπως αναφερεις κανει restore μονο το c:).......βασικα να κανω αυτό που θες κι εσυ, χωρις να καταστρέψω το restore partition η τη λειτουργικότητα του....

αλήθεια επειδή είμαι ακόμα στα μαζέματα χρημάτων (δύσκολοι καιροί) θα μπορούσε κάποιος ιδιοκτήτης να κάνει κάποιο σχόλιο για την ποιότητα κατασκεύης του fullHD μοντέλου: το ξέρω οτι υπάρχουν παλαιότερα σχόλια, απλα το notebookcheck σε review για το HDready μοντέλο δεν ήταν τόσο κολακευτικό για την ποιότητα κατασκευής και ανησύχησα.....;) thanks

Εγω στο VPC-EB1Z1E (Full HD) αναφερομαι πάντα: Το αγόρασα σαν desktop replacement, δηλαδη κύριο PC που απλά αν χρειαστει το πάω απο το ένα δωμάτιο στο άλλο. Η άμεσα ορατη διαφορά με το HDready ειναι το panel του που ειναι η μερα με τη νυχτα (για αυτο νομιζω και το θαψιμο στο notebookcheck). Απο κει και περα ΔΕΝ κανει για να το παρεις στο συνταγμα να σερφαρεις στα σκαλακια (η μπαταρια μικρή και η οθόνη πολυ glossy για φως ημέρας), ΔΕΝ κάνει για να εντυπωσιάσεις την φίλη σου (όπως πχ το VPC-EA1S1E).

ΚΑΝΕΙ για να παιζεις ορισμένα παιχνίδια, ΚΑΝΕΙ για επεξεργασια εικόνας, ΚΑΝΕΙ για να βλέπεις 1080p ταινίες. Εγω αυτά ήθελα (έχοντας ήδη ένα eee) και γενικά είμαι ευχαριστήμενος.

Τωρα η λύση στο δικό σου πρόβλημα είναι απλη. Οπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, ο δίσκος είναι χωρισμενος σε recovery, system και user partitions. Αν εσυ πας απο το disk management των ίδιων των 7 και του πεις να κανει shrink το C: (user partition) θα σου μεινει χώρος στο ΤΕΛΟΣ του δίσκου που μπορείς να τον κανεις νεο partition, format και ειδού ο D: δίσκος. Κανενα προβλημα θα παίξει γιατι απλά δε μετακινεις τίποτα. Το δικο μου πρόβλημα ειναι να πάρω χώρο που είναι στην ΑΡΧΗ του δίσκου (recovery)

ΠΡΟΣΟΧΗ πόσο θα μικρύνεις τον C:. Η Sony προειδοποιει ότι μπορει να μην παιζεί το εργοστασιακο restore αν το C: αλλάξει. Φαντάζομαι οτι με αυτό εννοει να το μικρύνεις τόσο ώστε να μην έχει χώρο να επιστρέψει το image. Αλλά εγω θα σου πρότεινα να κάνεις το κόψιμο σε C: & D: και μετα να χρησιμοποιήσεις το Acronis True Image για backup του C:

Ετσι και backup θα έχεις και δε θα επιστρέφεις κάθε φορά στις εργοστασιακές (και φτου απο την αρχή)

Παιδιά μπορεί κάποιος που έχει αλλάξει το σκληρό δίσκο να μου πει πώς τα κατάφερε;

Ξεβιδώνω τις 2 βίδες που υπάρχουν επάνω στο καπάκι του σκληρού (αυτό που βρίσκεται κάτω από το κίτρινο αυτοκόλλητο), αλλά το @#$#@ το καπάκι δεν μπορώ να το βγάλω με τίποτα... :mad:

Το τελευταιο διαστημα,παρατηρω μια μειωση στην τιμη του.Ηδη στο Πλαισιο εχει φτασει πια στα 928€.Γνωριζει κανεις για ποιο λογο?Μηπως προκειται να αναβαθμιστουν συντομα,και κοιτουν να τα ξεστοκαρουν?

Παιδιά μπορεί κάποιος που έχει αλλάξει το σκληρό δίσκο να μου πει πώς τα κατάφερε;

Ξεβιδώνω τις 2 βίδες που υπάρχουν επάνω στο καπάκι του σκληρού (αυτό που βρίσκεται κάτω από το κίτρινο αυτοκόλλητο), αλλά το @#$#@ το καπάκι δεν μπορώ να το βγάλω με τίποτα... :mad:

H αλήθεια είναι ότι θέλει λίγο δύναμη να του βάλεις. Μην το φοβάσαι δεν θα σπάσει.:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...