Προς το περιεχόμενο

Sony VAIO E Series VPC-EB1Z1E/B

Georgis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

βασικα με ενδιαφερουν τα εξης:

- 3 γιγα ειναι αρκετα για απλη χρηση, με wind 7?

- με αυτο to chipset γραφικων θα παιζει hd βιντεο?

προοριζεται για web, office και καμια ταινια.

διαβασα το περισσοτερο thread, έχω και κάποιες γενικές ερωτήσεις για τη σειρά:

- έχει τύχει σε κάποιον το ανεμιστηράκι να κάνει θόρυβο, όπως αναφέρεται σε αλλα φορουμς

- η οθόνη είναι συγκρίσιμη σε ποιότητα με τις γνωστες vaio οθόνες? αυτη τη στιγμή γράφω από ενα VGN-SR19VN 13αρι και η οθόνη του είναι απλά μια κλάση (τουλαχιστον) πάνω απο το διπλανό μου hp kai to asus που έχω σπιτι

- τα ηχεια ειναι χειροτερα απο τα συνηθισμενα ηχεια όλων σχεδόν των λαπτοπ?

πάντως ειναι αξιοσημειωτο οτι εφτασε να παιρνεις βαιο με ενα 500ρικο (εστω λιρες), με τα γνωστα καλα σασι της σονυ, τελευταιας γενιας επεξεργαστη και μικρες παραχωρησεις σε αλλα υποσυστηματα

καλα ειναι τα 3 γιγα αλλα τα 4 καλυτερα .αμα το φορτωσεις οπως εγω θα δεις την μνημη να παιζει στα 2 γιγα και να εχεις φρι μονο 1 γιγα για λοιπες εργασιες....οποτε πηγαινε στα 4 να εχεις το κεφαλι σου ησυχο .

η οθονη ειναι καλη . εγω βεβαια εχω το Ζ .τα ηχεια θελουν πεταμα . δεν ειναι καλα . αλλα αυτος δεν ειναι λογος για να μην αγορασεις το λαπτοπ . το ανεμιστιρακι κανει λιγο περισσοτερο θορυβο απο την ημερα που το πηρα . η τουλαχιστον ετσι νομιζω.βεβαια τα σκιζω γιατι το εχω συνεχως πανω στο ποδια μου στο κρεβατι και δεν παιρνει αερα απο κατω οποτε ζεστενεται , αλλα δεν σηκωνει θερμοκρασιες , και δεν ειναι καθολου ενοχλητικο .μα καθολου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 784
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ το ανεβάζω στα 600 mhz πριν παίξω left 4 dead 2 ,έχω δοκιμάσει και 650 αλλά κολλάει ο driver. Από θερμοκρασίες 1-2 βαθμούς παραπάνω πάει όταν το κάνω αλλά δεν έχει και μεγάλη διαφορά στα frames πάντως μέχρι 600 δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μονο το core clock ανεβάζεις??

Το memory clock δεν το πειράζεις??

Πάντως θα περιμενα να έχει κάποια διαφορά από τα 450 στα 600.

Είναι πολύ μεγάλη αύξηση.

Το ευχάριστω είναι ότι δεν παρουσιάζει αλλαγές στη θερμοκρασία.

Πολύ ευχάριστω μάλιστα... Σημαίνει ότι μπορούμε να το ανεβάζουμε χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την κάρτα.

Ναι μόνο το core clock πειράζω το memory clock πρέπει να είναι ήδη στην εργοστασιακή ρύθμιση για αυτό δεν το πείραξα Memory Speed 800 MHz λέει στο notebookcheck και το gpu tool λέει 789.

Πριν κάνω overclock πάω vaio control center-thermal control strategy και επιλέγω performance mode για να δουλεύει στο full o ανεμιστήρας.

Παιδιά σε κάποια βαριά παιχνίδια τι εντυπώσεις έχουμε μέχρι στιγμής?

Θέλω να του βάλω τα

1. battlefield bad company 2

2. Anno 1404

3. Need for speed Shift

Τα καταφέρνει μόνη της αξιοπρεπώς η 5650 σε συνδιασμο με τον i5 430?

Σκέφτομαι ακόμα και να την κλοκαρω λίγο, εξάλλου είναι χρονισμένη χαμηλά. Κατέβασα το amd gpu clock tool 0.9.26 και σκέφτομαι να παίξω λίγο...

---------- Προσθήκη στις 09:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:20 ----------

Βασικά υπάρχει κανενας οδηγός/βοήθεια για αυτό το εργαλείο...??

Η καρτούλα σηκώνει πολύ πείραγμα αλλά δε θέλω να κάνω καμμια μαλακία..

ας μας πει καποιος για το 1 που ρωταει ο φιλος..

θελω να ξερω τουλαχιστον σε medium settings διχως AA ποσα φρειμς βγαζει το μηχανακι αυτο

Στο youtube έχει video με το acer aspire που έχει τον ίδιο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών και λέει 40-45 fps με αυτά τα settings

Level of Detail _ High

Texture Quality _ High

Shadows Quality _ Medium

Effects Quality _ High

AA _ 1

AF _ 16

Vsync _ On

λογικά εκεί θα κυμαίνεται και ο vaio.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=gnTBH6_cqTE&feature=youtube_gdata]http://www.youtube.com/watch?v=gnTBH6_cqTE&feature=youtube_gdata[/ame]

ωραιος μαν..θενξ

εψαχνα στο τιουμπ για το βαιο αλλα δεν ειχε κατι..και πολυ σωστα ειναι αυτο που βαλες

αρκετα καλα το παει παντως...για τα λεφτα του ειναι πολυ καλες επιδοσεις που χει

εμενα με ενδιαφερει σε μιντιουμ σεττινκγς και ολα τα αλλα οφφ...για μουλτι απο 40φρειμς και πανω

*του φορας και ενα 80αρι σσδ ιντελ και ειναι πρωτο το μηχανακι

^αυτο ειναι με το μοντερν γουορφερ 2...παει αυτο το φαγε το μπαντ κομπανυ 2

ειναι αρκετα πιο ελαφρυ το mw2 σε αυτο δεν ειχα ενδοιασμο..

*ειναι glossy black το λαπτοπ απε εξω? η ματ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια.

Κατοχος κι εγω του VPC-EB1Z1E/B εδω και λιγες ωρες και μπορω να πω με μια πρωτη ενδειξη πως δε μετανιωσα για τα χρηματα που εδωσα.

ΔΕΝ το ειχα δει ανοιχτο μεχρι που το αγορασα (αντιθετα ειχα δει το entry level της σειρας, που κοστιζει 659 ευρω στο πλαισιο - core i3 με την integrated intel) και μπορω να πω πως η οθονη ειναι πολυ καλυτερη απο αυτα που διαβαζα.

Ειχα κι εγω απογοητευτει και περιμενα κατι κατω του μετριου (εχοντας δει και το entry level λευκο), αλλα η αναλυση κι η αποδοση των χρωματων ειναι πραγματικα πολυ πανω του μετριου.

Ξηλωσα ηδη τη σαβουρα της sony και δηλωνω ικανοποιημενος απο τις απλες εργασιες στις οποιες το υπεβαλλα.

Μια ερωτηση μονο ρε παιδια.

Τα ηχεια του μου φανηκαν τραγικα.

Πρακτικα ενταση πανω απο το 60-70% σε οποιοδηποτε ειδος μουσικης/ηχου και τα ηχεια τριζουν (κι οταν λεω τριζουν το κανουν πολυ εντονα). Μεχρι το 60% ειναι συμπαθητικος ο ηχος (τιποτα το ιδιαιτερο), αλλα παραπανω τριζει χαρακτηριστικα.

Διαβασα παραπανω πως τα ηχεια δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, αλλα μηπως στο δικο μου εχουν προβλημα (ρωταω για να κινηθω αμεσα για την αντικατασταση του απο το καταστημα αγορας - μην παω ομως για μαλλι (ηχεια) και βγω κουρεμενος (τιποτα καμενα πιξελ - αυτο που εχω ειναι πεντακαθαρο).

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από vagreek

Στο youtube έχει video με το acer aspire που έχει τον ίδιο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών και λέει 40-45 fps με αυτά τα settings

Level of Detail _ High

Texture Quality _ High

Shadows Quality _ Medium

Effects Quality _ High

AA _ 1

AF _ 16

Vsync _ On

λογικά εκεί θα κυμαίνεται και ο vaio......

έχω την εντύπωση ότι σε αυτό το laptop η κάρτα γραφικών έχει ρυθμισμένο core clock στα 550.

σε μένα παρατηρώ ότι αφού σεταρα το core clock δοκιμαστικά στα 500MHz και το πήρε κανονικά, μετά το restart επανήλθε στα 450...

δε με πειράζει, ίσως είναι και καλύτερα να επανέρχεται στη default τιμή μετά το restart, αλλά είναι αναμενόμενο κάτι τέτοιο??

Για την ιστορία πάντως, πιστεύω πως το core temp στη περίπτωση μας δε τα λέει καλά.

Διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο τεράστια απόκλιση με το speedfan.

Επίσης διάβασα εδώ: http://www.alcpu.com/forums/viewtopic.php?f=62&t=758 ήδη ένα ζήτημα κακής μέτρησης της θερμοκρασίας σε i3.

Εν το μεταξύ τη στιγμή που μου δίνει σε idle θερμοκρασίες της τάξεως των 70+ το Sony δε βγάζει καν ζεστό αέρα από το πλάι. Οπότε.. :-(

post-99475-129063077545_thumb.jpg

Καλησπερα παιδια.

Κατοχος κι εγω του VPC-EB1Z1E/B εδω και λιγες ωρες και μπορω να πω με μια πρωτη ενδειξη πως δε μετανιωσα για τα χρηματα που εδωσα.

ΔΕΝ το ειχα δει ανοιχτο μεχρι που το αγορασα (αντιθετα ειχα δει το entry level της σειρας, που κοστιζει 659 ευρω στο πλαισιο - core i3 με την integrated intel) και μπορω να πω πως η οθονη ειναι πολυ καλυτερη απο αυτα που διαβαζα.

Ειχα κι εγω απογοητευτει και περιμενα κατι κατω του μετριου (εχοντας δει και το entry level λευκο), αλλα η αναλυση κι η αποδοση των χρωματων ειναι πραγματικα πολυ πανω του μετριου.

Ξηλωσα ηδη τη σαβουρα της sony και δηλωνω ικανοποιημενος απο τις απλες εργασιες στις οποιες το υπεβαλλα.

Πρακτικα ενταση πανω απο το 60-70% σε οποιοδηποτε ειδος μουσικης/ηχου και τα ηχεια τριζουν (κι οταν λεω τριζουν το κανουν πολυ εντονα). Μεχρι το 60% ειναι συμπαθητικος ο ηχος (τιποτα το ιδιαιτερο), αλλα παραπανω τριζει χαρακτηριστικα.

Διαβασα παραπανω πως τα ηχεια δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, αλλα μηπως στο δικο μου εχουν προβλημα (ρωταω για να κινηθω αμεσα για την αντικατασταση του απο το καταστημα αγορας - μην παω ομως για μαλλι (ηχεια) και βγω κουρεμενος (τιποτα καμενα πιξελ - αυτο που εχω ειναι πεντακαθαρο).

Ευχαριστω.

και εγω που τα δοκιμασα ειναι οντως τραγικα και το αναφερουν και τα reviews.

Για την ιστορία πάντως, πιστεύω πως το core temp στη περίπτωση μας δε τα λέει καλά.

Διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο τεράστια απόκλιση με το speedfan.

Επίσης διάβασα εδώ: http://www.alcpu.com/forums/viewtopic.php?f=62&t=758 ήδη ένα ζήτημα κακής μέτρησης της θερμοκρασίας σε i3.

Εν το μεταξύ τη στιγμή που μου δίνει σε idle θερμοκρασίες της τάξεως των 70+ το Sony δε βγάζει καν ζεστό αέρα από το πλάι. Οπότε.. :-(

οποτε δοκιμασε το Everest ultimata edition

---------- Προσθήκη στις 23:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:47 ----------

Καλησπερα παιδια.

Ευχαριστω.

το μοντελο με τον i3 και το S δεν εχουν καλη οθονη. αυτο που πηρες εχει πολυ καλη οθονη (ισως την καλυτερη σε αυτα τα λεφτα). τα ηχεια μην ανησυχεις ετσι μετρια ειναι και γενικα τριζουν δοκιμασε με ρυθμισεις στον ισοσταθμιστη και αλλες ρυθμισεις στο μενου συσκευες ηχου μηπως και βελτιωνεται.

Θέλω να το πάρω και εγω μεσα στην εβδομαδα...κυριως για την οθονη που είναι 1080...Δεν το θέλω τοσο για ταινίες και σχεδον καθόλου για gaming. Tο θελω για καθημερινή χρήση...θα με βολεψει? GoldenΕye γιατι λες οτι είναι κουραστική αυτη η αναλυση? Επίσης photoshop,dreamweaver klp δεν θα φαινονται καλυτερα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...